چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۲۷ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۷۱۲۱
دولت

زنانی كه قرار بود وزير شوند

زنان در کابینه دولت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

«خيلي دلم مي‌خواست حداقل سه وزير زن داشته باشيم و گزينه‌هاي آن نيز انتخاب شده بود اما نشد». اين بخشي از صحبت حسن روحاني در روز معرفي اعضاي کابينه دولت جديدش به مجلس بود. اين گزارش تلاشي براي پرس‌وجو از اهالي مطلع در دولت و نزديکان حسن روحاني براي يافتن پاسخ اين پرسش بود: سه گزينه‌‌اي که روحاني در نظر گرفته بود، چه کساني بودند و قرار بود آنها را براي کدام وزارتخانه‌ها معرفي کند؟

 

بحث‌ها و گفت‌وگوها درباره لزوم انتخاب وزير زن در دولت دوازدهم از فرداي روز انتخابات ٢٩ ارديبهشت و مشخص‌شدن نتيجه‌اش آغاز شد و بسياري از گمانه‌زني‌ها حکايت از آن داشت که دست‌کم دولت جديد يک وزير زن خواهد داشت. به‌ويژه آنکه محمود احمدي‌نژاد در دولت دهم تابوي انتصاب وزير زن را شکسته بود.

 

در همان روزهاي ابتدايي بعد از انتخابات برخي از تحليلگران و فعالان سياسي- اجتماعي و فعالان حوزه زنان با توجه به رويکردها و شعارهاي حسن روحاني در زمان رقابت‌هاي انتخاباتي بر اين باور بودند که روحاني اين بار وزير زن انتخاب خواهد کرد و بايد در اين مسير او را حمايت و تشويق کرد تا اگر فشار و مخالفتي هم هست، کم‌اثر شود.

 

با اين حال برخي ديگر- حتي از اعضاي کابينه - بعد از شنيدن حرف‌هاي رئيس‌جمهور در ضيافت افطار با فعالان حوزه زنان و خانواده ‏که پنج روز بعد از انتخابات برگزار شد، اعلام کردند روحاني اعتقادي به انتخاب وزير زن ندارد.

 

اشاره آنها به اين بخش از صحبت‌هاي او در اين مراسم بود: «امروز زنان نسبت به سرنوشت خود، حساس هستند و به خوبي تلاش مي‌کنند اما ‏براي حضور در رده‌هاي مديريتي، بايد تلاش بيشتري کرد. مشخص است خانمي را که در رده‌هاي ‏مديريتي نبوده، نمي‌توان يک‌مرتبه در يک رده بالا از مديريت قرار داد، بلکه بايد قدم به قدم گام ‏برداشت».

 

اگرچه در آن ضيافت افطار که همه ميهمانانش زنان فعال حوزه سياسي، اجتماعي، فرهنگي و ورزشي بودند، بيشتر صحبت‌هاي حسن روحاني در ستايش زنان و مديريت آنها و لزوم حمايت از مديريتشان بود اما به باور برخي افراد، آن بخش از حرف‌هايش که گفته بود «بايد قدم به قدم گام ‏برداشت» آب پاکي را روي دست آنها که انتظار انتخاب وزير زن را داشتند، ريخت.

 

با اين حال اميدها براي انتصاب وزير زن تا پيش از مشخص‌شدن تکليف کابينه از دست نرفت و بسياري همچنان فعالانه در اين زمينه سخنراني و اظهارنظر و ابراز اميدواري مي‌کردند و رسانه‌هاي زيادي- از جمله «شرق»- در اين زمينه گزارش و تحليل و گفت‌وگو منتشر مي‌کردند. با اين حال اواخر خرداد بود که يکي از فعالان زن اصلاح‌طلب در گفت‌وگويي که اين بخش آن براي انتشار نبود، به خبرنگار «شرق» به صراحت گفت: «طبق اخبار موثقي که من شنيده‌ام دو خط قرمز براي کابينه جديد روحاني وجود دارد که يکي از آنها انتخاب وزير زن است و مطمئن باشيد در دولت دوازدهم خبري از وزير زن نخواهد بود».

 

حتي با وجود اين نيز همچنان اميدواران اين حوزه نااميد نشدند و تا آخرين لحظات براي خواسته خود پافشاري مي‌کردند. تا اينکه در نهايت برخي اعضاي کابينه به صراحت و با قطعيت انتخاب وزير زن را منتفي‌شده اعلام کردند. از جمله در مصاحبه شهيندخت مولاوردي با روزنامه «شرق» که دهم مرداد انجام و روز دوازدهم منتشر شد.

 

اين گفته از آن رو اهميت داشت که خود شهيندخت مولاوردي در اولين و اصلي‌ترين گمانه‌زني‌ها درباره کابينه به عنوان يکي از کساني که بيشترين شانس را براي معرفي به عنوان وزير زن دارد، مطرح بود. گمانه‌زني‌ها حکايت از آن داشت که او جزء گزينه‌ها براي وزارت آموزش‌وپرورش بود، موضوعي که خود او هم در گفت‌وگو با «شرق» آن را تأييد کرد. گزينه ديگر الهام امين‌زاده بود که دو روز پيش در گفت‌وگو با خبرگزاري آنا اعلام کرد «گزينه روحاني براي وزارت دادگستري بودم اما با اين پيشنهاد موافقت نشد».

 

وي در ادامه اظهار كرد: «گويا تلاش‌هاي ايشان براي محقق‌شدن اين موضوع بي‌فايده بوده است». علاوه بر شهيندخت مولاوردي و الهام امين‌زاده که گفته شده براي وزارتخانه‌هاي آموزش‌وپرورش و دادگستري در نظر گرفته شده بودند، گزينه ديگر آن سه وزير زن که به گفته روحاني گزينه‌هاي آن نيز انتخاب شده بود، معصومه ابتکار بود که روحاني او را به عنوان يکي از گزينه‌هاي وزارتخانه جهاد کشاورزي در نظر گرفته بود.

 

صحبت‌هاي اوليه و خيلي کلي هم در اين زمينه مطرح شد اما به دليل موانع کلي موجود، در نهايت پرونده انتخاب وزير زن به صورت کامل کنار گذاشته و منتفي شد.

 

با رأي اعتمادي که ديروز مجلس شوراي اسلامي به ١٦ وزير پيشنهادي دولت دوازدهم داد، اگرچه هنوز دو وزارتخانه نيرو و علوم بدون وزير هستند اما همچنان عنوان تنها وزير زن در جمهوري اسلامي ايران متعلق است به مرضيه وحيددستجردي که در دولت دهم به رياست محمود احمدي‌نژاد به عنوان وزير بهداشت و آموزش پزشکي به مجلس معرفي شد و در روز ١٧ مرداد سال ١٣٨٨ از مجموع ۲۸۶ رأي نمايندگان، با ۱۷۵ رأي موافق، ۲۹ رأي ممتنع و ۸۲ رأي مخالف به عنوان وزير انتخاب شد.

 

او در نهايت در تاريخ هفتم دي سال ۱۳۹۱ به دستور احمدي‌نژاد از سمت خود برکنار شد و به اين شکل به وزارت تنها وزير زن در جمهوري اسلامي پس از سه سال و چهار ماه پايان داده شد.

 

صدرا محقق

 

 

sharghdaily.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش