"برایان هوک" نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران در مصاحبه ای ادعا کرده ایران با امتناع از آمدن به پای میز مذاکره با آمریکا، فرصت های خود را برای رسیدن به یک توافق بهتر با آمریکا از دست می دهد.
به گزارش عصرایران، برایان هوک در مصاحبه ای با "المانیتور" ادعا کرده ترامپ مدت هاست درهای دیپلماسی را بسوی ایران گشوده و این ایران است که از آمدن به پای میز مذاکره امتناع می کند.
وی گفت: ما عجله ای برای مذاکره نداریم چون استراتژی ما در قبال ایران دارد کار می کند."
هوک با ابراز امیدواری برای ادامه روند تبادل زندانیان با ایران گفت: امیدوار است این روند به سایر موضوعات اختلافی بین طرفین هم تسری یابد، هر چند مدعی شد ایران برغم درخواست آمریکا برای مذاکره مستقیم، به پای میز مذاکره نمی آید.
او اظهارکرد: من در خواست گفت وگوی مستقیم کنسولی بین دو کشور را داده ام ولی بعید می دانم مقامات ارشد ایران حاضر به انجام چنین مذاکره مستقیمی با ما باشند.
هوک ادامه داد: مادامی که گفتگوهای مستقیم شکل نگرفته، واشنگتن همچنان برای تبادلات دیپلماتیک با ایران، به دولت سوییس بعنوان حافظ منافع خود در تهران تکیه و اعتماد خواهد کرد.
او گفت: کشور ایران در صورتی که حاضر شود پای میز مذاکره بیاید، فرصت بررسی پیشنهادهای دونالد ترامپ برای رسیدن به یک توافق بهتر و بزرگتر را خواهد یافت و مادامی که از این کار پرهیز کند، فرصت های خوب خود را از دست خواهد داد.
او افزود: این (مذاکرات مسقیم با ایران) همان چیزی است که ترامپ می خواهد ببیند. او چندین سال است که درهای دیپلماسی را باز کرده است ... این نمونه دیگری از فرصت سوزی حکومت ایران است. رییس جمهوری ترامپ می خواهد به توافق بهتری با ایران برسد و این همان چیزی است که او در اظهارات خود بعد از آزادی "مایکل وایت" از زندان در ایران، بیان کرد."
نماینده آمریکا در امور ایران در ادامه با اشاره به برنامه هسته ای ایران اظهارکرد: هر نوع توافق جدید با ایران حق غنی سازی را شامل نخواهد شد و همه راههای دست یابی احتمالی ایران به سلاح هسته ای مسدود خواهد شد.
هوک در ادامه با توصیف برنامه هسته ای امارات بعنوان "مسیر درست و نمونه درخشان" یک برنامه هسته ای مطلوب برای کشورهای خاورمیانه، تأکید کرد که ایران باید از الگوی برنامه هسته ای امارات متحده عربی برای برنامه هسته ای خود پیروی کرده و برای همیشه با غنی سازی وداع کند.
این دیپلمات آمریکایی همچنین بار دیگر بر ضرورت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از سوی شورای امنیت تأکید کرد و گفت: هیچ منطقی در چارچوب استراتژی امنیت ملی آمریکا اجاره رفع تحریم تسلیحاتی ایران تا ۴ ماه دیگر از سوی شورای امنیت ملل متحد را نمی دهد و تحریم های تسلیحاتی شورای امنیت باید مجدداً تمدید شوند.
- 19
- 6