دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۹۷۷
دولت

پایتون گیت با حضور رئیسی؛ این ماجرایی ترسناک است نه خنده‌دار❗️

بیسوادی رئیسی,دانشمندان بیسواد در دیدرا با رئیسی
ماجرای پایتون گیت در حضور رئیس جمهوری زنگ خطر دیگری است برای اینکه متوجه باشیم چقدر از مسایل واقعی و دریافت‌های عینی از پدیده‌های جهان فاصله گرفته‌ایم و چقدر این وضع برای کشور خطرناک است. در شرایطی که کشورهای عرب منطقه در حال طراحی و توسعه بزرگترین شهرهای هوشمند برای دهه‌های آینده هستند ما در اینجا باید با ادعاهای بی‌پایه‌ای روزگار بگذرانیم که به نام علم و دانش مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند.

 به گزارش فراز، نشست ابراهیم رئیسی با گروهی که به عنوان «دانشمندان یک درصد برتر جهان» معرفی شده اند حسابی خبرساز شده. ماجرا از این قرار است که یکی از حاضران در این نشست، ادعا می‌کند «ما با یک مجموعه جهانی پایتون می‌توانیم چندسال آینده در حوزه سیاسی، نظامی و اقتصادی را پیش‌بینی کنیم! حال آنکه پایتون فقط یک زبان برنامه نویسی است. در واقع کسی که به عنوان یکی از «دانشمندان یک درصد برتر جهان» به جلسه با رئیس جمهوری آورده شده، اینقدر اطلاع فنی ندارد که پایتون تنها یک زبان برنامه‌نویسی معمولی است نه پدیده‌ای مانند هوش مصنوعی. آن هم نه یک هوش مصنوعی ساده بلکه چیزی که می‌تواند آینده را هم پیش‌بینی کند.

نکته اینکه پایون اتفاقا یکی از ساده‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی هم هست که همین سادگی یادگیری آن برای افراد زیادی را ممکن کرده است

فرد مذکور داوود دومیری نام دارد می‌گوید که «پایتون کارهای مختلفی انجام می‌دهد. در حوزه پزشکی متحول می‌کند. چهار سال آینده را پیش‌بینی می‌کند که فرد چه سرطانی دارد. ما در حوزه سیاست چنین مشکلی داریم. چرا؟ چون آینده‌ای که باید پیش‌بینی کنیم را نداریم. ولی با شبکه‌های جهانی پایتون می‌توانیم. در زمینه نظامی می‌توانیم. در زمینه‌های اقتصادی می‌توانیم. در زمینه تورم که حضرت آقا فرمودند می‌توانیم کار کنیم.» 

 اول از هر چیز معلوم نیست گوینده این جملات با کدام کارنامه، بر اساس چه معیاری و توسط چه مرجعی به عنوان یکی از «دانشمندان یک درصد برتر جهان» معرفی شده است؟

نکته دوم اینکه این فرد نمی‌داند زبان برنامه‌نویسی پایتون قادر به پیش‌بینی نیست بلکه با این زبان می‌توان برنامه‌هایی نوشت که توسط آنها امکان پیش‌بینی پزشکی فراهم شود. اما مساله این است که آن برنامه‌ها هم بر اساس داده‌های کلاسیک پزشکی مثل آزمایشات مختلف نتیجه‌ای را پیش‌بینی می‌کنند که باز هم نیازمند دخالت متخصصان مختلف پزشکی و داده‌های تائید شده توسط آنهاست. کما اینکه فرمول این پیش‌بینی هم توسط انسان طراحی می‌شود نه دستگاه. این فرمول تنها برای محاسبه نهایی به دستگاه و نرم افزار داده می‌شود.

نکته سوم اینکه پیش‌بینی تحولاتی مانند تورم و امثالهم اساسا نیاز به هوش مصنوعی و یا ابزارهای عجیب و غریب ندارد. ده‌هاست دانشمندان علم اقتصاد بر پایه آمارهای واقعی با دقت زیاد می‌توانند پدیده‌هایی مانند تورم، رشد اقتصادی، رکود و چیزهایی نظیر آن را پیش‌بینی و برای آن برنامه‌ریزی کنند. آیا کشورهایی که تورم خود را کنترل و به اقتصاد خود رونق داده‌اند به زبان پایتون متوسل شده‌اند یا علم اقتصاد؟

نکته چهارم این است که زبان برنامه‌نویسی پایتون یک زبان ایجاد شده توسط متخصصان خارجی است. به این معنا که تسلط آنها بر امکانات و استعدادهای این زبان برنامه‌نویسی بیشتر از ماست. اگر این زبان چنین استعداد جادویی و خارق العاده‌ای دارد چرا خود این کشورها قبل از ما از آن سود نجسته‌اند و یا اتکا به آن کشور خود را اداره نمی‌کنند؟ اصلا این فرد دعوت شده به جلسه رئیس جمهوری نمونه‌ای از استفاده کشورها از این نرم افزار برای بحث‌های اقتصادی یا سیاسی را سراغ دارد؟ مهمتر اینکه فرض کنیم توانایی گفته شده برای زبان پایتون درست باشد. در این صورت وقتی رقبای ما دسترسی بیشتر و احاطه قوی‌تری به این زبان دارند، در رقابت‌های دو یا چند جانبه آیا برنده بازی استفاده از آن نخواهند بود؟

طرح این نوع سخنان در جایگاه استادی که با درجه رفیع علمی معرفی می‌شود در حضور رئیس جمهوری و چند نفر از وزرای دولت باید جای نگرانی بسیاری باشد. مخصوصا اینکه سابق بر این نمونه‌های مختلف و متعددی از اکاذیب علمی و تکنولوژیک در بالاترین سطح کشور معرفی و بعد از آن باعث بی‌اعتباری مراجع رسمی کشور شده است.

امروز در شبکه‌های اجتماعی طرح موضوع پیش‌بینی توسط پایتون در حضور رئیس جمهوری باعث خنده و شوخی بسیاری شده اما واقعیت این ماجرا بیش از آنکه خنده دار باشد، ترسناک است. ترس از اینکه بالاترین مراجع تصمیم گیری و مدیریت کشور به این راحتی می‌توانند در معرض فریب افراد قرار بگیرند و مسایلی بی‌پایه به نام علم و دانش به این مراجع فروخته شود. چیزی که خطای تصمیم‌گیری بسیار بزرگی را ایجاد می‌کند که در نهایت نتیجه آن منتهی به اوضاع نابسامان کشور خواهد شد.

در همین دولت در حوزه علوم اقتصادی و اجتماعی شاهد بودیم که از ادعای کنترل قیمت ارز با ۳۰۰ میلیون دلار ارز پاشی تا کاهش اتوماتیک ۱۵ درصدی تورم با شروع دولت سیزدهم و حل مشکل بورس در سه روز و جدا کردن اقتصاد از سیاست خارجی و نظایر دیگر این ادعاها، به چه نتیجه‌ای منجر شده است. تمام کسانی که این حرف‌ها را می‌زدند عضو کابینه ابراهیم رئیسی شدند. آیا یک درصد آن ادعاهای بی‌پایه و بدون توجیه علمی در عمل توانست اجرا شود؟ 

اینها نیز همگی حاصل آن است که بخش‌های مهمی در سیستم تصمیم‌گیری کشور و دولت به راحتی فریب ادعاها و رویاهایی غیرواقعی و غیرعلمی را می‌خورند و دچار خطای سنگین محاسبه می‌شوند.

ماجرای پایتون گیت در حضور رئیس جمهوری زنگ خطر دیگری است برای اینکه متوجه باشیم چقدر از مسایل واقعی و دریافت‌های عینی از پدیده‌های جهان فاصله گرفته‌ایم و چقدر این وضع برای کشور خطرناک است. در شرایطی که کشورهای عرب منطقه در حال طراحی و توسعه بزرگترین شهرهای هوشمند برای دهه‌های آینده هستند ما در اینجا باید با ادعاهای بی‌پایه‌ای روزگار بگذرانیم که به نام علم و دانش مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند.  

 واکنش یک استاد دانشگاه به «پایتون گیت» 

محمد فاضلی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در توییتی نوشت: «مورد پایتون گیت خوشبختانه علنی شده و آنقدر هم چرند هست که مبنای عمل قرار نگیرد (انشالله) اما باید ترسید از هزاران جلسه ای که در آنها مقامات در معرض دانشمندان پایتونی قرار میگیرند؛ پایتونیسم منطق برنامه ریزی می شود؛ و سیاستهای پایتونی پنهان و آشکار وضع و اجرا می‌شوند.»

بیسوادی رئیسی,دانشمندان بیسواد در دیدرا با رئیسی

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
جالبیش اینه رئیسی داره نکته برداری میکنه
وقتی فرق چت جی پی تی و هوش مصنوعی رو نمیدونی.... خخخخخ دانشمند زمان
تا حالا در مورد هوش مصنوعی و یادگیری عمیق شنیدی ؟ پروژه gpt چی ؟ خوب همه را با پایتون نوشتن عزیز من ! پایتون زبان ساده ای هست ولی اینده دنیا با پایتون دارد نوشته می شود ! متاسفانه نصف کسانی که دارند در مورد پایتون اظهار نظر می کنند اصلا نمی دانند پایتون چیه
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش