جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۰۹ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۱۸۷
دولت

اگر ارز ترجیحی حذف هم نمی‌شد یک موج گرانی داشتیم

ادعاهای مخر: خریدهای منزل را خودم می‌کنم؛ از جنوب شهر می‌خرم | هرکس لاکچری زندگی می کند باید هزینه اش را بپردازد!

ادعاهای مخبر,معاون اول رئیس جمهور
معاون اول رئیس جمهور از دستور رئیس جمهور برای ورود وزارت کشور به ساختمان‌های ناایمن، توقیف اموال مالک متروپل و جبران بخشی از آسیب‌های مادی از این منبع، گران نشدن بنزین، و تسری نیافتن توزیع آزمایشی نان یارانه‌ای به کل کشور خبر داد.

به گزارش همشهری آنلاین، محمد مخبر در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران بااشاره به فاجعه متروپل آبادان، درباره لیست ساختمان‌های پرخطر اظهار کرد: امروز رئیس جمهور به وزیر کشور دستور دادند که ساختمان‌های ناامین و بحرانی را شناسایی کنند. مالکان را مشخص کنند و از آنها بخواهند که ایمن سازی لازم را انجام دهند.

معاون اول رئیس جمهور درباره چگونگی جبران خسارات ریزش ساختمان متروپل آبادان گفت: در این ماجرا تخلفات گسترده‌ای توسط مالک و مراکزی صدور مجوز اتفاق افتاده است. نسبت به وسعت حادثه دولت همه امکانات را بسیج کرده است. امدادرسانی هنوز در حال انجام است. امیدوارم هر چه سریع‌تر همه چیز تمام شود تا بتوانیم برای جبران آسیب دیدگان اقدام کنیم.

مخبر همچنین از توقیف اموال مالک ساختمان متروپل آبادان خبر داد و گفت: بعضی مغازه‌ها در متروپل فروخته شده بود. این موضوعات در حال بررسی است. بخشی از آسیب‌ها از منبع اموال مالک متروپل جبران خواهد شد. جان انسان‌ها، اما قابل جبران نیست. مایه تأسف مردم و ماست. مردم جریحه دار شدند و حق هم داشتند. دولت اما هر کاری از دستش بر می‌آمد انجام داده است. کارهایی که دولت انجام داده، قابل قیاس با پلاسکو نبود. از تجربه پلاسکو در متروپل استفاده کردیم.

وی درباره اصلاح نظام یارانه‌ها گفت: یارانه ماه اول واریز شد و مردم آن را برداشت کردند. ماه دوم هم در حساب مردم است و به موقع اجازه برداشت داده خواهد شد. اضافه هزینه‌ای که برای بعضی مردم اتفاق افتاده است، جبران می‌شود. برای بعضی دهک‌ها هزینه‌هایی تحمیل می‌شود. یارانه ها باید هدفمند می‌شد. عده ای از این هدفمندی حداکثر استفاده را می‌کردند اما بعضی از این خانواده‌ها یک شانه تخم مرغ هم نمی‌توانستند بخرند.

اگر ارز ترجیحی حذف هم نمی‌شد یک موج گرانی داشتیم

معاون اول رئیس جمهور درباره تأثیر گرانی‌ها روی کالاهای دیگر تاکید کرد: گرانی‌ها آثاری روی همه کالاها دارد که داریم روی آن کار می‌کنیم. در عین حال مردم باید بدانند که حتی اگر ارز ترجیحی حذف هم نمی‌شد، به لحاظ تغییرات بین المللی و منطقه‌ای، یک موج گرانی داشتیم. وضعیت در حال مدیریت است. تنها یکی از پازل های نقشه راه ما حذف ارز ترجیحی بود. مردم در این ماجرا بسیار همکاری کردند و از آنها تشکر می‌کنم. خواهش بنده اما این است که عسر قبل از فرج را تحمل کنند؛ ان‌شاءالله یسر انفاق می‌افتد. 

مخبر درباه سرنوشت کالابرگ اساسی گفت: به لحاظ قانونی موظف بودیم که اصلاح را از ابتدای فروردین انجام دهیم. از آنجا که هنوز کالابرگ آماده نشده است، یارانه می‌دهیم. دستگاه‌های مسئول در حال تلاش و کار هستند.

تا از اجرای آزمایشی توزیع یارانه آرد مطمئن نشویم به سراسر کشور تعمیم نخواهیم داد

معاون اول رئیس جمهور همچنین درباره اجرای آزمایشی توزیع یارانه آرد در زنجان و قزوین گفت: تا مطمئن نشویم که این کار بدون مشکل در حال انجام است، به همه کشور آن را تسری نخواهیم داد. نان و دارو جزء خط قرمز دولت است؛ تا یک قران هم گران نشود. قیمت نان نباید برای مردم تغییر کند. با تغییرات منطقه ای و مشکل آرد، ارزانی آرد در ایران اتفاق افتاده بود و این موضوع قاچاق را به صرفه می‌کرد. در کشورهای هم جوار ما قیمت کالاها چند برابر شد. اما امروز می‌بینیم که نان برای مردم گران نشده است. 

وی در پاسخ به پرسی درباره احتمال گرانی بنزین گفت: اصلا بنزین گرانی مطرح نیست.

معاون اول رئیس جمهور دولت سیزدهم درباره نظارت بر بازار گفت: تاکنون پنج گروه کالا را قیمت زده‌ایم که تا هفته دیگر اجرایی می‌شود. چهار تا از آنها اساسی هستند. توسط تولید کنندگان قیمت مصرف کننده زده می‌شد. مردم هر جا تخلف دیدند، با سامانه ۱۲۴ تماس بگیرند. مجوز برای تعزیرات گرفته‌ایم که برخوردها را شدیدتر خواهد کرد.  تعداد کالاهای گروه پنجم بیشتر است، برنامه داریم. همه این گرانی‌ها به لحاط حذف ارز ترجیحی نیست. حقوق ورودی و عوارض بالا رفته است. ارزش افزوده و قیمتهای جهانی هم تأثیرگذار بوده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که به لحاظ کالای اساسی، جزء کشورهایی هستیم که کالاهای اساسی بدون هیچ اختلالی تأمین و توزیع شده است؛ گفت: امیداریم برنامه تصویب قیمت ها را داشته باشیم. همکاری مردم بسیار خوب بوده است. مردم با فرهنگ بالایی عمل کردند. کشورهای اروپایی رفتند فروشگاه‌ها را غارت کردند. سهیمه بندی کردند، اما مردم ما همکاری داشتند و دولت تدبیر دیده بود، کمبود هیچ کالایی را نداشتیم. تغییر قیمت باعث شد کالاها فقط و فقط کمی دیر برسد. امیدار به تثبیت قیمت‌ها هم هستیم.

معاون اول رئیس جمهور در پایان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا خرید می‌رود یا خیر، تصریح کرد: همه خریدهای منزل را خودم انجام می‌دهم. در جنوب شهر خرید می‌کنم. هر کسی لاکچری زندگی می‌کند، باید هزینه‌اش را بپردازد.

معاون اول رئیس جمهور در پایان درباره آبله میمونی در ایران گفت: تا کنون هیچ نمونه‌ای از آبله میمونی دیده نشده است. برای پیشگیری هم اقداماتی انجام شده است.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
آیا همه مردم که قوت اصلیشان نان است زندگی لاکچری دارند ؟ایا هرکس بیمار سرطانی دارد و قادر به تأمین داروی گران نیست ومریضش به دلیل نداری فوت می کند زندگی لاکچری دارد؟ایا کودک کاری که هزینه مدرسه رفتن ندارد و تازه باید سرپرست خانواده هم باشد ویا مادری که شب در خیابان زباله جمع میکند زندگی لاکچری دارند کاش حتی برای یک لحظه هم که شده هنگام بیان این حرف ها جناب آقای مخبر یک دقیقه خود را در محضر پروردگار حس کنی وبدانی که یک زمانی باید پاسخگوی روزگار وخداوند باشی
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش