چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۲۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۹۴۷
دولت

انتظارات از دومین گزارش صد روزه رئیس جمهوری

حسن روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

چندی پیش پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری در صفحه توئیتر خود خبر از حضور حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم در برنامه تلویزیونی داد، وی محور این برنامه تلویزیونی را گزارش صد روزه دولت دوازدهم اعلام کرد. این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که روحانی در دولت یازدهم نیز تجربه ای مشابه را داشته است و برای نخستین بار رئیس جمهوری در یک برنامه تلویزیونی به ارائه عملکرد خود پرداخت.

 

البته در همان زمان این گزارش صد روزه با انتقادات بسیاری مواجه شد. به گفته بسیاری از کارشناسان، دولت یازدهم خلاهای عمده این گزارش را با انتقاد از دولت احمدی نژاد پر کرد و آن گونه که انتظار می رفت، به بسیاری از مسائل ضروری و عملکرد وی پرداخته نشد. بنابر گفته روحانی آخرین گزارش صد روزه وی تاکید بر مسائل اقتصادی بود در نتیجه وی ضمن تاکید بر خالی بودن خزانه کشور، اقتصاد ایران را در شرایطی بحرانی عنوان کرد و از جمله دستاوردهای اقتصادی صد روزه دولت را مهار تورم دانست. در این میان یکی از مسائلی که مطرح شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت و محل مناقشات بسیاری شد، مسئله هدفمندی یارانه ها و تامین کالاهای اساسی مردم بود.

 

روحانی در این برنامه با ارائه آمار و ارقام از دهه ۶۰ تا زمان حال وضعیت اقتصادی را به طور کامل برای مخاطبان شرح داد اما در مدت کوتاهی که دولت دوازدهم بر روی کار آمده با انتقادات بسیاری به ویژه در زمینه تحقق وعده های انتخاباتی مواجه است و بخش عمده ای از این وعده‌ها مربوط به سیاست‌های داخلی کشور می شود.

 

با این اوصاف انتظار می رود که رویکرد کلی این گزارش بر اساس سیاست های داخلی و خارجی کشور باشد. در چنین شرایطی گزارش صد روزه دولت دوازدهم بسیار حائز اهمیت است و نتیجه آن می تواند نقش مهمی در مقبولیت عمومی دولت دوازدهم داشته باشد. بنابراین خبر گزارش صد روزه حسن روحانی بهانه ای شد تا روزنامه ابتکار گفت وگوهایی با دو تن از کارشناسان مسائل سیاسی کشور ترتیب دهد تا ضمن بررسی عملکرد صد روزه دولت دوازدهم پیش بینی خود را در رابطه با موضوعاتی که در این برنامه مطرح خواهد شد، ذکر کنند. 

 

وعده های انتخاباتی چه شد

در همین راستا، حسین کنعانی مقدم دبیر کل حزب سبز نیز در گفت و گو با «ابتکار» در رابطه با مسائلی که روحانی باید در این گزارش بپردازد، اظهار کرد: این گزارش در حقیقت کارنامه دولت دوازدهم است. بنابراین بهتر است که محور این گزارش وعده های انتخاباتی وی باشد و تمامی وعده‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد. اگر وعده ها عملی شده اند به آن اشاره کند و اگر چنین نیست، چرایی این اتفاق را شرح دهد که چه مشکلاتی برسر راه تحقق آن بوده است. کنعانی مقدم تصریح کرد: در مجموع رویکرد گزارش به گونه ای باشد که دولت در ایجاد امید در میان مردم قدم بردارد.

 

چراکه کاهش امید مردم در دستیابی به خواسته های خود، مشارکت آن ها را نیز کاهش می دهد. وی با اشاره به اینکه مهم ترین نقطه قوت دولت دوازدهم شفاف سازی است، عنوان کرد: دولت روحانی در این مدت کوتاه شفاف سازی های بسیاری در زمینه های اقتصادی از جمله اختلاس ها و بیکاری داشته است و در زمینهسیاست های منطقه ای نیز چنین رویکردی را دنبال کرد. شاید نتایج و مسائل مطرح شده چندان خوشایند نباشند اما این پدیده که منجر به آشکار شدن بسیاری از مشکلات شده است، خود به تنهایی نقطه قوتی محسوب می شود. کنعانی مقدم در ادامه افزود:

 

برخی ازوعده هایی که روحانی مطرح کرد در حوزه اختیارات وی نبود و مردم در این زمینه سوالات بسیاری دارند و می خواهند از وی بپرسند که اگر در حوزه اختیارات شما نبوده است، چرا چنین وعده هایی را مطرح کرده اید؟ این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: البته تنها رئیس دولت دوازدهم نباید پاسخگو باشد. بلکه تمامی وزرای این دولت باید در این امر مشارکت داشته باشند و چه بهتر که این گزارش به مجلس ارائه شود، چراکه مسئولیت نظارت بر عملکرد دولت را دارد. وی خاطر نشان کرد: باید با مردم برخوردی شفاف داشته باشیم و اگر مسئله ای در حیطه اختیارات روحانی نبوده است، صادقانه بگوید.

 

کنعانی مقدم در رابطه با اهمیت ارائه این قبیل گزارش ها مطرح کرد: باتوجه به اینکه روسای جمهوری با رای مردم بر روی کار می آیند باید مردم را از روند مسائل آگاه کنند. نباید فراموش کنیم که رئیس جمهوری امانت دار رای مردم است و مردم حق دارند مطالبات خود را مطرح کنند. این اتفاق هم در جهت شفاف سازی نقش مهمی دارد و هم اینکه در مردم این احساس را ایجاد می کند که در سود و زیان دولت شریک هستند، مشارکت مردم در چنین شرایطی افزایش پیدا می‌کند. دبیر کل حزب سبز در خصوص نحوه ارائه گزارش عملکرد صد روزه نیز اظهار کرد: بهتر است قبل از اینکه رئیس جمهوری صحبت های خود را شروع کند، هر کدام از وزرا در بازه زمانی مشخصی در رابطه با عملکرد خود صحبت کنند و در پایان رئیس جمهوری این صحبت ها را جمع بندی کند. البته این فضا هم باید ایجاد شود که اگر نقدی در این زمینه وجود دارد، آزادانه بیان شود. گزارش ها به هیچ وجه یک طرفه نباشد.

 

دولت دوازدهم دستاوردی نداشته است

عبدالله ناصری تحلیلگر مسائل سیاسی، نیز طی گفت و گو با «ابتکار» در خصوص محورهای احتمالی گزارش صدروزه رئیس جمهوری اظهار کرد: نه تنها من انتظار من بلکه انتظار تمام جامعه این است که محور گزارش وی وعده های انتخاباتی باشد. روحانی در دولت قبل نیز گزارشی ارائه کرد اما در خور توجه نبود امیدوارم در این دوره به مسائلی بپردازد که افکار عمومی را راضی کند. این فرصتی است تا دولت در جهت اقناع افکار عمومی قدم بردارد. وی تاکید کرد: جامعه باید قانع شود. به هر حال رئیس جمهوری با کمک مردم رای قابل توجهی را توانست به دست بیاورد و این موضوع نباید بی پاسخ بماند. ناصری در ادامه افزود:

 

جامعه بباید قانع شود . به هر حال رئیس جمهوری با کمک مردم رای قابل توجهی را توانست به دست بیاورد. در کنار وعده های انتخاباتی باید در زمینه سیاست داخلی باید مورد بررسی قرار گیرد. این کارشناس مسئل سیاسی با اشاره به مشکلاتی که دولت دوازدهم با آن رو به رو است، عنوان کرد: این روزها، کشور در موقعیت سختی به سر می برد و دولت روحانی قدرت چندانی ندارد. مسائل بین المللی ایران منجر به ایجاد شرایط دشواری شده است. با این اوصاف؛ می توان گفت که هنوز زود است که روحانی نقاط قوت و ضعفی داشته باشد و اتفاق بزرگی رخ نداده است که بتوان بر آن تاکید داشت. ناصری تاکید کرد: مسئله مهم اینجا است که روحانی باید بر روی وعده های انتخاباتی تمرکز داشته باشد و باید برنامه خود را برای چهار سال آینده کشور بیان کند.البته گزارش ها هم باید در فضایی ارائه شوند که افکار عمومی اقناع شود و به صورت خطابه و کلی گویی نباشد.

 

 

 

ebtekarnews.com
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش