شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۷ - ۱۹ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۳۶۹
دولت

اختلافات سياسی با روی كار آمدن دولت دوازدهم کاهش یافته است

يدالله طاهرنژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
كابينه دولت دوازدهم تك‌جناحی نيست و فعالان سياسي هر دو جناح در آن حضور دارند. رييس‌جمهور نيز بارها تاكيد كرده كابينه‌ای فراجناحی خواهد داشت. بايد ديد كه چنين راهبردی از سوی روحانی مي‌تواند فضای سياسی كشور را به سمت آرامش و كاهش تخريب نسبت به دولت پيش ببرد.

دراين خصوص با يدالله طاهرنژاد، فعال سياسي اصلاح‌طلب گفت‌وگو كرديم كه در زير مي‌خوانيد:

ارزيابي شما از آرايش سياسي كشور پس از انتخابات رياست‌جمهوري چيست؟

چينش كابينه تاثيري بر آرايش نيروهاي سياسي كشور ايجاد نكرده است. از ابتدا هم انتظار اينكه آقاي روحاني يك كابينه اصلاح‌طلب داشته باشد، وجود نداشت. البته كسي هم تصور نمي‌كرد كه كرسي‌هاي اصلاح‌طلب كابينه كاهش يابد. با توجه به وعده‌هايي كه آقاي روحاني در انتخابات داد و هزينه سنگين اصلاح‌طلبان براي موفقيت او به گونه‌اي بود كه تركيب كابينه چندان با انتظارات‌شان هماهنگ نبود. در بخشي از نيروهاي اصلاح‌طلب سرخوردگي ايجاد شده است. اميد است كه با عملكرد مثبت كابينه و عمل به وعده‌ها اين مساله نيز كاهش پيدا كند و حمايت قاطع اصلاح‌طلبان از رييس‌جمهور و كابينه پشتوانه‌اي باشد تا دولت كارش را بهتر انجام دهد.

 

آيا فضاي تند نقد و تخريب دولت نسبت به پيش از انتخابات، كاهش پيدا كرده است؟

بله. فضاي تند نقد و تخريب كاهش يافته و دليل آن نيز روشن است. چينش كابينه عمده جريان‌هاي سياسي‌اي را كه در نقد دولت تلاش مي‌كردند، راضي كرده است. به همين دليل الان خيلي انگيزه نقد دولت ندارند. تا حدود زيادي نظرشان تامين شده است. موافقين دولت نيز وظيفه خود مي‌دانند كه از دولت حمايت كنند. در مجموع بعد از شروع به كار كابينه دوازدهم، فضاي سياسي كشور آرام‌تر و منطقي‌تر شده است.

 

چنين فضايي مي‌تواند بستري براي پيگيري گفت‌وگوي ملي باشد؟

بحث گفت‌وگو يا تعامل، تفاهم و وحدت ملي از باب هم جهت شدن همه نيروهاي سياسي كشور در مقابله با تهديد‌هايي كه كشور را آزار مي‌دهد امر خوب و پسنديده‌اي است اما اين به معناي نفي رقابت سياسي نيست. به هر حال رقابت در دنيا پذيرفته شده است و باعث تعالي و توسعه كشور‌ها مي‌شود. نيروهاي خلاق و فعال جامعه را به تحرك بيشتر وا مي‌دارد. بنابراين اين رقابت سياسي بين دو جناح اصلي كشور يعني اصلاح‌طلبان و اصولگرايان ادامه خواهد داشت.

 

البته در يك فضاي آرام و منطقي دنبال خواهد شد. به طور طبيعي اين اتفاق در حال وقوع است. گفت‌وگو و تعامل به نوعي در حال شكل‌گيري است. تركيب دولت و مجلس همين مساله را نشان مي‌دهد. فعالان سياسي ذيل گفتمان‌هاي‌شان با هم در حال تعامل هستند. در خانه احزاب جريانات عمده سياسي كشور با هم در حال تعامل هستند. به طور طبيعي فضاي گفت‌وگو بين جناح‌ها شكل گرفته است و رو به جلو است. البته فكر نمي‌كنم طرح دوباره اين موضوع كمكي كند. اين ضرورت وجود ندارد.

 

انتقادي از برخي اصلاح‌طلبان شنيده مي‌شد. اينكه آقاي روحاني در زمان انتخابات راهنماي چپ زد و از بدنه اجتماعي راي گرفت اما پس از روي كار آمدن و در انتخاب كابينه به راست حركت كرد. با اين مساله موافق هستيد؟

آقاي روحاني خيلي دستش باز نبود تا كابينه دلخواه خودش را معرفي كند. راي اعتماد مجلس هم نشان داد كه ارزيابي او از مجلس درست بوده است. مجلس به يك وزير پيشنهادي اصلاح‌طلب كه مورد اجماع اصلاح‌طلبان بود راي اعتماد نداد و وزير ديگر اصلاح‌طلب را نيز با كاهش شديد راي مواجه كرد. راي آقاي حجتي نسبت به دفعه قبل كاهش يافت در حالي كه وزير مناسبي بود. اين مساله نشان مي‌دهد كه آقاي روحاني ارزيابي دقيقي از مجلس داشت و متناسب با شرايط و مقتضيات و مقدورات كابينه خود را معرفي كرد.

 

اصلاح‌طلبان تا كجا بايد پاي آقاي روحاني بايستند؟

تا آخر بايد پاي آقاي روحاني بايستند. آقاي روحاني كانديداي اصلاح‌طلبان بوده و با حمايت آنها روي كار آمده است. آنها نمي‌توانند خود را از عملكرد آقاي روحاني جدا كنند. بايد نتيجه كار خود را بپذيرند؛ چه اين نتيجه مثبت باشد و چه منفي. بنابراين اصلاح‌طلبان بايد تلاش كنند تا دولت موفق باشد.

 

بركات ائتلاف با جريان اعتدالي بيشتر بود يا مشكلات و مضراتش؟

جريان اعتدالي را چندان در عرصه سياست كشور تاثيرگذار نمي‌بينم. اصلاح‌طلبان ستون اصلي و پشتوانه آقاي روحاني را بر عهده داشته و دارند. ما در كشور دو جريان سياسي عمده داريم. جريان اعتدال هنوز داراي بدنه اجتماعي گسترده‌اي نيست كه به تنهايي بتواند حمايت از دولت را در برابر هجوم مخالفين به عهده گيرد. اصلاح‌طلبان بايد تمام قد از آقاي روحاني دفاع كنند تا دولت موفق شود به وعده‌هايش عمل كند. به هر حال مسووليت عملكرد آقاي روحاني و دولتش متوجه اصلاح‌طلبان خواهد بود. آنها نمي‌توانند خود را از اين موضوع كنار بكشند.

 

جدي‌ترين و مهم‌ترين خواسته اصلاح‌طلبان از دولت چيست؟

اصلاح‌طلبان از دولت انتظاري براي خودشان ندارند. آنها مي‌خواهند دولت در حوزه‌هاي مختلف اقتصاد، اشتغال و توليد، امنيت عمومي و توسعه سياسي موفق باشد. در اين صورت اصلاح‌طلبان به نتيجه دلخواه خود مي‌رسند.

 

 

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش