دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۲۸ - ۱۱ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۶۴۴
سیاست خارجی

آتلانتیک: ترامپ به حمله علیه ایران فکر می‌کند

توییت ظریف درباره احتمال جنگ!/ سنتکام: به دنبال درگیری با ایران نیستیم

محمدجواد ظریف,وزیر امور خارجه
وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار توئیتی به تحرکات اخیر آمریکا در منطقه به ویژه در کشور عراق واکنش نشان داد.

"محمدجواد ظریف" وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحرکات نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس تصریح کرد که ایران به دنبال جنگ نیست ولی در دفاع از مردم، امنیت و منافع ملی خود درنگ نخواهد کرد.

محمدجواد ظریف نوشت: به جای مبارزه با کرونا در آمریکا، ترامپ و همپالگی‌هایش میلیاردها دلار برای ارسال بمب افکن‌های B52 و ناوگروه به منطقه ما به باد می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

اطلاعات به دست آمده از عراق حاکی از توطئه‌ای برای ساخته و پرداخته کردن بهانه‌ای برای جنگ است.

ایران به دنبال جنگ نیست، اما "آشکارا و مستقیم" از مردم، امنیت و منافع حیاتی خود دفاع خواهد کرد.

محمدجواد ظریف,وزیر امور خارجه

سنتکام: به دنبال درگیری با ایران نیستیم

اطلاعیه سنتکام (ستاد فرماندهی کل نیروهای ارتش آمریکا در منطقهٔ خاورمیانه و شرق آفریقا و آسیای مرکزی)

اعزام سومین بمب افکن.

فرمانده سنتکام ژنرال منکنزی گفت: ما آماده ‌و قادر هستیم تا به هرگونه تهاجم علیه آمریکا یی‌ها یا منافع‌ ما پاسخ دهیم.ما دنبال درگیری نیستیم اما هیچکس نباید توانایی و قابلیت ما دردفاع از نیروهایمان یا اقدام قاطع ما در پاسخ به هرگونه حمله را دست کم بگیرد.

محمدجواد ظریف,وزیر امور خارجه

اعلام امادگی وزارت دفاع آمریکا برای مقابله با تهدید احتمالی از سوی ایران

عصر ایران نوشت: پنتاگون اعلام کرد: "در بالاترین سطح از تهدید از سوی ایران از زمان قتل سلیمانی تاکنون هستیم"

آتلانتیک: ترامپ به حمله علیه ایران فکر می‌کند

رویداد ۲۴ نوشت: آغاز احتمالی جنگ با ایران خطری جدی است که ممکن است "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری فعلی آمریکا عامل ایجاد آن باشد. باید به این خطر توجه کرد.

نشریه "آتلانتیک" در مقاله‌ای با اشاره به تحرکات اخیر ارتش امریکا و اعزام بمب‌افکن‌ها با فاصله زمانی کوتاهی از یکدیگر به منطقه می‌نویسد: "دونالد ترامپ درصدد است تا فضای هرج و مرج و بی‌نظمی را تا حد ممکن پیش از ترک کاخ سفید ایجاد کند. آیا ممکن است در این راستا او بخواهد "جو بایدن" را درگیر جنگی دیگر در خاورمیانه کند؟ ما می‌دانیم که ترامپ به حمله علیه ایران فکر می‌کند.

در اواسط ماه نوامبر، ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری باخت. در آن زمان، او درباره استفاده از گزینه‌های نظامی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران با مشاوران‌اش صحبت کرده بود. ایده‌ای که نمادی از بی‌پروایی او بود و به دلیل رد شدن از سوی مشاوران‌اش از دستور کار خارج شد. از آن زمان به این سو، آمریکا بمب‌افکن‌های بی - ۵۲ را به خلیج فارس اعزام کرده است. سفری ۳۰ ساعته از داکوتای شمالی به خلیج فارس. اعزام بمب افکن‌ها با هدف ارسال این پیام به ایران است که امریکا برای پاسخ دادن سریع، آماده و جدی است.

آتلانتیک افزوده است: این بمب‌افکن‌ها با هدف بازدارندگی و بازداشتن ایران از حمله به منافع آمریکا و متحدان آن کشور در اولین سالگرد ترور ژنرال سلیمانی اعزام شده‌اند. ایران قطعا به دنبال گرفتن انتقام خون ژنرال سلیمانی است و ترامپ و بایدن هر دو باید برای واکنش نشان دادن به چنین اقدامی آماده باشند. با این وجود، مسئله در اینجاست که ترامپ از کاخ سفید خواهد رفت و این میراث به بایدن خواهد رسید. بسیاری از سیاستمداران و کارشناسان در امریکا موافق ترور ژنرال سلیمانی بودند. با این وجود، مخالف رفتار‌های بعدی ترامپ و اظهارنظرهایی، چون تهدید ایران به نابود ساختن میراث و بنا‌های فرهنگی آن کشور نابخردانه بودند.

همچنین، خروج ترامپ از برجام بحران را بدتر ساخت. این در حالی است که پس از خروج امریکا از برجام ایران لزومی به رعایت مفاد آن نمی‌دید".

"آتلانتیک" در ادامه می‌افزاید: "اکنون مقام‌های دفاعی دولت ترامپ اظهارنظر می‌کنند در حالی که شخص او درباره بازدارندگی سکوت کرده است. بعید نیست که ترامپ بخواهد تا آخرین لحظه سکوت کند و این سکوت برای اجرای نهایی برنامه او با هدف منحرف کردن افکار عمومی باشد. پرسش این نیست که آیا ترامپ قدرت انجام حمله نظامی علیه ایران را دارد یا خیر.

ترامپ تا ۲۰ ژانویه طبق اصل دوم قانون اساسی قدرت و اختیار صدور فرمان حمله نظامی را دارد. ممکن است کارشناسان نظامی و استراتژیست‌های امریکایی صدور چنین فرمانی از سوی ترامپ را غیرقانونی قلمداد کنند با این وجود، واقعیت آن است که از نظر حقوقی صلاحیت و قدرت رئیس‌جمهوری امریکا با باخت او در انتخابات محدود نمی‌شود.

دلیل اصلی آن که باید خطر صدور فرمان جنگ از سوی ترامپ را جدی گرفت آن است که او فکر می‌کند این جنگ به نفع‌اش خواهد بود. او دستکم در آن موقعیت می‌تواند نقش فرمانده کل قوا را ایفا کند؛ نقشی که با باخت در انتخابات نتوانسته آن را ابقا کند. از احداث دیوار مرزی تا نوع مدیریت بحران شیوع کرونا بوروکراسی امریکا توان مقابله با او را نداشته است.

آغاز جنگ با ایران، ترامپ را در جایگاه ریاست جمهوری نگه نخواهد داشت. با این وجود، جنگ علیه ایران که خواسته تندروهایی، چون "مایکل فلین" از یاران ترامپ بوده؛ اقدام تنبیهی ترامپ علیه آن دسته از شهروندان امریکایی خواهد بود که در انتخابات او را رد کردند و کارشکنی‌ای از سوی ترامپ در مسیر کار "جو بایدن" خواهد بود".

منابع خبری آمریکا روز پنجشنبه ۳۱ دسامبر گزارش دادند که در پی افزایش تنش میان ایران و آمریکا در عراق، دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده برنامه‌های تعطیلی خود برای سال جدید میلادی را ناتمام گذاشته و به سرعت به واشینگتن برمی‌گردد.

تعطیلات ناتمام ترامپ

شبکه تلویزیونی آمریکایی « CNN»، طی گزارشی آورده است که دونالد ترامپ به دو دلیل تعطیلاتش را ناتمام و به پایتخت این کشور برمی‌گردد: اول افرایش تنش میان تهران و واشنگتن و احتمال برخورد نظامی آمریکا با ایران در عراق و دوم تصمیم برخی جمهوری‌خواهان برای عدم تایید پیروزی جو بایدن رئیس جمهوری منتخب در کنگره است.

همچنین برخی رسانه‌ها گزارش داده‌اند که با افزایش تنش‌ها و احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا بویژه پس از ارسال بمب‌افکن‌ها راهبردی و زیر دریایی آمریکایی مجهز به ۱۵۰ موشک «توم هاوک»، ارتش اسرائیل به مانوری جهت بکارگیری سریع نیروهای ذخیره اقدام کرده است.

khabaronline.ir
  • 47
  • 13
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۴
جدیدترین
قدیمی ترین
بهتر
نه به ظریف و نه به جنگ فقط مقاومت و پیروزی
آخر هر جنگی پشیمونیه که برای چه آخه. اینقدر جان و مال و هزینه برای جنگ بهتره صرف سازندگی و دوستی بشه. خدا راضی نیست چون جا و منابع به همه داده ولی حرص و جاه طلبی بشر ،خانمانسوزی میاره.
امریکا اینقدر بیکار نیست بخواد جنگ کنه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش