یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۵۴ - ۰۴ دي ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۰۰۳۰۵
دولت

هنوز هم همه چیز تقصیر «روحانی» است | فریاد بلند اصول‌گرایان از ناکارآمدی دولت رئیسی

انتقاد از دولت رئیسی,بی کفایتی مدیران دولت رئیسی
مشکلات مختلف کشور از جمله جهش قیمت ارز واکنش‌های زیادی در کشور داشته است. بسیاری این اتفاق را ناشی از ضعف دولت می‌دانند. در عین حال مقامات دولت حاضر به پاسخگویی در این باره نیستند. همین هم باعث شده حتی پایداری ها هم فریاد اعتراض‌شان بلند شود.

همدلی: «بانیان وضع موجود» اصطلاحی است که اصول‌گرایان از زمان شروع به کار دولت سید ابراهیم رئیسی به کار می‌برند. منظور آنان این است که هر مشکلی که در کشور وجود دارد نتیجه تصمیمات و اقدامات دولت قبل یعنی دولت حسن روحانی است. معلوم نیست که تا چه زمانی قرار است مشکلات امروز به دولت گذشته نسبت داده شود. این در حالی است که رئیسی در زمان دولت روحانی گفته بود بهتر است که دولت روحانی تکلیف خود را با دولت گذشته روشن کند و کمتر مشکلات امروز را به دولت گذشته حواله دهد. حالا همین داستان در حال تکرار شدن است. با وجود آن که تقریبا دو سال از دولت سید ابراهیم رئیسی می‌گذرد، همچنان هم اعضای دولت و هم حامیان دولت معتقد هستند که مشکلات فعلی نتیجه دولت قبل است. 

دیروز نصرالله پژمانفر، رییس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی‌گفت: «بانیان وضع موجود کمی‌اخلاق به خرج دهند و کاری نکنند که مجبور شویم برای تنویر افکار عمومی‌تخلفات انجام شده در دولت گذشته در بانک مرکزی، بخش تخصیص ارز و مداخلات ارزی و مسائلی که جامعه را به این وضع کشانده است، اعلام کنیم.»

به گزارش ایسنا، پژمانفر اظهار کرد: «آنچه امروز در حوزه اقتصادی اتفاق افتاده رونمایی از اقداماتی است که در دولت قبل صورت گرفته است، ما کاشته دیگران در دولت یازدهم و دوازدهم را درو می‌کنیم. برداشتهای بی حد و حسابی که از صندوق ذخیره ارزی صورت گرفت، اینها گزارش های تلخی است که اکنون در کمیسیون اصل ۹۰ در اختیار بنده است و بنا نداریم به مردم این تخلفات را اعلام کنیم ، این مسائل را به دستگاه قضایی واگذار کرده‌ایم. اگر بانیان مشکلات اقتصادی امروز بخواهند به جای پاسخگویی در مقام مدعی قرار بگیرند، برای تنویر افکار عمومی‌ناچار خواهیم شد که برخی اقدامات خلاف آنها را رونمایی کنیم.»

برخی در واکنش به این سخنان پژمانفر پرسیدند که اگر که دولت قبل تخلف کرده است چرا مجلس از ابزار نظارتی خود استفاده نکرده و تا الان رسیدگی و اعلام تخلفات دولت قبل را به تأخیر انداخته اند. آیا پوشاندن یک تخلف و عدم رسیدگی به آن خود یک تخلف دیگر نیست؟! پژمانفر گفته: «اعتقاد ما این است که حاکمیت احتیاج به آرامش دارد و تلاش داریم تا در فضای آرام اجتماعی مسائل را جلو ببریم. به طور قطع کسانی که می‌خواهند آب را گل‌آلود کنند از نگاه تیزبین نظارتی بیرون نیستند و گزارش‌های بعدی که در محاکم برای آنها تشکیل می‌شود نشان دهنده عمق رفتار آنها در دولت گذشته است.»

این موضوع البته مختص دولت نیست. مجلسیانی که به واسطه مخالفت با دولت روحانی در خانه ملت حضور دارند نیز به این موج پیوسته‌اند.

یک نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی‌ نیز در این باره گفت:«افزایش قیمت دلار، سکه، کالاهای اساسی، ناشی از عملکرد دولت روحانی است اما آقایان به جای پاسخگویی، امروز در جایگاه مدعی حاضر شده‌اند.»

به گزارش ایسنا، زهره سادات لاجوردی، ‌در گفت‌وگویی اظهار کرد:«آقایان در حالی بار تقصیر و مسئولیت مشکلات اقتصادی موجود را به گردن دولت فعلی می‌اندازند که خود و دولت مورد حمایتشان باعث و بانی وضعیت امروز هستند.»

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی‌افزود:«آقایان به جای اینکه به خاطر مشکلات اقتصادی به وجود آمده بر اثر نحوه مدیریت‌شان به مردم پاسخگو باشند؛ در جایگاه مدعی حاضر شده و عملکرد دیگران را زیر سوال می‌برند و می‌خواهند با پاک کردن صورت مسئله یعنی گذر از عملکرد هشت ساله خودشان که عامل مشکلات فعلی است؛ تمام تقصیر را به گردن دولت  حاضر بیندازند.»

وی اظهار داشت:«هیچکس منکر وجود ایراد و اشکال در دولت فعلی و امور اجراییِ در شرایط کنونی نیست اما هنوز زمان زیادی نگذشته و خوشبختانه، مردم فراموش نکرده‌اند که قیمت دلار در زمان آغاز به کار دولت آقای روحانی حدود ۳۰۰۰ تومان بود با (۶۳۰ درصد افزایش) در پایان کار دولت یازدهم قیمت هر دلار به ۳۰ هزار تومان رسید.»

لاجوردی خاطرنشان کرد:«در دولت قبل همه مسائل کشور و از جمله اقتصاد شرطی شده و به برجامی‌گره زده شده بود که سرنوشت آن عملاً در دست خارجی‌ها بود و همین مسئله اقتصاد ما را شکننده کرده و هزینه تبعات سنگین این بی‌تدبیری را مردم متحمل شدند تا جایی که آثار سوء این سیاستها در اواخر دولت قبل به وضوح بر زندگی و معیشت مردم سایه افکند.»

وی افزود: افزایش قیمت دلار، سکه، کالاهای اساسی، ناشی از عملکرد دولت روحانی است اما آقایان به جای پاسخگویی، امروز در جایگاه مدعی حاضر شده‌اند و در حالی که در جایگاه مقصرین اصلی وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور انگشت نشانه به سمت خودشان است، با اتخاذ این‌ قبیل شیوه‌ها به نوعی از پاسخگویی فرار می‌کنند.»

فریاد بلند اصول‌گرایان از ناکارآمدی دولت

صدای اعتراضی اصول‌گرایان نسبت به ناکارآمدی دولت هر روز بلندتر می‌شود. حالا برخلاف سال اول دولت سیدابراهیم رئیسی خبری از حمایت‌های بی‌امان اصول‌گرایان از دولت او نیست. نه تنها ادبیات حمایتی اصول‌گرایان حذف شده بلکه در فضای سیاسی و رسانه‌ای کشور شاهد هستیم هر روز تعداد بیشتری از اصول‌گرایان به صف منتقدان دولت می‌پیوندند و از طرف دیگر با ادبیات تندتری نسبت به دولت صحبت می‌کنند.

حسن بیادی دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی‌در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال با توجه به شرایط موجود، راه‌کارهای برون‌رفت از این وضعیت چیست و به چه شکلی می‌شود آن را اجرایی کرد، گفت: «مهم‌ترین مشکل کنونی کشور، دو مسئله مدیریتی و مسائل اقتصادی است که به عوامل مختلفی از جمله تحریم‌های ناعادلانه، ضعف مجموعه گروه و مدیریت اقتصادی، عدم ثبات در تصمیمات سیاسی و اقتصادی و تا‌ثیر بیش از حد و سایه افکندن تصمیمات سیاسی بر تصمیمات اقتصادی مربوط می‌شود.»

انتقاد از دولت رئیسی,بی کفایتی مدیران دولت رئیسی

بیادی فعال سیاسی اصولگرا در ادامه سخنان خود رسما به ضعف دولت و کابینه اشاره کرده و گفته: «مشکلاتی که به‌دلیل بی‌تدبیری و به کارگیری افراد ناپخته در وزارتخانه‌ها تبدیل به یک معضل مهم اجتماعی و سیاسی شده است. همگان واقفند آن بلایی که بر اثر ضعف و فساد اداری در این شرایط بوجود آمده بخاطر بی‌تدبیری است و مشکل تولید و عدم اشتغال هم مزید بر آن شده و این واقعیت بر کسی پوشیده نیست. همه به وضوح می‌دانند که گرانی‌های بی‌رویه و بی‌منطق، تصمیمات غلط وزارتخانه‌های اقتصاد و دارایی، صمت، وزارت نیرو و امثالهم است که بسیاری از معضلات را در کشور ایجاد کرده‌ و گویی برایشان مهم نیست که چه بر سر مردم می‌آید. وزارتخانه‌های دیگر هم وضعیت بهتری نداشته و در حوزه‌های مختلف درگیر مشکلات عدیده‌ای هستند.» 

وی تصریح کرد: «با آن تفکر غلط و با تفرقه می‌خواستند با یکدست شدن کل مدیریت اجرایی کشور ارزانی بیاورند و مردم را به سعادت دنیا و آخرت برسانند. جالب اینجاست که مانند کبک سر خود را داخل برف کرده و نمی‌خواهند پاسخگوی این معضلات عدیده و مشکل‌ساز باشند و در این راستا هیچ‌گونه نقدی را هم بر نمی‌تابند و مردم کاملا از تصمیمات آنان بی‌خبرند و هیچ سازمانی هم برای پاسخگویی به مردم ندارند و رابطه اکثر مسئولان با مردم قطع شده و اگر هم وجود دارد، به صورت صوری و شعاری است.»

مشکلات مختلف کشور از جمله جهش قیمت ارز واکنش‌های زیادی در کشور داشته است. بسیاری این اتفاق را ناشی از ضعف دولت می‌دانند. در عین حال مقامات دولت حاضر به پاسخگویی در این باره نیستند. همین هم باعث شده حتی پایداری ها هم فریاد اعتراض‌شان بلند شود. دیروز امیرحسین ثابتی، مجری پایدارچی تلویزیون نوشت: «دعوت از آقای صالح آبادی رئیس بانک مرکزی یا یکی از معاونان ایشان برای حضور در برنامه جهان‌آرا و پاسخ به سوالات مردم درباره افزایش نرخ ارز تا امروز به نتیجه نرسیده است.»

hamdelidaily.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
خاک بر سر همه بی کفایتها
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش