مهمترین عناوین خبری
یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۲۰:۱۴ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۶۰۲۱
سیاست خارجی

جشن تولد ملکه انگلستان با ارز دولتی/ هزینه مراسم پارسال را یک شرکت وارد کننده خودرو داده است

حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
جشن تولد ملکه انگلستان در روزهای آینده در سفارت این کشور در ایران برگزار می‌شود. سفارت بریتانیا دعوتنامه‌هایی برای اعضای اتاق بازرگانی ارسال کرده و از آنها خواسته هزینه برگزاری جشن را پرداخت کنند. سال گذشته یک شرکت واردکننده عمده خودرو که مبلغ زیادی بابت ارز دولتی دریافت کرده بود، هزینه‌های برگزاری این جشن تولد سلطنتی را بر عهده گرفت.

حاشیه‌های سفارت انگلیس در ایران گویا تمام شدنی نیست. هنوز چند هفته از جنجال‌ها برگزاری افطاری سفارت انگلیس در تهران نگذشته که خبر تازه‌ای از مراسم جشن تولد ملکه الیزابت به گوش می‌رسد.

ماجرای افطار سفارت انگلیس از توئیت راب مارکر سفیر انگلیس در تهران در خصوص برگزاری این ضیافت آغاز شد. راب ماکر سفیر انگلیس در تهران، با انتشار پستی در توئیترش خبر از برگزاری یک مراسم افطاری داد و نوشت: «باعث افتخار بود که میزبان تعدادی از همکاران دولت، بخش خصوصی و دیگر دیپلمات‌ها برای صرف افطار در سفارت بودیم. بیش از ۳ میلیون مسلمان در بریتانیا زندگی می‌کنند و بسیاری از سفارت‌های بریتانیا در دنیا مراسم افطار در طی ماه رمضان برپا می‌دارند.»

حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

روزنامه کیهان در تحلیل خود از این مراسم، آن را دارای ریشه تاریخی خواند و نوشت: سابقه سفارت انگلیس در این زمینه خراب است، چنان‌که در بحبوحه نهضت عدالت‌خواهی و انحراف آن به مشروطه‌خواهی، سفارت انگلیس دیگ‌های غذای بسیاری را بار گذاشته بود و ضمن انحراف در راهبرد نهضت، از حضار در سفارت پذیرایی می‌کرد.

اشاره روزنامه کیهان به ماجرای بسط نشینی در سفارت انگلستان بود که بازرگانان آن زمان به سرکردگی محمد تقی بنکدار به سفارت بریتانیا پناهنده شده بودند و بعد از مدتی چادرهای اصناف در حیاط برپا شد و دیگ‌های پلو بار گذاشتند و قند و چای توزیع کردند!

واکنش علیرضا سلیمی نماینده به این افطاری نیز سر و صدای زیادی داشت. او گفته بود: «روزگاری مردم در ایام افطار می‌کوشیدند از لقمه حلال فردی پارسا، عالم، اهل دل و عارف استفاده کنند، اما متأسفانه روزگار گویا برای برخی مدیران دولتی تغییر پیدا کرده و می‌کوشند سفره روباه پیر را برای خود انتخاب کنند.»

جنجال جدید سفارت انگلستان با انتشار متن ایمیل سفارت با هدف دعوت برای شرکت در مراسم تولد ملکه الیزابت آغاز شد. انگلیسی‌ها، هر ساله تولد ملکه یا پادشاه خود را به عنوان روز ملی جشن می‌گیرند. طی ۶۷ سال گذشته، این رویداد به نکوداشت تولد ملکه الیزابت دوم اختصاص داشته و از تولد ۲۵ سالگی او تا کنون، فرد دیگری شانس برگزاری این جشن به نام خود را نیافته است.

سفارت انگلیس در تهران نیز در ادوار مختلف این رویداد را جشن گرفته و هر سال شخصیت‌هایی به دعوت سفارت در این مراسم شرکت کرده‌اند؛ اما دعوتنامه جشن تولد امسال ملکه به موضوعی جنجالی تبدیل شده است.

امیرهوشنگ امینی دبیر کل اتاق بازرگانی ایران و انگلیس درباره این موضوع با رویداد۲۴ گفت‌وگو کرده است. او خبر داده که به تعدادی از روسای اتاق و همچنین کسانی که با بخش بازرگانی سفارت انگلیس در ایران ارتباط دارند این ایمیل و دعوتنامه شرکت در مراسم ارسال شده است.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی ایرانی بخشی از این دعوتنامه‌ها به وزارت خارجه ایران ارسال شده و قرار است از طریق وزارت خارجه ایران به دست مدعوین برسد زیرا زمانی که از کسی دعوت به عمل می‌آید، خصوصا اگر دولتی باشند از طریق وزارت خارجه این دعوت انجام شود. یعنی مثلا برای ما در اتاق بازرگانی ایران هم این دعوت نامه‌ها از طریق وزارت خارجه ارسال می‌شود.

دبیرکل اتاق مشترک ایران و انگلیس با بیان اینکه برای یک تعدادی از افراد هیات مدیره اتاق بازرگانی که با انگلیس سر و کار دارند این دعوت نامه‌ها به طور مستقیم ارسال شده، گفت: برای یک عده را خودشان مستقیم می‌فرستند و یک عده از طریق وزارت خارجه؛ اتاق ایران و انگلیس هم که کارش ارتباط با بخش تجاری سفارت است مسلما دعوت شده است.

امینی می‌گوید: این‌ها هر سال مراسم تولد ملکه الیزابت را در سفارت می‌گرفتند. این مراسم معمولا دو ساعت در بعد از ظهر در باغ برگزار می‌شود. ۶-۷ سال پیش در مراسم جشن تولد جنجال به پا شد و بعد هم که سفارت بسته شد. 

در این دعوتنامه از مدعوین خواسته شده هزینه‌های مالی این مراسم را به صورت اسپانسرشیپ (حامی مالی) تقبل کنند. تصویری که از ایمیل سفارت انگلیس به مدعوین منتشر شده، نشان می‌دهد از آن‌ها خواسته شده حداقل ۲۵۰۰ پوند بپردازند و در عوض این امکان را خواهند داشت تا ۱) «با سیاستگذاران در رده‌های بالا ملاقات کرده» و ۲) «آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهند»، ۳) «استند برند خود را در این مراسم نصب کنند» و ۴) «یک وقت ملاقات در سفارت نیز برای آن‌ها ترتیب داده» و ۵) «یک نهار با سفیر نیز برای آن‌ها تدارک دیده خواهد شد.»

آنگونه که محتوای دعوت‌نامه نشان می‌دهد سفارت بریتانیا آنچنان خود را برتر دیده که چنین پیشنهادی را سرمایه‌داران ایرانی داده است! نکته جالب اینکه برخی از اعضای اتاق بازرگانی این پیشنهاد را پذیرفته‌اند.

حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
حواشی جشن تولد ملکه انگلستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

از امینی درباره متن دعوتنامه سفارت انگلستان و درخواست حمایت مالی ایرانی‌ها برای تامین مالی این مراسم گفت: ظاهرا این‌ها گفته‌اند امسال به دلیل مشکل تحریم نمی‌توانند پول حواله کنند. بعضی اعضای اتاق بازرگانی می‌خواستند معروف شوند و برای شرکتشان تبلیغ کنند. این‌ها پیش از این نیز برای این مراسم کمک کرده‌اند. پارسال شرکت آقای گرامی که اتومبیل‌های لندروور را وارد می‌کند در این مراسم پول خرج کرده بود؛ امسال فکر نمی‌کنم با این شرایط کسی جرات کند، اسپانسر شود.

گرامی کیست؟

«خاندان گرامی» سلطان واردات خودرو کشور هستند که کار خود را از کارخانه چای و مواد غذایی «گلستان» آغاز کردند اما تا زمان آزاد بودن واردات خودرو، انحصار واردات «هیوندایی موتورز» و «کیاموتورز کره»، «میتسوبیشی»، «کوماتسو» و«جیلی» از آن این خاندان بود. «آسان موتور» و «اطلس خودرو» دو شرکت بزرگ تحت مدیریت خاندان «گرامی» است که واردات «هیوندایی» و «کیا» را انجام می‌دادند.

۹۰ درصد خودرو‌های وارداتی به کشور را شرکت‌های «آسان موتور» و «اطلس خودرو» انجام می‌داده‌اند.

rouydad24.ir
  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش