امروز جلسه جمعی از اقتصاددانان با رئیسجمهور در حالی برگزار شد که در آن اسحاق جهانگیری، فرمانده اقتصاد مقاومتی غایب بود؛ گفتنی است این جلسه سه ساعت به طول انجامید و راجع مسائل مختلف اقتصادی از جمله راههای برونرفت از رکود و ایجاد شتاب در رشد اقتصادی، وضع تورم، ضرورت تغییرات سریع و باور پذیر در هدفگذاری اهداف مدنظر اقتصادی، تقویت سیستم ارزیابی سیاستها، ضرورت دخالت بیشتر دولت در بازار ارز، ضرورت مدیریت و کنترل تبعات شوکهای اقتصادی برای مصرف کننده و تولید کننده و... صحبت شد.
به گزارش «اعتمادآنلاین»، در این جلسه از سمت اقتصاددانانی که به رئیسجمهور نامه نوشته بودند فقط محسن رنانی حضور داشت و گویا افراد دیگری از امضاءکنندگان هم دعوت شده بودند اما در این جلسه شرکت نداشتند.
همچنین گفتنی است مدیریت این جلسه با علی ربیعی بود و از طرف دولت محمود واعظی، محمدباقر نوبخت، عبدالناصر همتی و محمد نهاوندیان در این جلسه حضور داشتند.
یکی از اقتصاددانانی که در این جلسه حضور داشت در این باره به «اعتمادآنلاین» گفت که جلسه با صحبتهای حسن روحانی آغاز شد و ابتدا رئیسجمهور مقدمهای را مطرح کرد و سپس برخی از حاضران هر کدام به مدت ۵ دقیقه صحبت کردند و در انتها هم رئیسجمهور جمعبندی کرد که دولت بد عمل نکرده است؛ حرفهای او تفاوتی با صحبتهای دیروزش در دانشگاه تهران نداشت.
به گفته او، بیشتر صحبتهای اقتصاددانان بر این محور بود که دولت میتوانست در حوزه ارز، نقدینگی، بانک و... بهتر عمل کند.
او در ادامه گفت که حسین عبده تبریزی، جعفر خیرخواهان، غلامرضا زمانیان، حجت میرزایی، تیمور رحمانی، احمد توکلی، محسن رنانی، صادقالحسینی، سید فرشاد فاطمی، سعید لیلاز، مرتضی رحمتی، مرتضی زمانیان، سیدعلی مدنیزاده، ندری، کامران زمانیزاده، زهرا کریمی، ابوالقاسم مهدوی، سعید اسلامی بیدگلی، کوثر یوسفی و سربندی، حاضر بودند.
او گفت: وقت آنقدر کم بود که نمیشد بستهای پیشنهادی و یا راهکاری عملی به دولت ارائه کرد و بیشتر مباحثی کلی مطرح شد.
او افزود: این جلسه تبلیغاتی نبود و دولت این احساس را میکند که به کمک دیگران نیاز دارد و رئیسجمهور گفت که علاقه دارد این نوع جلسات ادامه پیدا کند و سر موضوعات مشخص با ترکیبات تخصصیتری برگزار شود.
احمد توکلی: بعضی صحبتهای رئیسجمهور منطقی و قانعکننده بود/ این جلسات دولت را به اهل فکر نزدیک میکند
احمد توکلی، عضو اقتصاددان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آقای روحانی در جلسه امروز با اقتصاددانان توضیح داد که چه محدودیت و معذوریتهایی برای دولت وجود دارد که من فکر میکنم دانستن این معذوریتها برای مردم مفید است.
امروز همانطور که حسن روحانی وعدهاش را داده بود، جلسه رئیس جمهور با اقتصاددانان برگزار شد. احمد توکلی، عضو اقتصاددان مجمع تشخیص مصلحت نظام که در این جلسه حضور داشته ضمن موثر دانستن این جلسه میگوید بعضیها از صحبتهای رییسجمهوری از منطق قانعکننده برخوردار بوده است.
براساس گفتههای احمدی توکلی در این جلسه حدود ۴۰ اقتصاددان حضور داشتهاند که که ۱۶ تا ۱۷ نفر از آنها نظرات خود را مطرح کردهاند. البته نکته مورد توجه در این میان حضور نداشتن اسحاق جهانگیری در این جلسه بود.
متن گفتوگوی «اعتمادآنلاین» با احمد توکلی را در زیر بخوانید:
*آقای توکلی، شما در جلسه اقتصاددانان با رییسجمهوری حضور داشتید؟
بله.
*فکر میکنید این جلسه چقدر موثر بود؟
این جلسه ذاتا پسندیده است. این جلسات، دولت را به اهل فکر و اهل فکر را به دولت نزدیک میکند و از زوایای مختلفی تاثیرگذار است. همین که رییسجمهور به عنوان فردی که بعد از رهبری بالاترین مقام اجرایی است و اختیار امور اجرایی را در اختیار دارد، وقتی حضوری و چهرهبهچهره مباحث را از اهل علم درباره کار خود و کار دولت بشنود، راهنماییهای احتمالی و تشریح وضعیت از نگاههای مختلف به صورت طبیعی تاثیر میگذارد.
*چه تعدادی بودند؟
از دانشگاههای مختلف حدود ۳۰ تا ۴۰ اقتصاددان و اساتید دانشگاههای مختلف حضور داشتند و ۱۶ تا ۱۷ نفر نظرات خود را درباره وضعیت فعلی کشور بیان کردند. نظرات تنوع داشت و ما امیدوار هستیم که این جلسه تکرار شود.
*نظر دولت و نظرات اقتصاددانها را چگونه دیدید؟ چقدر با هم فاصله داشت؟
چون نظر اقتصاددانها یکی نبود نمیتوان گفت چقدر فاصله داشت، فقط میتوان گفت که موثر بوده یا نبوده است.
*شما صحبتهای مطرح شده از طرف اقتصاددانها را چگونه دیدید؟
بالاخره یک عده آدم که در این رشته مطالعه کردند و برخی از آنها هم کار تجربی انجام دادهاند و مانند خود من که فعالیت سیاسی اقتصادی دارم، حرف برای گفتن دارند. اگر این حرفها مطرح شود خوب است، حالا ممکن است که کسی این حرفها را بپذیرد و عمل کند و کسی هم بپذیرد و عمل نکند. در کل جلسه خوبی بود.
*نظر دولت را چگونه دیدید؟
نظر دولت آشکار و سیاست ارزی دولت مورد نقد است. آخر کار آقای روحانی صحبت کرد و توضیح داد که چه محدودیت و معذوریتهایی دارند که فکر میکنم دانستن آن برای مردم مفید است؛ چون اگر ایشان کار الف را انجام نمیدهد چون زمینه آن مساعد نیست و اگر ب را انجام میدهد به این دلیل است که زمینه آن مساعد است.
*صحبتها را منطقی دیدید؟ این محدودیتها و معذوریتهایی که مطرح شد به نظر شما واقعا در وضعیت اقتصادی که پیش آمده موثر بوده است؟
بعضیها از صحبتها از منطق قانعکننده برخوردار بود؛ برخی هم منطقی بود اما قانعکننده نبود.
*رییسجمهور فقط صحبتکردند یا فرد دیگری هم از دولت صحبت کرد؟
نه از دولت فقط آقای روحانی صحبت کردند.
*از دولت چه کسانی حضور داشتند؟
در این موارد دیگر صحبت نمیکنم.
*آقای جهانگیری هم در این جلسه حضور داشتند؟
نه آقای جهانگیری در جلسه حضور نداشتند.
- 9
- 7