جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۰ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۲۷۰۲
دولت

پشت‌پرده حمله تازه «حامیان وضع موجود» به رییس‌جمهوری پیشین؛از ویلای لاکچری تا ساختمان «سلام»

حمله به حسن روحانی,منتقدین حسن روحانی

جهان صنعت نوست: دو سال از عمر دولت رییسی می‌گذرد، اما همچنان هر بار که به در بسته می‌خورد یا مورد نقد قرار می‌گیرد، دیواری کوتاه‌تر از حسن روحانی و دولت گذشته پیدا نمی‌کند؛ دولت انقلابی که به‌جای پاسخگویی همه ‌چیز را به دولت پیشین حواله می‌دهد. البته در مجلس انقلابی نیز داستان به همین منوال است؛ چنانکه بارها اتفاق افتاده نمایندگان در برابر مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی، صرفا بر طبل محاکمه دولت قبل کوفته‌اند.

البته حمله به دولت روحانی هر بار با اسم رمزی تازه کلید می‌خورد و دنبال می‌شود. یک‌بار از ویلای لاکچری حسن روحانی سخن می‌گویند، یک‌بار هم مدعی می‌شوند که رییس‌جمهوری پیشین ساختمان‌های لاکچری بسیاری در پایتخت دارد، اما هر بار مشخص می‌شود که این ادعاها کذب بوده و مطرح شده تا افکار عمومی را منحرف کنند و مدتی جامعه درگیر حاشیه‌ها شود تا کسی به عملکرد مسوولان ایراد نگیرد!

بهمن‌ماه ۱۴۰۰ بود که برخی اکانت‌های توئیتری نزدیک به اصولگرایان، تصاویری از یک ویلای لاکچری منتشر کرده و مدعی شدند که این عکس‌ها متعلق به ویلای حسن روحانی در کیش است، اما واقعیت ماجرا چیز دیگری بود؛ چنانکه پس از طرح این ادعاهای عجیب، همچنین مدعی «فروش ویلاهای منتسب به نهاد ریاست‌جمهوری» در منطقه آزاد قشم شده و تاکید کردند که این مهم توسط سعید محمد که در آن مقطع دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد بود، انجام شده است.

بدین ترتیب این منتقدان در حالی ویلای لاکچری را برای حسن روحانی سند زدند و بعد هم خودشان اقدام به فروش آن کردند که با یک جست‌وجوی ساده اینترنتی مشخص می‌شد ویلای لاکچری مورد اشاره منتقدان، نه در ایران، بلکه در آمریکاست و مالک آن، نه حسن روحانی، بلکه کری کلارکسون خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا و بازیگر آمریکایی است.

حالا هم برای دومین‌بار همین رسانه‌های اصولگرا و حامیان دولت انقلابی از ساختمانی در تهران سخن گفته‌اند و مدعی شده‌اند که حسن روحانی می‌خواسته از آن به عنوان دفتر کار خود استفاده کند.

مردادماه سال گذشته بود که همشهری آنلاین، ویدئویی منتشر کرد و نوشت ساختمان لوکس «سلام» که سال ۹۹ موضوع ساخت آن جنجال‌های فراوانی ایجاد کرد، در واقع ملکی بوده که حسن روحانی آن ‌را به عنوان دفتر کار خود پس از پایان دوره ریاست‌جمهوری در نظر گرفته بود و بلافاصله بعد از استقرار دولت سیزدهم، عملیات ساخت‌وساز استخر و سونا در آن متوقف شد.

حالا پس از یک سال خبرگزاری تسنیم، با تکرار همان ادعا، نوشته «دولت سیزدهم قرار است ساختمانی را که حسن روحانی در سال پایانی دولتش به ‌منظور استقرار پس از دوران ریاست‌جمهوری‌اش به ‌صورت غیرقانونی ساخته بود، برای صرف در مناطق محروم بفروشد.» این خبرگزاری حامی دولت انقلابی مدعی است که دولت رییسی بلافاصله پس از استقرار، این ساختمان را پلمب و اقدامات لازم برای فروش این ساختمان فوق‌لاکچری را آغاز کرده که یک مقام نزدیک به دفتر حسن روحانی در پاسخ به این اتهام‌ها توضیحاتی را در اختیار ایلنا قرار داده است.

به‌گفته این مقام آگاه که ایلنا نامی از او نیاورده، «با توجه به اتفاقات دو، سه روز اخیر قابل انتظار بود که راضیان وضع موجود، دست به حاشیه‌سازی‌های جدید بزنند و با هدف انحراف افکار عمومی باز سراغ سوژه‌های نخ‌نما‌شده برای حمله به دولت قبل بروند؛ چون سابقه دو سال اخیر نشان داده و حتی برای مردم هم قابل پیش‌بینی است که این عزیزکردگان هر زمان با حاشیه یا مشکلی مواجه می‌شوند با سفارشی رسانه‌‌ای درصدد برمی‌آیند به هر بهانه‌ای، اذهان را به سمت دیگری منحرف کنند. این بار یک خبرگزاری با گزارشی ویدئویی از «ساختمانی فوق‌لاکچری که حسن روحانی ساخت!» و خبر فروش آن توسط دولت سیزدهم، سراغ سوژه‌‌ای تکراری رفته، اما همین حاشیه‌سازی فرصتی فراهم کرد تا برای تنویر افکار عمومی و داوری مردم، داستان ساختمان «سلام» روایت شود.»

این منبع آگاه گفته «ساختمان «سلام» جزو یادگارهای دولت تدبیر و امید برای نهاد ریاست‌جمهوری است؛ از ابتدا نیز قرار نبود استفاده شخصی داشته باشد، بلکه چون طبق قانون باید روسای‌جمهوری سابق دارای دفتر و امکانات باشند و این موضوع در دوره‌های قبل با استفاده از امکانات نهادهای دیگر دنبال شده و به این لحاظ نهاد ریاست‌جمهوری در مضیقه بود، لذا ساختمانی با رعایت تمام استانداردهای ایمنی و مهندسی و معماری ایرانی- اسلامی در شأن روسای‌جمهوری سابق ایران به عنوان دفتر کار ساخته شد.»

او همچنین گفته است: «در این گزارش به جای اسناد و مدارک و فاکتورها، صرفا به شنیده‌های صدای پشت دوربین! حتی در برآورد قیمت‌ها اکتفا شده که از «ساختمان فوق‌لاکچری» می‌گویند که جکوزی و استخری نیمه‌ساز، پنجره‌های ایمن – با توجه به رعایت اصول حفاظتی – و ۴ آسانسور دارد! مساله این است که هر ساخت‌وساز اصولی و تعبیه بدیهی‌ترین امکانات که در اکثر ساختمان‌های نوساز و مجتمع‌های بزرگ هم دیده می‌شود را مصداق «فوق‌لاکچری» می‌دانند. البته اگر نهاد ریاست‌جمهوری در دوره سیزدهم قصد فروش آن را دارد، می‌تواند با توجه به شرایط تورمی، آن را به چندین برابر هزینه ساخت بفروشد.»

بدین ترتیب به نظر می‌رسد حسن روحانی در مسوولیت‌های مختلف، دستور احداث ساختمان‌های زیادی را داده و چندین بنای ماندگار از خود به یادگار گذاشته است؛ در دوره ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، ساختمانی ۹ طبقه برای مرکز ساخت که سال ۹۷ به بنیاد مستضعفان تحویل داده شد که پس از آن مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی شد، روحانی ساختمان دیگری نیز ساخته که هم‌اکنون دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری است.

وقتی در دولت اصلاحات، به عنوان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی منصوب شد، ساختمانی نیز برای دبیرخانه ساخت. در دوره ریاست‌جمهوری هم ساختمان سفید را بازسازی کرد؛ ساختمانی که ۴۰ سال دست‌نخورده و مرمت‌نشده رها شده بود. ساختمان مرکز تحقیقات مجمع به مرکز پژوهش‌های مجلس رسید که تا دو سال قبل علیرضا زاکانی رییس آن بود. ساختمان دبیرخانه خبرگان هم امروز محل آزمون اجتهاد کاندیداهای خبرگان است و محل جلسات اعضای دبیرخانه‌ای با ریاست آیت‌الله جنتی است و ابراهیم رییسی نائب‌رییس اول و سید احمد خاتمی منشی آن هستند.

ساختمان شورای‌عالی امنیت ملی سال‌ها محل استقرار سعید جلیلی بود و در حالی به ‌مدت ۱۰ سال دفتر علی شمخانی بود که امروز دفتر دبیر جدید این شورای‌عالی است. ساختمان سفید ریاست‌جمهوری هم ‌اکنون دفتر کار ابراهیم رییسی است. بدین ترتیب اگرچه با دستور روحانی، ساختمان‌هایی در گذر زمان ساخته شده اما پس از دوره مسوولیت او، این اخلافش بودند که در این ساختمان‌ها مستقر شدند.

روحانی اگرچه موقع ساخت و مرمت، مرارت‌های بسیاری را تحمل کرد و ملامت‌های بسیاری شنید اما ساختمان‌هایی در تراز و شأن نهادهای جمهوری اسلامی ساخت؛ حتی اگر به کسانی برسد که در ذم آن بناها، آن را «لاکچری» بنامند و بعد از استقرار، آن را «کوخ» بخوانند!اما ماجرای ساختمان سلام از چه قرار بود؟ به‌گفته این منبع آگاه، «مالک ساختمان جماران نهاد ریاست‌جمهوری است که برای استقرار رییس‌جمهوری خریداری شده بود.

سیدمحمد خاتمی تا پایان دوره ریاست‌جمهوری خود در همین ملک زندگی کرد. پس از خاتمی، نه محمود احمدی‌نژاد در آن خانه زندگی کرد و نه حسن روحانی. ملک جماران تا مدتی خالی ماند تا اینکه این نهاد تصمیم به بازسازی آن گرفت. سال ۱۳۹۳ کار ساخت بنای جدید را شروع می‌کنند اما بعد از مدتی ساختمان به حال خود رها و کار تعطیل می‌شود.

گودبرداری‌هایی که انجام شده بود، همان‌طور می‌ماند تا اینکه ساکنان محله، خصوصا خانه‌های اطراف یادآوری می‌کنند وضعیت رهاشدگی این ملک، جان و خانه‌ آنها را به خطر انداخته است».

او گفته است: «سال ۱۳۹۹ نهاد ریاست‌جمهوری تصمیم می‌گیرد کار را به سرانجام برساند و ساختمان را برای نهاد و نه شخص ریاست‌جمهوری تکمیل کند. این در حالی است که روحانی تنها رییس‌جمهوری است که در تمام مدت مسوولیت در خانه شخصی خود اقامت داشت و اصولا قصد مهاجرت به جماران را نداشت. هرچند درباره این ساختمان، محسن هاشمی، رییس سابق شورای شهر تهران توضیح داده بود که زمین آن متعلق به نهاد ریاست‌جمهوری است و از آنجایی که فرسوده بود و حتی استانداردهای ۲۸۰۰ (ایمنی در برابر زلزله) را نداشت، نهاد ریاست‌جمهوری تصمیم گرفت برای تخریب و بازسازی آن اقدام کند.» این فرد نزدیک به دفتر روحانی گفته: «طی سال‌های گذشته فضای سیاسی کشور به سمت و سویی رفته که مسوولان به‌جای پاسخگویی، حمله به رقیب را در دستورکار خود قرار داده‌اند؛ روشی که به مدد آن، نه‌تنها ذهن افکار عمومی را منحرف می‌کنند، بلکه هر روز بر بی‌اعتمادی نسبت به دولتمردان و حاکمیت می‌افزایند و شکاف‌ میان دولت و ملت را گسترده‌تر می‌کنند.»

الهام یوسفی

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
من نبودم دستم بود تقصیر آستین ام بود برای همین است دیگه چون توانایی ندارند این جمله را نوشته اند تکرار می کنند (یک دوره ای سوال بود که چونه گویندهای اخبار بدون نگاه کردن به ورقه از حفظ حرف می زنند بعدا معلوم شده متن خبر در تابلوی بالای دوربین است و گوینده از روی آن می خواند )الان هم همینه یک تابلو را زده اند که همه چی تقصیر اون بود
عجب در تراز و شان نهادهای جمهوری اسلامی! لطفا تاریخ مطالعه کنید که ببینیدالان باید به اصطلاح مسئولان ما باید شانشون چجوری باشه.تاریخ تاریخ تاریخ
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش