چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۳۸ - ۱۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۰۷۱
دولت

دلایل ایجاد حلقه بسته در کابینه روحانی

سید رحیم ابوالحسنی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

حلقه‌ای که اطراف دولت را گرفته است روزبه روز تنگ‌تر می‌شود و دامنه آن محدودتر. پیله‌ای دور کابینه حسن روحانی تنیده شده که گویا قرار نیست هیچ‏وقت پاره شود و اگر جریان و گروهی، انتقادی مطرح می‌کنند متهم به سهم‌خواهی می‌شوند. گویا فراموش کرده‌اند که دولت یازدهم و دوازدهم به واسطه حمایت همین جریان سیاسی بود که در هر دو دوره پیروز انتخابات شد.

 

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری روز دوشنبه در کنایه‌ای به اصلاح‌طلبان اذعان کرده بود که انتقاد به دولت برای اصلاح‌طلبان رای نمی‌آورد. این سخن او با واکنش‌های زیادی روبه‌رو شد که واعظی روز گذشته در واکنش به انتقادهای اصلاح‌طلبان نسبت به اظهارات اخیرش گفت:‌ موضوع درباره انتقادهای افراد تندروی اصلاح‌طلب به دولت بود که من گفتم که ما هم اصولگرای تندرو داریم که به ما انتقاد می‌کنند و هم اصلاح‌طلبان تند که به ما انتقاد دارند و ما هیچ‌گاه با این جماعت ائتلاف نکردیم و الان هم همین را می‌گویم، بنابراین نه با اصولگرای تند و نه با اصلاح‌طلب تند هیچ ائتلافی نداشتیم.

 

حال سوال اینجاست مگر در ایدئولوژی اصلاحات جناح اصلاح‌طلب، ما گروه و یا واژه‌ای به نام اصلاح‌طلبان تندرو داریم. ایدئولوژی اصلاحات مقابله با تندروی است حالا چطور می‌شود خودش تندرو باشد. 

 

سید رحیم ابوالحسنی، رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی در واکنش به سخنان اخیر محمود واعظی به «ابتکار» گفت: آقای واعظی باید این ضرب‌المثل را در نظر داشته باشند که گفته می‌شود «گذر پوست دوباره به دباغ‌خانه می‌افتد». دنیا خیلی کوچک است و عرصه سیاست کوچک‏تر از آن، الان دوره بزن در رو نیست. سخنان آقای واعظی فقط مربوط به امسال نیست، سال‌های قبل هم ما شاهد چنین اظهارنظرهایی از سوی ایشان بودیم که پیروزی آقای روحانی را مدیون حزب «اعتدال و توسعه» می‌دانست. به نظر من ایشان در مورد حزب اعتدال و توسعه دچار توهم شده است و خود را بزرگ‌تر از آن چیزی که هستند می‌بینند. 

 

این استاد دانشگاه در واکنش به این سخن واعظی که گفته: «ائتلاف در ادبیات سیاسی به این معنی است که ما بنشینیم قول و قرار بگذاریم که دولت را چطوری تشکیل بدهیم،‌ چند نفر از این طرف و چند نفر از آن طرف در دولت باشند. چه‌مقدار وزیر سهم و چه‌مقدار استاندار سهم دارند، پس ما چنین ائتلافی با هیچ گروهی نداشتیم»، بیان کرد: بله ائتلاف در کشورهای غربی به این معنی است که قبل از هر اقدامی احزاب و تشکلات مختلف نسبت به اهداف، هزینه‌ها و پاداش‌ها قرارداد ‌ببندند. اما باید توجه داشت در کشور ما اصلا انتخابات حزبی نیست که ما این انتظار را داشته باشیم بلکه انتخابات جریانی برگزار می‌شود. در انتخابات اخیر دو جریان با هم رقابت کردند جریان و گفتمان اصولگرایان با گفتمان اصلاح‌طلب. 

 

وی افزود: پیشنهاد می‌کنم ما برویم و صحبت‌های آقای حسن روحانی را در زمان انتخابات گوش کنیم ببینیم که صحبت‌های ایشان دارای گفتمان اصلاح‌طلب بود یا اصولگرایی؟ به هر حال از این دو گفتمان که خارج نیست. آقای روحانی گفتمان اصلاح‌طلبی داشت بنابراین با آنها ائتلاف کرد. ما اگر بیاییم سخنان آقای روحانی را تحلیل محتوایی کنیم متوجه می‌شویم آقای روحانی در واقع مطالبات این جریان سیاسی را بیان کردند. اگر ما داده و نشانه‌ها آقای روحانی را بررسی کنیم می‌بینیم این سخنان در شعارها یا گفتمان‌های اصلاح‌طلبان آمده است. زمانی که آقای روحانی آمد دال‌های اصلاح‌طلبان را در سخنرانی‌های انتخاباتی، هیئت دولت و مصاحبه‌های خود مطرح کرد، کاملا ائتلاف مشخص است.

 

حالا ما بگوییم ائتلاف مطرح نبود به هر حال ایشان آمد و در این جرگه کاندیداتوری و نمایندگی اصلاح‌طلبان را پذیرفت. ما نمی‌گوییم آقای روحانی ائتلاف کرده است اما ایشان نمایندگی اصلاح‌طلبان را داشتند. آقای روحانی هم در انتخابات ۹۲ و نیز در انتخابات ۹۶ نمایندگی و کاندیداتوری اصلاح‌طلبان را پذیرفت. ایشان مطالبات اصلاح‌طلبان را به صورت وعده‌های انتخاباتی مطرح کردند، اصلا بحث ائتلاف نیست. ظاهرا آقای واعظی آشنایی به این واژه‌های سیاسی ندارند. بنابراین باید احتیاط کنند در بیان این کلمات. 

 

رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: در انتخابات ۹۲ دو گفتمان در مقابل همدیگر قرار گرفتند یکی گفتمان اصلاح‌طلبی بود و دیگری گفتمان اصولگرایی یا محافظه‌کاری. اگر گفتمان آقای روحانی را در زمان انتخابات بررسی کنیم متوجه می‌شویم کدام یک از گفتمان‌های سیاسی در کشور بود، این کاملا واضح است. گفتمان و خواسته‌های اصلاح‌طلبان کاملا مشخص است. آقای واعظی اگر آشنایی با این تحلیل و گفتمان ندارد می‌تواند از دوستان خودش کمک بگیرد. اگر ایشان به تاریخ انتخابات مراجعه کنند متوجه می‌شوند که رئیس‌جمهوری در کدام‏یک از گفتمان‌ها وارد شدند. 

 

واعظی سعی دارد با اصولگرایان بیعت کند

ابوالحسنی در ادامه افزود: به نظر من آقای واعظی گمان می‌برد که دوره و زمانه گفتمان اصلاح‌طلبی به سر آمده است و با این کارنامه ضعیف ایشان و دوستان‏شان در کابینه آقای روحانی موجب شده است که اصلاح‌طلبان نزد مردم سرشکسته شوند و احتمالا مردم از اصلاح‌طلبان رویگردان شده‌اند. به همین خاطر در حال حاضر سعی دارد با گفتمان اصولگرایی بیعت کند و لذا با نیروهای اصلاح‌طلب مقابله می‌کند. 

 

ابوالحسنی با بیان اینکه انتقاد کردن حق هر جناح و گرایشی است، گفت: ما به عنوان یک گرایش و جریان سیاسی که در دوره انتخابات بواسطه شعارها و وعده‌هایی که آقای روحانی دادند از ایشان حمایت کردیم الان حق خود می‌دانیم که منتقد ایشان در برخی از زمینه‌ها که کم‌کاری داشته‌ باشیم. به نظر من یکی از عوامل شکست روحانی حضور واعظی و دوستان‏شان در کابینه است و باعث عدم مقبولیت و کاهش محبوبیت دولت هستند. 

 

وی افزود: واعظی در صدد است که به آن طرف چراغ سبز نشان دهد که در کابینه بعدی حضور داشته باشد. اینها تصورشان این است که پیروز انتخابات بعدی جناح اصلاح‌طلب نخواهد بود به همین خاطر در تلاش هستند از این جریان تبری بجویند تا بتوانند در کابینه بعدی حضور داشته باشند. 

 

چرا زمانی که یک جریان، منتقد عملکرد دولت است آن را به سهم‌خواهی متهم می‌کنند یا مگر اصلاح‌طلبان سهم خود را از دولت جدا کرده‌اند که حالا بحث ائتلاف مطرح باشد. بحث سر تعامل است نه سهم‌خواهی، اصلاح‌طلبان ضامن روحانی در مقابل مردم بودند به همین خاطر باید منتقد عملکرد ضعیف دولت باشند. چرا که دولت روحانی به پشتوانه رای مردم به اصلاح‌طلبان، پیروز انتخابات شد.

 

الهام برخوردار

 

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش