دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۱۱ - ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۱۴۷۳
بین الملل

! افشای سلاح سری و خطرناک چین برای جنگ جهانی‌سوم

جنگ جهانی سوم,شروع جنگ جهانی سوم
براساس سندی که محققان آمریکایی به آن دست یافته‌اند، دانشمندان چینی در ۶ سال گذشته خود را برای جنگ جهانی سوم با سلاح‌های بیولوژیکی و ژنتیکی از جمله ویروس کرونا آماده کرده‌اند. این بمب خبری که وزارت خارجه آمریکا هم به آن دسترسی یافته، اصرار دارد که این سلاح‌ها در حقیقت «سلاح اصلی برای پیروزی» در چنین نبردهایی خواهند بود. این اسناد حتی شرایط مناسب برای انتشار یک اسلحه بیولوژیکی را توضیح داده و تاثیری که می‌تواند روی «نظام پزشکی-درمانی دشمن» داشته باشد را مستندسازی کرده است. «تام پیمان» و «مارک نیکول» در گزارش ۸ مه ‌برای «دیلی‌میل» نوشتند، این شواهد جدید که پکن از سال ۲۰۱۵ ویروس‌های کرونا از گونه‌ای مانند سارس را در اقدامات نظامی در نظر داشته ترس و بیم‌هایی در مورد منشأ کووید-۱۹ هم برانگیخته است. چنین است که برخی مقام‌ها همچنان بر این باورند که این ویروس از آزمایشگاهی در ووهان چین گریخته است.

این پرونده از سوی دانشمندان ارتش آزادیبخش خلق و مقام‌های بهداشتی که جزئیات آن در  The Australian گزارش شده است، دستکاری بیماری‌ها برای ساخت سلاح «به روشی که قبلا هرگز دیده نشده» را بررسی کرده است. چهره‌های ارشد دولت می‌گویند که این امر «نگرانی‌های عمده‌ای» را در مورد اهداف نزدیکان رئیس‌جمهور «شی جین پینگ» در بحبوحه ترس روزافزون از فقدان مقررات مشخص این کشور در مورد آزمایشگاه‌ها ایجاد کرده است. نویسندگان این سند اصرار دارند که جنگ جهانی سوم «بیولوژیکی» خواهد بود، برخلاف دو جنگ دیگر که به ترتیب شیمیایی و هسته‌ای توصیف شدند. این سند می‌گوید تحقیقات ارجاعی حاکی از آن است که دو بمب اتمی که بر سر ژاپن ریخته شد آنها را مجبور به تسلیم کرد و جنگ جهانی دوم را به پایان رساند، اما به گفته نویسندگان سند سلاح‌های بیولوژیکی «سلاح اصلی پیروزی» در جنگ جهانی سوم خواهد بود. این سند همچنین شرایط ایده‌آل برای استفاده از اسلحه بیولوژیکی و وارد آوردن حداکثر آسیب را بیان می‌کند.

«پیمان- نیکول» در ادامه گزارش خود افزوده‌اند: دانشمندان می‌گویند چنین حملاتی نباید در وسط روز روشن انجام شود زیرا نور شدید خورشید می‌تواند به عوامل بیماری‌زا آسیب برساند و باران یا برف می‌تواند بر ذرات «آئروسل» [ذرات گرد و گاز که در هوا معلق است] تاثیر بگذارد. درعوض، باید این حملات در شب یا هنگام طلوع فجر یا غروب یا در هوای ابری انجام گیرد آن هم با «جهت پایدار باد... به طوری که ذرات معلق گاز در منطقه هدف شناور شود.» این تحقیق همچنین خاطرنشان می‌کند که چنین حمله‌ای منجر به افزایش تعداد بیمارانی می‌شود که به درمان در بیمارستان احتیاج دارند و این «می‌تواند باعث فروپاشی سیستم پزشکی دشمن شود.» نگرانی‌های دیگر شامل تحقیقات بر «افزایش عملکرد» (Gain of Function) چین در موسسه ویروس‌شناسی ووهان است - در نزدیکی جایی که اولین شیوع کووید-۱۹ کشف شد - که در آن ویروس‌شناسان در حال خلق ویروس‌های جدیدی هستند که گفته می‌شود مُسری‌تر و کُشنده‌تر‌ند.

تام توگندهت، نماینده پارلمان بریتانیا و رئیس کمیته امور خارجی گفت: «این سند نگرانی‌های عمده‌ای را درباره جاه‌طلبی برخی از کسانی که به رهبر عالی حزب توصیه ارائه می‌دهند، ایجاد کرده است. حتی تحت شدیدترین کنترل‌ها، این سلاح‌ها خطرناک هستند.» همچنین هَمیش دو برتون گوردون، کارشناس سلاح‌های شیمیایی گفت: «چین همه تلاش‌ها برای قاعده‌مند کردن و نظارت بر آزمایشگاه‌های خود را در مواردی که چنین آزمایشاتی انجام می‌شود، خنثی کرده است.» افشاگری‌های کتاب «آنچه در ووهان به وقوع پیوست» هم در ۷ مه ‌بیرون آمد. این سند - «گونه‌های جدید ویروس‌های دست‌ساز انسان به‌عنوان سلاح‌های بیولوژیک-ژنتیکی» - می‌گوید: «به‌دنبال تحولاتی در سایر زمینه‌های علمی، پیشرفت‌های زیادی در شکل‌گیری و بیرون دادن عوامل بیولوژیکی حاصل شده است. به‌عنوان نمونه، توانایی تا‌زه یافت شده در انجماد میکروارگانیسم‌ها باعث شده که بتوان عوامل بیولوژیک را ذخیره و در هنگام حملات آنها را به صورت ذرات معلق در آورد.»

تحلیلگران می‌گویند این سند ۱۸ نویسنده داشته که در آزمایشگاه‌های «پرخطر» کار می‌کردند. پیتر جنینگز، مدیر اجرایی موسسه سیاست استراتژیک استرالیا نیز نگرانی‌هایی را در مورد تحقیقات بیولوژیکی چین در مورد ویروس‌های کرونا که به طور بالقوه در آینده به‌عنوان سلاح مورد استفاده قرار خواهند گرفت مطرح کرده است. وی می‌گوید: «هیچ تمایز مشخصی برای توانایی تحقیق وجود ندارد زیرا خواه از آن استفاده تهاجمی شود یا دفاعی، اما این تصمیمی نیست که این دانشمندان بتوانند اتخاذ کنند.» او می‌افزاید: «اگر در ظاهر برای محافظت از ارتش خود در برابر حمله بیولوژیک در حال ساخت یا ایجاد مهارت‌هایی هستید، در همان زمان به ارتش خود توانایی استفاده از این سلاح‌ها را می‌دهید. شما نمی‌توانید این دو را از هم جدا کنید.» آژانس‌های اطلاعاتی مشکوک هستند که کووید-۱۹ ممکن است نتیجه نشت یا بی‌توجهی سهوی آزمایشگاه ووهان باشد. اما هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که بتواند ثابت کند این ویروس به عمد منتشر شده است.

درست طی همین هفته بود که ژائر بولسونارو رئیس‌جمهور برزیل، به شدت از چین انتقاد و این کشور را متهم کرد که با خلق کووید به‌دنبال ایجاد یک جنگ شیمیایی-میکروبی است. این اظهارات طی یک کنفرانس مطبوعاتی در روز چهارشنبه در حالی انجام شد که این رهبر تندرو سعی در فاصله گرفتن بیشتر از حملات فزاینده بر سر مدیریت داخلی این بیماری داشت که باعث شده این کشور دومین میزان مرگ‌و‌میر در جهان را داشته باشد. بولسونارو گفت: «این یک ویروس جدید است. هیچ کس نمی‌داند آیا این ویروس در آزمایشگاه متولد شده یا به این دلیل که انسان‌ها مبادرت به خوردن حیواناتی کرده‌اند که نباید می‌خوردند.» رئیس‌جمهور برزیل افزود: «اما این ویروس هست. ارتش از نوع جنگ شیمیایی، باکتریولوژی و رادیولوژیک مطلع است. آیا ما با جنگ جدیدی روبه‌رو هستیم، چه کشوری بیشترین GDP را داشته است؟ این را به شما نخواهم گفت.»

جنگ جهانی سوم,شروع جنگ جهانی سوم

اگرچه بولسونارو در سخنرانی خود نامی از چین نبرد اما داده‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) نشان داد که چین تنها عضو گروه۲۰ (G۲۰) است که تولید ناخالص داخلی‌اش در دوران همه‌گیری در سال ۲۰۲۰ روندی صعودی داشت و ۳/ ۲ درصد رشد کرد.» رئیس سازمان بهداشت جهانی هم در ماه مارس گفت که همه نظریه‌های مربوط به منشأ بیماری کووید-۱۹ پس از خواندن «گزارش WHO-China» همچنان باز است؛ هر چند گزارش مذکور این مفهوم را که ویروس از آزمایشگاه گریخته با ذکر عبارت «کاملا بعید است»، نادیده گرفت. «تدروس ادهانوم قبریسوس»، رئیس سازمان بهداشت جهانی گفت که تمام فرضیه‌ها «روی میز است» و پس از خواندن گزارش ماموریت کارشناسان بین‌المللی به ووهان، نیاز به تحقیقات بیشتر است. اما اظهارات وی تنها چند ساعت پس از آن بود که انتشار گزارش مذکور نظریه نشت آزمایشگاهی را رد کرده و گفت که انتقال ویروس از خفاش به انسان از طریق حیوان دیگر محتمل‌ترین سناریو است.  انتشار این گزارش بارها به تاخیر افتاد و این سوال و ابهام را مطرح کرد که طرف چینی سعی دارد کاری کند تا‌ از سرزنش این کشور به خاطر این همه‌گیری جلوگیری شود. منتقدان از جمله رئیس‌جمهور سابق آمریکا یعنی دونالد ترامپ، سازمان بهداشت جهانی را به تکرار طوطی‌وار پروپاگاندای چین در مورد این ویروس از زمان اعلام اولین شیوع آن در جهان متهم کردند.

اظهارات دکتر تدروس پس از آن مطرح شد که «لی زلدین»، نماینده جمهوری‌خواه نیویورک، چین را به دلیل «پنهان کردن منشأ این همه‌گیری در جهان» مورد انتقاد قرار داد در حالی که سازمان بهداشت جهانی «بارها و بارها به بازی گرفته شده است.» با این حال، دکتر آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پزشکی رئیس‌جمهور بایدن، فاش کرد که نسبت به ماموریت بحث برانگیز WHO برای کشف حقیقت «نگرانی‌هایی» دارد.

تاخیرهای مکرر در انتشار این گزارش، سوالات مهمی را در مورد این مساله مطرح کرد که طرف چینی به‌دنبال اعمال نفوذ در نتیجه‌گیری‌ها به نفع خود است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات‌متحده، در مصاحبه اخیر خود با سی. ان. ان گفت: «ما نگرانی‌های واقعی در مورد روش شناسی و فرآیندی داریم که وارد آن گزارش شده از جمله این واقعیت که پکن ظاهرا در نوشتن آن کمک کرده است.» چین این انتقاد را رد کرد و ایالات‌متحده را به «اعمال فشار سیاسی» بر کارشناسان حقیقت‌یاب متهم کرد.

 ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، گفت: «ایالات‌متحده انتقاداتی به این گزارش وارد کرده است. آیا آنها با انجام این کار به‌دنبال اعمال فشار سیاسی بر اعضای گروه کارشناسان سازمان بهداشت جهانی نیستند؟» دانشمندانی که در حال آزمایش روی بیماری‌های خفاش در آزمایشگاه به شدت امنیتی و مراقبت شده در ووهان بودند همراه با مقام‌های نظامی برجسته در پروژه‌ای عظیم برای بررسی ویروس‌های حیوانی درگیر بودند با وجود اینکه آنها چنین پیوندهایی را منکر هستند. اسناد به دست آمده از سوی «The Mail on Sunday» نشان می‌دهد که یک طرح سراسری، به کارگردانی یک ارگان برجسته دولتی، ۹ سال پیش برای شناسایی ویروس‌های جدید و کشف «ماده تا‌ریک» [dark matter: در اخترشناسی و کیهان‌شناسی، ماده تا‌ریک به ماده‌ای فرضی می‌گویند که چون از خود نور یا امواج الکترومغناطیسی منتشر یا بازتاب نمی‌کند، نمی‌توان آن را مستقیما دید؛ اما با توجه به اثرات گرانشی آن روی اجسام مرئی، مثل ستاره‌ها و کهکشان‌ها، فکر می‌کنیم باید وجود داشته باشد.]زیست شناسی دخیل در انتشار بیماری‌ها آغاز شده است. یک دانشمند برجسته چینی که اولین توالی ژنتیکی ویروس کووید-۱۹ را در ژانویه سال گذشته منتشر کرد، تنها در سه سال اول این پروژه ۱۴۳ بیماری جدید را پیدا کرد. به نظر می‌رسد این واقعیت که چنین پروژه کشف ویروسی‌ هم از سوی دانشمندان غیرنظامی و هم نظامی هدایت می‌شود، ادعاهای محرمانه ایالات‌متحده مبنی‌بر همکاری بین موسسه ویروس شناسی ووهان (WIV) و نیروهای مسلح ۱/ ۲ میلیونی این کشور را تایید می‌کند.

رهبران پنج تیم این طرح شامل «شی ژنگلی»، ویروس‌شناس موسسه ویروس شناسی ووهان که به او به دلیل سفرهایش برای یافتن نمونه‌هایی در غارها «زن خفاش» لقب داده‌اند و «کائو ووچون»، افسر ارشد ارتش و مشاور دولتی در زمینه بیوتروریسم می‌شوند. پروفسور «شی» ماه گذشته ادعاهای ایالات‌متحده را رد کرد و گفت: «من هیچ کار نظامی‌ای در WIV بلد نیستم. این اطلاعات نادرست است.» با این حال، نام سرهنگ «کائو» به‌عنوان محقق «آکادمی علوم پزشکی ارتش» ارتش آزادی‌بخش خلق در گزارش‌های پروژه ذکر شده است که همکاری نزدیکی با سایر دانشمندان نظامی داشته و مدیر «کمیته تخصصی زیست ایمنی نظامی» [Biosafety: رعایت احتیاط لازم هنگام انجام آزمایش‌های زیست شناسی] است.

کائو، متخصص اپیدمیولوژیک که در دانشگاه کمبریج تحصیل کرده است، نامش حتی در هیات مشاورین موسسه ویروس شناسی ووهان هم قرار دارد. وی دومین فرمانده تیم نظامی پس از سرلشکر «چن وی» (بهترین کارشناس دفاع بیولوژیک در این کشور) بود که تحت نظر او، به ووهان اعزام شد تا‌ به ویروس جدید پاسخ داده و در روند تولید واکسن فعالیت کند. وزارت امور خارجه آمریکا همچنین نگرانی‌هایی را در مورد آزمایش‌های پرمخاطره «افزایش عملکرد» برای دستکاری ویروس‌های کرونا در آزمایشگاه ووهان ابراز و نشان داد که محققان با علائم کووید هفته‌ها قبل از شیوع گسترده این بیماری در این شهر، بیمار می‌شوند. ماه گذشته انگلیس، ایالات‌متحده و ۱۲ کشور دیگر از پکن به دلیل عدم‌به اشتراک‌گذاری داده‌ها و نمونه‌های کلیدی پس از گزارش مشترک «سازمان بهداشت جهانی – چین» در مورد ریشه‌های همه‌گیری که نشت از این آزمایشگاه را «بسیار بعید» اعلام می‌کرد، انتقاد کردند.

«فیلیپا لنتزوس»، یک متخصص امنیت زیستی در کینگ کالج لندن گفت که جدیدترین افشاگری‌ها متناسب «الگوی ناسازگاری» است که از پکن ساطع می‌شود. وی گفت: «آنها هنوز با ما شفاف و صادق نیستند. ما هیچ اطلاعات متقنی در مورد منشأ همه‌گیری نداریم، خواه این یک سرریز طبیعی از حیوانات باشد یا نوعی نشت تصادفی مرتبط با تحقیقات، اما ما قادر به دریافت پاسخ‌های صریح نیستیم و این به‌راحتی اعتماد به نفس ایجاد نمی‌کند.» اسناد به دست آمده از سوی«The Mail on Sunday» جزئیات یک پروژه بزرگ به نام «کشف عوامل بیماری زای حیوانی که حامل آن حیوانات غیراهلی و وحشی هستند» را نشان می‌دهد که هدف آن یافتن ارگانیسم‌هایی است که می‌توانند انسان را آلوده و اطلاعاتی از روند تکاملشان به دست آورد. این پروژه در سال ۲۰۱۲ کلید خورد و تامین مالی آن بر عهده «بنیاد ملی علوم طبیعی چین» بوده است.

هدایت این پروژه از سوی «شو جیانگو» بود که در کنفرانسی در سال ۲۰۱۹، بلوف‌زنان گفت که «شبکه عظیم پیشگیری و کنترل بیماری‌های عفونی در حال شکل‌گیری است.» این استاد دانشگاه همچنین در رأس اولین گروه متخصص بررسی ظهور کووید در ووهان بود. وی، به‌رغم شواهدی از بیمارستان‌ها، ابتدا انتقال به انسان را انکار کرد اما سپس در نیمه ژانویه تاکید کرد که «این اپیدمی محدود است و اگر موارد جدیدی در هفته آینده وجود نداشته باشد، پایان می‌یابد.» یک بررسی از پروژه شکار ویروس از سوی وی به «تعداد زیادی از ویروس‌های جدید کشف شده» اذعان داشت «که باعث نگرانی شدید جامعه ویروس‌شناسی بین‌المللی شده است.» این گزارش افزود که اگر عوامل بیماری‌زا به انسان و دام منتقل شوند، می‌توانند باعث بیماری‌های جدید عفونی شوند که «تهدید بزرگی برای سلامت انسان و ایمنی زندگی است و ممکن است موجب خسارات اقتصادی شود و حتی ثبات اجتماعی را تحت‌تاثیر قرار دهد.»

یک به‌روزرسانی در سال ۲۰۱۸ گفت که تیم‌های علمی - که بسیاری از یافته‌های خود را در مجلات بین‌المللی منتشر کرده‌اند - چهار عامل بیماری‌زای جدید و ۱۰ باکتری جدید یافته‌اند درحالی‌که «بیش از ۱۶۴۰ ویروس جدید با استفاده از فناوری متاژنومیکس کشف شده است.» چنین تحقیقاتی بر اساس استخراج مواد ژنتیکی از نمونه‌هایی مانند نمونه‌های به دست آمده پروفسور «شی» از مدفوع و خون خفاش در شبکه‌های غاری جنوب چین به دست آمده است.  این نمونه‌گیری گسترده منجر به افشای سریع «RaTG۱۳» از سوی پروفسور «شی» در سال گذشته شد که نزدیک‌ترین مورد شناخته شده نسبت به سویه جدید ویروس کرونایی است که موجب کووید می‌شود.

این نمونه در آزمایشگاه ووهان، بزرگ‌ترین مخزن ویروس‌های خفاش در آسیا ذخیره شده است. بعدا مشخص شد که وی نام آن را از ویروس دیگری که در مقاله قبلی مشخص شده بود، تغییر داد و به این ترتیب ارتباط آن با سه معدنچی که در اثر یک بیماری تنفسی عجیب برخاسته از پاک کردن مدفوع خفاش جان خود را از دست دادند با علامت سوال بزرگی مواجه کرد. پروفسور «شی» همچنین اعتراف کرد که ۸ ویروس سارس ناشناس دیگر در معدن جمع‌آوری شده است. این موسسه فقط چند هفته قبل از فوران موارد کووید در ووهان، پایگاه داده‌ای خود از نمونه‌های ویروسی را در سپتامبر ۲۰۱۹ آفلاین کرد. پس از آنکه سرهنگ کائو مقاله‌ای در مورد «گزش مرگبار کنه» منتشر کرد، در شبکه‌های اجتماعی اظهارنظری شد. وی گفت که همراه با پروفسور «شی» همواره «می‌توانند ویروسی را پیدا کنند که هرگز در انسان یافت نشده است.» او افزود: «من گمان می‌کنم این یکی دیگر از به اصطلاح «تحقیقات علمی» است که در آزمایشگاه انجام گرفته است.»

در سال‌های اخیر، پس از آنکه رئیس‌جمهور «شی‌جین پینگ» گفت که این یکی از عناصر اصلی در حرکت ملت برای برتری جهانی است، ارتش چین سرعت استخدام دانشمندان را افزایش داد. لیانچائو هان، مخالفی که قبلا برای دولت چین کار می‌کرد، گفت: مشارکت و دخالت کائو این شبهات را ایجاد کرده که محققان نظامی که متخصص ویروس‌های کرونا هستند نیز ممکن است در «عملیات دفاع زیستی» نقش داشته باشند. او گفت: «از سال‌ها پیش بسیاری با موسسات غربی همکاری می‌کردند تا دانش ما را بدزدند اما چین همچنان از به اشتراک‌گذاری اطلاعات مهم یک سال پس از کشته شدن بیش از سه میلیون نفر از این بیماری همه‌گیر امتناع ورزیده است.»

 دیوید اشر، متخصص تکثیر بیولوژیکی، شیمیایی و هسته‌ای که تحقیقات وزارت امور خارجه در مورد منشأ کووید را انجام می‌داد، گفت: «چینی‌ها به روشنی اعلام کردند که بیوتکنولوژی را بخش بزرگی از آینده جنگ ترکیبی می‌دانند. سوال اصلی این است که آیا کار آنها در این زمینه‌ها تهاجمی است یا دفاعی؟» ناظران، کارشناسان و سیاستمداران هشدار داده‌اند که چین تقریبا در هر مرحله از واکنش به ویروس کرونا، دروغ گفته و اطلاعات اصلی را پنهان کرده است: از شیوع اولیه گرفته تا تعداد موارد مرگ و میر و هنوز هم حقیقت را بیان نمی‌کند.

پکن در ابتدا سعی کرد با مجازات پزشکانی که ویروس را کشف کرده‌اند، انتشار این ویروس را لاپوشانی کرده و منکر آن شود که ممکن است از فردی به فرد دیگر منتقل شود و به این ترتیب قرنطینه مناطق آسیب‌دیده را هم به تاخیر بیندازد. این یعنی از بین رفتن فرصت‌های اولیه برای کنترل شیوع بیماری. سپس، هنگامی که ویروس شروع به گسترش کرد، حزب کمونیست سانسور اطلاعات عمومی در مورد آن را آغاز کرد و اطلاعات دروغ را در خارج از کشور گسترش داد از جمله اینکه احتمال دارد که نیروهای آمریکایی ناقلین اولیه این بیماری باشند. اکنون هم سیاستمداران برجسته هشدار داده‌اند که احتمال سرایت و مرگ‌ومیر گزارش شده از سوی رژیم کمونیستی چین اشتباه است و بومی‌های ووهان می‌گویند تلفات واقعی ۱۰ برابر بیشتر است.

donya-e-eqtesad.com
  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش