چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۲۹۲
دولت

کابینه روحانی؛ همچنان پیر!

کابینه دولت دوازدهم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

سرانجام پس از هفته‌ها‌ گمانه زنی و لابی گری، ۱۷ تن از ژنرال‌ها‌ی فرمانده حسن روحانی، برای اخذ رای اعتماد به وکلای مردم در خانه ملت معرفی شدند.

 

مردان خوش اقبالی که برخی از آنان جزء سهمیه جناح راست هستند و بعضی دیگر از نزدیکان رئیس جمهوری محسوب می‌شوند؛ گروهی هم به دلیل حسن سابقه اما به خاطر تخریب‌ها‌ی وارد آمده بر آنها در طول دوران عملکردشان در دولت یازدهم با عدم تمایل به ادامه خدمت و به اصرار رئیس جمهوری، در فهرست اعضاء کابینه دوازدهم قرار گرفته اند.

 

حسن روحانی، رئیس دولت‌ها‌ی یازدهم و دوازدهم، در راستای اجرای اصل ۱۳۳قانون اساسی و ماده ۱۸۸ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای اسامی وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم را روز گذشته به بهارستان داد. فهرستی کاملا مردانه که مغایرت‌ها‌ی چشم گیری با بسیاری از وعده‌ها‌ی حسن روحانی در ایام انتخابات ۹۶ دارد.

 

عدم حضور زنان در کابینه دولت دوازدهم و شکسته نشدن سقف شیشه‌ای حاکمیت مردان در دولت، استفاده نکردن از چهره‌ها‌ی سرشناس اصلاح طلب در کابینه و درعوض ابقا و افزودن شخصیت‌ها‌ی اصولگرا در دولت ، بالا بودن میانگین سنی دولتمردان احتمالی و همینطور عدم تحقق تغییر ۵۰ درصدی کابینه ، از جمله مسائلی است که با مرور لیست وزرای دولت دوازدهم می‌توان به آن‌ها‌ پی برد.

 

فهرستی که به گمان بسیاری از کنشگران عرصه سیاست، « خنثی» می‌نماید. به گونه‌ای که رئیس جمهوری را برخلاف لیستی که در سال ۹۲ به بهارستانی‌ها‌ معرفی کرد و در آن چهره‌های سرشناس و شاخص اصلاح طلب را جای داده بود، دچار چالش نکند تا به راحتی بتواند از سد مجلس نشینان عبور کند و قطار دولتش را بر روی ریل بیندازد و حرکت کند.

 

صبح روز سه شنبه هنگامی که حسینعلی امیری، معاون پارلمانی دولت به نیابت از حسن روحانی لیست وزرای احتمالی را تقدیم هیئت رئیسه مجلس کرد، مشخص شد که صندلی وزارت علوم بدون متولی باقی مانده است. این در حالی است که طبق شنیده‌ها‌ قرار بود تا علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر متصدی جامعه دانشگاهیان کشور شود.

 

خود او هم صبح روز گذشته هرگونه انصراف و حذفش از فهرست کابینه پیشنهادی را تکذیب کرده و اظهار داشته بود که به مجلس معرفی خواهد شد اما پس از اعلام اسامی وزرای پیشنهادی، اثری از نام او و هیچ چهره دیگری نبود.

 

در همین راستا در نشست خبری معاون پارلمانی دولت یازدهم این موضوع را با حسینعلی امیری در میان گذاشت و او در پاسخ اظهارداشت:« از روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری، لیست‌هایی در مورد وزرای پیشنهادی منتشر شد که اسم فردی که شما هم از آن نام بردید در این لیست‌ها مشاهده شد که هیچ کدام از این فهرست‌ها صحت نداشتند و به منزله نظر رئیس‌جمهوری و لیست نهایی نبود.

 

به خاطر آنکه در آن زمان آقای رئیس‌جمهور در حال بررسی بودند. لیست‌هایی که منتشر شد همگی گمانه زنی بود. باید صبر کرد که رئیس‌جمهور برای وزارت علوم چه کسی را در نهایت معرفی خواهد کرد و فعلا درحال بررسی گزینه‌ها‌ست.» بدین ترتیب سرنوشت صندلی وزارت علوم در‌ها‌له‌ای از ابهام قرار گرفته و علت عدم معرفی گزینه پیشنهادی هم تا کنون مشخص نشده است.

 

*کابینه روحانی؛ همچنان پیر! 

 

هنگامی که حسن روحانی برای نخستین بار در راس قوه مجریه قرار گرفت و فرمانده پاستور شد، در حضور نمایندگان مجلس و در دید مردم در پاسخ به این سوال که چرا میانگین سنی کابنیه یازدهم بالا است، عنوان کرد که شرایط کشور ایجاب می‌کند تا ژنرال‌ها‌ی پرتجربه به جای خرده سربازان، امور کار را به دست گیرند.

 

این توجیه او برای به خدمت گرفتن افرادی که مسن تلقی می‌شدند، پذیرفتنی بود چرا که بر هیچ کسی میراثی که احمدی نژاد برای روحانی به جای گذاشته بود، پوشیده نبود. از همین روی هم کشور برای پاکسازی ویرانه‌ها‌ نیازمند افراد با تجربه و با سابقه بود.

 

در آن زمان میانگین سنی کابینه دولت یازدهم ۶۱/۳ بود اما حال که چرخ کشور پس از گذشت ۴ سال در مسیر درستی در حال حرکت است و همچنین بر مبنای وعده روحانی مبنی بر استفاده جوان‌ها‌ در کابینه ، این انتظار می‌فت که دولت دوازدهم شاهد حضور افرادی جوان تر باشد. اما انتظارها محقق نشد و میانگین سنی کابینه دوازدهم۲/۵۸ است! 

 

*سقف شیشه‌ای پا برجا ماند

 

زنانه شدن چهره کابینه دولت دوازدهم جزء وعده‌ها‌یی بود که حسن روحانی در ایام انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد. در آن زمان نیمی از جمعیت ایران باور کردند که روحانی تیشه‌ای در اختیار دارد که به واسطه آن می‌تواند سقف شیشه‌ای وزارت مردانه را بشکند و آن‌ها‌ را به درون کابینه اش راه دهد.

 

شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان ریاست جمهوری نیز از رایزنی‌ها‌ی فراوان خود با رئیس جمهوری در مورد حضور زنان در سطح وزارت سخن می‌گفت و نام خودش نیز به عنوان گزینه احتمالی وزارت آموزش و پرورش مطرح شده بود. اما نه تنها تلاش‌ها‌ی مولاوردی به ثمر ننشست، که از معاونت زنان ریاست جمهوری هم خط خورد و تا هنگام نگارش این سطور هنوز در کابینه دولت دوازدهم جایگاهی برایش در نظر گرفته نشده است.

 

همزمان با این وقایع فراکسیون زنان مجلس هم با رایزنی‌ها‌ و نامه نگاری‌ها‌ی خود مطالبه حضور بانوان در دولت را عنوان کرد. اما انگار گوش شنوایی برای پذیرا بودن خواسته نیمی از جمعیت زنان در سطح دولت وجود نداشت. گواه این موضوع کابینه کاملا مردانه دولت دوازدهم است. امیری، معاون پارلمانی روحانی در توجیه این اتفاق روز گذشته عنوان کرد:« سه فراکسیون مجلس با آقای روحانی دیدار داشتند.

 

فراکسیون زنان مجلس پیشنهاداتی داشتند که به آقای رئیس جمهور ارائه دادند. نمایندگان اظهارات غیررسمی هم داشتند که به رئیس جمهور منتقل کردیم و مصاحبه‌ها‌ و نطق‌ها‌ی نمایندگان را نیز در این زمینه به اطلاع رئیس جمهور رساندیم. آقای رئیس جمهور به همه پیشنهادها رسیدگی کردند و جمع بندی ایشان به لیستی رسید که به مجلس معرفی شد.»

 

با این حال نزدیکان حسن روحانی از افکار عمومی می‌خواهند تا به درک شرایط و موقعیت رئیس جمهوری بپردازند. به طوری که اسحاق جهانگیری در توئیتر خود نوشت:« روز گذشته وزیران پیشنهادی معرفی شدند. انتخاب وزرا حق رییس‌جمهور است و باید محدودیت‌ها را هم درک کرد.باید سهم زنان، اقوام و جوانان را در مدیریت‌های ارشد، میانی و محلی کشور عملا بیشتر کرد. به سهم خود پیگیر این حق خواهم بود.»

 

کابینه‌ای که حسن روحانی روز گذشته به مجلس معرفی کرد شامل ۹ وزیر دولت یازدهم است که تغییر و تفویض اختیار دو تای آن‌ها‌ مطالبه بسیاری از مردم بود اما گویا چانه‌زنی‌ها مثمر ثمر واقع شد و آن دو مرد، در جای خود ابقا شدند. این کابینه وزیری نسل سومی دارد که توانسته عنوان جوان ترین عضو دولت را از آن خود کند. به جز چند تن از این افراد لیست سایرین، با مطالبه رای دهندگان به حسن روحانی همخوانی چندانی ندارند.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 12
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش