چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۱۷ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۰۹۱۳
دولت

پزشکیان: در برق و آب و گاز و بنزین و پول مشکل داریم ولی می‌گویند دست نزن/ به هرچی دست بزنیم درد دارد

مسعود پزشکیان,رئیس جمهور
رئیس جمهور گفت: همان اف ای تی اف را بیایید داخلی حل کنیم در داخل آن را پیاده کنیم آمریکا آنجا نشسته میفهمد اینجا پول چه بلایی سرش می‌آید می‌فهمد کدام کشتی کدام کالا کجا دارد میرود اما در این مملکت یک کشتی با بارش اگر گم شود متوجه نمی‌شویم کجا رفت. چرا؟ برای اینکه آن FATF داخلی را نداریم.

به گزارش ایلنا، مسعود پزشکیان در مراسم روز دانشجو در دانشگاه شریف عنوان کرد: می‌خواهم اول جو دانشگاه و روندی که آدم انتظار دارد دانشجو و دانشگاه داشته باشد را بگویم که تاحدودی اینطور هست و تا حدودی نیاز به اصلاح دارد ما اگر به نهج‌البلاغه عمل می کردیم این بلاها سرمان نمی‌آمد. برای من خیلی مساله بود که جریان فلسطین پیش آمد و در آمریکا فریاد دانشجوها بلند بود اما دانشجوهای ما آنطور که باید اعتراض کنند اعتراضی در این زمینه نداشتند حداقل از نگاه قرآن ببینید فرض کنید ما بد هستیم ولی اینکه در جایی یک عده جانی که دم از حقوق بشر می‌زنند زن و بچه را بمباران می‌کنند، چه توجیهی دارد هر کسی این کار را کند آدم باید اعتراض کند.

وی افزود: تقوا در نگاه انتقادی یعنی حرکت بدون خطا در اقتصاد، صنعت، پزشکی و در هر رشته‌ای وقتی بدون خطا عمل کردی تو متفقی هستی نه اینکه نماز و روزه بخوانی اما خطا داشته باشی امام علی می گوید دنبال دنیا راه نیفتید حتی اگر دنیا دنبال شما باشد آدم متقی نخبه و خلاق و الهام بخش است ولی علم و مهارت را باید در  خدمت عدالت بگذارد نه برای مافیاها.

رئیس‌جمهور گفت: می دانید چه کسی می تواند حق بگوید؟ کسی که وابسته به پست و مقام نیست و اگر دنیا را از او بگیرند همیشه از حق خواهد گفت. این خصلت دانشجو است چون وابسته به پست و مقام نیست البته عده ای ممکن است هنوز وابستگی هایی داشته باشند.

وی با بیان اینکه امام علی می گوید همیشه طرف مظلوم بایستید، گفت: باور شما باید این باشد تلاش کنیم در جبهه مظلومین باشیم نه ظالمان در هر نقطه ای یه عده گردن کلفت خواستند ستم کنند انسان آزاده فریاد می‌کشد همانطور که در آمریکا و دنیا فریاد کشیدند این انتظار از دانشجو است حق با شماست ما خیلی از مشکلات را حل نکردیم حل این مشکلات یک روز و دو روز و ۵ ماه نیست نیاز دارد اول درست برنامه بنویسیم و بعد درست آن را اجرا کنیم .

پزشکیان گفت: ما برای چه اینجا هستیم؟ برای اینکه بدون مستند بدون شواهد علمی تصمیم گرفتیم بدون شواهد علمی دعوا کردیم اصلا اینجا لزومی ندارد ما و شما با هم هو بکشیم و دعوا کنیم.

وی تاکید کرد: ما قبل از انقلاب با هم بحث می‌کردیم در دانشگاه طرف مقابل حرفش را میزد ما حرفمان را میزدیم بقیه هم گوش می‌دادند آن وقت کسی که در حقیقت منطق ضعیف‌تر داشت خود به خود از میدان میرفت کنار. بر اساس منطق باید ما با همدیگر گفت‌وگو کنیم.

رئیس جمهور عنوان کرد: تمام شما امید فردای این مملکتید ما در مملکت دعوا می‌کردیم دعوای جناح‌ها و دسته‌های ما این بود که ما ادعا می‌کردیم ما بهتر می‌توانیم مملکت را درست کنیم آنها می‌گفتند نه ما بهتر می‌توانیم درست کنیم رقابت بر این بود که چه کسی بهتر می‌تواند برای این مردم خدمتگزار باشد و امروز ما با مشکل مواجهیم بدجوری هم با مشکل مواجهیم. ما پزشکان اول درد و ارزیابی شکایت اصلی را می‌گیریم از مریض تا مریض آنچه که هست را به ما نگوید ما نمی‌توانیم نسخه درست بنویسیم.

وی گفت: اگر بخواهیم وضعیت را اصلاح کنیم به کمک شما نیاز داریم نه اینکه به هرچه دست میزنیم بگویید به این دست نزن. خب به چه دست بزنیم؟ در برق مشکل داریم گاز مشکل داریم آب مشکل داریم نفت، بنزین، پول همه چیز پر از مشکل است. به هرچه دست بزنی یک جا دردش می‌آید.

پزشکیان گفت: همان اف ای تی اف را بیایید داخلی حل کنیم در داخل آن را پیاده کنیم آمریکا آنجا نشسته میفهمد اینجا پول چه بلایی سرش می‌آید می‌فهمد کدام کشتی کدام کالا کجا دارد میرود اما در این مملکت یک کشتی با بارش اگر گم شود متوجه نمی‌شویم کجا رفت. چرا؟ برای اینکه آن FATF داخلی را نداریم.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در صورت یکپارچه‌شدن سامانه‌های اطلاعاتی کشور جریان‌های مالی مشکوک به راحتی قابل رصد خواهد شد، تصریح کرد: وقتی این اطلاعات و داده‌ها به هم متصل شود کسی نمی‌تواند بدون ضابطه پولی را جا‌به‌جا یا هزینه کند، باید معلوم باشد چه کسی و از کجا این پول را برای فردی پرداخت کرده است، اینها ضعف و مشکلات سیستمی است که ما در داخل با آن مواجهیم و شما می‌توانید در حل این مسایل به ما کمک کنید، چرا که بنده معتقدم اگر دانشگاهیان و اساتید به میدان بیایند ما قادر به حل مشکلات خواهیم بود.

پزشکیان در ادامه همچنین فقدان نظام ارزشیابی نیروی انسانی براساس توانمندی‌های فردی، اجتماعی و ساختاری را از دیگر مشکلات کشور برشمرد و افزود: ما برای انتخاب بخشدار و فرماندار و استاندار به‌دنبال مدیرانی بودیم که با تجربه و متخصص باشند و از مقبولیت برخوردار باشند اما پیدا نمی‌کردیم، اما بالاخره در این مدت به سختی و با صرف ساعت‌ها جلسه و گفتگو توانسته‌ایم چند روز قبل آخرین استاندار را نیز منصوب کنیم چرا که در کشور نظام ارزشیابی که افراد براساس طی سلسله مراتب و با توجه به توانمندی‌هایشان بالا بیایند وجود ندارد.

رئیس جمهور شاخصه مهم جوامع رشدیافته را شکل و تناسب ساختاری طبقات مختلف آن جامعه عنوان کرد و افزود‌: ما امروز تا دلتان بخواهد آدم‌هایی خارج از ساختار را مدیر کل کرده‌ایم و بدتر از آن نگاه سیاستمدران ما است که پس از یکی دو سال مدیران را جابه‌جا می‌کنند و از آنجایی که نقشه و سیاست مشخصی نداشته‌اند با جابه‌جایی مدیران، راه و مسیر هم عوض می‌شود.

 پزشکیان در ادامه سند چشم‌انداز ترسیم شده از سوی رهبری معظم انقلاب اسلامی را یکی از اسناد مترقی و قابل دفاع برای پیشرفت کشور دانست و گفت: بنده از همان روز اول اعلام کردم که چشم‌انداز و سیاست‌های مقام معظم رهبری هدف ما است، اینکه براساس این سند قرار است ایران ما کشوری توسعه یافته و دارای جایگاه اول در علم و اقتصاد و فناوری و الهام‌بخش در منطقه باشد چشم‌انداز زیبایی است. ما کشوری می‌خواهیم که در منطقه بهترین باشد نه اینکه هر روز جایگاه آن کاهش یابد.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد‌: اگر چنین چشم‌انداز مورد قبول هم است، برای چه دعوا می کنیم ، این گوی و میدان، هرکه مدعی است می تواند  برای حل مشکلات راهکار ارائه دهد و به دولت کمک کند ما آمادگی داریم بستر را برای او فراهم کنیم و نوکری اش را هم خواهیم کرد.

پزشکیان در ادامه خطاب به دانشجویان و اساتید دانشگاه ، با تاکید بر اینکه شما باید این کشور را بسازید و با قهر کردن هم کشور اصلاح نخواهد شد، تصریح کرد‌: کشور مال شماست، کجا بروید؟‌ باید بمانید و دست در دست هم بدهیم چشم‌انداز را محقق کنیم و طبیعتا در این مسیر افراد نخبه و توانمند باید به میدان بیایند و افراد بی‌عرضه و ناکارآمد کنار بروند.

رئیس جمهور افزود: ما در حال تلاش برای ایجاد این ساختار هستیم و در همین راستا ارتباطمان با دانشگاه را افزایش خواهیم داد،‌ البته معتقدیم دانشگاه‌های کشور باید از نسل۲ به نسل ۳ و ۴ ارتقا پیدا کنند و بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند، دوره آموزش صرف در دانشگاه‌ها گذشته، امروز دانشگاه‌های نسل ۴ در دنیا درون جامعه هستند و مشکلات آن را حل می‌کنند و دانشگاه‌های نسل ۵  حتی برای ۱۰۰ سال آینده نیز برنامه‌ریزی می‌کنند.

پزشکیان حق‌گویی و حق‌طلبی را از جمله انتظارات خود از جامعه دانشجویی کشور عنوان کرد و گفت‌: حق‌طلبی نیز چپ و راست نمی‌شناسد، باید با هم گفتگو کنیم و بر اساس منطق به راهکار و راه حل برسیم، شما بر اساس شواهد و مستندات علمی راهکار بدهید ما خواهیم پذیرفت و اگر ما نیز بر اساس شواهد و مستندات علمی عمل کردیم شما بپذیرید، قرار نیست چون بنده رئیس جمهور هستم شب بخوابم و صبح یک چیزی به ذهنم رسید بر مبنای آن دل و روده جامعه را بیرون بریزم و بعد نتوانم آن را جمع کنم، باید مستندات علمی،‌تجربیات بین‌المللی ، عقلانیت و منطق کارشناسی پشتوانه تصمیمات باشد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آینده جایی نیست که ما بگوییم بلکه جایی است که شما می‌سازید، اظهار داشت: شما دانشجویان و اساتید می توانید در این راه به ما کمک کنید، آینده را شما می‌سازید، رفتن ساده است اما می‌توانید بمانید و ایران را کشوری سربلند با جایگاه اول و الهام‌بخش در منطقه کنید.

پزشکیان با بیان اینکه ما در این کشور از منابع طبیعی گرفته تا نیروی انسانی خوب و نخبه از دیگران چیزی کم نداریم افزود: ما باید به همدیگر دل ببندیم،‌ به اهل علم احترام بگذاریم، نباید با رانت و لابی به جایگاهی برسیم که شایستگی آن را نداریم و این آن چیزی است که باید برای رسیدن به آن به هم کمک کنیم. به شما قول می‌دهم که ما می‌توانیم با کمک شما این کشور را بسازیم و مشکلات را حل کنیم اما شرط اول آن این است که ابتدا بپذیریم که به مشکلات متعددی گرفتاریم.

رئیس جمهور در ادامه به ناترازی‌های گسترده در بخش انرژی اشاره کرد و افزود: اگر نتوانیم مصرف بالای گاز و انرژی را کنترل کنیم در زمستان نخواهیم توانست گاز خانه‌ها را تامین کنیم، اگر می‌گوییم باید به بخش خصوصی میدان دهیم نباید هرجا به مشکل خوردیم گاز تولیدکنندگان را قطع کنیم، چرا باید گاز تولیدکنندگان قطع شود اما گاز مراکز دولتی را قطع نمی‌‌کنیم؟

پزشکیان با بیان اینکه نباید به گونه‌ای رفتار کنیم که گویا هیچ مشکلی وجود ندارد، تصریح کرد: اتفاقا مشکل وجود دارد اما ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم به شرط آنکه واقعیت‌ها را ببینیم و برای رفع آنها دست به دست هم دهیم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم با هم گفتگو کنیم مشکلی وجود نخواهد داشت، افزود: به عنوان مثال اینکه برخی fatf را قبول ندارند باید برای آن مستندات علمی بیاورند، نباید بدون اینکه اصل و فلسفه موضوعی را نمی‌دانیم آن را رد کنیم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه ما کشور قدرتمندی هستیم و در مقابل هیچ قدرتی عقب‌نشینی نخواهیم کرد، افزود: شما دانشجویان سرمایه‌های این کشور هستید، ما به شما اعتماد داریم و باید کمک کنید که بتوانیم کشور را بالا بکشیم.

رئیس جمهور ضمن تبریک روز دانشجو به همه دانشجویان کشور گفت: این روز روز حق‌طلبی و حق‌گویی است و ما آماده‌ایم تا جایی که از دستمان را برآید بستر را برای فعالیت و نقش‌آفرینی مشارکت شما فراهم کنیم.

پیش از سخنان رئیس جمهور ۱۳ تن از دانشجویان به نمایندگی از جنبش‌های دانشجویی از جمله انجمن‌های علمی دانشجویی کشور، اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان، اتحادیه انجمن‌های دانشجویان مستقل، نشریات دانشجویی، جنبش عدالت‌خواه دانشجویی، کانون‌های فرهنگی دانشجویی و بسیج دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت به بیان نظرات، دیدگاه‌ها و همچنین مطالبات خود از رئیس جمهور در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاست خارجی پرداختند.

همچنین رئیس جمهور در جریان حضور در دانشگاه صنعتی شریف از نمایشگاه آخرین دستاوردها و تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان اساتید این دانشگاه در زمینه‌های پزشکی، هوش مصنوعی، رباتیک، پهپادهای صنعتی و کشاورزی و همچنین تجهیزات صنعتی بازدید کرد.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش