چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۱۹۰۸
دولت

پس از ماجرای استاندار گلستان، این بار نوبت به پلدختر رسید/ ناکارآمدی وزارت کشور تا چه زمانی باید تحمل شود؟

عبد الرضا رحمانی فضلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

در شرایطی که شهرستان پلدختر به دلیل وقوع سیل همچنان در وضعیت بحرانی قرار دارد، از روز گذشته شایعه عزل فرماندار این شهرستان دست به دست شد، اما استاندار لرستان و مشاور وزیر کشور این خبر را تکذیب کردند.

 

در روز‌های گذشته، انتقادات فرماندار پلدختر از نحوه عملکرد دستگاه‌های گوناگون در خدمت رسانی به سیل زدگان باتاب زیادی داشته. نعمت الله دستیاری از کافی نبودن کمک‌ها و نیز عدم هماهنگی در توزیع آن‌ها انتقاد کرده بود. اما تندترین انتقادات او زمانی بود که از حوه مدیریت بحران انتقاد کرده بود. او گفته بود: «متاسفانه از موازی کاری رنج می‌بریم، معلوم نیست چه کسی فرمانده اصلی است، کل دستگاه‌ها به وظایف خود واقف نیستند و به درستی انجام نمی‌دهند، مدیرکل هلال احمر باید ساکن پلدختر میشد، من او را ندیدم، ما در حالت اضطرار قرار داریم.»

 

استاندار لرستان در میانه بحران پلدختر مرادپور معاون عمرانی خود را به عنوان نماینده تام‌الاختیار در مدیریت بحران پلدختر منصوب کرد و از تمامی دستگاه‌ها و ارگان‌های امدادرسان خواست که با هدایت و مسئولیت نماینده تام‌الاختیار استاندار، در امر مدیریت بحران و کمک‌رسانی به مردم نهایت اهتمام و تلاش مضاعف را انجام دهند.

 

واکنش وزیر کشور به انتقادات فرماندار پلدختر، اما منفعلانه بوده. عبدالرضا رحمانی فضلی در گفت و گویی رادیویی گفت که «فرماندهی در سطح ملی، مسئولیت ستاد مدیریت بحران است. در راس کشور رئیس جمهور است که جانشین ایشان بنده به عنوان قائم مقام خدمت می‌کنم. سازمانی داریم که آقای نجار مسئول آن هستند. هر دستگاهی در حوزه وظایف خود مسئولیتی دارد. در استان‌ها استاندار رئیس است. در شهرستان فرماندار رئیس است. قبل از وقوع حادثه، ستاد بحران وظیفه پیشگیری دارند. بعد از بروز حادثه ستاد تمام امکانات را بسیج می‌کند. هماهنگی در ستاد به خوبی انجام می‌شود. اما در عمل در کار بحران تداخل‌هایی پیش می‌آید. در جایی هم مشکل تخلیه آب و تخلیه جمعیت و قطعی برق وجود دارد. بخشی از تداخل‌ها طبیعی است. تداخل‌ها تا کنون در حداقل بوده است. من به عنوان مسئول هیچ گلایه‌ای ندارم.»

 

اظهارات وزیر کشور پاسخ قانع کننده‌ای به اظهارات فرماندار پلدختر نیست. اینکه در بحرانی اینچنین موازی کاری دستگاه‌ها مانع انجام کار شود و فرمانده اصلی مشخص نباشد همگی به ضعف وزارت کشور باز می‌گردد؛ وزارتخانه‌ای که ستاد مدیریت بحران زیر نظر آن فعالیت می‌کند. طبیعی است که اگر ناهماهنگی‌هایی که فرماندار پلدختر می‌گوید، رخ داده باشد، خودِ فرمانداری، استانداری لرستان و وزارت کشور مسئولند و باید پاسخگو باشند.

 

فرماندار پلدختر می‌گوید کل دستگاه‌ها به وظایف خود واقف نیستند. معنای دیگر حرف فرماندار این است که تقسم کار درستی صورت نگرفته و یا مدیریت صحیحی برای هماهنگ کردن کار‌ها وجود ندارد. طبیعی است که این موضوع نیز به ترتیب به همان فرمانداری، استانداری و در نهایت وزارت کشور باز می‌گردد.

 

در بحران‌های مشابه، دستگاه‌های مختلف به کمک می‌آیند. در چنین شرایطی استاندار و یا فرماندار آن استان یا شهرستان باید خود شخصا به هماهنگی میان دستگاه‌ها بپردازد و هیچ عقل سلیمی بهانه‌هایی مانند اینکه «بقیه دستگاه‌ها هماهنگ نیستند» قابل قبول نیست، زیرا وظیفه هماهنگ کردن با خود این مسئولین است.

 

در نهایت اینکه مسئولیت نهایی با وزارت کشور است. اگر از نظر این وزارتخانه مدیری کوتاهی کرده، باید تصمیم لازم را در اسرع وقت بگیرد. اگر موازی کاری و ناهماهنگی وجود دارد، این وزارتخانه است که باید آن را رفع کند و اگر حضور مدیر خاصی در منطقه ضروری باشد باز هم وزارت کشور باید آن را گوشزد و شرایط را فراهم کند.

 

با این حال، رحمانی فضلی در همان گفت و گوی مورد اشاره به نوعی خواسته از این مسئولیت شانه خالی کند. او ابتدا توضیح داده که همکاران در ستاد مقابله با بحران، که حدود ۳۰ دستگاه اجرایی دولتی و نهاد عمومی غیر دولتی و نیرو‌های نظامی، انتظامی، صدا و سیما، قوه قضائیه عضو هستند کار را دنبال می‌کردند. ۱۴ کمیته داریم که مسئولیت هر کمیته با یک دستگاه هست.

 

اما او با بیان اینکه «درچنین شرایطی تصمیم گیری و اقدام کار ساده‌ای نیست» گفته است که «یکی از موضوعاتی که باید برای مردم اطلاع رسانی شود تصوری است که از ستاد بحران دارند. ستاد بحران یک نهاد مستقل نیست. ستاد بحران متشکل از ۳۰ دستگاه است که در مواقع خاص و شرایط بحرانی خاص مانند (سیل، زلزله و ریزگرد) دور هم جمع می‌شوند.»

 

به بیان ساده تر، وزیر کشور خواسته تا با اعلام اینکه «ستاد بحران یک نهاد مستقل نیست» از مسئولیت هماهنگ کردن آن‌ها شانه خالی کند. در حالی که همان قانون وظیفه هماهنگ کردن این دستگاه را نیز به درستی مشخص کرده و به قول خود رحمانی فضلی، در راس کشور رئیس جمهور و جانشین او نیز وزیر کشور است.

 

سال هاست بسیاری از شخصیت‌های سیاسی از ناکارآمدی وزارت کشور و به ویژه ستاد بحران انتقاد می‌کنند. اوضاع به هم ریخته امدادرسانی در سیل پلدختر تصدیقی بر این انتقادهاست. اینکه هنوز هیچ راه ارتباطی به شهرمعمولان وجود ندارد و راه ارتباطی خود شهر پلدختر نیز صرفا از سمت خوزستان باز شده و یا بسیاری از روستا‌ها هنوز در محاصره اند و امدادرسانی به آن‌ها دشوار است، شاید در چنین حادثه‌ای غیرعادی نباشد. آنچه مورد انتقاد است، عدم هماهنگی دستگاه‌ها برای رفع این بحران است که حتی صدای خود فرماندار را نیر در آورده.

 

نکته قابل تامل اینکه در بحران سیل گلستان نیز پس از حواشی پیرامون استاندار سابق، آنچه مورد انتقاد بود، تعلل و انفعال وزیر کشور بود که در نهایت باعث شد تا معاون اول رئیس جمهور راسا وارد ماجرا شده و استاندار را برکنار و سرپرست استانداری را تعیین کند. اکنون افکار عمومی واکنش مجلس به این ماجراها نیز تعقیب می کند.

 

 

entekhab.ir
  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش