یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۵۵ - ۲۱ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۳۲۲
دولت

۸ سال بایکوت هنرمندان یا تبرئه عملکرد

تناقض‌ در گفتار و رفتارهای رئيس دولت‌ سابق نسبت ‌به هنرمندان/ تکذیب بازگشت احمدی نژاد به قدرت توسط کیهان

اخبار جدید از محمود احمدی نژاد,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,دولت

بسيار مشاهده شده که افرادي در دوران تصدي امور و مسئوليت نگاه خاص يا بسته‌اي نسبت به برخي مسائل داشته‌اند اما پس از چندي که از مصدر امور کنار رفته‌اند نظرات و ديدگاه‌هاي دگرانديشانه‌‌اي مطرح کرده‌اند. محمود احمدي‌نژاد از جمله اين افراد است. عملکرد فرهنگي وزارت ارشاد و سياست‌هاي فرهنگي دولت وي خود پيداست که نوع نگاه وي و دولتش نسبت به مقوله فرهنگ و هنر چگونه بوده است. اينکه از سويي صداي ربناي استاد شجريان را حذف کرده و در مقطع ديگر شعر او را آرمان خود تلقي کنيم نوعي تناقض آشکار است. در اين راستا پنجشنبه گذشته رئيس دولت‌هاي نهم و دهم در گفت‌وگويي ويدئويي نسبت به برخي خوانندگان و هنرمندان کشور مواضعي اتخاذ کرده که در نوع خود جالب و جنجالي بوده است؛ از ظلمي که در حق حبيب محبيان رفته تا استاد شجريان که احمدي‌نژاد شعر او را آرمان خود قلمداد کرده است. ناگفته پيداست در شرايط فعلي احمدي‌نژاد درصدد است با اظهاراتي عامه‌پسند در حوزه‌هاي مختلف محبوبيت عمومي پيدا کند.

موج سواري برعلاقه‌ مردم

نگاهي به سياست‌هاي فرهنگي دولت‌هاي مختلف نشان مي‌دهد در حالت کلي مقوله فرهنگ و هنر به‌خصوص براي برخي دولت‌ها بيشتر وجهه زينتي و ويترين داشته و کمتر شاهد بوده‌ايم که دولت‌ها به طور تخصصي از زير‌مجموعه‌هاي فرهنگ و هنر همچون موسيقي، تئاتر يا کتاب حمايت کنند. هر چند در نگاه بدبينانه، بسياري حمايت موسمي دولت‌ها از اصحاب فرهنگ و هنر را صرفا انتخاباتي و براي کسب راي جامعه هنري مي‌دانند. همانطور که شاهد بوديم کانديداهاي انتخاباتي در مقاطع مختلف با هنرمندان يا گروه‌هاي مختلف هنري ديدار يا عکس يادگاري مي‌گرفتند که بتوانند حمايت حاميان آن چهره‌ها را نيز به‌دست آورند.

اين رويکرد در دولت‌هاي نهم و دهم بسيار پر‌رنگ‌تر شد و اساسا در اين دولت‌ها بود که عرصه بر اهالي فرهنگ و هنر سخت‌تر آمد. چنانکه شاهد بوديم در اين دولت‌ها روزنامه‌هاي بسياري رو به تعطيلي و توقيف گراييدند، خانه سينما به طرز نادرستي تعطيل شد و حتي فعاليت‌‌هاي فرهنگي نيز به طرز محسوسي تقليل يافت. در اين دوره نظارت‌ها افزايش يافت و بسياري از کتاب‌هاي داراي مجوز لغو مجوز شدند. بسياري از فيلم‌ها در دولت نهم توقيف اما در دولت دهم با مراتبي لغو توقيف شدند. اين نوع رويکردها نشان مي‌دهد دولت‌هاي نهم و دهم بيش از نگرش فرهنگي از حوزه فرهنگ بهره‌برداري‌هاي سياسي داشته‌اند.

مويد اين امر نيز به نوعي بازگرداندن برخي خوانندگان خارج‌نشين همچون حبيب محبيان و نصر‌ا... معين بود که اولي پس از طي چند مدت به دليل بيماري فوت و ديگري نيز پس از مدتي ايران را ترک کرد و دولت نيز نوعي ژست مردم‌مدارانه، آزادي‌خواهانه و مدافع هنرمندان گرفت. هر چند قاطبه هنرمندان معتقدند در آن دوران وقع چنداني به هنرمندان نهاده نشد. حال اينکه برخي بخواهند بر موج احساسات، علاقه‌مندي‌ها و مطالبات فرهنگي مردم سوار شوند و براي عرضه مجدد خود به جامعه رويکردهاي سابق دولت خود را در مواجهه با عرصه فرهنگ و هنر ناديده گرفته و خود را همراه مردم و دوستدار هنرمندان و آثارشان نشان دهند، ناگفته پيداست که به نوعي جمع‌اضداد است و جامعه چنين رويکردي را نمي‌پذيرد. بهتر اين است که هر کس عملکرد درست يا غلط دولت خود را پذيرا باشد و براي حافظه تاريخي جامعه نيز ارزش قائل شود، چون مردم کساني که عملکرد خود را پذيرا هستند، از آنهايي که‌ با تغييرات جامعه درصدد تغيير رويکردهاي خود هستند از هم متمايز مي‌کنند.

شعر شجريان آرمان من است؟!

پنجشنبه بود که ويدئويي در فضاي مجازي پخش شد و به سرعت به صدر ويدئو‌هاي پر‌بازديد راه يافت. ويدئويي که در آن رئيس دولت‌هاي نهم و دهم در گفت‌و‌گويي نسبتا جنجالي به اظهار‌نظر در خصوص برخي خوانندگان و هنرمندان کشورمان پرداخت. محمود احمدي‌نژاد پس از پخش قطعه‌اي از حبيب محبيان در اين خصوص که ماجراي حبيب از کجا شروع شده، اظهار داشت: حبيب به نظر من انساني وارسته، عارف و اخلاقي بود که دوست داشت به ايران بيايد و اشکالي نداشت که بيايد. عده‌اي هستند که نمي‌دانم با چه تفکري مي‌گفتند که نخير نبايد ايشان بيايد اما من کلا با اين رويکرد مخالف بودم. هي من فشار مي‌آوردم و مي‌گفتند چشم، اما به او زنگ مي‌زدند که اگر بيايي در فرودگاه تو را دستگير مي‌کنيم.

وي ادامه داد: به نظرم به حبيب ظلم شد و من همان موقع و همين الان نيز به اين موضوع معترضم. رئيس دولت‌هاي نهم و دهم در خصوص عليرضا افتخاري خواننده کشورمان و ماجراي در آغوش گرفتن وي در مرداد ۸۹ گفت: به نظر من خيلي عادي بود. من همه را دوست دارم و اتفاق عجيب و غريبي نبود. ايشان هنرمند بود، اجرا کرد و بعد او را در آغوش کشيدم. برخي مي‌گويند همه دنيا بد هستند و ما خوبيم. من آقاي افتخاري را دوست دارم و وي را براي فرهنگ کشور مفيد مي‌دانم. آن زمان عده‌اي مي‌گفتند جامعه هنري از آن ماست و چرا يک هنرمند بايد با احمدي‌نژاد دست بدهد. احمدي‌نژاد در خصوص استاد شجريان، شعر تفنگت را زمين بگذار و اتفاقات پس از آن در سال ۸۸ بيان کرد: خداوند به استاد شجريان سلامتي دهد. واقعا تحت‌فشار‌ترين رئيس‌جمهور ايران من بودم‌ و اتفاقا چيزي که استاد شجريان خوانده آرمان من است. وي در خصوص خوانندگي زنان اين پرسش را مطرح کرد که براي خواندن زنان ممنوعيت قانوني داريم؟ مجري برنامه نيز اشاره داشت که ايراد قانوني نه ولي ايراد فقهي داريم و احمدي‌نژاد گفت پس قانون نيست.

*حميد شجاعي

کیهان: قرار نیست احمدی نژاد به قدرت برگردد

روزنامه کیهان به اظهارا احمد مازنی نماینده مجلس دهم که گفته است "نمایندگان مجلس جدید دنبال بازگشت دوران احمدی‌نژاد هستند اما کتمان می‌کنند" واکنش نشان داد. 

این روزنامه نوشت: درباره ادعای این که مجلس جدید دنبال بازگشت احمدی‌نژاد است باید گفت افراطیون مدعی اصلاحات بهتر از هر کس می‌دانند که امکان بازگشت احمدی‌نژاد به عرصه سیاست وجود ندارد، به همان دلایلی که امکان بازگشت امثال خاتمی نیست. اما عمدا اصرار دارند کشور را مجبور به انتخاب میان روحانی و احمدی‌نژاد کنند. البته دولت ائتلافی روحانی آن قدر بد عمل کرده که عملکرد دوره احمدی‌نژاد با وجود همه تخلف‌ها و انحرافات سه سال قبل وی و برخی اطرافیانش باز هم در حوزه اقتصادی بهتر از دوره روحانی در ذهن مردم ارزیابی می‌شود. اما در آینده قرار نیست کشور متوقف نوع سیاست‌ورزی روحانی یا احمدی‌نژاد متوقف بماند.

armanmeli.ir
  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش