یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۳ - ۲۹ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۸۲۰
سیاست خارجی

جنگ محدود با ایران و افزایش تنش با چین، آخرین تیرهای ترکش 'ترامپ' برای انتخابات؟!

جنگ در سایه آمریکا و اسرائیل علیه ایران از طریق آتش‌سوزی‌های مرموز،خرابکاری و انفجار

تلاش دونالد ترامپ برای انتخاب مجدد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
در شرایطی که دونالد ترامپ برای انتخاب مجدد در نبردی دشوار قرار دارد، وی ممکن است به دنبال ایجاد مجدد اختلافات با ایران و چین یا حتی درگیری نظامی محدود باشد.شش ماه پیش، انتخاب مجدد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا در انتخابات پیش‌رو کاملا دست یافتنی به نظر می‌رسید، اما حالا او برای به پیروزی رسیدن در این رقابت با نبردی دشوار رو به رو است. در حال حاضر نظرسنجی‌ها حاکی از آن است كه وی به طور قابل توجهی از جو بایدن، کاندید دموکرات، عقب افتاده است.

در شرایطی که دونالد ترامپ برای انتخاب مجدد در نبردی دشوار قرار دارد، وی ممکن است به دنبال ایجاد مجدد اختلافات با ایران و چین یا حتی درگیری نظامی محدود باشد.

به گزارش نواندیش، میدل ایست آی با اشاره به گزینه های پیش رو ترامپ برای برگرداندن ورق به نفع خودش نوشت: شش ماه پیش، انتخاب مجدد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا در انتخابات پیش‌رو کاملا دست یافتنی به نظر می‌رسید، اما حالا او برای به پیروزی رسیدن در این رقابت با نبردی دشوار رو به رو است. در حال حاضر نظرسنجی‌ها حاکی از آن است كه وی به طور قابل توجهی از جو بایدن، کاندید دموکرات، عقب افتاده است.

با این حال، این عقب ماندگی برای ترامپ هنوز قابل جبران است. با بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش شیوع ویروس کرونا، ترامپ می‌تواند با فروتنی اشتباهات خود را پذیرفته، گفتمان خود را تغییر و تلاش کند تا کشور را متحد کند، در هر حال رئیس‌جمهور باید پیش از هر چیز رویه غلط خود را اصلاح کند. هرچند که متأسفانه، چنین رفتاری در دی‌ان‌ای سیاسی یا حتی انسانی او وجود ندارد. به نظر می‌رسد ترامپ قصد دارد همچنان روش دیگری را دنبال کند.

بهره برداری از اعتراضات

اول اینکه، ترامپ از اعتراضاتی که آمریکا از زمان کشته شدن جورج فلوید به خود دیده سوء استفاده می‌کند. او قصد دارد با تاکید مداوم بر خطر یک انقلاب چپ که می‌تواند ارزش‌های اصلی لیبرال، نمادها و هویت آمریکا را به خطر اندازد، شهروندان حامی خود به ویژه اکثریت سفیدپوستان را بترساند.

در این بین برخی از گروه‌های معترض با تخریب بسیاری از نمادهای میراث آمریکایی به نوعی در زمین ترامپ بازی کرده و حرف‌های او را تایید می‌کنند.

دوم، چهار دهه پس از تشکیل چین به رهبری حزب کمونیست در سال ۱۹۴۹ ترامپ امروز در حال چانه‌زنی و کلنجار رفتن با پکن است. در هفته‌های اخیر، ادبیات سیاسی واشنگتن به طرز جالبی در قبال چین تغییر کرده، به این ترتیب که مدام از حزب کمونیست چین به جای چین استفاده می‌شود.

ترامپ و مشاورانش اصرار دارند که حزب کمونیست یک تهدید جدی برای امنیت ملی آمریکا است. پس از گذشت چندین دهه از روابط اقتصادی مثمر ثمر، جایی که مصرف کنندگان آمریکایی توانستند از کالاهای ارزان قیمت چینی بهره‌مند شوند، حالا شرایط به کلی در شرف تغییر است و واشنگتن از حزب کمونیست به عنوان شر مطلق نام می‌برد.

 اما در مورد ایران، با توجه به روند متمایزی که ترامپ نسبت به سلف خود در قبال این کشور اتخاذ کرده، ممکن است ترامپ دست به انجام حملات محدودی علیه ایران بزند.

پس از ترور سردار قاسم سلیمانی در ژانویه گذشته که اکنون توسط سازمان ملل متحد غیرقانونی اعلام شد، حملات بیشتر باعث افزایش اختیارات ترامپ به عنوان فرمانده کل نیروهای  مسلح می‌شود. گفتنی است که چنین حرکاتی تقریباً همیشه در سیاست آمریکا مفید فایده بوده است.

ایران در حال حاضر نگران انتخابات آمریکا نیست، اما از آنجا که انتخابات آمریکا با شیوه‌ای متفاوت برگزار می‌شود و در آن نه تعداد افراد که تعداد آرا الکترال حائز اهمیت است، شرایط قدری متفاوت به نظر می‌رسد. اکنون کلید پیروزی در انتخابات کسب آرا ایالات مهم خواهد بود.

جنگ سایه‌ها علیه ایران

اخیراً تعداد غیر عادی حوادث اسرارآمیز از جمله انفجار در تاسیسات غنی سازی هسته‌ای نطنز در ایران رخ داده، که به نظر می‌رسد به واسطه عملیات هوشمندانه اسرائیلی‌ها با چراغ سبز واشنگتن به وقوع پیوسته است. اگر این انفجارها توسط حمله جنگنده یا هواپیمای بدون سرنشین بوده باشد، احتمالا پشتیبانی لجستیکی آن بر عهده یکی از کشورهای عرب همسایه بوده است.

جنگ در سایه آمریکا و اسرائیل علیه ایران ظاهراً از طریق آتش‌سوزی‌های مرموز، خرابکاری، انفجار و حملات سایبری در حال وقوع است. این اقدامات می‌تواند مقدمه‌ای برای شگفتانه اکتبر و پر کردن شکاف بین ترامپ و بایدن باشد.

رئیس جمهور آمریكا با انجام حملات محدود ممكن است در واقع بازگشت سیاسی خود را تضمین كند. پس از آنكه تهران به دلیل عقب نشینی آمریکا و عدم پایبندی اروپا به توافق هسته‌ای، به طور قانونی تعهدات برجامی‌اش را كاهش داد، اکنون نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، می‌تواند ادعا كند كه مجدداً برنامه اتمی تهران را به لطف اقدامات ترامپ فلج كرده است.

اگر ایران به سیاست صبر استراتژیک خود پایان دهد و دست به اقدامی تلافی‌جویانه بزند به احتمال زیاد شگفتانه اکتبر محتمل‌تر می‌شود.

نگرش خصمانه

با این اوضاف هفته‌های گرم و پرتنشی پیش رو داریم. در این بین ممکن است چین و ایران بیکار نمانند. پکن به تازگی درگیری‌های مرزی با هند داشته و به خوبی برای همه روشن ساخته که قصدی برای عقب نشستن در برابر هیچ کشوری ندارد. پکن به توانایی خود برای مقابله با آمریکا در جریان یک جنگ سرد جدید ایمان دارد.

در این میان، تهران در حال نهایی کردن یک توافق ۲۵ ساله استراتژیک با چین است، توافقی که می‌تواند بر تحریم‌های آمریکا علیه ایران هم تأثیر بگذارد. برای چین و ایران، تفاوت چندانی نمی‌کند که ترامپ به قدرت برسد یا بایدن چرا که مشکلاتی جدی با هر دو جریان اصلی سیاسی آمریکا دارند.

در سوی دیگر نیز اسرائیل به ویژه در مورد الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی مشکل چندانی با هر دو رئیس جمهور نخواهد داشت و از این بابت خیالش راحت است. ترامپ مطمئناً چراغ سبز به برنامه نتانیاهو خواهد داد، در حالی که اعتراض های بایدن چیزی بیشتر از یک مخالفت ظاهری نیست.

در مورد عربستان سعودی، اما شرایط می‌تواند متفاوت باشد. اگر شگفتانه اکتبر به وقوع پیوندد، خاندان آل سعود باید بیش از هر کس دیگری نگران آن باشد چرا که پهپادها احتمالا این بار نه تاسیسات نفتی که کاخ پادشاهی را هدف قرار خواهد داد.

* آریا سعادتمند

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش