دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۱۷ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۹۸۴
دولت

رئیس‌جمهور:

دولت خانه‌ساز خوبی نیست/ دولتی‌ها بنگاه‌های اقتصادی را دو دستی چسبیده‌اند/ صدای زلزله، مردم کم‌توان و جوان خانه‌اولی را شنیده‌ایم

روحانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
رئیس‌جمهور با بیان اینکه تمام حکومت‌ها برای خانه‌دار شهروندان طرح‌هایی داشته‌اند، تاکید کرد: همه تلاش کردند راه حلی برای این مسئله پیدا کنند. من تاکید می‌کنم دولت خانه‌ساز خوبی نیست کما اینکه تاجر و بنگاه‌دار خوبی هم نیست. هر کاری که به دولت سپرده شود و می‌توانستیم به مردم واگذار کنیم حتما ضرر می‌کنیم.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح امروز در مراسم اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری که در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: ایام دهه فجر را به همه ملت ایران و به پرسنل نیروهای هوایی که امروز به نام آنها است که کار عظیمی آنها در ۱۹ بهمن ۵۷ انجام دادند که می‌توان را به ضربه نهایی تعبیر کرد.

 

ارتش در ایام انقلاب نمره قبولی گرفت

وی با بیان اینکه نیروهای هوایی به معنایی السابقون السابقون اولئک المقربون هستند، اظهار داشت: همه نیروهای مسلح و ارتش در ایام انقلاب روزهای پیچیده و سختی را سپری کردند اما در پایان نمره قبلی گرفتند که با الحاق به مردم و کمک کردن به پیروزی انقلاب صورت گرفت اما نمره نیروی هوایی از همه بهتر و بیشتر بود. نمره مطلوب و قابل قبولی داشت. همافران، افسران، درجه‌داران، پرسنل و کارکنان نیروی هوایی با امام بیعت کردند و امید بزرگ را در مردم آفریدند و با کسانی که درصدد سرکوب بودند، جنگیدند.

 

رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: منطقه‌ای که امام ساکن بودند و منطقه نیروی هوایی تقریبا نزدیک به یکدیگر است. کاری که نیروی هوایی انجام داد توطئه‌های امریکا را به طور کلی نابود کرد. در رژیم گذشته بیشترین سرمایه‌گذاری‌ای در ارتش صورت گرفته بود، در نیروی هوایی بود. تنها پرسنلی که با فرد دیکتاتور دیدار می‌کردند، پرسنل ارشد نیروی هوایی بودند و برای آنها نیروی هوایی اهمیت داشت و سال بعد هم بر برخی از این پرسنل سرمایه‌گذاری کردند که ناموفق بودند.

 

دولت دوازهم برای تقویت نیروهای مسلح قدم‌های خوبی برداشته و برخواهد داشت

روحانی با اشاره به خدمات نیروی هوایی ارتش در طول دهه‌های اخیر اظهار داشت: من امروز را به نیروهای مسلح و به ارتش و به ویژه نیروی هوایی به خاطر تلاش‌هایشان در ۳۹ سال قبل و طی این سال‌ها به ویژه دفاع مقدس تبریک می‌گویم که کارهای بزرگی انجام دادند. آنها در دومین روز دفاع مقدس با ۱۴۰ فروند به عراق رفتند و اهداف استراتژیک را نابودند کردند و روحیه دشمن را خرد کردند. دشمن ساعت پنج بعد از ظهر به کشور حمله کرد ولی ساعت پنج صبح فردای آن روز، مردم شاهد حرکت غرورآفرین نیروی هوایی ارتش بودند و بزرگترین نور امید را برای دفاع مقدس روشن کردند و نشان دادند ملت ایران ملت موفق و پیروزی است.

 

وی افزود: دولت یازدهم و دوازهم برای تقویت نیروهای مسلح به ویژه نیروی هوایی قدم‌های خوبی برداشته و برخواهد داشت.

 

طرح امروز برنامه اساسی دولت برای مسکن است

رئیس‌جمهور با اشاره به اجرای فرمان بازآفرینی شهری تصریح کرد: طرحی که امروز به دنبال آن هستیم یک برنامه اساسی دولت برای مسکن، برای سلامت جان مردم، برای آماده کردن مسکن برای خانه اولی‌ها نوسازی و بازآفرینی محلات فرسوده و طرح جدیدی در مساله مسکن است که به طور اختصار توضیح می‌دهم.

 

روحانی با بیان اینکه مسکن برای همه افرد و به ویژه ایرانیان بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: مسکن با منزل فرق می‌کند. مسکن یعنی محلی که انسان با ورود به آن، احساس آرامش می‌کند. اگر درب منزل را باز کردید و نفس راحت کشیدید و احساس کردید به محل امن‌تری وارد شدید، آنجا مسکن است. البته به تعبیر قرآن یک همسر با وفا هم باید آنجا باشد تا آن مکان مسکن شود.

 

اجاره‌نشینی سخت است

وی اضافه کرد: هم مرد باید در کنار همسر سکونت و آرامش را احساس کند و هم اینکه زن باید در کنار شوهرش احساس آرامش کند. ساختمان و همسر و زوج می‌توانند آرامش ایجاد کند و فرزند صالح و سالم آرامش بیشتری را ایجاد می‌کند.

 

رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه برخی از مردم اجاره‌نشین بوده‌اند می‌دانند مسکن چقدر مهم است، ابراز داشت: من خودم اجاره‌نشین بودم و چهار، پنج صاحبخانه را تجربه کردند. اجاره‌نشینی سخت است. برای انسان مشکل است. اگر بچه‌ای بیشتر زیر دوش حمام بماند، از آن بالا می‌گویند چاه پر شد. بچه در خانه را محکم می‌بندد، از آن بالا می‌گویند در خانه است. اجاره دیر می‌شود، صبح که به او سلام می‌کنی به گونه‌ای دیگر حرف می‌زند و از پاسخ سلامش آدم را آزار می‌دهد.

 

دولت خانه‌ساز خوبی نیست

روحانی با بیان اینکه خانه‌دار شدن از آرزوی زوجین است و گاهی دعوای زن و شوهر از همین مسئله مستاجری شروع می‌شود، عنوان کرد: یک وظیفه بسیار بزرگ ما خانه‌دار کردن جوانان ماست. نباید این مسئله طول بکشد بگذاریم. اینها زودتر خانه‌دار شوند. راحت‌تر فرزندان خود را بزرگ کرده و زندگی کنند.

 

وی با بیان اینکه تمام حکومت‌ها برای خانه‌دار شهروندان طرح‌هایی داشته‌اند، یادآور شد: همه تلاش کردند راه حلی برای این مسئله پیدا کنند. من تاکید می‌کنم دولت خانه‌ساز خوبی نیست کما اینکه تاجر و بنگاه‌دار خوبی هم نیست. هر کاری که به دولت سپرده شود و می‌توانستیم به مردم واگذار کنیم حتما ضرر می‌کنیم.

 

دولتی‌ها بنگاه‌های اقتصادی را دو دستی چسبیده‌اند

رئیس شورای عالی اقتصاد ادامه داد: در کشاورزی تقریبا همه کارها دست مردم است و بخش‌های زیردست دولت اندک هستند. در بخش صنعت بخشی دست مردم و بخشی دست دولت است و دولتی‌ها هم بنگاه‌ها را دو دستی چسبیده‌اند.

 

روحانی با یادآوری اینکه اینکه من حس می‌کنم که بنگاه‌های اقتصادی را از دست دولتی‌ها گرفتن سخت است، بیان کرد: بنگاه‌های اقتصادی باید به مردم واگذار شوند. کار دولت بنگاه‌داری اقتصادی نیست. نهادهای عمومی و نیروهای مسلح هم باید این کار را بکنند. ساخت مسکن هم باید به مردم واگذار شود. ما هم باید مردم را یاری کنیم.

 

زلزله کرمانشاه برای من پیام مهمی داشت

وی با بیان اینکه زلزله کرمانشاه برای من پیام مهمی داشت، گفت: اینکه می‌گوییم صدای مردم را بشنویم، حرف مهمی است اما باید صدای آسمان و زمین را هم بشنویم. اکنون ما صدای آسمان را می‌شنویم. سال آینده خشکسالی است و ما باید خود را آماده بکنیم و کشاورزها برای نوع کشت خود الگوهای آبیاری را تغییر دهند چراکه الگوی بهاره ۹۷ مانند سال ۹۶ نیست.

 

رئیس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: آسمان به همه کشاورزان، دولت و مسئولان می‌گوید خود را برای سال آینده آماده کنید. اگر این کار را نکنیم محصولات ما خشک می‌شوند. باید صدای را شنیده و بر مبنای صدا اقدام کرد.

 

بخشی از کشور ما روی گسل و خط زلزله است

روحانی با بیان اینکه زلزله صدای محکمی برای ما داشت مخصوصا تکانه‌ای که یک شب در تهران رخ داد، اظهار داشت: بخشی از کشور ما روی گسل و خط زلزله است. اگر یک ساختمان هزار سال است که محکم باقی مانده، این مسئله نشان می‌دهد، در آن مکان زلزله نمی‌آید یا کمتر می‌آید و اگر می‌آید، شدید نیست.

 

وی اضافه کرد: برخی از استان‌های ما روی گسل هستند و خطر زیادی وجود دارد. همه در استان‌ها باید تلاش کنیم ولی اگر بخواهیم اولویت‌بندی کنیم، باید به استان‌هایی اولویت بدهیم که امکان زلزله بیشتر است.

 

مسئله جان و حیات مردم در طرح بازآفرینی شهری اصل است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مسکن فقط در بافت فرسوده نیست و دنیای وسیعی دارد که باید نوآفرینی و بازآفرینی کرد، تصریح کرد: مسئله جان و حیات مردم اصل است. مهمترین اصل در این طرح، مسئله زندگی مردم، سلامت و جان مردم است. اگر خدایی نکرده در منطقه فرسوده زلزله بیاید و فرزندان کوچک و سالمندان و جوانان زیر آوار باقی بمانند، همه متاثر می‌شویم.

 

روحانی با بیان اینکه زلزله کرمانشاه به ما اعلام کرد بیشتر به فکر سکونت‌گاه‌ها، منازل و ادارات باشیم، خاطرنشان کرد: ما باید برنامه‌ای را طراحی کنیم تا مردمی که در بافت فرسوده زندگی می‌کنند با شرایط سهلی به آرامش برسند. دو راه برای این کار وجود دارد؛ یکی دادن تسهیلات و مشوق‌ها است.

 

راه حل درست بازآفرینی همه منطقه فرسوده است

وی اضافه کرد: آنگاه ممکن است یک خانه بازآفرینی ‌شود ولی خانه‌های اطراف هنوز فرسوده هستند. در واقع راه حل اساسی ایحاد نشده است. راه حل درست بازآفرینی همه منطقه فرسوده است تا آن منطقه به یک بافت پایدار، سالم و کم‌مصرف تبدیل شوند چراکه خانه‌های فرسوده هفتگی دنبال تعمیر هستند یا خودشان باید تعمیر شوند یا تعمیر کار بیاورند.

 

رئیس‌جمهور با اشاره به مشکلات موجود در بافت‌های فرسوده ابراز داشت: وقتی حادثه‌ای در یک منطقه فرسوده پیش می‌آید، وقتی آتش‌نشانی یا اورژانس می‌خواهد به آن محل برود با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود. در بافت‌های فرسوده مشکلات اجتماعی هم وجود دارد. شاید به نظر برسد در ظاهر ساخت و ساز صورت می‌گیرد. ما فکر می‌کنم این امر مادی است؛ خیر، در آن مسائل فرهنگی و اجتماعی هم مطرح است. خیلی مهم است ما چگونه ساختمان را بسازیم که همراه با سنت‌ها و سلیقه‌های ایرانی باشد.

 

رسانه‌ها وارد عرصه شوند 

روحانی ادامه داد: مثلا ما در روستاها خانه را با آجر سه سانتی شیک برای مردم می‌سازیم؛ کسی به داخل آن نمی‌رود چون به دردش نمی‌خورد. او می‌خواهد گاو، گوسفند، مرغ و خروسش را با خودش به داخل خانه ببرد. خانه باید ویژگی‌های محل خودش را داشته باشد. خانه یک آدم روستایی با خانه‌های شهری تفاوت دارد. ما باید بدانیم هرجا چه امکاناتی چه می‌خواهد.

 

وی با بیان اینکه باید محله و بافت‌های فرسوده را بازآفرینی کنیم، عنوان کرد: قبل از اینکه دولت، ‌وزارت مسکن شهرسازی و شهرداری پول بدهند و آمادگی خود را اعلام کنند، باید صداوسیما، روزنامه‌ها و رسانه‌ها و همچنین فضای مجازی وارد میدان کار شوند؛ آنها باید بگویند چه مشکلاتی وجود دارد. 

 

مردمی که خانه فرسوده در محله فرسوده دارند جز خانه چیز دیگری نباید بدهند

رئیس‌جمهور افزود: باید نقشه محله بازآفرینی شده را در جایی قرار دهند که مردم ببینند. باید ماکت آن را بگذاریم که مردم تشویق شوند و بگویند که ما هم خودمان به شما کمک می‌کنیم تا زودتر آمده شود و اگر توسعه‌گر آمد، بگویند ما حاضر هستیم به شما هم کمک کنیم. 

 

روحانی با بیان اینکه مردمی که خانه فرسوده در محله فرسوده دارند جز خانه چیز دیگری نباید بدهند، یادآور شد: به تعبیری مجانی است. اگر فردی ۸۰ متر ساختمان فرسوده می‌دهد، جایش ۲۰ درصد اضافه می‌گیرد و یک خانه ۱۰۰ متری و یک خانه بهداشتی که نیاز به پرداخت پول ندارد، می‌گیرد. 

 

دولت فروش خانه‌های جدید را در بافت فرسوده را تضمین می‌کند 

وی اضافه کرد: مسئله دوم، برای ساختن واحدهای مسکونی دولت از پیش به بودجه‌ای نیاز ندارد. بانک‌ها وارد کار می‌شوند. توسعه‌گر می‌آید و یک زمین مجانی در اختیارش قرار می‌دهیم. حدود دو برابر خانه‌های فرسوده خانه می‌سازد. ۵۰ درصد از این خانه به مردم محله واگذار می‌شود و باید تلاش‌مان این باشد که از لحاظ فنی و مهندسی در برابر زلزله هفت تا هفت و نیم ریشتری مقاومت داشته باشد. 

 

رئیس دولت دوازدهم در تشریح ویژگی‌های این طرح بیان کرد: کسی که خانه فرسوده دارد، فقط واگذار می‌کند، چیز دیگری نمی‌دهد و آن محله هم ارتقا پیدا می‌کند. از توسعه‌گر پرسیدیم شما از ما چه می‌خواهید؟ گفتند چیزی نمی‌خواهیم فقط وقتی ساختیم ساختمان روی دست ما نماند، پولش سریع بازگردد. توسعه‌گر از ۲۰۰ واحد جدید می‌سازند ، ۱۰۰ واحد متعلق به کسانی است خانه‌های خود را داده‌اند و ۱۰۰ واحد دیگر مال خودش است که به خاطر پولی است که آورده. این ۵۰ درصد را دولت تضمین می‌کند سریع به فروش برسد. 

 

شهرداری قرار نیست از توسعه‌گر پول پروانه ساخت بگیرد

روحانی ادامه داد: قرار است ما برای توسعه‌گر چه کنیم؟ شهرداری قرار نیست از توسعه‌گر پول پروانه ساخت بگیرد و بر ساخت و ساز نظارت کند؛ ‌تمام امور اجرایی را شهرداری برعهده خواهد گرفت. توسعه‌گر می‌داند از ابتدا ساختمانش را دولت متعهد است آب، برق و گاز را برعهده گیرد. اگر جاده و راهی هم نیاز دارد، شهرداری آن را خواهد ساخت. اگر آتش‌نشانی، پلیس، کلانتری، مدرسه و بیمارستان هم نیاز داشته باشد، شهرداری این بخش را برعهده می‌گیرد.

 

وی افزود: زمینی که شهرداری و وزارت مسکن می‌گویند ما می‌دهیم، بانک‌ها هم باید سریع وام بدهند. توسعه‌گر سریع وام خودش را بگیرد. نباید به دنبال سند باشد که بگذارد. دستگاه‌های دولتی و نیمه‌دولتی گفتند آهن و سیمان می‌دهیم. در مرحله اول، دولت زمین مجانی می‌دهد، شهرداری هم هرجا زمین به درد بخور وجود دارد باید در اختیار وزارت مسکن قرار دهد و بعدا اگر جایی زمین خواست می‌دهیم.

 

سود خرید خانه‌های بازآفرینی شده شش درصد است

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه نیروهای مسلح هم باید به آنها صحبت کنیم تا به ما کمک کنند، گفت: نیروهای مسلح هم زمین زیاد دارند و آنها باید به ما کمک کنند. زمین از ما و ساختن از سوی سرمایه‌گذار و توسعه‌گذار. نیمی از آن خانه‌ها برای کسانی است که خانه می‌دهند و نیمی از آن هم برای خانه اولی‌ها است. 

 

روحانی ادامه داد: کار دیگری که می‌خواهیم انجام دهیم این است که زوجی که ازدواج کردند و می‌خواهند صاحبخانه شوند، با کمک اقوام و خانواده‌هایشان پولی را در بانک مسکن سرمایه‌گذاری کنند. ما چند برابر آن پول را وام می‌دهیم. تعهد ما این است که خانه‌های ساخته شده سریع فروش برسد و به عبارت دیگر، زوج حوان در خرید خانه توانمند باشند و ما دراین کار به آنها کمک می‌کنیم. 

 

وی با بیان اینکه سود تسهیلات هم کم است، اظهار داشت: من به آقای سیف گفتم هر زوجی که پولی را صندوق مسکن گذاشته است، بهره شما باید هشت درصد باشد. اگر آن زوج خواست در منطقه بازآفرینی شده خانه را بخرد این بهره را شش درصد می‌دهیم. 

 

بازآفرینی مختص به تهران نیست

رئیس‌جمهور با بیان اینکه من از همه زوج‌های جوان می‌خواهم ساختمان‌های جدید در بافت‌های فرسوده را مدنظر قرار دهند، تصریح کرد: بازآفرینی شهری در تهران، در ۱۲ نقطه شروع ‌شده و به زودی به ۲۰ نقطه می‌رسد. سال دیگر هم به ۳۰ نقطه می‌رسد. این مختص به تهران نیست بلکه برای کل کشور است. 

 

روحانی افزود: رقمی که گفته شد مردم در روز هزار نفر پس انداز می‌کنند. این مسئله خیلی خوبی است. اگر این تعداد به دو هزار نفر برسد، آنها بتواند در دو سال آینده خانه‌دار شود، کار عظیمی است. 

 

مسکن با طرح بازآفرینی شهری به حرکت درمی‌آید

وی با بیان اینکه من طرح بازآفرینی شهری را هدیه‌ای از سوی دولت دوازدهم هم برای مردمی که در بافت فرسوده زندگی می‌کنند و هم خانه‌ اولی‌ها می‌دانم، خاطرنشان کرد: این مسئله موجب افزایش سرمایه مردم هم می‌شود یعنی کسی که خانه شصت متری دارد و خیلی هم قدیمی و فرسوده است. عمر این خانه طولانی است و قابل زندگی نیستند. این خانه‌ها به یک آپارتمان نوساز، مستحکم، بهداشتی، جدید و خوب تبدیل می‌شود؛ پس سرمایه مردم بالا می‌رود. محله نو می‌شود و نشاط ایجاد می‌شود. در محله‌ای که جای بازی و پارک نبوده می‌توان پارک و وزرشگاه درست کرد و شرایط جدیدی ایجاد می‌شود.

 

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه نکته بعدی مطرح در طرح بازآفرینی شهری بحث اشتغال است، ابراز داشت: مسکن از بخش‌های پیشران اقتصادی است و با حرکتش اقتصاد را به حرکت درمی‌آورد، معادن ما، بنگاه‌ها و کارخانه‌های ما فعال می‌شوند. همه صنعت ساختمان که بسیار بزرگ است به حرکت درمی‌آید و این مسئله اشتغال ایجاد می‌کند.

 

صدای زلزله را شنیده‌ایم

روحانی ادامه داد: اگر محله‌ای با توسعه‌گری حرف بزند و به دولت هم ارتباط نداشته باشند، ما این تسهیلات را برای آنها قائل می‌شویم. ما به همه سرمایه‌گذاران می‌گوییم اگر به مناطق فرسوده آمدند، شهرداری پولی را بابت پروانه‌ها نمی‌گیرد و دولت همه جوره کمک می‌کند و بانک به این توسعه‌گر کمک می‌کنند. حتی عده‌ای بیایند و کمک کنند ما به آنها کمک می‌کنیم زیرا این طرح دولتی نیست بلکه برنامه، برنامه دولت دوازدهم است.

 

وی افزود: ما می‌خواهیم برای بازآفرینی محله‌های فرسوده سراسر کشور کمک و یاری کنیم. در طرح و مرحله اول تلاش می‌کنیم زمین را از طریق شهرداری و وزارت صنعت و نهادهای عمومی در اختیار آنها قرار دهیم تا حرکت بزرگی در کشور ایجاد شود.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه صدای زلزله را شنیده‌ایم، ابراز داشت: ما صدای مشکلات مردمی که در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند، شنیده‌ایم. صدای مردم ضعیف و کم‌توان را برای بهتر شدن زندگی‌شان شنیده‌ایم. صدای نسل جوان خانه‌اولی را که می‌خواهند ازدواج کنند، شنیده‌ایم. ما صدای کسانی که می‌خواهند شهرشان زیبا باشد، شنیده‌ایم.  

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش