شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۲۱:۴۷ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۴۰۹
دولت

امیدواریم مرز خسروی از این هفته به صورت رسمی بازگشایی شود

رحمانی فضلی: در نظام بودجه‌ریزی تنها ۱۲ درصد اختیارات به استان‌ها داده می‌شود

عبدالرضا رحمانی فضلی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت
وزیر کشور گفت: در نظام بودجه‌ریزی بیش از ۱۲ درصد اختیارات به استان‌ها نمی دهیم که باید این شیوه اصلاح شود.

به گزارش فارس، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور عصر امروز در نشست سراسری مدیران دفاتر تسهیل گری مناطق حاشیه نشین، اظهار داشت: موضوع تسهیل‌گری خدمات رسانی به محلات به ویژه محلات کم‌برخوردار موضوعی است که در جلسات شورای اجتماعی در حضور مقام معظم رهبری و سران قوا مطرح شد و سپس در برنامه ششم جزء وظایف قانونی قرار گرفت.

وی افزود: تسهیل‌گری به معنای ایجاد یک دستگاه در کنار دستگاه دیگر و یا یک نهاد در کنار نهاد دیگر نیست و اگر این تصور باشد راه را به اشتباه رفته‌ایم این نهاد ایجاد شده تا به شعار اجتماعی شدن، پاسخگوی مطالبات نیازها و رفع آسیب ها در محلات آسیب پذیر پاسخ مناسبی دهیم.

وزیر کشور بیان کرد: شما تسهیل‌گران در هر محله باید بتوانید با برقراری ارتباط با همه نهادهای مردمی و خدمات رسان، معتمدان محلات، نسبت به ارتقای سطح مشارکت و با پاسخگویی به نیازها و مطالبات پاسخ مناسب دهید.

 وی افزود: پیشنهاد ما این است که عنوان مدیر را از روی خودتان بردارید که اگر اینطور باشد در یک سیستم اداری قرار می گیرید باید اسمی مردمی روی تان باشد تا بتوانید پیوندی با مردم ایجاد کنید. شما پاسخگوی نیازهای مردم هستید نباید این تلقی ایجاد شود که شما یک قدرت دارید که البته اگر این قدرت را دارید در نتیجه بسیج شدن همه دستگاه‌های اجرایی است که شما آن را بسیج کرده اید تا به کمک تان بیاید، بنابراین عنوان مدیر را تغییر دهید.

رحمانی فضلی بیان کرد: شما باید موضوع انگیزه و علاقه را جدی بگیرید اگر به عنوان یک کارمند وارد محلات شوید در چارچوب رفتارهای اداری راه را به اشتباه خواهید رفت. چشمه های جوشان خدمات‌رسانی در دل مردم و در درون مردم جاری می‌شود و به اثربخشی منتهی خواهد شد.

 وی بیان کرد: شما باید نگاه انسان محوری نسبت به موضوع تسهیل‌گری داشته باشید یعنی شما افراد تسهیل‌گری هستید که این خدمات را به مردم این مناطق کم برخوردار ارائه می‌دهید. در این مسیر دو اشکال وجود دارد که می‌توان به عوامل طبیعی همچون خشکسالی و برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی اشتباهی که در نظام اداری پیش از انقلاب وجود داشت اشاره کرد. سیلی که تا به امروز جاری شده و شاهد عدم توازن در حوزه‌های مختلف از جمله امکانات منابع فرصت ها و توزیع جمعیت هستیم.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: شما باید نگاه علمی به مسائل داشته باشید زمانی که وارد محله می‌شوید شاهد انبوهی از جمعیت هستید که هر کدام از آنها با مشکلاتی روبه‌رو هستند اگر الگوی رفتاری علمی تعریف شده‌ای نداشته باشید نمی توانید برای حل مشکلاتشان کاری انجام دهید.

وی بیان کرد: معتقد نیستم همه محلات کم‌برخوردار حاشیه نشین هستند چرا که حاشیه نشینی معنای خاص خود را دارد گاهی اوقات زمانی که به این مناطق می روم آنها گلایه‌مند هستند که به ما حاشیه نشین نگویید چراکه ما در این محلات شهید داده‌ایم و در این محله زندگی می کنیم باید در تعاریف و به کارگیری واژه ها دقت کنیم همچنین آماری که از حاشیه نشینی ها وجود دارد به نظر می‌رسد این آمار غلط است چرا که هنوز معنای درستی از حاشیه نشینی نداریم.

 وزیر کشور افزود: اگر نگاه ساختارگرایانه را به درستی بشناسیم، می‌توانیم موضوعات این محلات را اولویت‌بندی کنیم و بر اساس اولویت‌ها کارهایی را انجام دهیم و مردمان این مناطق حق قانونی و شهروندی را دارند که از حداقل امکانات همچون آب، برق، خیابان کشی و کوچه بندی برخوردار باشند.آنها از ما تقاضا دارند تا در این موارد مشکلاتشان را حل کنیم.  استاندار هم به این مناطق سفر کرده بود به این نتیجه رسیده بود که مشکلات این مناطق این موارد هستند.

وی بیان کرد: ما از طرفی با محدودیت منابع روبرو هستیم و از طرفی هم باید اولویت‌ها را هم در نظر بگیریم و نگاه علمی به آنها داشته باشیم. ما باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم یعنی ما باید هماهنگ کننده و منتقل کننده باشیم و سپس از توانمندی‌های خودشان بهره مند شویم و همبستگی اجتماعی را تقویت کنیم همچنین نهادهای مردمی، خیرین و هیئت‌ها و دانشگاه‌ها را وارد میدان کنیم و آنها را در این امر سهیم کنیم.

رحمانی فضلی تصریح کرد: می‌توانیم به جای مدیر از واژه یاران تسهیل‌گر استفاده کنیم. شما باید خودتان را در محلات تکثیر کنید و در این جمعیت محدود باقی نمانید.

وی افزود: شما باید تلاش کنید تا در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی و مشارکتی کارها را پیش ببرید تا رضایت‌مندی مردم را به دست بیاورید، رضایت مندی مردم این است که تصور کنند ما دلسوزان کنارشان هستیم و باید از ظرفیت‌های خودشان استفاده کنیم. آنها سرمایه‌های اجتماعی هستند و باید تبدیل به اعتماد شوند.

وزیرکشور  بیان کرد: دستگاه‌هایی که به عنوان حاکمیتی نقش مهمتری را ایفا می‌کند باید اولویت شهرداران شهرها و کلان شهرها را در خدمات رسانی مناطق قرار دهند که می توان به شهرهایی همچون مشهد، تهران شیراز و اصفهان اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: مسئله بعدی ایجاد نشاط مشارکت کارآمدی اعتمادسازی و امید آفرینی و اثربخشی فعالیت در فضای عمومی محلات است، باید هدف گذاری و برنامه ریزی مان با نگاه علمی به محلات باشد. مسائل فرهنگی مساله زمانبری است و انتظار نتیجه کوتاه‌مدت را ندارم اما این مسائل باید به صورت مداوم استمرار داشته باشد تا شاهد به دست آوردن نتایج مثبت و اثربخشی باشیم.

رحمانی فضلی یادآور شد: نظام بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی و اداری یک نظام کاملاً متمرکز بخشی و بدون اختیارات است. البته این نوع نظام پیش از انقلاب بود و پس از انقلاب شاهد گشایش های زیادی بودیم. همچنین در نظام بودجه‌ریزی بیش از ۱۲ درصد اختیارات به استان‌ها نمی دهیم که باید این شیوه اصلاح شود.

وی بیان کرد: ما در سه سطح کار را پیگیری می کردیم که می‌توان به سطح منطقه‌ای، استانی، شهرستانی و محلاتی اشاره کرد. در سطح منطقه‌ای ما با کمک سازمان برنامه و بودجه استان ها را به ۹ منطقه تبدیل کرده ایم و سعی کرده‌ایم تبادل امکانات و ظرفیت‌ها بین این مناطق انجام شود.

وزیر کشور ادامه داد: در دومین سطح استانی ما ۳۱ شهرستان را احصا کرده‌ایم که نسبت به دیگر شهرستان ها بالاترین سطح را از نظر کم برخورداری بهره‌مند هستند. مدلی را طراحی و دستورالعمل را پیش گرفتیم. ما باید بتوانیم در فضای مناسب نظام برنامه نویسی را عوض کنیم و امکانات ملی را با توجه به ظرفیت‌های منطقه‌ای توزیع کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شما نقش‌آفرین اصلی در نحوه چگونگی موفقیت الگوی در این چند لایه هستید و باید با انگیزه ، علاقه جدیت و خستگی‌ناپذیر، جهادی و ایثارگری این کارها را انجام دهید.

 امیدواریم مرز خسروی از این هفته به صورت رسمی بازگشایی شود

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در حاشیه نشست سراسری مدیران دفاتر تسهیل گری مناطق حاشیه نشین، اظهار داشت: وزارت کشور در ماه محرم و صفر متولی موضوعاتی همچون امنیت انتظامات و سازماندهی مراسم عزاداری است، به گونه‌ای که مردم در آرامش و امنیت عزاداری را انجام دهند، برای تحقق این امر از یک ماه قبل برنامه‌ریزی شده است تا به نحو احسن کارها را به پیش ببریم.

 وی افزود: وزارت صمت برای برخی از امکانات و خوراکی‌ها برای مساجد و هیئات در نظر گرفته است. امیدواریم امسال اربعین باشکوه تری داشته باشیم، البته هر سال این شکوه افزایش می‌یابد.

 وزیر کشور بیان کرد: سال گذشته ۲ میلیون و دویست و سی هزار نفر زائر داشتیم که در شرایط مطلوبی به عراق سفر و در نهایت به کشور بازگشتند. امیدواریم مرز خسروی از این هفته به صورت رسمی بازگشایی شود.همچنین لغو روادید از اوایل محرم انجام شده است.

وی اظهار داشت: ما امکانات و خدمات امور زیرساختی را در استان‌های خوزستان ایلام و کشور کرمانشاه تقویت کرده‌ایم تا مردم به سهولت این رفت و آمد و سفر را انجام دهند اما اربعین امسال یک مسئله مردمی و خودجوش است.

رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: دولت و دستگاه های اجرایی اعم از دولتی و غیردولتی همه در امور خدماتی و زیرساختی کمک می‌کند اما در نهایت این مردم هستند که با تأمین امکانات و تشکیل هیات و کاروان‌ها خدمات مطلوبی را در اختیار زائران قرار می‌دهند.

وی در ادامه بیان داشت: از زائران تقاضا می‌کنیم تا به توصیه‌های مسئولان توجه کنند و در قالب کاروان‌ها ثبت نام کنند. همچنین نظم و ترتیب اعزام مناسب با آن زمان انجام شود و در طول مسیر به تمام توصیه‌های و بیانیه ها به ویژه در کشور عراق توجه کنند. اخیرا وزیر کشور عراق مهمان ما بود و قرار است در آینده نزدیک به کشور عراق سفر سفر کنم.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش