یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۳۰ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۹۳۸
دولت

«اما نشد» چرا؟

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

از زمان شروع ریاست جمهوری روحانی در سال ۹۲ تا به امروز بدون شک هیچ وزارتخانه‌ای به‌اندازه وزارت علوم حاشیه‌ساز نبوده است. در دولت اول وی ۷ نفر به عنوان وزیر پیشنهادی و سرپرست گزینه‌های وی برای مدیریت وزارتخانه شدند و در دولت دوم نیز او بیش از دو ماه پس از شروع به کار دولتش گزینه وزارت را معرفی کرد. منصور غلامی رئیس دانشگاه بوعلی همدان پس از مطرح شدن نام‌های بسیاری نهایتا لقب وزیر پیشنهادی علوم را در دولت دوازدهم به دست آورد.

 

وزرای پیشنهادی معرفی شدند

بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی دیروز به‌ایسنا گفت: طبق گفت‌وگوهایی که با مسئولان دولت داشتیم وزیران پیشنهادی علوم و نیرو به مجلس معرفی شدند که نامه معرفی رسمی آنها در جلسه فردا اعلام وصول می‌شود و به اطلاع عموم خواهد رسید. به گفته وی، منصور غلامی و رضا اردکانیان گزینه‌های پیشنهادی دولت برای تصدی دو وزارتخانه علوم و نیرو هستند. علی اکبری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت نیرو را فردی هوشمند و کارشناس به‌این حوزه دانست و تاکید کرد که اردکانیان بهترین گزینه برای تصدی وزارت نیرو است که می‌تواند بحران آب را مدیریت کند.

 

معرفی وزیر علیه نظر دانشجویان

غلامی مدیریت بسیار انتقاد برانگیزی در دوره ریاست بر دانشگاه بوعلی همدان داشته و فعالان دانشجویی اصلاح‌طلب این دانشگاه دل خوشی از وی ندارند. کسانی که مخالف وزارت غلامی هستند ویژگی‌هایی را برای او برمی‌شمرند که محافظه‌کاری و عدم حمایت از دانشجویان در بزنگاه‌های حساس از آن جمله ذکر شده است. تعدادی از تشکل‌ها و نشریات فعال دانشجویی استان همدان چند روز پیش نامه‌ای به روحانی نوشتند که در بخش‌هایی از آن آمده: «با اندکی تفحص در کارنامه و عملکرد دکتر غلامی در سال‌های اخیر به راحتی می‌توان دریافت که مناسب‌ترین تصمیم برای ایشان، مؤاخذه‌ای جدی در رابطه با لطمات وارد شده بر پیکره نحیف آموزش عالی استان همدان و جنبش دانشجویی است.

 

دلایل تنزل رتبه و جایگاه علمی دانشگاه بوعلی سینا نتیجه مدیریت آقای دکتر غلامی است.» همچنین بیش از ۵۰۰ نفر از فعالان نشریات دانشجویی سراسر کشور روز جمعه طی نامه دیگری به روحانی خاطر نشان کردند:‌ «وضعیت پیش آمده برای وزارت علوم، برای ما قابل درک نبوده و وظیفه خود می‌دانیم که به صورت صریح و قاطع به اطلاع برسانیم که برخی گزینه‌هایی که‌این روزها نامشان برای تصدی وزارت علوم به گوش می‌رسد، کارنامه سیاهی در حمایت از دانشجویان و صیانت و پاسداری از حقوق و آزادی‌هایشان و به ویژه حق آزادی بیان داشته و بی‌شک معرفی ایشان به عنوان وزیر علوم، از سوی ما به عنوان فعالان نشریات دانشجویی کشور بی‌پاسخ نخواهد ماند.» اعتراض‌های دانشجویان به‌این جا ختم نشد و کمپین‌های متعددی برای اعلام مخالفت با حضور غلامی شکل گرفت و طی بیانیه دیگری ۳۳۲۴ نفر از فعالان دانشجویی ستاد روحانی از طرح شدن برخی اسامی که با رای مردم و راه فرجی‌دانا همخوانی نداشته ابراز نگرانی کردند.

 

تشکل‌های دانشجویی

دیروز اما بیانیه‌‌ای از طرف تشکل‌های دانشجویی با تعداد کم‌سابقه ۱۴۲ تشکل امضا کننده منتشر شد که بیش از پیش نگرانی فعالان دانشجویی از معرفی فردی مانند غلامی را شفاف کرد. در قسمتی از این بیانیه آمده است: «به باور ما راه روشن است و با «اما نشد»ها نمی‌توان وزیری که در شأن دانشگاه نباشد را به اهالی آن تحمیل کرد. این روزها زمزمه‌هایی از معرفی برخی چهره‌ها به گوش می‌رسد که هیچ سنخیتی با این جایگاه خطیر ندارند. روندهای ناصواب برای معرفی وزیر تا آن‌جا پیش رفته است که در کمال ناباوری، خبر از گزینه‌هایی به گوش می‌رسد که اظهارنظرهای سیاسی آن‌ها در دانشگاه شهرستان مربوطه، همگان را به تعجب واداشته است.

 

در کادر مدیریتی دانشگاه و به طور اخص معاونت فرهنگی افرادی را به کار گماشته‌اند که با سیاست‌های کلان دولت همچون رویه‌های دیپلماتیک ضدیت آشکار داشته‌اند. آیا افرادی که تحت لوای مدیریتشان، با دانشجویان به بدترین شکل ممکن برخورد شده و روز دانشجو به سخره گرفته می‌شود، شایسته‌ وزارت می‌باشند؟» جملاتی که مشخصا به غلامی و عملکرد وی در دانشگاه بوعلی همدان اشاره می‌کند. همچنین در ادامه با اشاره به چنین گزینه‌هایی ذکر شده: «سنگ‌اندازی و تبعیض در راستای صدور مجوز گروهی از دانشجويان منتقد متقاضی تشكل اسلامی، ایجاد مانع در مسیرفعالان نشریاتی و صنفی و تعلیق آن‌ها، رفتارهای نامناسب و برخوردهای قهری با دانشجویان منتقد از طریق احکام کمیته انضباطی به خوبی گواه عدم کفایت این قبیل گزینه‌ها می‌باشد.»

 

با این حجم مخالفت‌ها بین دانشجویان و حامیان روحانی در انتخابات رویکرد دولت در بی‌توجهی به‌این بدنه غیرمنتظره است. چنین بی‌توجهی‌ای تاثیری بسیار منفی بر حفظ حمایت‌ها از دولت روحانی خواهد داشت و دانشجویان همراه را به منتقدان جدی دولت بدل خواهد کرد. دانشجویانی که اساسی‌ترین نقش را در پیروزی وی داشتند و اکنون با گذشت دو ماه از شروع دولت از عملکرد روحانی بسیار ناراضی هستند. مهم‌ترین سوال برای دانشجویان این است که اگر روحانی قرار بود از ابتدا غلامی را به عنوان وزیر انتخاب کند چرا فردی مانند فرجی دانا را به رئیس ستاد دانشگاهیان خود انتخاب کرد؟ انتخاب فرجی دانا پیام واضحی به دانشجویان و فعالان در مورد شیوه عملکرد دولت دوازدهم صادر می‌کرد. عملکردی که با حضور فردی مانند غلامی مشاهده نخواهد شد.

 

اکنون باید دید خانه ملت چگونه در برابر این انتقادات واکنش نشان خواهد داد. جلسه رای اعتماد به غلامی آزمونی مهم برای فراکسیون امید خواهد بود که می‌تواند در آن استقلال و هویت خود را نشان دهد یا مانند جلسه رای اعتماد به سایر وزرا با مسامحه به غلامی اعتماد کند. در این میان اظهارات فردی مانند محمود صادقی که سابقه همراهی خوبی با جریانات دانشجویی دارد تا حدی موجب نگرانی شده است. او به تازگی در اظهاراتی که به نظر همراهی نسبی با غلامی می‌آمد، او را گزینه‌ای دانسته بود که‌ایده‌آل نیست اما قابل قبول است. اما به هر رو مجلس۲۹۰ نماینده دارد و هر یک رای می‌تواند سرنوشت وزارتخانه‌ای را تغییر دهد.

 

 

 محمد طاهری‌جو

 

 

armandaily.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش