پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۰۵ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۵۰۸۳۲
دولت

روحانی: باید به این نتیجه برسیم که دوران تندروی به پایان رسیده است

افشاگری روحانی: اسرار هسته ای ایران را اسرائیلی ها از کشور خارج کردند و پیش ترامپ بردند و ترامپ هم از توافق خارج شد

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی,نشست با مدیران  ارشد دولت تدبیر و امید
رئیس جمهور گفت: آنروز که انتخابات دولت یازدهم انجام گرفت و در روزهای آغازین شروع به کار بودیم امید در سراسر ایران موج می زد و تدبیر دولت در سایه این امید بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز (دوشنبه) در نشست با مدیران ارشد دولت تدبیر و امید که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: وقتی من گفتم در ۱۰۰ روز اول تلاش می‌کنیم و قدم های مهم را برمی‌داریم، برخی به روی خودشان نیاوردند که معنی صد روز را نمی دانند. بسیاری از مسائل کشور را در ۱۰۰ روز اول دولت یازدهم به ثمر برسانیم.

روحانی گفت: اولین تصمیم ما در دولت، احیای دریاچه ارومیه بود زیرا در ایام تبلیغات به مردم آذربایجان قول داده بودم. ۱۹ تصمیم در جلسه اول دولت برای دریاچه ارومیه اتخاذ کردیم. برای رفع موانع تولید در دولت تصمیم گیری کردیم و لایحه آن را به مجلس دادیم.

وی افزود: کلمه علی برکت الله را جبرائیل به رسول خداوند در معراج آموخت. امیرالمومنین با علی برکت الله در جنگ ها پیروز می‌شد.

رئیس‌جمهور گفت: ما با افراطی‌گرایی، چنگ انداختن، هتاکی و تخریب یکدیگر نمی‌توانیم کشور را به پیشرفت برسانیم. باید به این نتیجه برسیم که دوران تندروی به پایان رسیده است.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛ 

* آنروز که انتخابات دولت یازدهم انجام گرفت و در روزهای آغازین شروع به کار بودیم امید در سراسر ایران موج می زد و تدبیر دولت در سایه این امید بود. 

* روز اول که آمدیم ارز به قیمت نزولی آمد و جوری شد که رئیس کل بانک مرکزی به مردم گفت قیمت ارز بالاتر از این است و نمی توانست قیمت ارز را بالاتر ببرد. 

* آنچه من نسبت به ایران و نجات کشور سال ۹۲ فکر می‌کردم همان را بی‌کم و کاست فکر می‌کنم که راه نجات کشور اعتدال و تعامل سازنده است. اعتدال در داخل و خارج و تعامل در داخل و خارج.

* کشور باید توسعه پیدا کند و به اوج برسد و کشور الگو برای کشورهای منطقه باشد. چطور ما توانستیم ۷ قطعنامه خطرناک را از سر ملت ایران برداریم. اینکاری که وزیر خارجه و فعالان در مذاکرات پیمودند راه ساده ‌ای نبود. 

* {با اشاره به موفقیت در برداشتن قطعنامه‌ها علیه ایران} قطعنامه ۲۲۳۱ خط بطلان بر تمام قطعنامه‌های فصل هفتی کشید. این ارده ملت ایران ما را به ثمر رساند و البته مقام معظم رهبری ما را هدایت کرد. هیچکس در تعامل با کشورهای جهان به ۱۰۰ نمی‌رسد. 

* مذاکره کار سخت و مشکلی است. آسان ترین کار این است که بگوئیم نمی شود کاری کرد. در همان روزهای اولیه ملت و دولت با هدایت رهبری توانستیم کار بزرگی را انجام دهیم. همه مردم آثار برجام را دیدند. ۱۶ هواپیما آوردیم و میلیاردها دلار سرمایه وارد کشور شد. 

*در وسط مذاکرات وزیر خارجه ‌آمریکا به یکی از مقامات ما گفت من وقتی استقبال مردم اصفهان را از روحانی در تلوزیون دیدم و قدرت این دولت را دیدم،‌استقبال مردم اصفهان در دولت یازدهم در میدان نقش جهان دنیا را تکان داد البته بقیه استان‌ها همین عظمت را آفریدند. مردم در صحنه بودند و حمایت کردند و در روزهای پیروزی و موفقیت کف زدند.

*حالا کسی ممکن است بگوید در تعامل سازنده اگر شما ۱۰۰ خواستید به ۹۰ رسید من می گویم همیشه این طور است هیچ کس در تعامل با کشورهای جهان به ۱۰۰ نمی‌رسد  دنبال ۱۰۰ هست اما کمتر از ۱۰۰ می‌رسد چون طرف مقابل هم دنبال ۱۰۰ است و آن هم دنبال منافع خودش هست.

* در پارس جنوبی دیروز جشن گرفته شد برای بیست و هفتمین سکو در دریا. این در سایه چی بود؟ همه این طرح‌ها خاک می‌خورد. برجام باعث شد قطعات و کمپرسورها رسید. ما آمدیم و یک پیشرفتی را شاهد بودیم. آمار سال ۹۵ رشد اقتصادی ما ۱۲.۴۵ بود. تورم ما هم تک رقمی است. این جادو جنبل نیست. 

* طبیعی است وقتی ما با کشوری تفاهم و قراردادی می بندیم این توافق دائمی نیست. ما توافق دائمی در تاریخ نداریم. ما باید ببینیم اصل پیمان را در آن زمان انجام می‌دادیم بهتر بود یا انجام نمی‌دادیم. ما کار دیگری نمی‌توانستیم انجام دهیم. وقتی این پیشرفت را ایران کرد ارتجاع منطقه، صهیونیسم و تندروهای آمریکا اول آمدند منطقه ما را بهم ریختند. موصل در خرداد ۹۳ به دست داعش سقوط کرد.

* وزیر خارجه عربستان بلند شد در ژنو و وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم به اروپا رفت و به آمریکایی‌ها گفتند الان مذاکره نکنید و ما نفت را ارزان می‌کنیم. ما در شرایط داعش، نا امنی منطقه و در شرایط فشار و با نفت ۳۰ دلار نگذاشتیم این تکانه‌ها کشور را بهم بریز و رفتیم به توافق رسیدیم. 

* اسرار را اسرائیلی ها از کشور خارج کردند و پیش ترامپ بردند و ترامپ هم از توافق خارج شد. ما یک نقص بزرگ داشتیم و آن اینکه طوفانی که ایجاد می شود و بمبی به سر مردم ریخته می‌شد می‌گفتند دولت کجاست؟. اینهم توطئه دشمن بود رسانه‌های ما حریف رسانه‌های دشمن نشدند. 

* وقتی وارد جنگ می‌شویم سخت می‌شود. ما ۱۱۶ میلیارد دلار در دو سال و خرده‌ای درآمد نفتی نداشتیم. وقتی دلار نیاید قیمت آن زیاد می شود. در این شرایط انتظار این بود حتی مخالفین دولت هم می‌آمدند و کنار ما می‌آمدند یا لااقل تخریب متوقف می شد. من فرمانده این جنگ اقتصادی بودم اما بدون سرباز.

* علی رغم اینکه مسیر دلار ما و فعالیت اقتصادی ما متوقف نشد. من نمینه آن را همین «علی برکت الله» می‌دانم. فشاری که در سال ۹۷ به ما شد توانستیم در سال ۹۸ شروع کنیم به جبران. اما کرونا آمد و ما با یک مشکل عظیم در بهار ۹۹ مواجه شدیم. 

* من می‌دانم مردم در این سه سال چقدر زجر کشیدند. اقتصاددانان آن را برای مردم باز کنند. البته در برابر این فشار توان ما کمتر بود. ما توانستیم بخشی از مشکلات را جبران کنیم. در این موج پنجم سختی‌های فراوانی داریم.

* ما فکر نمی‌کردیم ۲۵ استان ما در یک هفته دچار سیل شود. ما فکر نمی‌کردیم با زلزله عجیب با آن تخریب روبرو شویم. ما فکر نمی‌کردیم آمریکایی‌ها به این راحتی برجام را زیر پا بگذارد. 

* من هیچ وزیری را برای رفاقت و توصیه کسی انتخاب نکردم. هیچ وقت به هیچ وزیری نگفتم این فرد بشود معاون یا مدیرکل. من تابع خرد جمعی بودم و به این وعده خود عمل کردم. این عهد ما با مردم بوده و در حد توان به عهدمان وفا کردیم. افتخارات بزرگی ملت و دولت ایران انجام دادند که فراموش ناشدنی است. من جمعه‌ای نبوده است با وزیری تماس بگیرم و مشغول خدمت نباشد.

* غیر از بحث مذاکرات هسته ای مثالی می زنم تا بدانید افکار عمومی جهان به مردم ایران و ایران چگونه نگاه می کرد. در اولین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل که در سال ۹۲ شرکت کردم در اولین سخنرانی خود به همه رهبران اعلام کردم که منطقه ما با یک خشونت و تروریسم عظیمی مواجه خواهد بود و پیشنهاد قطعنامه ای تحت عنوان جهانی عاری از خشونت و افراطی گری را مطرح کردم و این قطعنامه پیشنهادی ایران در پایان بدون مخالفت کسی و با اتفاق آرا رای آورد و به تصویب رسید.

*  این موضوع سال‌ها بعد یک بار دیگر در مجمع عمومی مطرح شد و مورد تاکید قرار گرفت.  waw  به عنوان پیشبینی ایران نسبت به منطقه و به معنای نگاه امیدوارانه جهان به دولت یازدهم نسبت به منطقه بود. این شرایط، جهانی بود و در شرایط ایران هم همین امیدواری را مشاهده می کردیم. 

*  برای موانع تولید در دولت تصمیم گیری کردیم و با دو فوریت لایحه آن را به مجلس تقدیم کردیم.‌ اگر همین تاریخچه دولت را نگاه کنید دغدغه مردم برای سلامت، محیط زیست، مردم غرب و آذربایجان عزیز و تصمیم دولت برای حرکت در مسیر اقتصاد را می‌بینید.

* { با قدردانی از همه تلاشگران در زمینه کرونا از جمله وزیران بهداشت، کشور، صمت و وزارت خارجه برای تامین واکسن}  هنوز با مشکل مواجه هستیم و در پیک پنجم قرار داریم اینکه امروز واکسن ما به مرز تزریق ۱۳ میلیون دز می‌رسد و تا پایان فردای دولت به مرز ۱۴ میلیون دز می رسیم به این معناست که در هر دو زمینه تولید داخلی یا واردات واکسن از خارج در حد توان تلاش شده است.

* من فکر نمی‌کردم روزهای پایانی دولت دوازدهم با ادامه جنگ اقتصادی پایان یابد. این که می‌گویم بخاطر خوش خیالی من نیست چون همه موارد با چارچوب‌های مدنظر رهبری حرکت شد و فکر نمی کردم چنین شود.فکر می کردم در پایان دولت با پایان جنگ اقتصادی و مهار کرونا، قدرت را به دولت بعدی می‌سپاریم.

* { با تاکید بر استفاده از خرد جمعی در تصمیات دولت} هرگز نبود اکثریت قاطع در دولت نظری بدهد و این که با نظر شخص من صددرصد مخالف باشد و من موافقت نکنم. من تابع خرد جمعی بودم و این وعده را به مردم دادم و به آن عمل کردم.

* گاهی نظر دیگری داشتم اما وقتی می دیدم در جلسه ۱۵ تا ۲۰ نفر هستند و اکثریت واحد که متخصصند و روی یک امر نظر دارند، من تسلیم شدم و گفتم شاید نظر من نباشد اما موافقت می کنم.

* اگر در دولت اجماعی هم بود ولی مخالف بودم به نظر اجماع اهمیت می‌دادم. به مردم بگویم در حد توان به عهدمان وفا کردیم.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش