چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۱۶ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۸۴۲
دولت

تبلیغات پرحجم دولت را موفق نمی‌کند | چرا رییسی و همکارانش تا این حد از مسوولیت‌ها مبرا هستند؟

بی کفایتی تیم اقتصادی دولت رئیسی,ناتوانی رئیسی در دولت سیزدهم
آیا رییسی و همکارانش تا این حد از مسوولیت‌ها مبرا هستند و خطا یا خطاهایی که رخ می‌دهد همه بر اثر عوامل انسانی غیرمرتبط با دولت صورت گرفته و در خصوص آن مشکلات دولت کاملا بی‌ارتباط است؟ اگر این‌گونه است چرا در دولت‌های پیشین مسوولیت بروز این حوادث به برخی مجریان و پدیدآورندگان تقلیل داده نمی‌شد

به گزارش جهان صنعت، همه محافظه‌کاران برای حمایت از دولت بسیج شده‌اند و هر آنچه که در دولت‌های پیشین و بالاخص در دولت‌های اصلاح‌طلب مورد انتقاد قرار می‌گرفت، در دولت رییسی با سکوت مواجه و یا تلاش می‌شود مسوولیت خطا برعهده عنصری غیر از دولت گذاشته شود. از جمله در ماجرای متروپل که مالک و پیمانکار مقصر معرفی شدند و از نقش وزارت راه‌وشهرسازی و استانداری در بروز حادثه غفلت شد یا در موضوع قطار طبس به یزد که عوامل اجرایی و لکوموتیوران مقصر شناخته شدند و مقامات ارشد دولتی در سایه آنها قرار گرفتند.

در همین باره اخیرا چهره‌های محافظه‌کار توصیه کرده‌اند که وقتی در بروز یک مشکل عنصر انسانی عامل وقوع رویداد و پدید آوردن مشکل است، چرا دولت در این باره مورد انتقاد و پرسش قرار می‌گیرد. البته توصیه‌های فراتر از این هم دیده می‌شود مثلا به نمایندگان مجلس توصیه می‌شود که از دادن طرح‌هایی که انجام آن خارج از توان دولت است پرهیز کنند یا از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی درخواست می‌شود چنانچه در موقعیتی، حمله‌ای به دولت مشاهده کردند از دولت حمایت و شهروندان را نسبت به توانایی‌های دولت آگاه کنند.

این مواردی بوده که تاکنون یا سابقه نداشته یا کمتر سابقه داشته است.

اما آیا رییسی و همکارانش تا این حد از مسوولیت‌ها مبرا هستند و خطا یا خطاهایی که رخ می‌دهد همه بر اثر عوامل انسانی غیرمرتبط با دولت صورت گرفته و در خصوص آن مشکلات دولت کاملا بی‌ارتباط است؟ اگر این‌گونه است چرا در دولت‌های پیشین مسوولیت بروز این حوادث به برخی مجریان و پدیدآورندگان تقلیل داده نمی‌شد مثلا در دولت سیدمحمد خاتمی حادثه خروج قطار باری و انفجار محموله شیمیایی آن به استیضاح محمدعلی خرم وزیر وقت راه و ترابری انجامید و در دولت حسن روحانی حادثه سقوط هواپیما یکی از دلایل استیضاح عباس آخوندی وزیر وقت راه و ترابری بود. اگر قرار باشد رفتار مشابه باشد اکنون باید وزیر راه دولت سیدابراهیم رییسی نیز استیضاح و برکنار شود. البته برخی رویدادها به خطای انسانی و اشتباه عوامل ربطی ندارد و سیاستگذاری یک دستگاه یا نهاد دولتی و در مرتبه بالاتر، خطای دولت و مشاوران او علت اصلی بروز رویداد است. در این موارد مسوولیت اتفاق و رخداد پیش آمده برعهده کیست؟

مثلا در مورد اعتراض بازنشستگان به کاهش حقوق‌شان ذکر این نکته لازم است که حضور عبدالملکی وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی در مجلس شورای اسلامی نتوانست نمایندگان را در مورد علل رفتار دولت و نیز وزارت متبوع قانع کند و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به صراحت ناراضی بودن خود و همکارانش از توجیه‌های بیان‌شده از سوی وزیر مذکور را اعلام کرد. نکته بعد آن است که دولت و وزارت کار چگونه به خود اجازه داده‌اند در امری که به لحاظ قانونی صلاحیت و اهلیت آن را ندارند ورود کنند و تصمیم شورای عالی تامین اجتماعی را تغییر دهند. در نشست غیرعلنی مجلس، همین سوال را نمایندگان از عبدالملکی پرسیدند ولی او نتوانست توضیح دهد. حال پرسش آن است که در این‌گونه موارد مسوولیت امر برعهده چه کسانی است و آیا آن‌طور که محافظه‌کاران علاقه دارند، آیا در این موارد نیز باید از دولت دفاع و مشکل پیش آمده را متوجه برخی عوامل انسانی موهوم کرد؟

یا در مورد بازار ارز و نوسانات مهار نشدنی آن، اگرچه دولت‌های جمهوری اسلامی علاقه شدیدی به اتهام زدن به اخلالگران معرفی نشده دارند، آیا رشد غیرقابل مهار بازار ارز هم ناشی از فعالیت چند صراف و دلارفروش است؟ در روزهای گذشته سناریوی تکراری دستگیری دلالان ارز و ورود نیروهای انتظامی به ماجرای جهش قیمت دلار تکرار شده است. در این‌باره گفته شده که برخی از فعالان بازار ارز دستگیر شده‌اند اما این سناریوی تکراری باز هم می‌تواند قیمت را آرام کند؟ دست‌کم در دولت‌های گذشته این سناریو برای مهار قیمت کمتر نتیجه داده، اما سیدابراهیم رییسی و تیم اقتصادی‌اش، آیا انتظار دارند که اقدامات پلیسی و غیراقتصادی بتواند نتیجه اقتصادی پدید آورد؟

ارتش محافظه‌کاران برای دفاع از دولت رییسی و کاهش انتقادات علیه وی بسیج شده و اقداماتی را انجام می‌دهد که کمتر در مورد سایر دولت‌ها مشاهده شده است. پارازیت کردن و تشدید پارازیت کانال‌های فارسی‌زبان خارج از کشور، حمایت از دولت و تشویق به حمایت از دولت در تجمع‌های مذهبی مانند مساجد، نمازهای جمعه و… دفاع سرسختانه نمایندگان مجلس از دولت و اعضای کابینه سیدابراهیم رییسی و موارد دیگر همه و همه از اقدامات پیگیرانه جناح محافظه‌کار در حمایت از دولت رییسی است اما آنچه شهروندان مشاهده می‌کنند و گاهی درباره آن مشاهدات، نارضایتی‌هایی ابراز می‌شود، با آنچه در رسانه‌ها و از زبان برخی چهره‌ها مشاهده می‌شود تفاوت زیادی دارد. از این‌رو حتی اگر مسدودسازی دیدگاه‌های منتقد داخلی و خارجی و تبلیغ حمایت‌گرانه از تصمیم‌ها و رفتارهای دولت ادامه یابد، اگر توفیقی در جهت خواست‌های مردم حاصل نشود، بعید است این تبلیغ پرحجم نتیجه دهد و واقعیت‌ها را بپوشاند.

نادر کریمی‌جونی

jahanesanat.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش