پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۹ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۷۸۳
سیاست خارجی

عفو بین‌الملل استفاده آذربایجان از بمب‌های خوشه‌ای را محکوم کرد

تبعات مقایسه اسرائیل و ارمنستان؟/ طرف آذربایجانی ‌برای شلیک ‌گلوله به خاک ایران عذرخواهی ‌کرد!

درگیری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

این احتمالا دومین حمایت از جمهوری آذربایجان در موضع گيري بعضی مسوولان باشد. اولین موضع گيري مقامات زمانی بود که چهار نفر از ائمه جمعه؛ یعنی سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی ، سید محمدعلی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی ، سیدحسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان اردبیل و علی خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان زنجان با صراحت از جمهوری آذربایجان پشتیبانی کرده و نوشتند:« هیچ تردیدی در تعلق قره باغ به آذربایجان و اشغال آن و لزوم بازگشت این اراضی به آذربایجان، کشور اهل بیت نیست و دولت آذربایجان در بازپس گیری این اراضی کاملا قانونی و شرعی عمل کرده است ».

اما موضع گيري علی اکبر ولایتی و این قیاس با رژیم اسرائیل از دید بعضی محققاً میتواند ابعاد تازه ای به ماجرای قره باغ بدهد.

آنچه ارامنه معتقدند 

ارامنه معتقد هستند اگرچه پیش از فروپاشی شوروی منطقه قره باغ تماما ارمنی نشین بوده اما پس از فروپاشی به لحاظ جغرافیایی به جمهوری آذربایجان تعلق داشته است، در حالیکه قره باغ دراین مدت به نوعی دولت مستقل بوده که نه به کشور ارمنستان و نه جمهوری آذربایجان تعلق داشته است.

ارمنستان اعتقاد دارد که مردم قره باغ همواره دوست داشتند به این کشور( ارمنستان) بپیوندند، از این جهت همیشه میان دو کشور آذربایجان و ارمنستان درگیری هایی وجود داشته است. اما در شرایط فعلی این ترکیه و آذربایجان هستند فرصت را غنیمت شمرده اند.

ارامنه براین باورند که این حملات هدفی بالاتر از قره باغ دارد؛ چرا که ارمنستان درمیان آذربایجان و قره باغ قرار می گیرد. ترکیه و آذربایجان متوجه این موضوع هستند که از سویی روسیه با دولت کنونی ارمنستان چندان رابطه خوبی ندارد و در موقعیت فعلی واکنش ویژه ای به نفع ارمنستان از خود نشان نخواهند داد. آمریکا نیز که غرق در انتخابات داخلی خود و البته ماجرای کروناست و کاملا درقبال قره باغ منفعل است. برخی می گویند به دلیل شرایط کشور ایران و گروه های قومیتی، اساسا ایران هم قرار نیست موضع گیری داشته باشد.

پیامد یک موضع

اما موضع گيري تمام و کمال مسئولان ایرانی علیه ارمنستان در شرایط فعلی ممکن است چه پیامدهایی با خود به همراه داشته باشد؟

علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین الملل دراین باره می گوید:آنچه درباره ماجرای قره باغ و ایران میتوان بیان کرد، پراکندگی اظهارنظرهای مسوولان ماست؛ اظهارنظرهایی که خیلی از آنها به دور از عرف دیپلماسی هستند. امام جمعه، استاد حوزه، نماینده مجلس و این بار هم علی اکبر ولایتی هر یک سخنی به زبان می آورند، این در حالی است که کانال صحیح اظهار نظرهای این چنینی وزارت خارجه است که البته خود وزارت خارجه نیز کمی به افزایش پراکندگی اظهارنظرها دامن زده است.

قطعاً اظهارنظرهای خارج از چارچوب وزارت خارجه به روابط دیپلماتیک ضربه می زند. وی می افزاید:این در حالی است که برخی کشورها زمینه را طوری فراهم می کنند که ایران وارد این مسائل بشود. دولت های دور و نزدیک تهران را به این سمت سوق می دهند و تداوم اظهارنظرهای برخی مقامات غیررسمی، می تواند موانعی برای ما درست کند.

از همین روست که دود اظهارنظرهای غیر دپیلماتیک می تواند به چشم خود ما برود. بیگدلی ادامه می دهد:مقامات سیاسی و امنیتی درباره روند به وجود آمده باید تصمیم گیری کنند، شورای امنیت باید بگوید هیچ مقام غیر مسئولی حق اظهار نظر در این گونه مسائل را ندارد و قطعا وزارت خارجه است که باید در این باره از خود واکنش نشان دهد.

پراکندگی گفتار و تعدد کانون های مختلف سیاسی و تصمیم گیر باعث تضعیف کانال های دیپلماتیک شده است. بیگدلی در ادامه می گوید:حمایت امروز برخی مقامات ایرانی از آذربایجان درحالی است که آذربایجان روابط با رژیم رژیم صهیونیستی و آمریکا برقرار کرده است.

رژیم صهیونیستی بخش عمده انرژی خود من جمله نفت را از این کشور خریداری می کند و از سویی اسلحه و جنگ افزار به این کشور می فروشد. اما جمهوری آذربایجان یک شریک تجاری مهم برای ایران است و برای کشورمان خریدار بزرگی محسوب می شود.

این کارشناس مسائل بین الملل اضافه می کند:در مورد ارمنستان باید گفت ما با آنها یک نقطه مشترک علاوه بر تبادلات تجاری داریم و آن گرایش به روسیه است. بیگدلی ادامه می دهد:در هر صورت باید مقامات ذی ربط و مسئول درباره این جنگ سخن بگویند؛ نه سایرین. بدیهی است در شرایط فعلی کشورمان باید به دور از هرگونه مساله ای بر ترک دشمنی  و درگيري و لزوم گفت‌وگو و يافتن راه‌حل در جريان قره‌باغ تاکيد کرده و از مقايسه‌هاي غير‌ضرور لااقل در اين مقطع اجتناب کنيم.

دیدار مرزی جانشین فرمانده ناجا با فرماندهان نظامی آذربایجان / ‌طرف آذربایجانی ‌برای شلیک ‌گلوله به خاک ایران عذرخواهی ‌کرد

درگیری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

جانشین فرمانده ناجا با اشاره به اصابت تعدادی گلوله توپ و راکت به خاک ‌ایران، گفت: مرزبانان ما هم طبق وظیفه‌ای که دارند ‌به دو کشور ارمنستان و آذربایجان اخطار و هشدار دادند و آنها نیز اشتباه صورت گرفته را پذیرفتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، سردار قاسم رضایی‌ در حاشیه بازدید از واحد‌های مرزی استان آذربایجان‌شرقی ‌اظهار داشت: در منطقه‌ای هستیم که مابین کشور آذربایجان و ارمنستان به هردلیلی مناقشه رخ داده و ما آرزو داریم این موضوع به زودی به پایان برسد و ملت هر دو کشور آسوده باشند و امنیت و آرامش در منطقه برقرار شود.

وی با بیان اینکه حدود ۹ روز است که دو کشور در منطقه در حال جنگ هستند و ما برای انسان‌هایی که کشته شدند، ناراحت هستیم، افزود: در این تبادل آتش، تعدادی از گلوله توپ‌ها و راکت‌های آنها به صورت‌ سهوی به خاک ما اصابت کرده و مرزبانان کشور ما هم طبق وظیفه‌ای که دارند به صورت‌ قانونی به دو کشور ارمنستان و آذربایجان اخطار و هشدار داده و آنها نیز اشتباه صورت گرفته را پذیرفته‌اند.

جانشین فرمانده ناجا با اعلام اینکه مقرر شده زاویه تیر‌اندازی دو طرف اصلاح شود، تصریح کرد: کشاورزان، کارگران و مرزنشینان در منطقه فعال هستند و همچنین مرزبانان ما با هوشیاری، آرایش لازم را اتخاذ و رصد و اشراف کامل بر مرزها دارند.سردار رضایی گفت: در منطقه مرزی، یک ملاقات با طرف آذربایجانی داشتیم و موارد لازم را اعلام کردیم و آنها نیز مراتب عذرخواهی خود را اعلام کردند.

بازدید جانشین فرمانده ناجا از نوار مرزی خداآفرین‌

سردار رضایی به همراه سردار احمد علی گودرزی فرمانده مرزبانی ناجا و سردار حسین عبدی فرمانده انتظامی استان آذربایجان شرقی از  نوار مرزی "خداآفرین" بازدید کرد.

جانشین فرمانده ناجا در این بازدید، اظهارداشت:  مناقشه دو کشور همسایه آذربایجان و ارمنستان که بنا به دلایلی آغاز شده است امیدواریم هر چه زودتر پایان یافته و امنیت دوباره به مرزهای این دو کشور بازگردد.

وی ادامه داد:  از آغاز درگیری بین این دو کشور تعدادی گلوله های توپ و راکت به خاک جمهوری اسلامی ایران برخورد کرده که مرزبانان ما بر حسب وظایف خود تذکرات لازم را صادر کرده اند تا زاویه تیراندازی را رعایت کنند من بعد شاهد این قبیل حوادث در مرزهای کشور عزیزمان نباشیم .

براساس گزارش پایگاه خبری پلیس، سردار رضایی در پایان این بازدید ضمن شرکت در کمیسیون عملیات از تلاش مرزبانان در تامین امنیت و آرامش مرزها قدردانی و بر نقش آفرینی مسئولانه و متعهدانه آنان تاکید کرد.

عفو بین‌الملل استفاده آذربایجان از بمب‌های خوشه‌ای را محکوم کرد

سازمان عفو بین‌الملل (امنستی) روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای استفاده ارتش جمهوری آذربایجان از بمب‌های خوشه‌ای در حمله به شهر استپاناکرت، مرکز ناگورنو قره‌باغ را محکوم کرد.

درگیری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

به گزارش یورونیوز؛ استفاده از بمب‌های خوشه‌ای از سال ۲۰۱۰ و با تصویب کنوانسیون منع کاربرد این‌ گونه تسلیحات، ممنوع شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که با توجه به تصاویر منتشر شده از سوی منابع ارمنی از درگیری‌های شنبه و یکشنبه این هفته، ادعای استفاده از بمب‌های خوشه‌ای، تایید می‌شود.

براساس بیانیه‌ این سازمان مدافع حقوق بشر، کارشناسان این سازمان توانسته‌اند مناطق مسکونی استپاناکرت که با بمب‌های خوشه‌ای مدل M095 DPICM ساخت اسرائیل هدف قرار گرفته اند را شناسایی کند.

دنیس کریوشیو، مدیر بخش اروپای شرقی و آسیای مرکزی عفو بین‌الملل می‌گوید: «کاربرد بمب‌های خوشه‌ای بر اساس حقوق بین‌الملل بشردوستانه در همه شرایط مطلقا ممنوع است.» وی می‌گوید که استفاده از این گونه تسلیحات در مناطق مسکونی، که بدون تمایز به اهداف نظامی و غیرنظامی آسیب می‌رساند، وحشتناک و غیرقابل قبول است.

این سازمان طرف‌های درگیر در جنگ قره‌باغ را به احترام به حقوق بشردوستانه فراخوانده است.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش