رئیس جمهور روحانی گفته است مردم در برابر تحریمها خم به ابرو نیاوردند. از طرفی ویدیویی این روزها دست به دست میشود که یک مرد خوزستانی در ملاقات حضوری با رئیس مجلس شورای اسلامی چنان دارد استغاثه میکند که نه تنها خم ابروی او دیده میشود، بلکه از خم شدن کمر زیر تحمل انبوه مشکلات و گرفتاریها حکایت دارد.
جدا از اینکه ملاقاتهای عمومی در میان مسئولیتداران عرصه سیاست در ایران چندان ربط وسیعی به کیفیت مدیریت آنها ندارد و گاهی هم برای پوشاندن ضعف مدیریتی خودشان از این ترفند استفاده میکنند، اما به هر صورت سبب آگاهی میشود، به طریقی که هر بار که یکی از مدیران میگوید همه چیز خوب است، همین تصاویر نشان میدهد که خیر؛ همهچیز هم خوب نیست.
با این وجود واقعاً چرا رئیس دولت چنین سخنی را گفته است؟ مدتی قبل «حسامالدین آشنا» مشاور رئیسجمهور در یک گفتوگو با «اندیشه پویا» گفته بود که «رئیسجمهور میداند در هفت روز همین هفته، قیمت کالاهای اساسی و قیمت خردهفروشی در میادین میوه و ترهبار و در فروشگاههای زنجیرهای چقدر است...اگر اجاره خانه گران شود، اولین کسی که متوجه میشود شخص رئیسجمهور است.» اما با وجود همه این دانستنها، آقای روحانی معتقدند مردم خم به ابرو نیاوردند. به نظر میرسد گزارشهایی که آقای «آشنا» مدعی هستند بهطور مداوم برای رئیسجمهور ارسال میشود تا همینجا باشد و احتمالاً گزارشهای مربوط به اثرات این افزایش قیمتها و سخت شدن جریان زندگی! برایشان ارسال نشده است.
از اینرو شاید بد نباشد این موارد یادآوری شود. چندی پیش رسانهها از خودکشی دختر یازده سالهای در ایلام نوشتند که بررسیهای تیم مددکاران بهزیستی نشان داد «زینب» بر اثر فقر چنین تصمیمی را گرفت. یا در موردی دیگر «فاطمه دانشور» مدیر موسسه خیریه «مهرآفرین» در گزارشی نوشت که مراجعه زنان با فرزندانشان به این موسسه به دلیل ترک همسران آنها در ماههای اخیر بیشتر شده، چراکه همسران آنها به دلیل فقر و بیکاری نمیتوانستند هزینههای خانواده خود را تامین کنند، به همین دلیل آنها را ترک کردند. در موردی دیگر خودکشی کارگر یک میدان نفتی قصهای پر غصه از این خمِ افتاده بر ابرو دارد که گویی دیده نمیشود. مواردی از این دست بسیار هستند که گاهی رسانهای میشوند و گاهی نمیشوند، اما وجود دارند.
شاید پاسخ اینکه چرا رئیسجمهور با وجود روزهای سختی که بر مردم میگذرد معتقدند مردم هنوز خم به ابرو نیاوردهاند در همان گفتوگوی مشاور رئیس دولت باشد، که گفت «بعد از دیماه ۱۳۹۶ آقای روحانی دیگر آدم قبل از دیماه ۱۳۹۶ نبود.» همچنین مشاور ایشان یادآور شده «...رئیسجمهور نماد انتخاب مردم است...او باید مردم را امیدوار کند، نه ناامید؛ حتی در ناامیدکنندهترین شرایط...»
اما برای مردمی که زیر سختترین فشارهای اقتصادی هستند این سخنان امیدوارکننده چندان خوشایند نیست و احساس میکنند رئیس جمهور دارد با آنها شوخی میکند، البته یک شوخی تلخ، چراکه منتخب مردم وقتی دارد بهجای مردم صحبت میکند باید منعکسکننده اوضاع واقعی مردم باشد، زمانی هم که دارد برای مردم صحبت میکند باید منعکسکننده شرایط واقعی وضع موجود برای آنها باشد، حالا واقعاً این خمِ به ابرو نیامده چقدر با شرایط فعلی و اوضاع مردم تطبیق دارد؟
*مظاهر گودرزی (روزنامهنگار)
وضعیت اقتصادی ایران در منطقه خاورمیانه و مقایسه آن با کشورهای خلیج فارس
- 16
- 1
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۶/۲۷ - ۱۲:۴۹
Permalink