شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۸:۰۵ - ۰۱ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۰۹۰
دولت

کامبیز نوروزی: عدم برگزاری نشست خبری رئیسی می‌تواند ترس از «گاف» دادن باشد

ابراهیم رئیسی,رئیس جمهور و رئیس مجلس
کامبیز نوروزی حقوقدان و کارشناس ارشد رسانه در پاسخ به چرایی عدم برگزاری نشست خبری آقایان رئیسی و قالیباف گفت: در رابطه با علت و چرایی فرار ابراهیم رئیسی از خبرنگاران و نشست خبری می‌‌توان به گاف‌های پی در پی وی در سخنرانی‌ها و سفرهای استانی اشاره کرد؛ گاف‌های که نشان از فن بیان پایین آقای رئیس‌جمهور دارد! البته این نکته حائز اهمیت است که تصمیمات و اقدامات عجیب رئیس دولت سیزدهم در خصوص مهم‌ترین بخش از زندگی مردم یعنی معیشت یکی از دلایل مهم برای فرار وی و هم طیفانش از رسانه‌هاست.

یکسال از سیزدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری گذشت! یکسالی که برای مردم ایران به اندازه چند صد سال تبعات و حوادث تلخ و هولناک به همراه داشت! دولت سیزدهم نیامده حواشی‌‌هایش شروع و حالا که یکسال از آن سپری شده، به اندازه کل دولت‌های پیشین جنجال برای کشور به همراه داشته است. حذف ارز ترجیحی، ریزش متروپل آبادان و امنیتی کردن آن، ترور و حملات سایبری پی در پی و گرانی‌های افسارگسیخته فقط چند نمونه از اتفاقاتی‌ست که دولت یکساله ابراهیم رئیسی در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

با همه این تفاسیر با گذشت یکسال از دولت ابراهیم رئیسی و دو سال از ریاست قالیباف بر مسند مجلس شورای اسلامی، تا به الان این دو مقام یکبار هم نشست خبری برگزار نکردند! نحوه برخورد روسای دو قوه مجریه و مقننه حاکی از این دارد که آن‌ها اصلاً اعتقادی به رو در رو شدن با خبرنگارانی غیر از کارمندان صداوسیما ندارند. همه این‌ها در حالی رخ داده که با وجود انتقادات بی پایان طیف رئیسی و قالیباف نسبت به دولت قبلی، دولت حسن روحانی در اولین  سال از ریاست خود بر قوه مجریه یعنی سال ۱۳۹۲، دست کم دو مرتبه و علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی سالی یکبار نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی برگزار می‌کردند! آماری که در این دوره از ریاست رئیسی و قالیباف بر قوه مجریه و مقننه به «صفر» رسیده است!

کامبیز نوروزی، حقوقدان در همین رابطه به دیده‌بان ایران گفت: رک بگویم؛ دولت و مجلس کنونی تمایل و اعتقادی به اطلاع‌رسانی ندارند! در مجموع از افکار و عرصه عمومی می‌‌گریزند! اگر دقت بفرمایید در موضوعات بسیار حیاتی نظیر برجام و برنامه های اقتصادی که سرنوشت مردم به آن گره خورده، هیچ‌گونه اطلاع رسانی‌ای به مردم نمی‌شود؛ ما اصلا نمی‌دانیم قصه برجام به کجا رسیده است!

نوروزی با اشاره به دولت احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: «حتی در دولت‌ احمدی‌نژاد به نسبت قابل قبولی اطلاعات منتشر می‌شد! می‌توانیم بگوییم همه اتفاقاتی که در دولت ابراهیم رئیسی می‌افتد در پشت صحنه است؛ در واقع گرایش به اطلاع‌رسانی و آگاه کردن افکارعمومی از اخبار، در این دوره دولت و مجلس به پایین‌ترین حد خودش در چهار دهه نظام جمهوری اسلامی رسیده است! اگر نشست خبری‌ای برگزار شود، مقامی که باید پاسخگو باشد، در معرض پرسش‌های متعدد روزنامه‌نگاران و خبرنگاران قرار می‌گیرد! بخشی از همین سیاست خودداری از اطلاع رسانی است. باز جای خوشحالی باقی‌ست که در قوه قضاییه نشست خبری سخنگوی قوه برگزار می‌شود!»

البته اقدامات و تصمیمات نه چندان مطلوب این دو فرد رابطه مستقیمی با گریز آن‌ها از پاسخگویی و مطبوعات دارد! محمدباقر قالیباف مرد پرحاشیه صحنه سیاست جمهوری اسلامی که شعار "اقتصاد مقاومتی" از دهانش نمی‌افتاد، چندوقت پیش با سفر دختر، همسر و دامادش به ترکیه و خرید سیسمونی از آن کشور، دوباره بر سر زبان‌ها افتاد که البته این اتفاق می‌تواند یکی از دلایل وی برای دوری جستن از رسانه‌ها باشد!

در رابطه با علت و چرایی فرار ابراهیم رئیسی از خبرنگاران و نشست خبری می‌‌توان به گاف‌های پی در پی وی در سخنرانی‌ها و سفرهای استانی اشاره کرد؛ گاف‌های که نشان از فن بیان پایین آقای رئیس‌جمهور دارد! البته این نکته حائز اهمیت است که تصمیمات و اقدامات عجیب رئیس دولت سیزدهم در خصوص مهم‌ترین بخش از زندگی مردم یعنی معیشت یکی از دلایل مهم برای فرار وی و هم طیفانش از رسانه‌هاست.

نوروزی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود گزینشی بودن رسانه‌ها و خبرنگارانی که در این نشست‌ها حضور دارند، باز هم روسای دولت و مجلس از نشست خبری می‌ترسند، به دیده بان ایران: مهم تر از ترس، نوع نگاه این دو فرد به مفهوم آزادی اطلاعات و اجتماعی است. به نظر می‌رسد نگاه دولت و مجلس کنونی به آزادی اطلاعات، نگاه محدود کننده‌ای‌ست. طرح صیانت از فضای مجازی که موجب محدودسازی شدید قانونی اساسی در زمینه گردش اطلاعات است، در همین مجلس طراحی شده و این دولت و مجلس است که از آن حمایت می‌کند! در دستگاه‌های مختلف هم همین روند پابرجاست.

وی اضافه کرد: دولت به مفهوم گردش اطلاعات و آزادی اطلاعات اصلاً باور ندارد. از آن طرف این نگرانی وجود دارد که با گردش اطلاعات چیزهایی مربوط به اتفاقات حساس و مهم نظیر همین قضیه متروپل آبادان یا حذف ارز ترجیحی برملا می‌شود که مقامات مایل به آگاهی افکارعمومی از آن قضایا نیستند! به هر حال گردش اطلاعات مانع از تولید رانت و قدرت می‌شود، یعنی اقدامی که انجام دادنش باب میل خیلی‌ها نیست به همین دلیل از انجام آن ممانعت می‌کنند!

سردرگمی در برجام، حذف ارز ترجیحی، کاهش ارز پول ملی و افزایش قیمت ارز، افزایش چند صد درصدی کالاهای اساسی و غیراساسی یکی از چند موردی است که در دولت ابراهیم رئیسی با حمایت تمام قد مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد. اتفاقاتی که کماکان نه وی و نه مجلس یازدهم هیچ پاسخی برای آن به مردم ارائه ندادند!

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش