به گزارش ایسنا، با نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران و اعلام رئیس مجلس مراسم تحلیف رییس جمهور منتخب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در صحن علنی مجلس آغاز شد.
جلسه علنی بعدازظهر امروز (پنجشنبه) مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف با حضور ۲۶۵ نماینده برای برگزاری مراسم تحلیف حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با حضور رییس قوه قضائیه، مقامات ارشد کشور و روسا و نمایندگان برخی کشورهای خارجی برگزار شد.
براساس اعلام حاجی، عضو هیات رییسه مجلس، در این مراسم ابتدا رئیس مجلس خیر مقدم گفته و به ایراد سخن میپردازد و در ادامه رئیس قوهقضائیه بیاناتی را ایراد خواهد کرد. همچنین انجام مراسم تحلیف رئیسجمهور و سخنرانی رئیسی و نطق پایانی رییس مجلس در دستور کار مجلس قرار دارد.
چه کسانی غایب بودند؟
دیده بان ایران نوشت: مراسم درحالی آغاز شد که آیت الله آملی لاریجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و علی لاریجانی رییس سابق مجلس در مراسم تحلیف سیزدهمین رییس جمهوری اسلامی ایران حضور نداشتند.
مولوی عبدالحمید، امام جماعت اهل سنت زاهدان، که در انتخابات از ابراهیم رئیسی حمایت کرده بود در این مراسم حضور ندارد. گفته شده عدم دعوت علت غیبت مولوی عبدالحمید است.
سید محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد روسای جمهوری پیشین هم از دیگر کسانی هستند که در مراسم امروز حضور ندارند.
***
رئیسی: از هر طرح دیپلماتیک که باعث لغو تحریمها شود استقبال میکنم
ایسنا نوشت: حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی سیزدهمین رییس جمهوری اسلامی ایران در مراسم تحلیف که در محل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با خوشامدگویی به میهمانان داخلی و خارجی حاضر در این مراسم، اظهار کرد: طلوع انقلاب اسلامی در ایران فصل نوینی از آزادی مشارکت سیاسی و مردمسالاری را در تاریخ کشور به ثبت رساند و قانون اساسی به عنوان میثاق ملی همه نهادهای حاکمیتی را محصول اراده و رای مردم دانسته است و امروز بار دیگر این موضوع تحقق یافته است. اراده مردم به تحقق عدالت، پیشرفت، آزادی است.
وی افزود: ملت ایران به واسطه انقلاب اسلامی زنجیر زورگویان را پاره کرد و بر سرنوشت خود حاکم شد و ثابت کرد که مردمسالاری دینی میتواند نوع جدیدی از حکومت باشد.
رییسی یادآور شد: دولت جمهوری اسلامی امروز در جایگاهی ایستاده که قرنها سابقه تاریخی از ملت ایران را پشت خود دارد. در طلیعه قرن جدید و آغاز گام دوم انقلاب بسیار مفتخرم که به حفاظت از این میراث بزرگ انتخاب شدم.
رییس جمهوری تاکید کرد: جلوهای رشک برانگیز از مردمسالاری دینی را ملت ایران در جریان این انتخابات به رغم تبلیغات سهمگین دشمن و انتشار ویروس کرونا پدید آورد.
وی با بیان اینکه پیام رای مردم تحول خواهی و عدالت خواهی بود، اظهار کرد: ایستادگی در برابر قدرتهای بزرگ در عین تعامل سازنده با جهان و حفظ استقلال از جمله خواستههای مردم و در کنار آن تشکیل دولتی فسادگریز، مدافع حقوق انسانها در عالم، علمطلب، عدالتجو، برنامه محور را خواستار بودند.
رییسی با تاکید بر اینکه ما مدافع واقعی حقوق بشر در هر کجای دنیا هستیم، گفت: جوانان عزیز در این مرز و بوم از ما میخواهند که صدای ولی نعمتان و مستضعفین باشیم و از آزادیهای آنان حراست کنیم و وضعیت سفرههای آنان بهبود یابد و نشاط و شور اجتماعی در جامعه ایجاد شود. دولت در این مسیر خستگیناپذیر پیش خواهد رفت.
رییس جمهوری گفت: من امروز خادم همه جمهور و همه مردم ایران هستم. امروز نوبت ماست که ادای امانت کنیم. دولت مردمی دولت وفاق ملی است. در دولت مردمی جناحهای سیاسی و دستهبندیهای قومی و نژادی رنگ میبازد و همه برای خدمت به نظام دور هم جمع میشوند.
وی ادامه داد: امروز از همه اقوام و مذاهب و نژادها و اقشار و دانشجویان و پیر و جوان میخواهم که دولت مردمی را دولت خود بدانند. همه بیاییم تا دست در دست هم به پاخیزیم و آرمان ایران قوی را محقق کنیم.
رییسی با اشاره به مدیریت اقتصادی و توجه به تغییرات اقلیمی و توجه به وضعیت معیشتی مردم ، اظهار کرد: وعدههای دولت مردمی وعدههای صادق است. امیدوارم به فضل خدا ایرانی موفقتر و قویتر بسازیم.
رییس جمهوری با بیان اینکه از مردم و نمانیدگان مجلس میخواهیم به عنوان مصلحان دولت عمل کنند، گفت: این دو باید هرجا که نقدی یا پیشنهادی داشتند برای پیشبرد امور در اختیار بگذارند. ما به حضور مردم در صحنه و همراهی قوای سهگانه و نیروهای مسلح سرافراز نیاز داریم. به دلیل شرایط خاص امروز نیازمند همکاری و همراهی بیشتری میان مجلس و دولت هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: من دست دوستی و برادری به سوی همه کشورهای منطقه و به ویژه همسایگان دراز میکنم و دست آنان را به گرمی میفشارم. برنامه هستهای ایران کاملا صلح آمیز است و نظام جمهوری اسلامی بنا بر فتوای رهبر معظم خود سلاح اتمی را حرام میداند و در دکترین نظامی ایران این سلاح جایی ندارد.
رییسی با تاکید بر اینکه تحریمها باعث نمیشود که ملت ایران از حقوق هستهای خود دست بکشد، تصریح کرد: تحریمها علیه ملت ایران باید لغو گردد و از هر طرح دیپلماتیک که باعث انجام این امر شود استقبال میکند.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه ما خود را مکلف به آرمانهای انقلاب اسلامی میدانیم، گفت: ایجاد شفافیت حداکثری در اقتصاد، خشکاندن ریشههای فساد و رانتخواری، مقاومسازی اقتصاد در مقابل تکانهها، مهار تورم و گرانی، تقویت ارزش پول ملی، بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور، حمایت از تولید ملی، تلاش برای خودکفایی در تأمین نیازهای اساسی مردم، پیشرفت فناورانه و دانشبنیان، مدیریت همه منابع و معادن و نفت و گاز کشور و توجه به تغییرات اقلیمی و صیانت از محیط زیست، همه اینها را با قدرت دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: به فضل الهی آیندهای درخشان و در شأن ملت و نیز ایرانی قویتر از گذشته را در دسترس میبینیم. دولت مردمی دولت مدیرانی خواهد بود و اهتمام اصلی آنها بسیج توانمندیهای آشکار و نهفته ملت بهویژه جوانان است تا آنان را به میدان کار و تلاش سازنده بیاموزند.
رییسی یادآور شد: اما لازمۀ تحول، نقدپذیری و تکریم نخبگان و صاحبنظران است. معتقدم که موفقیت ملت ایران فراتر از تدبیر دقیق و تلاش خستگیناپذیر هریک از قوا یا نهادها، نیازمند همکاری ملی و خِرَد جمعی است که تجلّی آن، در تعامل دولت با سایر قوا و همچنین تعامل وثیق با نخبگان و فرهیختگان خواهد بود.
وی با اشارهای به رویکردهای دولت خود در حوزه سیاست خارجی، تصریح کرد: در دولت مردمی، همه مؤلفههای قدرت ملی کشور تقویت خواهد شد و از همه ابزارهای قدرت ملی از جمله دیپلماسی و تعامل هوشمند با جهان، استفاده میکنیم تا منافع و مصالح ملی جمهوری اسلامی ایران را تأمین نماییم.
رییس جمهوری با بیان اینکه قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه، امنیتساز است، اظهار کرد: ظرفیتهای منطقهای ایران، حامی صلح و ثبات در کشورهاست و صرفاً برای مقابله با تهدید قدرتهای سلطهگر و ظالم، به کار گرفته میشود. بحرانهای منطقه، باید از طریق گفتوگوهای واقعی درونمنطقهای و بر اساس تأمین حقوق ملتها، حلوفصل شود.
وی با تاکید بر اینکه دخالت دولتهای بیگانه در منطقه مشکلی را حل میکند بلکه خود مشکلساز است، گفت: سیاست فشار و تحریم، موجب انصراف ملت ایران از پیگیری حقوق قانونی خود از جمله حق توسعه، نخواهد شد.
رییسجمهوری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، کشورها و ملتهای همسایه را خویشاوند خود میداند، ادامه داد: مهمترین و اصلیترین اولویت سیاست خارجی خود را، ارتقاء روابط با کشورهای همسایهی خود میدانیم و خواهان عزت و اعتلای آنها هستیم. دیپلماسی، باید ارتباط ملتهای منطقه را بیشتر و اشتراکات آنها را در حوزه اقتصاد، فرهنگ، علم و ورزش تقویت نماید.
رییسی تصریح کرد: جهان، در حال دگرگونی است و تأمین منافع ملتها، منوط به درک جهان جدید و تعامل راهبردی با قدرتهای نوظهور است و سیاست خارجی موفق، سیاست خارجی متوازن است.
وی در پایان تأکید کرد: با توجه به تاکید رهبری معظم انقلاب بر تشکیل هرچه زودتر کابینه، افراد مورد نظر را پیش از موعد مقرر به مجلس معرفی خواهیم کرد.
- 10
- 8