دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۰ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۵۶۴
سیاست خارجی

گاردین: امیدها برای حفظ برجام رو به افزایش است/قطر: برای بازگشت طرف ها به برجام، باید گفت وگوها با ایران فعال شود

مذاکره درباره برجام,برگشت به برجام
روزنامه گاردین در گزارشی تحلیلی با تاکید بر اینکه زمان غرب و آمریکا برای حفظ برجام نامحدود نیست، تاکید کرد: باتوجه به اراده سیاسی جدید در دولت آمریکا و ایران، هنوز امیدهایی برای احیای توافق هسته ای وجود دارد.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در گزارش خود در این باره نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا تلاش کرد تا توافق هسته ای ۲۰۱۵ را از بین ببرد اما اکنون باید دید جو بایدن (رئیس جمهور جدید آمریکا) و ایران می توانند راه حلی برای نجات آن بیابند.

به نوشته گاردین، اخبار خوب لزوما به اشکال مرسوم از راه نمی‌رسند. شش سال پیش، توافق هسته‌ای  یک پیروزی دیپلماتیک بود که در نتیجه یک فرآیند طولانی و سخت به دست آمد. اخیرا در جریان سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران، پیروزی دیپلماتیک دیگری البته در ابعاد کوچکتری حاصل شد. اگرچه ایران به تازگی از میزان دسترسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی کاسته است اما گروسی گفت که این توافق صرفا شرایط را برای مدتی محدود حفظ می‌کند.

با این حال، نگرانی اصلی  طرف‌های غربی این است که اقدامات احتمالی آتی ایران می‌تواند شدیدتر باشد و تبعات گسترده تری را به دنبال داشته باشد.

توافق ایران با آژانس پس از گذشت چهار سال از بدترین اقدامات ترامپ علیه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که با هدف نابود کردن این توافق انجام شد، در نوع خود مثبت است. این مساله نشان می‌دهد که ایران و آمریکا از انعطاف پذیری و اراده سیاسی جدید جهت حل و فصل اختلافات در قالب برجام برخوردار هستند. در شرایط فعلی، گمانه زنی‌های زیادی درباره انجام گفت وگوهای غیررسمی میان ایران و گروه ۱+۵ با میانجی گری اتحادیه اروپا مطرح است. با این حال در این معادله یک چیز کاملا مشخص است: زمان نامحدودی وجود ندارد.

آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران به تازگی در یک سخنرانی از توانمندی ایران در انجام غنی سازی ۶۰ درصدی در صورتِ نیاز خبر داده است. امری که حامل پیامی روشن برای دولت بایدن و اروپا مبنی بر این است که زمان نامحدودی در قالب معادله برجام وجود ندارند.

گاردین همچنین نوشت: در این راستا، محتمل‌ترین گزینه برای تلطیف شرایط میان ایران و غرب این است که دو طرف به یک توافق کوتاه مدت دست یابند که راه را برای توافقی بلندمدت هموار کند. از سمت آمریکا، دولت بایدن در چارچوب سیاست‌های ظاهری و انتصاب‌های خود در عرصه سیاست خارجی و همچنین تعاملاتش با تروئیکای اروپایی از تمایل خود جهت انعقاد توافق با تهران خبر می‌دهد.

طرف‌های غربی باید بدانند که برای نجات توافق برجام کارهای زیادی باید انجام شوند. مشکل اینجاست که دولت آمریکا نمی‌خواهد تصویری را از خود نمایش دهد که انگار در مورد ایران، سخت گیری‌ها را کنار گذاشته است. با این حال دولت بایدن می‌تواند اقداماتی نظیر موافقت با اعطای وام پنج میلیارد دلاری جهت مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا به تهران و همچنین آزادسازی منابع ارزی ایران در دیگر کشورهای جهان به طریقی کنترل شده و محدود را در دستور کار قرار دهد.

از منظر کلی، مشکل اساسی در مورد نوع رویکرد دولت آمریکا به ایران در مساله برجام، این نکته است که اساسا واشنگتن به دلیل رویه‌های ترامپ، اعتبار چندانی در این رابطه ندارد. دولت ایران کاملا به اهداف و نیات دولت بایدن بدبین است و حتی این مسئله را در ذهن خود دارد که او ممکن است به تعهدات کنونی اندکِ این کشور نیز پشت کند. آنچه برای غرب در این میان مهم است، این نکته می‌باشد که باید از دیدگاه‌های کوته فکرانه ترامپ درخصوص برجام درس گرفت. شاید برجام برای طرف‌های غربی کافی نباشد، اما راه تعامل با ایران از بازگشت آن‌ها به این توافق می‌گذرد.

رایزنی قطر با سفرای سه کشور اروپایی درباره برجام / قطر: برای بازگشت طرف ها به برجام، باید گفت وگوها با ایران فعال شود

وزیر امور خارجه قطر در نشستی در دوحه پایتخت این کشور با سفیران کشورهای اروپایی امضا کننده برنامه جامع اقدامات مشترک (برجام) درباره روند بازگشت گفت‌وگوهای سیاسی و اجرای تعهدات طرفین رایزنی کرد.

مذاکره درباره برجام,برگشت به برجام

ایرنا: وزیر امور خارجه قطر در نشستی در دوحه پایتخت این کشور با سفیران کشورهای اروپایی امضا کننده برنامه جامع اقدامات مشترک (برجام) درباره روند بازگشت گفت‌وگوهای سیاسی و اجرای تعهدات طرفین رایزنی کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی قطر (قنا) ، در این دیدار «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور با سفیران کشورهای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) طرف برنامه جامع اقدام مشترک دیدار کرد.

معاون نخست وزیر قطر در این نشست بر لزوم فعال کردن گفت وگوها با جمهوری اسلامی ایران برای بازگشت طرف ها به برجام و اجرای تعهدات از مسیر دیپلماتیک تاکید کرد.

بر پایه این گزارش، در این نشست تازه ترین تحولات در زمینه بازگرداندن مسیر دیپلماتیک و فعال کردن گفت و گوها برای اجرای تعهدات طرفین در توافق نامه گروه ۵+۱ بررسی شد.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی همچنین بر تلاش جدی کشورش برای پیشبرد مذاکرات به منظور بازگشت همه طرف‌ها به برجام و موضع ثابت قطر در حمایت از دیپلماسی و آمادگی‌ دوحه برای حمایت از هر اقدامی که موجب ثبات و امنیت و صلح در منطقه شود، تأکید کرد.

این گفت وگو در حالی انجام شد که وزارت امورخارجه قطر سه‌شنبه شب گذشته اعلام کرد، "محمد بن عبدالرحمن" وزیرخارجه این کشور برای دومین بار در روزهای گذشته در خصوص ایران با " جیک سالیوان" مشاور امنیت ملی آمریکا گفت‌وگو کرده است.

به گزارش شبکه خبری "الجزیره" وزارت امورخارجه قطر اعلام کرد، در این گفت‌وگوی تلفنی علاوه بر ایران، دیگر موضوعات مهم منطقه‌ای از جمله عراق و افغانستان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

خبرگزاری رسمی قطر ۲۳ بهمن ماه نیز گزارش داده بود که بن عبدالرحمن در دو گفت‌وگوی جداگانه با «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران و سالیوان داشته و در آن بر لزوم کاهش تنش در ارتباط با توافق هسته‌ای با ایران تأکید کرده است.

وزیر امورخارجه قطر همچنین گفته بود که روابط این کشور با ایران و آمریکا استراتژیک است و دوحه با هر دو طرف ارتباط مستمر دارد.

وی ۲۲ بهمن ماه نیز در کنفرانس خبری با همتای اسپانیایی خود گفته بود که ایران کشور همسایه [ما] است و آنچه در منطقه رخ می‌دهد، مستقیما بر ما تأثیر می‌گذارد.

«مطلق القحطانی» نماینده ویژه وزیر امورخارجه قطر نیز اخیرا خبر داده که دوحه آماده است بین ایران و عربستان سعودی وساطت کند.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی ۲۷ بهمن ماه امسال با سفر به تهران ضمن دیدار با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با حجت الاسلام و المسلمین روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران هم دیدار کرد.

سفر شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی به جمهوری اسلامی ایران و دیدارهای وی با رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه کشورمان در راستای دیپلماسی فعال قطر و مناسبات خوب و رو به رشد دو کشور مورد توجه محافل رسانه ای منطقه و بین المللی قرار گرفت.

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش