یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۵۵ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۰۹۲۷
دولت

هیات دولت زیر سایه سه وزیر

کابینه دولت دوازدهم,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

بخش اعظم دولت دوازدهم مشخص شده است. یک وزارت علوم همیشه بلاتکلیف مانده و یک وزارت نیرویی که بیطرفِ پیشنهادی‌اش یا رای اعتماد نیاورد و یا به هر ترتیب آن طور که محمود صادقی اذعان کرده با رفتار غیرقانونی برخی نمایندگان مخالف رو به رو شده است.

 

با این همه، نگاهی اجمالی به وزرای دولت دوازدهم و بررسی حتی نه چندان دقیق نام‌ها و سوابق وزرا، می‌تواند نشان دهد که چه کسانی قرار است فارغ از آن چه که در چهارسال پیش رو برای کشور مقدر شده است، 

بار کابینه را به دوش کشند. به نظر می‌رسد که چنین نگاهی ناگزیر این پیامد را در خود نهفته که تازه واردهای هئیت دولت همچنان زیر سایه ژنرال‌ها‌ و برند‌ها‌ی دولت یازدهم که در مقام خود ابقا شده‌اند باقی خواهند ماند. 

 

وزرای تازه به میدان آمده دولت دوازدهمی که رئیس جمهوری آن تاکید کرده دولت آزادی، آرامش، امنیت و پیشرفت برنامه‌های اساسی خواهد بود، زیر سایه وزرای اسم و رسم دار دولت تدبیر و امید قرار گرفته اند. به طور مشخص عملکرد وزرای جدید با گذشت بازه زمانی معقولی مورد سنجش قرار خواهد گرفت و چندان دور از انتظار نیست که عملکردشان بتواند نامی ماندگار از این افراد به‌جای بگذارد اما، با این حال مانند یک مسابقه دو، برخی در ابتدای خط ایستاده‌اند و برخی در عقب‌تر آماده شروع فعالیت‌های خود هستند.

 

در این میان اگر پذیرفته شود که برخی از وزرا بر حسب سابقه و برخی دیگر به تبع حوزه کاری‌شان بیش‌تر از سایرین در معرض بررسی و پرسش‌گری قرار دارند، سخن بیراهی نیست. تا به این جای کار به‌طور خاص وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد بیش از سایر افراد کابینه زیر ذره‌بین خواهند بود.

 

به همین خاطر شاید نتوان انتظار داشت که آذری جهرمی، بطحایی و صالحی در پایان دولت دوازدهم نام ژنرال را با خود به دوش بکشند و به عنوان برند و اعتبار چهارسال دوم حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری کشور شناخته شوند. از سوی دیگر همچنان نگرانی‌ها‌ درخصوص سرنوشت وزیر علوم ادامه دارد و باید دید روحانی برای وزارت خانه‌ای که ظاهرا تمام گزینه‌ها‌یش رد شده و مورد مخالفت قرار گرفته‌اند، چه در آستین دارد. 

 

در مقابل آن سه وزیر اما سه نام دیگر وجود دارد. سید حسن قاضی زاده‌ها‌شمی، بیژن نامدار زنگنه و محمد جواد ظریف که بنا به حوزه کاری، عملکرد در دولت گذشته و سوابق پیشین، نه تنها در ایران و در مرزبندی‌ها‌ی داخلی، که حتی در دنیا نیز نام‌ها‌یی قابل اتکا و نیروهایی کارآمد محسوب می‌شوند.

 

محمدجواد ظریف، فردی که زمانی کیسینجر او را دشمن قابل احترام می‌خواند و فردی که توانست برجام را به نفع ملت ایران به دنیای سیاست تحمیل کند و ناخشنودی علنی و واضح کاخ سفید، تل آویو و البته گروه‌ها‌یی دیگر را به وجود بیاورد و مهم‌تر از آن موانع جدی بر سر راه پیشرفت و توسعه جمهوری اسلامی ایران و مردم را بزداید، بدون شک آینه تمام نمای یک دیپلمات و وزیر موفق است که به خوبی قواعد بازی را به نفع خود تغییر می‌دهد.

 

در سایه اقدامات ظریف، زنگنه همان‌طور که در چهار سال گذشته نشان داد، نه تنها می‌تواند بازار نفت ایران را در دنیا گسترش دهد و در جهت جذب سرمایه خارجی به نفع رونق تولید ملی اقداماتی درخور انجام دهد، بلکه می‌تواند به رویه افشای فسادهای سال‌ها‌ی گذشته و تلاش برای حل و فصل خرابی‌ها‌ی به بار آمده نیز ادامه داده و مثمر ثمر باشد. به خصوص اگر در نظر گرفته شود که محمد جواد ظریف سیاست اصلی وزارت امور خارجه در چهارسال پیش رو را دیپلماسی اقتصادی دانسته است.

 

بدون شک به همان اندازه که حوزه سیاست خارجی برای ایران با نفت گره خورده است، همکاری هم سوی ظریف و زنگنه نیز می‌تواند دستاوردهای چشمگیرتری برای دولت دوازدهم و البته پیش از آن، مردم به ارمغاان بیاورد.

در سوی دیگر میدان نیز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان داده که جدای از اشراف کامل به حدود و ثغور وزارت و موفق بودن در به سرانجام رساندن طرح‌ها‌یی مانند طرح تحول سلامت، دغدغه‌های خاص خود را نیز دنبال می‌کند و از مسائل مهم کشور غافل نمی‌شود.

 

همین چند روز پیش بود که‌ها‌شمی در آیین شروع به کار شورای شهر جدید مشهد اقدام به سخنرانی کرد و نسبت به مسائل خاصی واکنش نشان داد. قاضی زاده‌ها‌شمی که بنا به رویکرد خاص کاری‌اش سفرهای استانی از قضا پرثمری دارد و تعریف ابتدایی و ناکارآمد سفر استانی رفتن را تغییر داده است، با جمع آوری اطلاعات لازم و گسترش پوشش‌ها‌ی خدماتی توانست به مدت چهار سال به موفقیت چشمگیری در زمینه اداره وزارت بهداشت دست پیدا کند و از همراهان قابل اعتماد حسن روحانی در بزنگاه‌ها‌ی خاص سیاسی به حساب آید تا زمانی که برای ادامه حضور مردد می‌شود، روحانی و دیگر افراد نزدیک به دولت، او را برای ادامه همکاری مجاب کنند. 

 

در مجموع به نظر می‌رسد که مقایسه این سه نفر با دیگر وزرای دولت دوازدهم قیاسی مع الفارق باشد؛ مگر آن که دیگر وزرا نیز در طول دوران فعالیت‌شان عملکردی چشمگیر و مورد تحسین ارائه دهند و بتوانند بیش از آن چه که تا امروز رخ داده به بهبود اوضاع کشور کمک کنند.

 

چنین مقایسه‌ای اگر چه شاید ایراداتی داشته باشد اما، می‌تواند حامی این پیام باشد که تغییر و تحولات روی داده در دولت جدید نسبت به دولت تدبیر و امید، نتوانسته آن طور که باید و شاید وزن کابینه را بالا ببرد و نقاط قوت دولت را افزایش دهد. سه وزیر کارآمد دولت یازدهم همچنان پرکارترین‌ها، موفق‌ترین‌ها و احتمالا سیبل مخالفانِ به هر قیمتِ حسن روحانی خواهند بود که به قول‌ها‌شمی هم کار کنند و هم کتک بخورند!

 

با این همه دولت روی انگشت اقدامات این سه نفر خواهد چرخید مگر آن که دیگران نیز عملکردی در خور انجام دهند و نامی از خودشان به جای بگذارند که در تاریخ کشور باقی بماند. در این مسابقه دو، ظریف، زنگنه و قاضی زاده‌ها‌شمی یک‌گام جلوتر از سایرین ایستاده‌اند.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش