چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۲۳ - ۱۴ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۰۷۶
دولت

اختلافات سیاسی مجلس با رئیسی در راه است!

‌‌سهم‌خواهی ‌از پاستورنشین آینده | انتقاد میرسلیم از نحوه انتخاب وزرا در دولت رییسی

سهم خواهی اصولگرایان از رئیسی,کابینه سیزدهم

به گزارش شرق، مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس یازدهم، گفته است: معمولا دولت و مجلس وقتی با هم اختلاف سلیقه سیاسی داشته باشند، بحث‌های فی‌مابین به سمت دعواهای سیاسی می‌رود و فرصت برای نظارت کارشناسی کم می‌شود اما اگر رویکردها و جهت‌گیری‌های سیاسی هم‌جهت باشد، فرصت برای نظارت کارشناسی فراهم می‌شود. وعده برای کار کارشناسی به‌جای نقد سیاسی مهر تأییدی است بر نقدها بر عملکرد سیاسی و تسویه‌حساب اصولگرایان مجلس با دولت روحانی که در یک سال گذشته با انتقاد هم همراه بود اما تغییری در رفتار بهارستان‌نشینان ایجاد نکرد.

مجلس یازدهم از همان ابتدا بنا را بر سرنگونی دولت روحانی گذاشته بود و نمایندگان اصولگرا از هیچ تلاشی برای استیضاح روحانی و وزرای او مضایقه نکردند اما بی‌نتیجه ماند و دولت تدبیر و امید تا پایان مهلت قانونی خود بر سر کار مانده است. آنچه در این میان هدر رفت، وقت نمایندگان مجلس برای سروسامان‌دادن به وضعیت کشور بود که صرف بازی سیاسی شد و هزینه گزافی از بیت‌المال برای این دعواهای سیاسی خرج شد.

البته مجلس از این یکدست‌سازی سیاسی در حالی حمایت می‌کند که صدای سهم‌خواهی از کابینه رئیسی چند روزی است از مجلس به گوش می‌رسد و عدم توفیق نمایندگان مجلس در این مسیر ممکن است بار دیگر این همدست‌سازی را بر هم زند که نتیجه آن ادامه چالش مجلس با دولت بعدی خواهد بود. نمایندگان مجلس که بارها نشان داده‌اند به پاستورنشینی علاقه بیشتری نسبت به بهارستان‌نشینی دارند، تا قبل از انتخابات در سودای کسب صندلی ریاست‌جمهوری تلاش کردند و اکنون به دنبال مناصب وزارت و معاونت ریاست‌جمهوری هستند.

مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس یازدهم، در گفت‌وگو با ایلنا درخصوص احتمال نقش‌آفرینی نمایندگان در چینش کابینه چه به صورت حضور مستقیم خودشان یا به صورت معرفی‌کردن افرادی برای مناصب گفت: مشورت‌دادن و مشورت‌کردن کار خوبی است به شرطی که دخالت در کار یکدیگر نباشد. نه دولت باید در کار مجلس دخالت کند نه مجلس در کار دولت. اما بالاخره دولت و مجلسی که می‌خواهند با هم کار کنند، بهتر است که اهل مشورت باشند. وی افزود: به‌ویژه در رویکردهایی که می‌خواهند با هم به جمع‌بندی برسند و رویکرد واحدی در کشور پیش برود.

 این مشورت‌ها می‌تواند کمک کند به اینکه رویکردهای مشخصی اتخاذ شود اما اینکه کسانی بخواهند فردی را تحمیل کنند، حتما غلط است؛ مجلس چنین برنامه‌ای ندارد اما ما اکنون نمی‌دانیم ممکن است در مورد یکی، دو نفر یا سه، چهار نفر تقاضا از سوی خود دولت باشد که کمک کنند که آن هم باید بررسی شود. اما اینکه نماینده‌ها متقاضی حضور در کابینه باشند من چنین استنباطی ندارم که نماینده‌ها خودشان داوطلب باشند که بخواهند مناصب دولتی را بگیرند یا افرادی را پیشنهاد دهند. عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم در واکنش به این مسئله که دیدگاهی وجود دارد که نتیجه یکدست‌شدن مجلس و دولت را «کاهش نظارت مجلس بر دولت» می‌داند، اظهار کرد: این خطری است که وجود دارد اما اگر رویکردها درست شود، اتفاقا زمینه برای دقت در نظارت‌های کارشناسی فراهم می‌شود.

معمولا دولت و مجلس وقتی با هم اختلاف سلیقه سیاسی داشته باشند، بحث‌های فی‌مابین به سمت دعواهای سیاسی می‌رود و فرصت برای نظارت کارشناسی کم می‌شود اما اگر رویکردها و جهت‌گیری‌های سیاسی هم‌جهت باشد، فرصت برای نظارت کارشناسی فراهم می‌شود و آن زمانی که می‌خواهند برای نظارت اختصاص دهند، روند کار به سمت نظارت کارشناسی خواهد رفت. وی در ادامه تصریح کرد: من قبلا هم گفته‌ام که مجلس و دولت باید با هم برادر باشند اما در این برادری مجلس برادر بزرگ‌تر است و در رأس امور بودن مجلس یعنی همین؛ ضمن اینکه دلسوزی می‌کند، حتما نظارت هم می‌کند و از سر برادری و همکاری و همراهی حتما باید در نظارت و کار خود با دقت عمل کند.

انتقادات به سهم‌خواهی مجلس از دولت جدید زبان برخی از نمایندگان را به انتقاد از وضعیت فعلی گشوده است و محمدمهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان در مجلس درباره تمایل برخی از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی برای حضور در کابینه رئیسی، تصریح کرد: البته ممکن است برخی از نمایندگان مجلس به دنبال آن باشند که جایگاه خود را ارتقا دهند و در دولت فعالیت کنند اما نمایندگانی هم در مجلس حضور دارند که قبلا سابقه وزارت یا معاونت ریاست‌جمهوری را داشته‌اند اما الان تمایلی به حضور در دولت ندارند و به دنبال این موضوع نیستند.

نماینده مردم کرمان در مجلس تأکید کرد: بر این اساس، ما نباید همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی را با یک چشم ببینیم و بسیاری از نمایندگان مشغول فعالیت‌های نمایندگی خود بوده و به دنبال آن هستند که در کنار دولت، مشکلات کشور و مردم را حل‌وفصل کنند. او با بیان اینکه سهم‌خواهی گروه‌های سیاسی از دولت جدید اقدامی مذموم است، گفت: دولت نباید به شکل شرکت تعاونی اداره شود. پیروزی رئیسی بسیاری از نمایندگانی را که در ایام انتخابات علم حمایت از رئیسی برداشته بودند یا در ستاد او فعال بوده‌اند، به هوس انداخته که رخت پارلمانی را از تن به در کرده و همراه با رئیسی راهی پاستور شوند؛ آن‌هم درست یک ماه بعد از آنکه رهبری آن توصیه مهم به مجلسی‌ها را داشتند. به نظر می‌رسد فصل کوچ از بهارستان به پاستور برای برخی نمایندگان آغاز شده است.

لیست‌های مختلفی از کابینه احتمالی هرازگاهی منتشر می‌شود که فصل مشترک همه آنها اسامی تعداد بسیاری از نمایندگان مجلس است؛ اسامی‌ای همچون قاضی‌زاده‌هاشمی و نیکزاد و حتی تعدادی از پایداری‌های مجلس مانند نبویان و ذوالنوری در لیست‌ها قرار دارند.

هرچند این سهم‌خواهی‌ها با انتقاداتی مواجه شده اما بهارستان‌نشین‌ها نشان داده‌اند جز خواسته خود به هیچ چیز دیگری اهمیت نمی‌دهند. بسیاری از نمایندگان مجلس که نام انقلابی را هم روی خود می‌گذارند، برخلاف توصیه‌های رهبری، نمایندگی را فرصتی برای خدمت به مردم حوزه‌های انتخابیه خود و کل مردم ایران نمی‌دانند و به آن به‌عنوان سکوی پرتابی برای حضور در دولت و مناصب اجرائی و وزارت می‌نگرند. در این بین نه فقط حق مردمی که پای صندوق‌های رأی رفتند پایمال می‌شود، بلکه ناکامی در رسیدن به پاستور به تنش سیاسی مجلس با دولت ختم خواهد شد.

انتقاد میرسلیم از نحوه انتخاب وزرا در دولت رییسی

نماینده تهران در مجلس از روند انتخاب وزرا در دولت سیدابراهیم رییسی انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، مصطفی میرسلیم در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «حسن نیت جناب آقای ⁧رئیسی⁩ و کمک و مشورت گرفتن از مردم ستودنی است ولی انتخاب وزرا از وظائف اصلی ⁧رئیس جمهور⁩ است که باید با مشورت خبرگان و اهل تدبیر و رأی اعتماد مجلس انجام گیرد و نه با نظرخواهی عمومی!»

سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور منتخب سیزدهم دو روز گذشته سامانه‌ای را برای مشارکت مردم در معرفی اعضا و مدیران دولت سیزدهم معرفی کرد.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش