دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۸ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۷۱۶۹
سیاست خارجی

آغاز دوره جنگ پهپادها در خاورمیانه

سی ان ان: ترامپ راهی برای کاهش تنش ها با ایران پیدا نکند، ریسک بروز یک درگیری گسترده افزایش پیدا خواهد کرد

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
سامانتا وینوگارد در سی ان ان نوشت: روز شنبه این هفته شاهد حملاتی علیه تاسیسات و زیرساخت های نفتی عربستان بودیم. اگرچه دولت آمریکا بالافاصله انگشت اتهام را به سمت ایران نشانه گرفت، جامعه بین المللی هنوز از گمانه زنی در مورد عامل این حملات پرهیز کرده اند.

به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: در  ابتدا شبه نظامی های حوثی تحت حمایت ایران مسئولیت این حملات را بر عهده گرفتند. اما آقای مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به طور مستقیم تهران را مقصر دانست. او مدعی شد که این حملات از داخل یمن نشات نگرفته اند.

مقامات ایرانی هر گونه نقشی در این حملات را رد کرده اند. قرار است در روزهای آینده دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران برای حضور در مجمع سالانه سازمان ملل در نیویورک حاضر شوند. کاخ سفید احتمال دیدار رهبران دو کشور را رد نکرده است. اما در صورتی که در آینده نزدیک شاهد از سر گیری مذاکرات بین دو کشور باشیم، دولت ترامپ باید از اشتباهات قبلی خود درس بگیرد و رویکرد جدیدی را در قبال تهران اتخاذ کند.

بعد از آنکه دولت ترامپ در ماه مه معافیت های تحریمی خریداران نفت ایران را لغو کرد، رهبران ایران تصمیم گرفتند که سیاست صبر استراتژیک خود را کنار بگذارند. آن ها با افزایش تنش در خلیج فارس کمپین فشار را علیه واشنگتن شروع کردند.

نیروهای مسلح ایران اخیراً فعالیت های خود در مسیرهای آبی مهم را افزایش دادند. برای مثال می توان به توقیف نفت کش بریتانیایی استنا ایمپرو اشاره کرد. چندین نفت کش تجاری نیز در ماه های گذشته مورد حملات خرابکارانه قرار گرفته اند. ناو آمریکایی یو اس اس باکسر یکی از پهپادهای جاسوسی ایران را در نزدیکی تنگه هرمز نابود کرد.

ایران همچنین از گروه های شبه نظامی شیعه در کشورهایی همچون عراق و سوریه پشتیبانی می کند. دولت ترامپ در اوایل تابستان امسال اعلام کرد که مطابق با اطلاعات جمع آوری شده  نیروهای نیابتی ایران در حال آماده سازی برای حمله به نیروها و منافع آمریکا در خلیج فارس یا عراق بوده اند. جامعه اطلاعاتی آمریکا در ماه ژانویه تایید کرد که شبه نظامیان مرتبط با ایران در عراق مهم ترین تهدید در مقابل سربازان آمریکایی هستند.

ایران از قابلیت های سایبری پیشرفته ای برخوردار است و تهدید بزرگی در فضای دیجیتال محسوب می شود. آن ها توانایی پیاده سازی حملات سایبری در تمام نقاط دنیا را دارند. وزارت امنیت داخلی و سازمان اف بی آی آمریکا در ماه ژوئن هشدار دادند که ایران حملات سایبری خود علیه آمریکا را تشدید بخشیده است.

البته فعالیت های ایران پیش از دوره ریاست جمهوری ترامپ شروع شدند و بعد از خروج او از کاخ سفید نیز ادامه خواهند داشت. اما سیاست های او موجب تشدید تنش در منطقه شدند. مقامات پنتاگون به رئیس جمهور هشدار داده بودند که قرار دادن نیروی سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمان های تروریستی می تواند سربازان آمریکا را به خطر اندازد.

خروج ترامپ از توافق هسته ای برجام نیز به افزایش حملات ایران در منطقه منجر شد. ایران همچنین در هفته های گذشته تعدادی از محدودیت های غنی سازی در توافق را نقض کرده است. به همین خاطر کارشناسان امنیت ملی نگرانند که ایران به زودی دوباره در مسیر ساخت تسلیحات هسته ای قرار خواهد گرفت.

در ماه های آینده احتمالا شاهد افزایش تنش و حملات خواهیم بود. ایران تسلیحات  و فناوری پیشرفته ساخت پهپاد را در اختیار گروه های نیابتی خود قرار داده است. کارشناسان سازمان ملل در یکی از گزارش های اخیر خود اعلام کردند که پهپادهای حوثی ها مشابه با نمونه های ساخت ایران هستند. حوثی ها امسال چندین بار نقاطی در داخل عربستان را هدف قرار داده اند. ایران همچنین به تقویت قابلیت های نظامی حزب الله لبنان نیز کمک کرده است.

ایران و گروه های نیابتی اش می توانند طیف گسترده ای از نقاط مهم از جمله تاسیسات انرژی را در عربستان و کل منطقه هدف قرار دهند. یکی از مقامات ارشد ایران این هفته هشدار داد که همه پایگاه ها و ناوهای هواپیمابر آمریکا تا شعاع ۲ هزار کیلومتری در تیررس موشک های ایران قرار دارند. در صورتی که دولت ترامپ راهی برای کاهش تنش ها پیدا نکند، ریسک بروز یک درگیری گسترده افزایش پیدا خواهد کرد.

دولت ترامپ متاسفانه تاکنون از استراتژی مشخصی برای بازگرداندن ایرانی ها به میز مذاکره پیروی نکرده است.

تیم امنیت ملی ترامپ در روزهای آینده باید راه های ممکن برای شروع مذاکرات دوجانبه را بررسی کند. اشتباهات دولت نتیجه ای جز افزایش تهدیدات ایران نداشته اند. آقای ترامپ باید اعتراف کند که خروج از توافق هسته ای اقدام اشتباهی بود. او تاکنون برنامه واقع گرایانه ای برای دست یابی به یک توافق جدید ارائه نکرده است.

فایننشال تایمز: حمله آرامکو آغازگر دوره جنگ پهپادها در خاورمیانه است
روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که حمله به تأسیسات نفتی در عربستان خطر وقوع جنگ پهپادها در خاورمیانه را ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشال تایمز انگلیس در گزارشی نوشت: عربستان قبل از حمله‌ای که به تأسیسات نفتی‌اش صورت گرفت می‌دانست که در معرض حملات با پهپادها قرار می‌گیرد و گروه انصارالله یمن اخیراً بسیار اقدام به شلیک این نوع پهپادها در کنار موشک‌های خود به فرودگاه‌های عربستان و نیروگاه‌های تصفیه آب دریا و انبارهای نفت طی ۱۸ ماه اخیر  کرده است.

یک منبع نظامی به این روزنامه گفت: خطر پهپادها نهادهای عربستانی از جمله شرکت آرامکو و فرودگاه‌ها را وادار کرده تا از آمریکا و اروپا درخواست کمک کنند. پهپادها بهترین سلاح در خاورمیانه هستند و با افزایش تنش‌ها در منطقه، انصارالله حملات خود به عربستان را افزایش داده است. پهپادها هزینه زیادی ندارند و به راحتی به پرواز درمی‌آیند و در نتیجه دستگاه‌های مراقبتی نمی‌توانند آن‌ها را رصد کنند برای همین چالش بزرگی برای عربستان هستند که بزرگترین صادرکننده نفت در جهان و یکی از بزرگترین کشورهای واردکننده سلاح است و چالشی را نیز برای سایر کشورهای منطقه نیز ایجاد می‌کند.

این روزنامه در پایان نوشت: عراق، عربستان و امارات پهپادها را از بازارهای بین المللی مثل چین وارد می‌کنند؛ اما اسرائیل، ایران و ترکیه خود این پهپادها را می‌سازند. سامانه‌های دفاعی ضد پهپاد هزینه زیادی دارند و به برنامه‌هایی برای مشخص کردن موقعیت پهپادها و موشک‌ها جهت منهدم کردن آن‌ها در هوا نیاز دارند.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش