پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۱ - ۰۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۰۳۴۴
دولت

ارزيابی عملکرد دولت روحانی در گفت‌وگو با کرباسچی

غلامحسين كرباسچي,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

همزمان با آغاز به كار دولت دوازدهم، برخي وزراي دولت كه به گفته روحاني« برند » دولت بودند و در دولت يازدهم عملكرد موفقي از خود به جا گذاشته‌اند، در دولت دوازدهم همين وزرا و وزارتخانه‌هاي‌شان مورد انتقاد زيادي قرار گرفته‌اند. «غلامحسين كرباسچي» دبيركل حزب كارگزاران معتقد است انتقاد‌ها از افراد نيست و منتقدين به عملكرد دولت انتقاد دارند. او مي‌گويد هيچ دولتي نيست كه بتواند به تمام وعده‌هاي خود عمل كند اما اين موضوع نبايد سبب شود تا دولتمرد‌ها دست از تلاش براي تحقق وعده‌هاي خود بردارند.

 

در دولت يازدهم وزرايي وجود داشتند كه «برند» دولت محسوب مي‌شدند و دستاورد‌هاي دولت يازدهم مرهون وزارتخانه‌هاي اين افراد بود. چرا اين وزارتخانه‌ها در دولت دوازدهم مورد نقد و تخريب بيشتري قرار مي‌گيرند؟

من فكر نمي‌كنم چهره‌ها مورد انتقاد قرار گرفته باشند. افرادي در جامعه حضور دارند كه همواره منتقد دولت بوده‌اند. در مقابل اين افراد، بخش ديگري از جامعه هستند كه حامي دولت بوده و عرصه سياسي كشور همواره شاهد تقابل اين دو گروه در دولت‌هاي مختلف بوده است. در دولت‌ها چهره‌ها تاثيرگذار نيستند بلكه تاثير‌گذاري از مجموعه دولت است.

 

چرا صبر بخش‌هايي از جامعه در برخورد با دولتمرد‌ها كم شده و دولت با هر اقدامي آماج انتقاد‌هاي مختلف قرار مي‌گيرد؟

كشور در شرايط سختي قرار دارد و اين كم طاقت شدن جامعه امري طبيعي است. بخشي از جامعه خواسته‌هاي صنفي، مادي و توقعات رفاهي خاص خود را دارند كه اين موضوع در شرايط سخت سياسي و اقتصادي داخلي برآورده نشده است. دولت بايد تلاش كند تا به اين انتقادات پاسخ دهد. انتقاد‌هايي كه مطرح شده به عملكرد دولت است و فكر نمي‌كنم چهره‌ها مقصر باشند.

 

به نظر شما فشار به دولت دوازدهم بيشتر از دولت يازدهم شده است؟

دولت يازدهم نيز با فشار‌هاي زيادي رو به رو بود. به عنوان مثال دولت يازدهم پس از گذشت ١٠٠ روز و گزارش رييس‌جمهوري مورد انتقادات زيادي قرار گفت.

 

برخي معتقد هستند اين انتقاد‌ها از سوي مخالفان دولت بود اما اين‌بار دولت در برابر خود نه جبهه رقيب بلكه حاميان ديروز خود را مي‌بيند.

انتقاد‌هاي اين دوره نيز از سمت جبهه رقيب دامن زده مي‌شود. طبيعي است مردم فشار‌هاي زيادي را متحمل مي‌شوند و جبهه رقيب يكي از اقداماتي كه با استفاده از موج‌هاي تبليغاني و رسانه‌اي خود انجام مي‌دهد آن است كه اجازه ندهد دولت در وعده‌هاي خود موفق باشد. اين منتقدان همين عدم موفقيت دولت در موارد مختلف را خوراكي براي رسانه‌هاي منتقد دولت مي‌كنند.

 

دولت در زمينه مسائل ديپلماسي، جذب سرمايه‌گذار داخلي و خارجي و بانك‌ها مشكلات برنامه‌اي و اجرايي دارد اما جبهه رقيب به جاي كمك براي رفع اين موانع با انواع كار‌هاي تبليغاتي، به دشمنان خارجي كمك مي‌كند. مردم گرفتاري‌ها و مشكلات خاص خود را دارند و اين قابل انكار نيست. مردم بر اساس خواسته‌هاي خود توقعات را مطرح مي‌كنند. فضاي امروز كشور با فضاي انتخابات متفاوت است. مردم در انتخابات كلان فكر كرده و تصميم مي‌گيرند كه يك مجموعه رابه مجموعه ديگر ترجيح دهند اما بعد از انتخابات، خواسته‌هاي خود را بر اساس مشكلات روزمره خود مطرح مي‌كنند.

 

با توجه به فشار‌هايي كه دولت متحمل است، آيا روحاني مي‌تواند به وعده‌هاي خود عمل كند؟

هيچ دولتي در هيچ كشوري در تاريخ به همه وعده‌هاي خود نتوانسته عمل كند اما اين موضوع نبايد سبب شود دولتمرد‌ها دست از تلاش بردارند. دولت‌ها هرمقدار كه تلاش كنند، مي‌توانند بخشي از وعده‌هاي خود را عملي كنند. اين دولت نيز مانند ساير دولت‌ها است. دولت دوازدهم نه ابر دولتي ايده‌آل است كه بتواند همه مشكلات كشور را برطرف كند و نه دولتي ورشكسته است كه از پس هيچ مشكلي بر نيايد. اين دولت كاملا نسبي است.

 

روحاني در تحقق وعده‌هاي خود با چه چالش‌هايي روبه‌رو است؟

اگر به دولت‌ها نهم و دهم نگاه كنيم شاهد هستيم شعار‌هايي كه در آن دوران داده شد، مشكلات امروزي را پديد آورده است. زماني آقاي احمدي‌نژاد گفتند نفت را بر سر سفره مردم خواهيم آورد، مي‌خواهيم دنيا را اداره كنيم و جمهوري اسلامي ايران به الگويي براي ساير حكومت‌ها تبديل شود. اتفاقاتي كه در اين دولت رخ داده نسبت به گرفتاري‌هاي كه دولت قبل ايجاد كرده اصلا قابل مقايسه نيست. اكنون نيز كشور با آثار سو آن دوران دست و پنجه نرم مي‌كند و براي حل مشكلاتي كه به وجود آمده مانند مسائل اجرايي، بايد اين موضوعات برطرف شود.

 

به عنوان مثال موضوع سبك كردن بار پرسنلي دولت، يكي از جدي‌ترين چالش‌هاي دولت دوازدهم بوده است. سنگين شدن بدنه دولت سبب شده اين چرخه نتواند با چابكي به وظايف خود عمل كند و اين اتفاق دقيقا در دولت آقاي احمدي‌نژاد رخ داد. صد‌ها هزار نفر در آن دوران سربار دولت شده و كارايي چنداني ندارند، آنها امروز تبديل به سرعت‌گير دولت شده‌اند. دولت در سبك كردن بدنه اجرايي خود ناموفق بوده و حل اين بحران نيز به سادگي نخواهد بود.

 

ارزيابي شما با توجه به فشار‌هايي كه وجود دارد از عملكرد دولت دوازدهم چيست؟

اگر بخواهيم ارزيابي منصفانه داشته باشيم بايد همه جوانب را در نظر گرفت. دولت دوازدهم براي رسيدن به اهداف خود بايد مسير سختي را سپري كند. 

 

زهير موسوي

 

 

 

etemaad.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش