به گزارش ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی در سیزدهمین جشنواره شهید رجایی با تبریک ایام پربرکت روز عرفه،عید سعید قربان و عید سعید غدیر، یاد و نام شهیدان رجایی و باهنر و سایر شهیدانی که در نظام در جمهوری اسلامی مسئولیت های سنگینی بر عهده داشتند و جان خود را در راه اسلام و نظام فدا کردند، گرامیداشت.
رییسجمهور سال ۱۳۶۰ را سال بسیار سختی برای ملت توصیف کرد و گفت: در سالهای ۵۸ و ۵۹ نیز مردم ما در برابر سختیها و توطئهها ایستادگی و مقاومت کردند و نظام جمهوری اسلامی را استقرار بخشیدند اما در سال ۶۰ خون شهیدان ما در سایه تجاوز بعثیها و شهیدان ما در سایه ددمنشی تروریستها در مرکز شهرهای ما و از جمله تهران به هم آمیخته شد. اگر این خونها و ایثارها نبود، نه از نظام چیزی باقی مانده بود و نه از انقلاب و نه از کشور.
وی به تقدیر از خانواده شهید تندگویان در مراسم امروز اشاره کرد و گفت:در دوران دفاع مقدس کمتر سابقه داشتیم که فردی در سطح وزیر به جبهه و خط مقدم برود. شهید تندگویان برای اینکه پالایشگاهها و مراکز نفتی که برخی تخریب و برخی محاصره شده بود به منطقه رفت. این نشان میدهد مردم و مسئولان ما همیشه در کنار هم بودند. فرزندان مردم عادی این سرزمین، نمایندگان، وزرا و ائمه جمعه خون هایشان در کنار هم در جبههها ریخته شد و این عظمت نظام ما است.
روحانی به حضور خود در جبهههای جنگ در سال ۶۲ اشاره کرد و افزود: در دو روز پیاپی که در جبهههای جنوب حضور داشتم فرزندان روسای سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه را در جبههها به عنوان بسیجی و رزمنده دیدم و بخاطر این مساله سجد شکر بجا آوردم. علت اینکه نظام ما در برابر همه توطئه ها ایستاد این بود که ملت یکپارچه در کنار هم قرار گرفتند و از همه چیز خود در راه اسلام، نظام و انقلاب گذاشتند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شهیدان رجایی و باهنر از چهرههای ممتاز نظام بودند به بیان برخی از ویژگیهای آنها چه در قبل و چه در بعد از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: اکنون که هر یک از خاطرات آن زمان را از ذهن میگذارنم یا آیتالله هاشمی رفسنجانی میافتم که در جلسات مهم چه قبل و چه بعد از انقلاب در کنار بزرگانی همچون مقام معظم رهبری و بسیاری از شدا حضور داشتند.
رییس دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به هفته دولت گفت: این که به نام این دو عزیز (شهید باهنر ) و (شهید رجایی) هفته دولت شکل گرفته است معنی اش این است که بگوییم آیا وظیفهمان را به درستی انجام میدهیم یا خیر؟
وی ادامه داد: رجایی شدن ، باهنر شدن، بهشتی شدن ، مطهری شدن کار آسانی نیست. ما در این هفته باید درون خودمان ببنیم که توانستهایم کاری انجام دهیم یا خیر و از خداوند بخواهیم که کمک کند این راه را اداهم دهیم.
روحانی افزود: مردم با دیدن چهره شهید رجایی و باهنر احساس امنیت و آرامش میکردند. پاکی و صداقت آنها ، فداکاری و پشت کارشان مثال زدنی بود.
رییسجمهور در ادامه با اشاره به یک خاطره عنوان کرد: به یاد دارم شبی جلسهای را در خدمت شهید رجایی بودیم. در آن جلسه مقام معظم رهبری، مرحوم آیت الله هاشمی و شهید بهشتی نیز حضور داشتند. شهید رجایی پشت میزش مشغول کار بود که به ناگاه خوابش برد. شهیدبهشتی به ما گفت چیزی به ایشان نگویید، ۴۸ ساعت است که نخوابیدهاند.
وی تاکیدکرد: این حرکت انقلابی است و جهاد محسوب میشود. کار جهادی آن نیست که ۸ صبح با تاخیر در محل کار خود حاضر شویم و ۴ بعدازظهر نیز از پشت میزهایمان بلند شویم. اگر از ۸ صبح تا ۴ بعدازظهر حقوق وظیفه امان را می گیریم از ۴ تا ۶ بعدازظهر نیز برای رضای خدا کار کنیم .
روحانی در ادامه با اشاره به اینکه عدهای از درآمد خود راضی نیستند گفت: ما تعهد کرده ایم و آمده ایم و برای این خدمت نیز حقوق دریافت میکنیم. اگر کسی راضی نیست میتواند برود اما اگر ماندن این حرف غلطی است که بگویند حقوقشان کم است. حقوق ما برای ساعت اداری بوده و وظیفهمان این است یک ثانیه کمتر کار نکنیم. بدانید فردای قیامت باید پاسخ خداوند را بدهید نه پاسخ رییس جمهور یا وزیر را. شما از مال بچه یتیمان و فقرای این کشور که همان بیت المال است دستمزد دریافت میکنید.
رییس دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: عده ای نیز در خود یک قدرت کنترل کننده به نام تقوا دارند که براساس آن به خلق خدا خدمت می کنند و خود خداوند شاهد همه اعمال است.
وی با بیان اینکه پیامبران و ائمه بر کار ما ناظر هستند، اظهار کرد: در حکایتها میشنویم که خداوند ناظر اعمال ما است. اگر هر کسی این را در نظر بگیرد به خلق خدا خدمت می کند.
روحانی در ادامه با اشاره به سیستم استخدامی کشور اظهار داشت: بار مستقیم کشور بر دوش رییس جمهور است و از امور برنامه و بودجه گرفته تا استخدامی، شخص رییس جمهور مسوول استخدام است. یک دستگاه نمیتواند بیاید بگویید که این تعداد را استخدام میکند و این امر طبق اصل ۱۲۶ قانون اساسی برعهده رییس جمهور است .
وی ادامه داد: رییس جمهور مسوولیت اجرایی تمام اصول قانون اساسی را برعهده دارد و از این رو بار سنگینی بر دوش اوست.
روحانی افزود: کشور از آن ملت بوده و صاحب این کشور ملت هستند. این ملت است که ما را در سمتهای مختلف با رای مستقیم یا غیرمستقیم خود میگمارند. رهبری، رییسجمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، اعضای شورای شهر و به صورت غیر مستقیم وزراء، با رای مردم انتخاب میشوند و آراء مردم مشروعیت قانونی و شرعی ماست.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: خداوند اختیار کار را به مردم داده است. مردم به مال و جان خود سلطه دارند و این سلطه را به دولت واگذار میکنند. البته ولایت الهی بحث دیگری است.
وی افزود: اگر ما خادم مردم نباشیم و به مردم خدمت نکنیم کار ما نامشروع است. شرعیت تمام امور کشور بر مبنای خدمت به مردم است. این پول و سرمایه کشور باید صرف خدمت به مردم شود. اگر کارمندی بخواهد در اجرای امور کشور کاهلی و سستی کند یا فکر کند که از کسی بالاتر است، اشتباه کرده و هیچ کسی از ملت بالاتر نیست.
رییس شورای عالی امنیت ملی بیان کرد: ملت اختیار دارد و ما را طبق قانون اساسی با رای خود انتخاب می کند. مجلس ، نیروهای مسلح همه و همه تماما مشروعیت شان را از آرای مردم بگیرند .
وی با بیان اینکه سازمان اموردارایی و استخدامی کشور مسوولیت بسیار سنگینی را دارد که طبق قانون به عهده رییس جمهور است که او به شخصی تفویض میکند، اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه نیز مسوولیت بسیار سنگینی دارد. این دو مسئولیت سختترین مسئولیتهایی هستند که برعهده رییس جمهور است. اگر پول کشور درست خرج نشود، سازمان برنامه و بودجه مسئول است و اگر ادارات خوب کار نکنند سازمان امور استخدامی مسئول هستند.
رییس جمهور تصریح کرد: به مردم نباید پشت میز این آقا و آن آقا توهین شود. اگر یک ثانیه از وقت مردم تلف شود ما مسئولیم و در پیش خدا باید پاسخگو باشیم. ما باید بتوانیم ببینیم که کارمندهای ما چگونه کار میکنند در جوامع دیگر این گونه است. من در سال ۶۰ سفری به ژاپن داشتم و در آنجا دیدم که همه کارمندان در یک سالن هستند که آن سالن شیب دار است و رییس آن بخش بالای سر همه آنها حضور دارد و به این طریق بر روند کار آنها نظارت میکند. در کشورهای اروپایی هم به وسیله دوربین همه کارهای کارمندان را مانیتور میکردند. سیستم ساختمان اداری ما غلط بنا شده است. چگونه مردم می توانند به ما دسترسی پیدا کند و ما بر کار کارمندان خود نظارت کنیم؟ البته در اروپا از این سیستم ها فاصله گرفتهاند و ما هم باید دولت الکترونیک را پیشرفت دهیم.
روحانی بر لزوم سامان دادن به سیستم دولت الکترونیک تاکید کرد و گفت: اگر این طور نشود به مشکل بر خواهیم خورد. شفافیت در امور اجرایی دولت نیز باید بیشتر شود. یکی از دلایلی که حقوق های غیر متعارف پیش آمد همین عدم شفافیت بود. تمام مناقصه ها و مزایده ها باید در پیشگاه مردم باشد .
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: نباید امضای طلایی وجود داشته باش.د نباید مردم معطل بمانند. بیشتر مشکلات ما به بخش سرمایه گذاری بر میگردد. ما در حال حاضر می خواهیم برای جوانان کار ایجاد کنیم. ما به شغلهای پایدار احتیاج داریم و برای ایجاد شغل پایدار احتیاج به سرمایه گذاری داریم. این سرمایهگذاریها در حال حاضر چند ماه طول میکشد و اگر بخواهیم کاری کنیم چند مدیر باید امضا کنند و چند ماه پشت در سازمان محیط زیست و فلان اداره و دستگاه مختلف معطل بماند.
روحانی با اشاره به گفتوگوی خود با مسئولان و دولتمردان اظهار داشت: من به دوستان چند روز قبل گفتم کاری کنید موانع کار و فعالیت مردم در این چند سال پیشرو برداشته شود و نزد خدا و مردم شرمنده نباشیم. کشورهایی هستند که مجوز فعالیتهای اقتصادی ظرف ۴۸ ساعت صادر میشود. مجوز ۴۸ ساعته نمیخواهم بلکه ۴۸ روزه صادر شود. اشکال در سیستمهای اداری ماست که ناصحیح و نادرست است و بگذریم که در آنجا حقوق شهروندی رعایت میشود یا خیر. آیا من مدیر و مسئول همه را با یک چشم میبینم یا خیر؟
وی با بیان اینکه حقوق شهروندی براساس احترام، عدالت و یکسان دیدن مردم در برابر قانون است، تصریح کرد: حقوق شهروندی که سال گذشته رونمایی و ابلاغ شد، سیستم اداری ما باید آن را اجرا کند. من آن را برای تماشا ننوشتم. حقوق شهروندی را برای تبلیغات ننوشتم. من آن را والله بالله برای انتخابات ننوشتم بلکه تا آن را نوشتیم تا مردم احساس امنیت و آزادی کنند؛ برای آنکه قانون اساسی و دیگر مقررات اجرا شود.
رئیس شورای عالی اداری با بیان اینکه همه ما مسئول هستیم، خاطرنشان کرد: همه وزرا، معاونان، مدیران، قضات و نمایندگان در برابر خداوند مسئول هستند. سیستم نظارتی دقیق باید طراحی شود. این سیستم نظارتی دقیق در دولت الکترونیک راحتتر صورت میگیرد و این جزو اولویتهای ما باید باشد.
مگر افراد از مذاهب دیگر جزو ملت ایران نیستند؟
روحانی با بیان اینکه نکته دیگر مورد تاکید من در مدیریت کشور، حضور جوانان، زنان، اقوام و مذاهب مختلف در مدیریت کشور است، ابراز داشت: نمیشود در یک کشور گفت همه مدیران از یک مذهب هستند. مگر افراد از مذاهب دیگر جزو ملت ایران نیستند؟ پس از آنها مالیات نگیریم و آنها را به سربازی نبریم. اگر آنها قرار باشد تکلیفشان مثل همه باشد، پس حقوقشان باید مثل همه باشد. بگذاریم همه کار کنند. اساس باید براساس شایستهسالاری باشد. مگر پیامبر(ص) و امیرالمومنین (ع) اینگونه حکومت میکردند.
وی با بیان اینکه ما همه یک ملت هستیم، عنوان کرد: چطور همه را در موقع انتخابات پای صندوق دعوت میکنیم ولی منصب مدیریتی به آنها نمیدهیم. اگر به آنها منصب نمیدهیم خب بگوییم فقط یک گروه به پای صندوقهای رای بیاید. اگر ما وحدت، انسجام و یکپارچگی میخواهیم مبنای ما در مدیریت باید شایستهسالاری باشد و نه وابستگی به این جناح یا آن جناح. اگر قرار است یک جناح بر سرکار باشد پس جناح مقابل را برای چهار سال به مرخصی بفرستیم. کسانی که مدیر و حاکم میشوند برای همه ملت ایران مدیر باشند.
چرخه مدیریت در کشور خیلی کند است
رئیس جمهور با بیان اینکه چرخه مدیریت در کشور خیلی کند است، یادآور شد: من برای این دولت خیلی مشورت کردم. هرچه لیست میآمد همه سنها بالا بود. چرا؟ چرا گردش مدیران و نخبگان ما متوقف شده است؟ چرا جوانان ما نمیتوانند بالا بیایند. من به وزرا و معاونان دستور دادهام که در این دوره حداقل دو جوان بین ۳۰ تا ۴۵ سال بالا بیایند و به سمت معاون وزیر برسند.
روحانی اضافه کرد: یکی از وزرا شوخی میکرد و میگفت اگر جوانان معاون وزیر شوند، پس ما باید خداحافظی کنیم. بله، همه باید یک روز خداحافظی کنیم. چرا در این چهار سال جوانان ما بالا نیایند؟ بگذاریم جوانان بیایند. اینها شور و نشاط بیشتری دارند، سلامتی بهتر و بیشتری دارند. من به یاد دارم وقتی جوان بودیم چگونه کار میکردیم و در جبهه چطور بودیم. کیلومترها در پشت و جلو وانت از این جبهه به آن جبهه میرفتیم و مشکلی هم نداشتیم و کمرمان درد نمیکرد.
وی با تاکید بر اینکه بانوان ما از نظر مدیریت، قدرت، دانش، فهم و تدبیر بالا هستند، بیان کرد: چون خانمها در این سالها از نظر مدیریتی بالا نیامدند، ما مشکل داریم. آنها در بخشهای مختلف باید بالا بیایند. اینها توانمند هستند. بگذاریم تجربههای مختلف را کسب کنند. اینکه من تاکید میکنم در سطح دولت و در بخشهای مختلف است.
انحصار بزرگترین بلا برای هر بخش است
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه انحصار بزرگترین بلا برای هر بخش است، گفت: انحصار را بشکنیم. خدمات را تا جایی که میتوانیم رقابتی کنیم و در اختیار مردم قرار بدهیم. مردم بهتر و ارزانتر کار میکنند. باید محاسبه کنیم چقدر هزینه میشود. باید خدمت را به مردم واگذار کنیم و رقابت سالم و آزاد میان آنها ایجاد کنیم.
روحانی افزود: کشاورزی ما مردمی است و مردم راحتتر کار میکند. کدام اداره ساعت ۳ صبح به میدان میرود تا میوه و سبزی بخرد و ۵ صبح در مغازهاش باشد. اگر کار را به بخش خصوصی واگذار کنیم سریع اتفاق میافتد اما هنگامی که به بخش دولتی واگذار می شود اگر خیلی سحر خیز باشد ۷ صبح این اتفاق میافتد یعنی ۴ ساعت عقب افتادگی از کار. باید کار را به خود مردم واگذار کنیم .
رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه مردم کارها را بهتر از ادارات دولتی خوبی انجام میدهند عنوان کرد: سال گذشته ما بسیاری از دانش آموزان را به بخش غیردولتی سپردیم که آنان هم به خوبی تربیت شدند و هم نمرات شان بیشتر شد و از طرفی خرج دولت نیز کمتر شد .
او تاکید کرد: سیستم دولتی لخت است و ذاتش این است. ما اگر یک ماشین فرسوده را به یک جوان بدهیم نباید توقع داشته باشیم که او رانندگی خوبی داشته باشد. از ماشین فرسوده کاری بر نمیآید همانطوری که از سیستم اداری کهنه و فرسوده ما بر نمیآید.
روحانی در خاتمه بیان داشت: در جشنواره شهید رجایی جمع شده ایم تا از کارکنان برتر دولت تقدیر کنیم . باید طوری برنامه ریزی کنیم که سیستم اداری ما دچار یک تحول شود و مدیران ما در سراسر کشور کارها را به طور دقیق و فراگیر انجام دهند.
- 14
- 6