دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۰:۴۷ - ۱۲ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۱۸۵
دولت

رييس قوه مجريه در گفت و گو با روسای كميسيون ‌ها هيچ پيشنهاد تازه‌ای برای معترضان نداشت؛

دولت منت‌گذار

نشست روسای كميسيون‌ با روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

روز يك‌شنبه محمدرضا پور ابراهيمي، دبیر شورای هماهنگی روسای کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی در خبري اعلام كرد كه روساي كميسيون‌هاي مختلف قرار است با رييس‌جمهور ديدار و گفت‌وگو كنند. طبق روال اين روزها در ابتدا همگان تصور كردند احتمال دارد اين نشست در راستاي نشان دادن نگراني مسئولان براي مشكلات معيشتي و اعتراضات مردم باشد و به نتيجه‌اي نرسد ولي در روز گذشته نشست برگزار شد و نمايندگان توصيه‌هاي خود را به روحاني گفتند و رييس‌جمهور نيز سخنان خود را براي آن‌ها بيان كرد.

 

در همين راستا محمدرضا پورابراهیمی داورانی درباره جزييات اين نشست گفت: در نشست مشترک روسای کمیسیون های تخصصی مجلس با ريیس‌جمهور موضوعات مختلف مانند مباحث مربوط به بودجه سال ۹۷، راهکارهای تحقق برنامه ششم توسعه کشور، افزایش حقوق بازنشستگان و موضوع نرخ حامل های انرژی و همچنین نحوه حذف دهک های ثروتمند از دریافت یارانه نقدی مورد بررسی قرار گرفت. پورابراهیمی افزود: در این جلسه همچنین موضوع اشتغالزایی و تعهدات دولت برای ایجاد اشتغال سالانه در برنامه ششم توسعه، آسیب های اجتماعی و نحوه مقابله با آن و مباحث مربوط به تولید مسکن بررسی شد. وی با بیان اینکه افزایش تعاملات مجلس و دولت برای رفع مشکلات اقتصادی مردم انجام می شود،افزود:در ادامه جلسه بحث آزادسازی مالکیت سهام عدالت نیز مورد بررسی قرار گرفت و ريیس جمهور در این ارتباط نظر موافق داشتند.

 

ريیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد:علاوه بر بررسی مباحث فرهنگی،آموزش و تحقیقات و اجتماعی، همچینین در این جلسه توافق شد که موضوع ساماندهی موسسات مالی و اعتباری که البته اقداماتی در این راستا صورت گرفته است، به‌صورت کامل انجام شود. محمدرضا رضايي، ريیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از تذکر جدی به ريیس جمهور در اين جلسه و در خصوص بحث پیشنهاد گرانی بنزین خبر داد و افزود: در حال حاضر که بحث گرانی بنزین در لایحه بودجه مطرح شده جو روانی آن به جامعه تزریق شده، حال اگر این موضوع عملیاتی شود موج دیگری نیز به راه می افتد. وی ادامه داد: دولت اگر می خواهد زمینه اشتغال را فراهم کند باید به فکر راهی غیر از گرانی بنزین باشد زیرا با این اقدام بیکاری افزایش می یابد. ريیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: امید است بازخورد این جلسه حل مسائل معیشتی و بهبود کسب و کار مردم باشد.

 

سخنان دلسرد كننده

روحاني نيز سخناني را در اين جلسه بيان كرد كه بيشتر شبيه به بيان نكته بود تا روشنگري كه صبح ديروز پرويز اسماعيلي، معاون اطلاع‌رساني دفتر رييس‌جمهور به آن اشاره كرده بود. روحاني كه اين روزها به تصور خود و دولتش بودجه‌اي شفاف را تقديم مجلس كرده‌است، تلاش مي‌كند تا با اشاره‌هاي مختلف مردم را متوجه كند سرمايه‌ اين كشور در كجا هزينه مي شود كه براي مشكلات مختلف بودجه لازم باقي نمي‌ماند. او در بخشي از سخنانش بيان مي‌كند كه ۲۰۰هزارميليارد بودجه را به دلايل مختلف هزينه مي‌كند و در اختيار او نيست كه به نظر بايد جلوي اين نوع هزينه‌ها را با تدبيري مناسب گرفت.

 

از طرفي ديگر روحاني از مشكلات فراواني سخن مي‌گويد كه كشور گرفتار آن است؛ مشكلاتي كه سر منشأ آن ناكارآمدي مسئولان به حساب مي‌آيد و امروز سبب شده است تا برخي افراد به عنوان معترض به وضع موجود به خيابان‌ها بيايند و فرياد بكشند. اما بايد از رييس‌جمهور پرسيد براي حل اين بحران‌ها چه برنامه عملي داشتيد؟ شما كه به عنوان قوه‌مجريه بخشي از قدرت كشور در دستان‌تان است چرا براي آرامش جامعه از برخي مسئولان كه مردم دل‌خوشي از آن‌ها ندارند دل نمي‌كنيد و با آن‌ها برخورد نمي‌كنيد؟ بايد از رييس‌جمهور پرسيد چرا براي انجام وظيفه بر سر مردمي كه ولي نعمت شما هستند منت مي‌گذاريد؟ بي‌شك بايد رويه عوض شود و مشخص است كه اين نوع منش و روش ديگر براي مردم اهميتي ندارد. اين مردم به تحريك هر دسته و جرياني به خيابان آمده‌اند همه كاستي‌ها را از نگاه دولت مي‌بينند.

 

شما نيز روزه سكوت گرفته‌ايد و فقط با زبان بي‌زباني سخن مي‌گوييد و مردم اين‌گونه از حقايق آگاه نمي‌شوند. از طرفي همان‌گونه كه مي‌دانيد حدس زدن درباره مسائل كمي هزينه‌بر شده است بنابراين سعي نكنيد بار مسئوليت خود را روي دوش ديگران بگذاريد. در ادامه محورهاي سخنان روحاني در اين نشست را مي‌خوانيم، اظهاراتي كه بيشتر تكرار گفته‌هاي گذشته است و دردي از جامعه امروز دوا نمي‌كند .

 

دوستي با نيروهاي مسلح

وحدت و اتحاد نزدیک بین نیروهای مسلح و دولت و در مرحله بعد نیز موفقیت و پیروزی سیاسی بزرگ ملت ایران در دنیا، خوشایند دشمنان ما نبود.

 

آمریکایی‌ها کمر بستند برجام را از بین ببرند، با ملت ما مبارزه کنند و تحریم ایجاد کنند اما دنیا در برابر آمریکا ایستاد و در اولین گام شکست بزرگی خوردند.

 

مساله بعدی موفقیتی بود که برای ثبات و امنیت منطقه و برای از بین بردن تروریسم به دست آوردیم. هیچ‌کس تردید ندارد که ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه،نقش مهم و اساسی داشته است. امروز هم برای صلح، آینده سوریه، ثبات بیشتر عراق، ثبات بیشتر در لبنان و برای دفاع از مظلومین، همه جا ایران نقش مثبت دارد.

 

اقتصادمان خوب است!

می‌گفتند شاید همه این‌ها هست، ‌ولی کشور از لحاظ اقتصادی و اجتماعی دچار شکست می‌شود. شما نمایندگان و روسای کمیسیون‌های مجلس مطلع هستید، شرایط ما از شرایط متوسط دنیا بهتر است. چرا نباید بگوییم؛ وضع اقتصادی ما از وضع اقتصادی متوسط دنیا بهتر است.

 

امسال رشد اقتصادی ما در ۶ ماهه اول، ۶درصد است. تمام کشورها به طور متوسط رشد اقتصادی‌شان دو الی سه درصد است. رشد اقتصادی ما از متوسط دنیا بهتر است و ما پیش رفتیم. ما ۷۰۰هزار شغل درست کردیم. نتیجه در تابستان امسال نسبت به تابستان پارسال، گواه یک کار عظیم است؛ ۷۰۰ هزار شغل درست کردن، مگر کار کمی است؟

 

چند تا کشور می‌توانند در سال ۷۰۰ هزار شغل درست کنند؟ تعداد انگشت‌شماری هستند. اما ما این کار را کردیم. کشوری هستیم که حقوق ثابت کارگر، کارمند و مستمری‌بگیر ما از تورم سالانه بالاتر است. یعنی هر سال افزایش حقوقی که داریم، با تورم سال یا معادل است یا بالاتر است. این کار بسیار عظیم و بزرگی است.

 

كار عظيمي كرديم

رییس جمهور گفت: دهک‌های بسیار پایین و مستضعف ما که مستمری آنها امسال، یعنی در ۹۶ نسبت به سال ۹۵ به طور متوسط بیش از سه برابر شده است. کجا داریم؟ در کدام کشور که اقشار سطح پایین جامعه آن ۸ الی ۱۰ میلیون نفر است، مستمری این افراد در طول یک‌سال نسبت به سال گذشته به طور متوسط بالای سه برابر شده است. ما کار عظیمی کردیم.

 

وضع روستاهای ما از لحاظ برق، آب، گاز و بهداشت را با پنج الی ۱۰ سال پیش مقایسه کنید تا ببینید تحول بسیار بزرگی رخ داده است. در کشاورزی، یک رشد کم‌سابقه‌ای داشتیم. در تولید گندم، دانه های روغنی، شکر و سایر محصولات پیشرفت کردیم. پیشرفت قابل ملاحظه ای هم داشتیم.

 

خودکفایی در تولید گندم، گازويیل و صادرات گازويیل داریم و به سمت خودکفایی در تولید بنزین می رویم که کار عظیمی است. در پارس جنوبی، در طول چهار سال معادل همه سال‌های قبل کار کرده‌ایم. فازهای ۱۰ - ۱۱ را به ثمر رساندیم که کار بسیار عظیم و بزرگی است.

 

در سال گذشته کمبود گاز نداشتیم. برای اولین بار وقتی ترکمنستان گاز را قطع کرد، برای ما مشکل ایجاد نکرد. این برای ما افتخار است. دفعه پیش که ترکمنستان گاز را قطع کرد، ما ناچار شدیم پول کلانی بدهیم برای اینکه وصل شود و افزایش قیمت را هم پذیرفتیم. این دفعه قبول نکردیم و بی‌اعتنایی کردیم و آنها خودشان بعد از ۱۵ روز ناچار شدند که گاز را وصل کنند.

 

در حوزه بهداشت و درمان نگاه کنیم که نسبت به پنج الی هفت سال پیش وضع‌مان بهتر شده است یا نه؟ ممکن است یکسری مشکلاتی باشد، ما که نمی‌گوییم همه مشکلات حل شده است. اینکه بعضی‌ها می‌گویند ما نگوییم کشور ما گل و بلبل است، بله درست است. گل و بلبل نیست، مشکل داریم.

 

دعاكنيم باران بيايد

شما روسای کمیسیون های تخصصی مجلس بهتر از همه می‌دانید که حل برخی مشکلات زمانبر است، آماری که دیروز دیدم بارندگی پاییز امسال نسبت به پاییز متوسط ۱۰ سال گذشته، ۵۵ درصد کاهش یافته است. اینکه دست ما نیست. باید دعا کنیم رحمت خداوند بر ما نازل شود. در مورد زلزله هم از شمال تا جنوب ایران می لرزد، این‌ها که دست ما نیست ، خداوند باید کمک کند، البته ما باید خودمان را در برابر زلزله آماده کنیم.

 

این آلودگی در عرض دوروز و یک‌سال و پنج سال که به‌طور کامل برطرف نمی شود بلکه چند تا برنامه می‌خواهد تا با این آلودگی‌ مبارزه کنیم. همین امسال و دوماه پیش به خاطر آلودگی، برخی شهرهای اروپایی به‌هم ریخت ،آنجا که باد و باران است اگر برای مدتی این اتفاق نیفتد، دچار مشکل می شوند، بنابراين این‌گونه نیست که چنین مشکلاتی را بتوان به سادگی حل کرد، البته این معنایش این نیست که نمی‌توانیم این مشکل را حل بکنیم، باید حل کنیم.

 

اين اعتراضات مساله‌اي‌‌نيست

این مجموعه، دشمن ما را عصبانی کرد، وحدت ما تیری بود بر چشم آن‌ها، پیشرفت ما برای آن‌ها غیرقابل تحمل بود، موفقیت ما در دنیای سیاست و در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی برای آن‌ها غیرقابل تحمل بود. موفقیت ما در منطقه برای آن‌ها غیر قابل تحمل بود. شما می‌خواهید آن‌ها انتقام نگیرند؟ شما می‌خواهید یک عده افراد را تحریک نکنند؟ ما بايد خودمان را برای این داستان آماده می‌کردیم. آن‌ها به زبان و صراحت گفتند که ما این مشکل را به تهران می‌کشانیم و به زبان تصریح کردند نه اینکه تحلیل ما باشد.

 

ملت ایران با صلابت، به خوبی از این مشکلات عبور خواهد کرد. ملت ما یک اقلیت و گروه کوچک را که بیایند کاری انجام دهند، شعار خلاف قانون و خواست مردم بدهند و به مقدسات و ارزش‌های انقلاب توهین کرده و تخریب اموال عمومی بکنند ، به خوبی جمع می‌کند. ملت بزرگ ما هم از چنین حوادثی زیاد دیده و هم به راحتی از این‌ها عبور کرده است، این‌ها که مساله‌اي نیست.

 

موسسات مالي ربطی به دولت نداشت

دشمن در برابر پیشرفت‌ها و عظمت‌های ملت ساکت نمی‌ماند، البته اغفال شده‌هایی هم در جمع معترضان هستند که خواست به حق دارند، حالا مشکل دارند. موسسات غیرمجاز و تعاونی‌ها که ربطی به این دولت نداشته و حتی مجوز بانک مرکزی را هم نداشتند، این‌ها مجوزهای‌شان مجوزهای تعاونی برای دهه ۸۰ و قدیمی است. اشکالات و مشکلاتی داشتند، دولت برای اینکه این مسائل را حل کند، تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان، پول گذاشته، این بار سنگینی بر دوش دولت است. ما این کار را کردیم. به عهده ما نیست. مگر باید این را دولت حل کند؟ برخی رفتند به یک مؤسسه غیرمجاز اعتماد کردند و این را هم می‌گویند که به موسسه کاسپین بانک مرکزی مجوز داده ، شما می‌دانید که موسسه فرشتگان، جزو آن‌هایی بود که داخل این نبود و مجاز نبود داخل این شود. نمی‌خواهم تفسیرش را بگویم. یک قاضی‌ در یکی از شهرها اشتباهی کرده و این گرفتاری را برای ما درست کرده که ربطی به دولت ندارد.

 

مردم مشکلات دارند. طبیعی است، باید این مشکلات را حل و فصل کنیم. بنابراین یک عده اعتراض یا انتقاد دارند. به حق انتقاد دارند، منتها باید طریق و مسیر درست و قانونی را برای بیان انتقاد انتخاب کنند. یک عده ای در این وسط آمدند دارند با تحریک دیگران سوء استفاده می‌کنند. آن هم معلوم است که برای چیست؟

اولین مصداق وحدت هم وحدت مسئولان است. یعنی مجلس، دولت، قوه قضايیه، نیروهای مسلح و همه افرادی که در این کشور مسئولیت دارند، همه باید کنار هم قرار بگیرند و متحد و یکصدا شوند.

 

ريشه اعتراضات

نمی خواهم وارد بحث در این باره بشوم که ریشه این حوادث که ایجاد شد، از کجا شروع شد و چه بود

 

درباره این مساله در یک فرصت و زمان دیگر می‌شود بحث کرد و حرف زد. منتها امروز باید متحد باشیم. همه دست به دست هم دهیم. دیگر بحث سر این نیست که این برای کدام جناح و حزب است و دارای چه تفکری است. بحث، بحث خود نظام و انقلاب و منافع و امنیت و مصالح ملی و ثبات ما و منطقه است.

 

آیا ما اشتغال نمی‌خواهیم؟ خب، نیاییم به مردم بگوییم؟ خب چه کار کنیم؟ به مردم چه بگوییم؟ من به عنوان رییس جمهور شما، برنامه ششم؛ برنامه ششم سر جای خودش، من به عنوان رییس جمهور یک برنامه‌ای به مردم ارایه دادم و با این برنامه‌ام مردم به من رای دادند. خود قانون اساسی هم می‌گوید برنامه به عهده رییس جمهور است. اصل ۱۳۴ می‌گوید خط مشی و برنامه با مشورت وزرا بر عهده رییس جمهور است.

 

من برنامه دادم و مردم به این برنامه رای دادند. به مردم قول دادم و گفتم فقر مطلق را می‌خواهم از بین ببرم. به مردم گفتم که می‌خواهم مشکل اشتغال را درست کنم. بر این مبنا مردم آمدند به من رای دادند. من باید به مردم چه بگویم؟ بگویم من برای اشتغال برنامه ندارم. باید بگویم برنامه دارم، برای اینکه برنامه داشتم و در بودجه دادم به مجلس، اما مجلس به هر دلیلی آمد گفت من رای نمی‌دهم. باید به مردم شفاف بگوییم.

 

تشريح بودجه

از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمومی، ۶۰هزار میلیارد تومان برای صندوق های بازنشستگی و بیشتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی تخصیص پیدا می کند؛ ۶۰ هزار میلیارد تومان نیز به صندوق توسعه ملی و ۱۰ الی ۱۱ هزار میلیارد تومان هم به عنوان پاداش بازنشستگی می‌دهیم؛ علاوه بر آن برای توسعه کشاورزی نیز یارانه هایی ارائه می کنیم که در مجموع نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از این ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به دليل مسائلی که در اختیار دولت نیست، از دست ما می‌رود.

 

آن ۶۰ هزار میلیاردی که به صندوق‌ها کمک می‌کنیم حاصل یک فرآیندی است که در طول سال‌ها انجام شده و به اینجا رسیده است؛ تقصیر ما نیست اما باید حل کنیم.

 

فرصت طلبي

معتقدم آنچه این چند روز واقع شده ظاهرش یک نوع تهدید بوده که باید آن را به فرصت تبدیل کنیم و ببینیم مشکل چیست. چراکه همه این‌ها کسانی نیستند که از خارج دستور گرفته باشند بلکه عده‌ای از آن‌ها مردمی هستند که به دليل احساسات و مشکلات‌شان به خیابان ها آمدند.

 

مردم تنها به خاطر مشکلات اقتصادی به خیابان نیامده اند و فقط پول و نان و آب نمی خواهند، یکی از خواسته های مردم این است که فضا را بازتر کنیم.

 

وقتی خودمان همدیگر را تضعیف کنیم یعنی دولت، مجلس را تضعیف کند ما دو تا با هم قوه قضايیه را تضعیف ‌کنیم و قوه قضايیه هم همه ما را تضعیف کند آیا در چنین صورتی می‌توانیم پیش برویم. قطعا نمی‌توانیم پیش برویم، وقتی خدمات‌مان را کم بیان می‌کنیم. به هر حال یک کار بزرگی در این کشور به نام برجام انجام گرفته است؛ اصلا کاری ندارم برجام بعدا چه می‌شود؛ تا همین دو سال برجام چه خدماتی به ما کرده است؟ برجام هم که برای دولت نیست بلکه مجلس، شورای نگهبان و رهبری و شورای عالی امنیت ملی هم آن را تصویب کرده اند و با هم این کار را کرده ایم.

 

اگر سود بردیم چرا همه آن را نمی‌گوییم. دولت خدماتی انجام داده یا نه؟ اگر انجام داده، چرا همه با هم نمی‌گوییم؟اگر نقصی هم دارد و از دولت نقدي داریم هم بگوییم. چنانچه اشکالی وجود دارد باید دولت ، مجلس و قوه قضايیه همه با هم باید حل کنیم چرا که مشکل هم برای همه ما است، شما قانونی تصویب کرده اید ممکن است دقیق نبوده و اصلاحیه بخواهد یا ممکن است دولت اقدامی کرده که دقت لازم را نداشته و نیازمند اصلاح باشد و یا قوه قضايیه ممکن است سیاستی اتخاذ کرده که نیازمند اصلاح باشد؛ همه باید قبول کنیم در مسیر تغییر صحیح و تحول درست برای رسیدن به اهدافی که مردم از ما می‌خواهند حر کت بکنیم.

 

مردم براي حمايت از نظام به خيابان مي‌آيند

اگر همه با هم شویم من تردید ندارم مردم از ما حمایت می‌کنند؛ مردم ۸۰ میلیون جمعیت است که اگر روزی لازم باشد این مردم در روزهای آینده بیایند و از نظام حمایت کنند خواهید دید که چه جمعیت میلیونی در خیابان خواهد آمد.معلوم است این‌ها به معنای مردم نیستند اما این هم معنایش این نیست که ما نسبت به صدای انتقاد و اعتراض بی‌توجه باشیم و گوش نکنیم، بلکه باید گوش کنیم و این را به یک فرصت تبدیل کنیم. ببینیم مساله و راه حل آن چیست؟ دنبال آن راه‌ حل بگردیم و حل و فصل کنیم.

 

 

 

 

ghanoondaily.ir
  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش