چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۶ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۴۰۳
سیاست خارجی

اهداف و پیامدهای ترور فخری‌زاده؛ زنگ‌های خطر به صدا در می‌آید؟

ترور دانشمند ایرانی
رویترز: ترور دانشمند ایرانی انتقام گیری ترامپ از بایدن بود/ سی ان ان: ترور "فخری‌زاده" دیپلماسی دولت بایدن با ایران را دشوارتر خواهد کرد و به نفع تندروها در ایران خواهد بود‌/ الجزیره: ترور دانشمند هسته ای چه پیامدهایی برای رابطه ایران و امریکا خواهد داشت؟

 خبرگزاری "رویترز" در گزارشی با اشاره به این موضوع که ترور دانشمند و مغز متفکر برنامه هسته‌ای ایران خطر رویارویی امریکا با ایران را در روزهای پایانی ریاست جمهوری ترامپ افزایش می‌دهد، می‌نویسد: "ترور "محسن فخری‌زاده" تلاش‌های احتمالی "جو بایدن" رئیس جمهوری منتخب امریکا برای احیای تنش‌زدایی و آشتی‌جویی مشابه دوره اوباما با ایران را پیچیده‌تر خواهد ساخت".

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ "رابرت مالی" مشاور دولت اوباما در امور ایران و مشاور غیر رسمی تیم "جو بایدن" معتقد است که ترور دانشمند هسته‌ای ایران در روزهای پایانی دولت ترامپ با هدف سخت‌تر کردن راه بایدن برای تنش‌زدایی با ایران صورت گرفته است.

او می‌افزاید: "هدف پرزیدنت ترامپ و متحدان اش آسیب‌رساندن به اقتصاد ایران و برنامه اتمی آن کشور تا جایی است که امکان‌پذیر باشد و در روند تلاش بایدن برای آغاز مذاکرات با ایران و به کارگیری دیپلماسی مانع ایجاد کند".

"مایکل مولروی" از مقام‌های ارشد پنتاگون در اوایل دولت ترامپ می‌گوید ترور "فخری‌زاده" ممکن است ایران را متقاعد به لزوم گسترش سطح برنامه اتمی‌اش سازد و این امر می‌تواند زنگ‌های خطر را به صدا آورد.‌

دیپلماسی بایدن با ایران دشوارتر خواهد شد

شبکه خبری "سی ان ان" نیز در گزارشی به موضوع ترور اخیر پرداخته و می‌نویسد: "تریتا پارسی" پژوهشگر انستیتو "کوئینسی" می‌گوید هنوز مشخص نیست که چه فرد یا گروهی پشت این ترور بوده‌اند؛ اگرچه نامزدهای زیادی نیز در این باره وجود ندارند. او به "سی ان ان" می‌گوید: "در نهایت تنها کشورهایی که در عمل قصد و هدف، امکانات و تجهیزات و انگیزه لازم برای چنین اقدامی را دارند اسرائیل و امریکا هستند و گزینه‌های بیشتر و دیگری وجود ندارند".

"سی ان ان" در ادامه می‌افزاید: "فخری‌زاده" نام‌اش در چندین گزارش وزارت خارجه امریکا و آژانس بین المللی انرژی اتمی ذکر شده بود و نقش مهمی در پیشبرد برنامه هسته‌ای ایران داشت. عاملان ترور یک پیام مشخص به ایران داشتند: دشمنان ایران می‌توانند چهره‌های موثر در برنامه اتمی آن کشور را به قتل رسانند. ترور "فخری‌زاده" دیپلماسی دولت بایدن با ایران را دشوارتر خواهد کرد و به نفع تندروها خواهد بود‌".

به ضرر مذاکرات احتمالی ایران و امریکا

شیکه خبری "الجزیره" در گزارشی با اشاره به اینکه ترور اخیر دانشمند هسته‌ای ایران به ضرر مذاکرات احتمالی ایران و امریکا خواهد بود، می‌نویسد: "این ترور وضعیت را برای بایدن و دیپلماسی مدنظر او با ایران دشوارتر خواهد ساخت. اگر ایران به این ترور پاسخ متقابل دهد، اسرائیل می‌تواند واشنگتن را به درگیری نظامی با ایران بکشاند. در مقابل، اگر ایران از خود خویشتن‌داری نشان دهد رهبران اسرائیل فضا و جوی را ایجاد می‌کنند که دیپلماسی امریکا با ایران را دشوارتر سازد.

"تریتا پارسی" در این‌باره به "الجزیره" می‌گوید: "از دید نتانیاهو اکنون فرصت برای او فراهم است تا مسیر مذاکره بایدن با ایران را تخریب کند. در این ترور، هدف اصلی کارشکنی در خط مشی بایدن بود".

این شبکه خبری در ادامه می‌نویسد: "کارشناسان نگران هستند که ترامپ در هفته‌های مانده به پایان دوره ریاست جمهوری‌اش اقداماتی را علیه ایران مرتکب شود که خاورمیانه را به بی‌ثباتی بیشتر بکشاند و دولت بایدن را در موقعیت دشواری قرار دهد.‌

"آرون دیوید میلر" پژوهشگر ارشد در بنیاد "کارنگی" معتقد است از هم اکنون تا مراسم تحلیف بایدن بعید به نظر می‌رسد ایران دست به اقدام تلافی‌جویانه بزند چرا که آگاه است این اقدام باعث تحریک ترامپ به حمله یکجانبه علیه تاسیسات نطنز خواهد شد. از دید او اکنون اسرائیل زمان را مناسب دیده و می‌خواهد ترامپ را تحریک به اقدام علیه ایران کند. "میلر" معتقد است که در ماه‌های آینده عوامل مختلفی وجود خواهند داشت که می‌توانند وضعیت را آتشین‌تر سازند".

"نادر هاشمی" رئیس مرکز برای مطالعات خاورمیانه در دانشگاه دنور معتقد است که هدف ترامپ تسلیم کردن ایران و به زانو درآوردن آن کشور و ایجاد فضا برای سرنگونی حکومت آن کشور از طریق اعمال تحریم‌های شدید اقتصادی بود. از دید او اکنون ترامپ در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری‌اش امیدوار است بتواند ایران را تحریک به انتقام‌گیری کند چرا که چنان وضعیتی آینده گفتگوهای احتمالی تهران و واشنگتن را دشوارتر خواهد ساخت.

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش