یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۴۹ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۹۷۷
دولت

ترکیب وزرای پیشنهادی روحانی;

کابینه دوازدهم در ساعت صفر

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

اعضای کابینه دوازدهم چه کسانی خواهند بود؟ کارنامه و عملکرد گذشته‌شان چیست و کدامیک رأی‌اعتماد می‌گیرند و کدام، نه! این چند سوال چکیده‌ای است از اهم آنچه رسانه‌های ریز و درشت مکتوب و برخط، رسمی و غیررسمی و حتی اصلاح‌طلب و اصولگرا چند هفته‌ای است تمام هم و غم‌شان را گذاشته‌اند تا شاید برای بخشی از این سوالات پاسخی درخور بیابند. حال آن‌که نه‌ تنها هنوز کسی پاسخی دقیق برای هیچ‌کدام از این سوالات نیافته، بلکه آنچه تا چندی پیش در مورد زمان معرفی کابینه به مجلس مطرح بود نیز دیگر قطعیت ندارد.

 

حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری و بهروز نعمتی، سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس که شاید مطلع‌ترین افراد در دو طرف بازی «کابینه» باشند، هر دو نسبت به این مسأله اعلام بی‌اطلاعی کرده‌اند و این در حالی است که تا پیش از مراسم تحلیف بارها اعلام شده بود روحانی همچون ٤‌سال قبل در انتهای مراسم وزرای‌اش را معرفی می‌کند و جالب‌تر آن‌که وقتی این اتفاق نیفتاد نیز از همین نعمتی، سخنگوی مجلس تا مسعود پزشکیان، نایب‌رئیس پارلمان گفتند كه این اتفاق روز سه‌شنبه یعنی امروز خواهد افتاد.  نعمتی در مورد این تغییر و تحول در برنامه معرفی کابینه و متعاقبا رأی‌اعتماد به وزرای پیشنهادی به ایلنا گفته که آنچه پیش از این در این رابطه گفته بود،

 

صرفا براساس صحبت‌های معاون اول رئیس‌جمهوری در حاشیه مراسم تحلیف بوده و هنوز هم اطلاع دقیقی از این مسأله در دست نیست؛ چراکه تصمیم‌گیری در این مورد تنها در حیطه اختیارات روحانی است و بنابر قانون، رئیس‌جمهوری می‌تواند تا ٢ هفته پس از مراسم تحلیف، فهرست وزرای پیشنهادی‌اش را تقدیم مجلس کند. او می‌گوید: آقای جهانگیری در روز مراسم تحلیف گفتند که احتمالا فهرست اعضای کابینه روز سه‌شنبه تقدیم مجلس می‌شود و اعلام این مسأله از سوی نمایندگان مجلس نیز پیرو گفته‌هایی بود که معاون اول رئیس‌جمهوری با قید احتمال مطرح کرد.

 

نعمتی البته ساعتی بعد به ایسنا گفت که این فهرست روز سه‌شنبه تقدیم مجلس می‌شود و همزمان حسینعلی امیری نیز به این خبرگزاری گفت که آخرین اخباری که در این زمینه دارد، همانی است که هفته گذشته بیان کرده و جالب آن‌که هفته گذشته نیز او در واکنش به این سوال ایسنا که آیا فهرست وزرای پیشنهادی تکمیل شده، صرفا گفته بود: این مورد را باید از خود رئیس‌جمهوری سوال کنید. همزمان اسدالله عباسی از اعضای هیات رئیسه مجلس اما به میزان گفته که نه‌‌تنها سه‌شنبه اسامی وزرای پیشنهادی تقدیم مجلس، بلکه شخص رئیس‌جمهوری نیز در این جلسه حاضر می‌شود.

 

ماجرای پردامنه کابینه دوازدهم اما در حالی این روزها به بحثی پرابهام و پرچالش در پهنه سیاست و البته رسانه‌ کشور تبدیل شده که از قضا به لطف گسترش وسایل ارتباط جمعی و نیز به‌ دلیل آن‌که این روزها، هر یک از مسئولان و به‌خصوص نمایندگان مجلس، چندین و چند کانال ارتباطی و رسانه‌ای در توییتر و تلگرام و غیره دارند، ترکیب وزرای پیشنهادی روحانی تقریبا مشخص است و این ترکیب حتی پیش از مراسم تحلیف نیز بارها البته به‌عنوان گمانه‌زنی رسانه‌ای منتشر شد.

 

فهرستی که البته آن‌چنان از سوی جریان اصلاحات و حامیان گفتمانی روحانی مورد استقبال قرار نگرفت و در این راستا، برخی چهره‌های اصلاح‌طلب علت تأخیر در معرفی رسمی کابینه را در این نارضایتی گفتمانی جست‌وجو کرده و گفتند که فهرست نهایی با تغییراتی نسبت به آنچه اکنون مطرح است، رونمایی خواهد شد. غلامرضا ظریفیان که نامش به‌عنوان یک چهره اصلاح‌طلب دانشگاهی حامی روحانی -در گمانه‌زنی‌های اولیه برای وزارت علوم دولت دوازدهم نیز مطرح بود- معتقد است كه نباید به این گمانه‌زنی‌های اولیه و ثانویه اعتماد کرد. این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها به ایلنا گفته است: تجربه ٣٠‌ساله نشان داده گاهی اوقات در دقایق پایانی ٥ گزینه‌ای که اطمینان داشتیم، انتخاب می‌شوند؛ با ٥ نفری که درنهایت معرفی می‌شوند، کاملا متفاوت است.

 

ظریفیان می‌گوید: خیلی اوقات تصمیم‌گیری‌ها در وقت اضافه گرفته می‌شود. فکر می‌کنم وقتی فهرست وزرا منتشر شود، خیلی از این گمانه‌ها تغییر کند. همزمان برخی از نمایندگان مجلس و به‌ویژه امیدی‌های پارلمان رسما خواستار این تغییرات شده و بعضا این وقفه چندروزه را در همین راستا توجیه کرده‌اند. جلال میرزایی از اعضای شورای مرکزی فراکسیون امید در پاسخ به این سوال که آیا هنوز امکان تغییر در ترکیب کابینه وجود دارد، به ایلنا می‌گوید: امیدواریم که رئیس‌جمهوری با در نظر گرفتن مجموع بازخورد‌ها درباره آنچه تاکنون به‌عنوان گزینه‌های احتمالی مطرح شده، در برخی بخش‌ها بازنگری کند.

 

از دیگر سو سخنگوی حزب اصلاح‌طلب اعتماد ملی نیز در این‌باره گفته است: قطعا رئیس‌جمهوری تا آخرین لحظه از فرصت خود برای معرفی کابینه استفاده خواهد کرد. اسماعیل گرامی‌مقدم در پاسخ به این سوال که آیا لیست کابینه نهایی شده است به ایلنا می‌گوید: تقریبا ۹۰‌درصد لیست نهایی شده است و شاید در دو وزارتخانه هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ باشند. این اظهارات اصلاح‌طلبان اما در شرایطی مطرح می‌شود که عمده انتقادات این چهره‌های سیاسی نیز صرفا مربوط به یکی، دو وزارتخانه مشخص است و حامیان انتخاباتی روحانی همواره بر لزوم حمایت از دولت در چهار سال آینده، همچون چهار سال گذشته تأکید دارند.

 

محمدرضا عارف، رئیس توأمان فراکسیون امید و شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان روز یکشنبه در نشست شورای مرکزی فراکسیون امید بار دیگر بر این مسأله پافشاری کرده و این در حالی است که غلامرضا حیدری ازجمله نمایندگان عضو این فراکسیون که به ‌دلیل سابقه حضور در مجالس دوم و سوم، چندی پیش به‌همراه جمعی از نمایندگان ادوار مجلس به دیدار حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی رفت نیز دیروز در توضیحاتی درباره این دیدار، از تداوم حمایت‌های رئیس دولت اصلاحات از رئیس دولت تدبیر و امید سخن گفت.

 

همزمان در طیف منتقد دولت در مجلس نیز تحرکات کابینه‌ای به اوج خود رسیده و روز گذشته فراکسیون اصولگرایان مجلس یا همان فراکسیون نمایندگان ولایی هم با برگزاری نشست شورای مرکزی خود، از انتخاب روسای کمیته‌های هجده‌گانه این فراکسیون برای بررسی صلاحیت ١٨ وزیر پیشنهادی دولت خبر داد. احمد امیرآبادی‌فراهانی با اعلام این خبر به فارس گفت: جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با وزرای پیشنهادی دولت برای کابینه دوازدهم از سه‌شنبه آغاز می‌شود. جالب آن‌که این نماینده اصولگرای مجلس نیز از احتمال تغییرات در دقیقه ٩٠ صحبت کرده است.

 

نماینده قم در مجلس می‌گوید: با توجه به این‌که نامه رئیس‌جمهوری در مورد کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم هنوز به مجلس نرسیده، از وزرای پیشنهادی به‌عنوان وزیر پیشنهادی احتمالی یاد می‌شود؛ چراکه این احتمال وجود دارد که در آخرین دقایق، نام وزیری تغییر کند. از دیگر سو آنطور كه اشاره شد، عمده مطالبات اصلاح‌طلبان در مورد اعمال تغییر در «وزرای پیشنهادی احتمالی» مربوط به یکی دو وزارتخانه ازجمله وزارت علوم یا آموزش و پرورش بوده، برخی منابع خبری از عدم پذیرش یکی از این دو «وزیر پیشنهادی احتمالی» خبر داده‌اند. بر این اساس، خبرگزاری مهر بعد از ظهر روز یکشنبه در خبری مختصر و بدون ذکر منبع اعلام این مطلب، از عدم پذیرش پیشنهاد وزارت از سوی گزینه

 

پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش خبر داد و نوشت: علی زرافشان، جدی‌ترین گزینه وزارت آموزش‌و‌پرورش در دولت دوازدهم از پذیرش مسئولیت این وزارتخانه انصراف داده است. با این حساب به نظر می‌رسد با وجود آن‌که بی‌شک فهرست وزرای پیشنهادی روحانی امروز و فردا تقدیم مجلس خواهد شد، هنوز نمی‌توان با قطعیت درباره جزییات کابینه صحبتی مطرح کرد و شاید همان بهتر باشد که به شیوه ایام قدیم، این ساعات باقیمانده، گوشی‌های هوشمندمان را زمین بگذاریم و به‌جای جست‌وجو درباره آخرین گمانه‌زنی‌ها در کانال‌های خبری تلگرامی، اجازه دهیم رئیس‌جمهوری منتخب به‌دور از دغدغه‌های نابجا پازل کابینه‌ مورد نظرش را کامل کند.

 

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش