دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۱۳ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۲۴۱
دولت

استاندار سابق خوزستان دولت رئیسی را مقصر حادثه متروپل خواند/ شریعتی:چرا بدون پایان کار مجوز کافه و رستوران دادید؟

غلامرضا شریعتی و ابراهیم رئیسی,مقصر ریزش متروپل
استاندار سابق استان خوزستان غلامرضا شریعتی در نامه‌ای خطاب به ابراهیم رئیسی از قصور دولت او در حادثه متروپل خبر داد و اتهامات وارد شده از سوی معاون اجرایی رئیس جمهور درباره مسئولیت خودش در ریزش ساختمان متروپل را رد کرد. پیش از این تصاویر شریعتی هنگام افتتاح پروژه‌های جسین عبدالباقی از جمله پروژه متروپل مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته بود. شریعتی در توضیح این تصاویر گفته او در افتتاح ساختمان شماره یک متروپل حضور داشته که هیچ مشکلی از نظر مهندسی ساخت نداشته است.

به گزارش رویداد۲۴، متن نامه استاندار سابق خوزستان به ابراهیم رئیسی به این شرح است:

حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای رئیسی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

باسلام

فاجعه دردناک و مصیبت بار متروپل داغی سنگین و غیرقابل تحمل را برای مردم آبادان بویژه خانواده‌های داغدار قربانیان این حادثه تاسف آور رقم زد و همه‌ی ایرانیان را عزادار ساخت. در این بین و در شرایطی که باید همه توان و ظرفیت دولت معطوف به پایان عملیات آواربرداری و یافتن مفقودین باشد، برخی مسئولین دولت سیزدهم، مصیبت و عزای مردم را فرصتی مناسب برای تسویه حساب سیاسی یافته اند تا با فرافکنی و فرار رو به جلو و تحریف، ناکارامدی و مسئولیت‌های قانونی خود را پوشش بدهند.

معاون اجرایی رئیس جمهور بجای آنکه پاسخ بدهد چرا به هشدار‌های مکرر اعلام شده در ۹ ماه گذشته توسط مسئولان امر توجه نگردیده است، افتتاح ساختمان فروریخته که نیمه کاره و بدون پایان کار بوده را به اینجانب نسبت می‌دهد درحالیکه نیک می‌داند آن ساختمان افتتاح شده، ساختمان دیگری است که در سال ۹۸ (یعنی حدودا دوسال و نیم قبل) به بهره برداری رسید و هم اینک سالم و در حال استفاده می‌باشد. همچنین مدیریت خبرگزاری ایرنا که با انتشار خبر بازداشت مالک متروپل بنیان ابهام، اعتمادزدایی و تشدید خشم و ناراحتی مردم را بنا نهاد و «فرماندار»‌ی که فردای فروریختن ساختمان، در مصاحبه‌ای شتابزده از بیرون آوردن تمامی مفقودین از زیر آوار خبر داد و بر داغ و زخم مردم نمک پاشید، امروز بجای آنکه مواخذه بشوند و پاسخگوی عملکرد و مسئولیت‌های قانونی خود باشند به بیان یا انتشار مطالبی کذب مبادرت می‌ورزند.

اینک مطالبه اینجانب همانند تک تک مردم عزیز کشورمان، شناسایی و برخورد قاطع با تمامی عوامل و مقصران این حادثه تلخ و تاسف آور می‌باشد و البته خواست عمومی ملت شریف ایران بویژه مردم آبادان اینست که مشخص شود چرا با وجود عیان شدن مشکلات و ایرادات ساختمان در چند ماه گذشته (حتی برای عموم) و علیرغم اخطار‌ها و هشدار‌های مراجع ذیصلاح بویژه سازمان نظام مهندسی، تمهیدات لازم برای پیشگیری از این حادثه تلخ فراهم نگردید؟ مردم می‌خواهند بدانند چگونه و با مجوز چه فرد یا مقامی، در چندماه اخیر اجازه بهره برداری واحد‌های کسب و کار همچون کافی شاپ، آبمیوه فروشی، داروخانه و... در این ساختمان نیمه کاره صادر گردید (که متاسفانه بسیاری از قربانیان در همین واحد‌ها مستقر بوده و مظلومانه جان خود را از دست دادند)، آنهم درحالیکه هنوز پایان کار ساختمان صادر نشده و به تایید ناظران نرسیده بود و به مثابه یک کارگاه ساختمانی ناایمن همچنان مشغول کار بود؟ این مطالبه عمومی مردم است که بدانند کدام مسئولان و مقامات بویژه پس از هشدار ۶/۲/۱۴۰۱ سازمان نظام مهندسی، تکالیف خود را انجام نداده و از ظرفیت‌های قانونی برای تعطیلی کارگاه و تخلیه واحد‌هایی که بدون رعایت ضوابط قانونی و اصول ایمنی مورد بهره برداری قرار گرفته بودند استفاده ننمودند و تمهیدات لازم جهت پیشگیری از فروریختن آن را بکار نگرفتند و چرا؟ مردم پرسش‌های بسیار دارند و انشاءالله پاسخ‌های خود را با برگزاری دادگاه رسیدگی به این حادثه خواهند یافت، همچنانکه ریاست محترم قوه قضائیه اراده و عزم راسخ دستگاه قضایی برای برخورد قاطع با مقصران این واقعه تلخ را اعلام نموده است. بر همین اساس از حضرتعالی درخواست می‌نمایم به همکاران خود تذکر فرمائید که آوار جنگ روانی را بر سر مردم مظلوم و مصیبت زده آبادان فرو نریزند و با حفظ و رعایت اصل تفکیک قوا، اجازه دهند که پیگیری و پیگرد مقصران و به تعبیر رهبر معظم انقلاب مجازات عبرت آموز آن‌ها توسط قوه قضائیه با دقت و سرعت انجام شود که این امر مطالبه‌ی همه مردم ایران از جمله اینجانب می‌باشد.

با تقدیم احترام

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش