به گزارش فارس، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور ظهر امروز در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره لایحه جامع انتخابات گفت: از سال ۹۵ لایحه جامع انتخابات کشور را وزارت کشور به دولت داده است. به این دلیل که یکبار سیاستهای کلی از سوی مقام وعظم رهبری ابلاغ شد این لایحه مجددا به وزارت کشور بازگشت و با آن سیاستها منطبق شد.
وی خاطر نشان کرد: در کمیسیون سیاسی و دفاعی هم بررسیهای لازم صورت گرفت و امروز در دولت تصویب شد.
وزیر کشور با اشاره به مشخصات این لایحه گفت: این لایحه تجمیع شده و به این دلیل که قوانین مختلفی داشتیم، هر انتخاباتی با یک قانون انجام میشد. در این قانون برای بحث احراز صلاحیتها هم تعریف دقیقتری شده است تا هدفدار شود و افرادی که صلاحیتهای کلی دارند، بتوانند شرکت کنند.
رحمانیفضلی تاکید کرد: بحث دیگر مربوط تبلیغات و شفافیت مالی و نظارت است. موضوع اجرا و نقش وزارت کشور هم جزو مسائلی بود که دقیقا به آن پرداخته شد.
وی گفت: لایحه اصلاح قانون انتخابات، لایحه نسبتا جامع و خوبی است و امیدواریم با بررسی های کارشناسی در مجلس تکمیل شود تا بتوانیم انتخابات سال ۹۸ را با این قانون اجرا کنیم.
جزئیات لایحه جامع انتخابات در هیات دولت تصویب شد
به گزارش فارس، هیأت وزیران در جلسه امروز خود به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور، لایحه جامع انتخابات را تصویب کرد.
این لایحه بر مبنای سیاست های کلی اتنخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و بررسی تجربیات پیشین در ایران و سایر کشورها و استفاده از فناوری های جدید در اجرای انتخابات تهیه و تدوین شده است که از جمله آنها می توان به اخذ و شمارش الکترونیکی آرا، امکان ثبت نام قبل از انتخابات از رأی دهندگان، شفاف سازی منابع هزینه های تبلیغاتی نامزدها، امکان رأی دادن به فهرست های انتخاباتی بصورت یکجا و تعیین شرایط قابل راستی آزمایی برای امکان ثبت نام داوطلبان اشاره کرد.
اصلاح نظام انتخاباتی از دیگر موارد پیش بینی شده در این لایحه است؛ از جمله این اصلاحات، نقش احزاب در انتخابات، حضور بیشتر بانوان در مجلس شورای اسلامی، پیش بینی احکام دقیق تر درخصوص عدم دخالت نیروهای غیرمرتبط با انتخابات، شیوه های اعمال نظارت از سوی مراجع نظارتی، تبیین حدود وظایف مراجع مورد استعلام، تعریف عملیاتی از رجل سیاسی و مذهبی، ملاک قرار گرفتن خوداظهاری برای تشخیص تدین و وفاداری به نظام و قانون اساسی و برجسته کردن نقش تشکل های مردم نهاد قابل ذکر هستند.
رفع برخی از ایرادهای اجرایی مانند زمان تمدید اخذ رأی، نقاط مناقشه برانگیز و اختلافی و تفکیک دقیق تر صلاحیت هریک از دستگاه های اجرایی و نظارتی نیز از جمله موارد پیش بینی شده در لایحه جامع انتخابات است.
- 15
- 3