بر اساس خبرهای دریافتی انصاف نیوز، در ساختمانهای ستادی دو وزارتخانه نفت و آموزشوپرورش، شایعات زیادی در مورد رفتن قریبالوقوع وزیر بر سر زبانهاست. جواد اوجی، وزیر نفت، چند روزی به دلیل کسالت در محل کار حاضر نشده بود و همین زمینه را برای افزایش شایعات در مورد برکناری او افزایش داد. جالب آنکه در ایام استراحت وزیر، برخی چهرههای نزدیک به او بیشترین مذاکرات یا به اصطلاح لابیها را برای جایگزینی با وزیر داشتهاند.
این روزها نام حسین شیوا، مدیرعامل فعلی شرکت ملی نفتکش و علیرضا ضیغمی، مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی به عنوان چهرههای مطرح برای جانشینی جواد اوجی بیشتر از سایرین شنیده میشود که البته میتواند ناشی از «پرسنال برندینگ» قوی ایشان هم باشد. نیز شایع است که سه حلقه از نیروهای نزدیک به مرحوم رستم قاسمی، نیروهای نزدیک به جبهه پایداری و هواداران وزیر فعلی در حال زورآزمایی در وزارت نفت و شرکتهای اقماریاش هستند.
در وزارت آموزش و پرورش هم گفته میشود یوسف نوری میخواهد بخت خود را برای ورود به پارلمان بیازماید و در حال انتصاب چهرههایی از منطقه مورد نظرش برای تضمین رایآوری در انتخابات سال آینده مجلس است. تغییر در هلدینگ انرژی سپهر و فشار بر صندوق ذخیره فرهنگیان برای گماردن برخی افراد در پستهای مدیریتی در همین راستا تفسیر میشود.
از آنسو با نزدیکشدن به سال پایانی عمر مجلس انقلابی و از آنجا که در این دوره، بر خلاف وعدههای بسیار، کار ویژهای خصوصا در زمینه بهبود وضعیت اقتصاد کشور و معیشت مردم صورت نگرفته، عده زیادی از نمایندگان فعلی انتخاب خود برای دوره بعدی را در هالهای از ابهام میبینند و از اینرو، تلاش برای ورود به دولت را آغاز کردهاند.
انتصاب افراد کمتجربه در معاونتها و هیاتمدیرهها از سویی و بیثباتی شدید در معاونان وزارتخانهها و تغییر تقریبا دائمی آنان در یک سال و چند ماه اخیر از سوی دیگر هم به برخی نمایندگان کمک کرده تا نگران کمتجربگی در حوزه اجرایی یا بیثباتی مدیریتی در وزارتخانهها و سازمانهای مهم دولت نباشند و چانهزنیهای خود را با چهرههای نزدیک به رئیسجمهور و افراد موثر بر کابینه ادامه دهند.
نکته دیگری که احتمال ترمیم کابینه را افزایش داده، نارضایتی شدید رئیسجمهور از تیم اقتصادیاش است که در بولتنهای منصوب به خبرگزاری فارس هم نمود داشت. از درون دولت خبر میرسد که درگیری بر سر روش اداره اقتصاد کشور و فائق آمدن بر بحرانها بین چهرههای نزدیک به جبهه پایداری، معاون اقتصادی، بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و سازمان برنامه بالا گرفته است. فشارهای مجلس هم بر تشدید این درگیریها موثر بوده است. از جمله گفته میشود وزیر اقتصاد به دلیل سپردن بخش بزرگی از پستهای مدیریتی زیرمجموعه خود به چهرههای معرفیشده از سوی حلقه خراسانیهای قدرت مورد انتقاد شدید اطرافیان رئیسجمهور قرار گرفته است.
به نظر میرسد دولت نیمه سال دوم عمر خود نرسیده، با این واقعیت مواجه شده که اقتصاد با گفتار درمانی بهبود نمییابد و بنابراین قصد دارد چهرههایی را وارد عرصه کند که حداقل به علمبودن اقتصاد و مدیریت باور داشته باشند. باید منتظر ماند و دید چنین میشود یا دولت اسیر مسیر طیشده میماند؟
- 15
- 3
حمید توسلی
۱۴۰۱/۱۰/۴ - ۱۱:۴۳
Permalink