سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۶ - ۰۳ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۱۵۳
دولت

زنگ سال تحصیلی جدید نواخته شد | رئیسی: محور آموزش و پرورش معلم است

سردیسی در روز بازگشایی مدارس, علی لندی دانش آموز ایذه ای
رئیس جمهور گفت محور آموزش و پرورش معلم است باید کیفیت تعلیم و تربیت ارتقا یابد.

به گزارش مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در مراسم آغاز مدارس که صبح شنبه در مدرسه شهید «فولادفر» ناحیه دو صالح آباد شهرری برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و شهدای فرهنگی و دانش آموز، رزمندگان و جهادگران، اظهار کرد: امیدوارم روحیه جهادی و بسیجی در میان مردم و مسئولان گره‌گشای مشکلات کشور باشد.

وی همچنین با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید، ادامه داد: از دانش آموز عزیزی که با مسئولیت پذیری و خطر کردن جان دو نفر را نجات داد و جانش را به خطر انداخت یاد می‌کنم. علی لندی نشان داد دانش آموخته مکتب ایثار و از خودگذشتگی است‌. روحش شاد ان‌شاءالله با شهید فهمیده و همه شهدا محشور شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش مدارس پرداخت و گفت: مدرسه محل اندیشه ورزی است، مدرسه ستون همبستگی و نظم اجتماعی است، مدرسه جایگاه مهمی است و قدر آن را در ایام کرونا دانستیم، مدرسه محل همبستگی لایه‌های اجتماعی است.

رئیس جمهور گفت: هویت معلم به عنوان جایگاه تعلیم و تربیت باید مورد توجه قرار گیرد و سخن از طرح طبقه بندی ناظر به همه اینها است، که یکی از بحث‌های ما مساله معیشت است، ارتقا جایگاه معلمان، شأن و منزلت معلمان و ارتقا کیفی تعلیم و تربیت مورد توجه و تاکید است، تنها یک بخش خاص مورد توجه نیست، بلکه همه اینها مورد توجه است.

رئیسی افزود: من صمیمانه از زنان و دختران این کشور که نقش معلم را در دوران کرونا در خانه‌ها داشتند و به شبکه «شاد» کمک کردند، تشکر می‌کنم، همواره باید این ظرفیت محترم شمرده شده و ارتقا یابد، باید همه نهادها از رسانه گرفته تا اقتصاد و فرهنگ به آموزش و پرورش کمک کنند، همه دستگاه‌ها باید به آموزش و پرورش کمک کنند و موظفند در خدمت آموزش و پرورش باشند، هزینه در آموزش و پرورش بزرگ‌ترین سرمایه گذاری برای آینده کشور و آینده سازان کشور است.

همه افراد باید بتوانند از آموزش و علم افزایی بهره مند شوند

رئیس جمهور افزود: توسعه کشور در گرو توسعه آموزش و پرورش و توسعه مهارت‌ها در کشور و ایفای نقش آنان در جامعه است و باید عدالت آموزشی را در این خصوص مورد تاکید قرار دهیم، هیچکس نباید به خاطر فقر از تحصیل و آموزش باز بماند.

وی ادامه داد: دولت باید امکانات در اختیار بگذارد، تا همه افراد در جامعه بتوانند، از آموزش، علم افزایی و معرفت افزایی بهره مند شوند، فقر و نداشتن نباید موجب بازماندگی از علم و آموزش باشد و لذا عدالت آموزشی بسیار مهم است.

رئیسی گفت: باید شرایط کنونی آموزش و پرورش و وضع موجود مورد بررسی دقیق قرار گیرد و بعد گام‌های اساسی در جهت تحول در آموزش و پرورش و مدرسه با اجرای سند تحول در آموزش و پرورش برداشته شود، این سند بالادستی پیش روی همه است، این سند باید در بخش‌های مختلف اجرایی بیاید و مسبب تحول در مدرسه شود، اگر این طور نشود اجرایی نخواهد شد، با بخش ستادی و یک اداره کل و یک معاونت و یک سازمان تحول اتفاق نمی‌افتد.

معلمان باید تحول گرا باشند

وی افزود: ستاد باید تحول را پیگیری کند، اما اصل تحول باید در مدرسه اتفاق بیافتد و باید مدرسه ما تحول محور باشد و چهره‌های تحول گرا می‌توانند، این تحول را اجرا کنند، مگر می‌شود، کسی که خود یا تحول را قبول ندارد و یا انگیزه تحولی ندارد، بتواند تحول را اجرا کند، باید چهره‌های تحول گرا را به کار گرفت، معلم تحول گرا می‌تواند، تحول ایجاد کند، همه باید به سند مصوب آموزش و پرورش پایبند باشند و این سند ارزشمند اجرایی شود.

رئیس جمهور گفت: هر سال تحصیلی که می‌گذرد، باید گزارش داده شود، که چند درصد از این سند تحول اجرایی شده و چند درصد مانده و چرا مانده است، همه باید بدانند، سند تحول امروز مستند همه اقدامات تحولی در آموزش و پرورش است.

وی سپس با اشاره به سوال دولت سیزدهم با عنوان دولتی مردمی برای ایران قوی، از دانش آموزان پرسید: ایران قوی دارای چه ویژگی‌هایی است و نقش شما دانش آموزان و معلمان در شکل‌گیری ایران قوی چیست.

آموزش حضوری در دستور کار قرار دارد

رئیسی پس از این پرسش تاکید کرد: ان‌شاءالله با کمک شما آینده‌سازان و معلمان‌تان بتوانیم ایرانی قوی را رقم بزنیم.

رئیس جمهور افزود: ما دوست داشتیم، در آغاز سال تحصیلی هم آموزش مجازی فعال شود و هم آموزش حضوری داشته باشیم، در حال حاضر نیز هم آموزش مجازی و هم آموزش حضوری داریم، برخی مناطق چون تعداد دانش آموز زیاد است، امکان حضور همه دانش آموزان نیست، در این مناطق با شبکه مجازی شروع می‌کنیم و برخی از روزها و کلاس‌ها حضوری خواهد بود، اما همه بخش‌های آموزش و پرورش باید به سوی آموزش حضوری برود.

توسعه پوشش واکسیناسیون در کشور

وی گفت: ما نباید افت تحصیلی پیدا کنیم، افت تحصیلی برای آینده کشور بسیار مضر است، خدای نکرده طولانی شدن این وضعیت و افت تحصیلی ممکن است، به ترک تحصیل منجر شود، ما افت تحصیلی و ترک تحصیل را به هیچ عنوان نمی‌پسندیم، باید نشاط، شادابی و هیاهوی داخل مدرسه همچنان به گوش شنیده شود، شنیدن هیاهوی داخل مدرسه بسیار زیبا و دلنشین است و باید مجدداً شنیده شود.

رئیسی گفت: صیانت از جان دانش آموزان و معلمان برای ما وظیفه است، امروز شرایط طوری است، که همه معلمان واکسینه شده‌اند، واکسیناسیون عمومی توسعه یافته است، اما هنوز تا واکسینه شدن همه مردم فاصله داریم، اما طی سه الی چهار روز دیگر به ۷۰ درصد واکسیناسیون عمومی می رسیم، اکثر اولیا و افرادی که با بچه‌ها ارتباط دارند، واکسینه شدند، اما باز هم صیانت از جان دانش آموزان و معلمان باید مورد توجه ما باشد.

وی از آموزش و پرورش خواست، با رعایت اصول بهداشتی به سوی آموزش‌های حضوری گام بردارد.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش