چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳
۰۸:۵۷ - ۱۸ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۳۱۹
بین الملل

چرا بایدن نامحبوب شده است؟

بایدن,رئیس جمهور آمریکا

بر اساس یک نظرسنجی جدید از دانشگاه کوئینی پیاک، اکثریت رأی دهندگان از عملکرد کاری جو بایدن رضایت ندارند و به همین علت رییس جمهوری ایالات متحده در تلاش است تا حمایت رأی دهندگان مستقل را حفظ کند. به گزارش سایت خبری هیل، این نظرسنجی نشان داد که ۳۸درصد از افراد مورد بررسی عملکرد بایدن را تائید می کنند؛ درحالی که ۵۳ درصد آن ها موافق نیستند. این در حالیست که آمارهای کوئینی پیاک نشان می دهد در ماه گذشته ۴۲درصد عملکرد وی را تائید کرده و ۵۰درصد مخالف وی بودند. این کاهش ارقام میتواند تا حد زیادی به حمایت مستقل ها از جو بایدن لطمه بزند. در این راستا ۶۰درصد از آنها گفته اند که از عملکرد رئیس جمهوری آمریکا رضایت ندارند. در ماه سپتامبر، نظرسنجی ها نشان می داد این رقم ۵۲درصد بوده است؛ ولی حالا او نمره ضعیف تری را در نزد مستقل ها گرفته است.

این نظرسنجی نشان داد که بایدن در برخورد با بیماری پاندمی کرونا قوی ترین رتبه را کسب نموده است؛ جایی که کاخ سفید در هفته های اخیر رویکرد تهاجمی تری نسبت به دستورات واکسن اتخاذ کرده و موارد بستری شدن و مرگ ومیر در سراسر کشور در حال کاهش است. بر اساس نظرسنجی کوئینی پیاک، ۴۸درصد از رأی دهندگان با نحوه مواجهه بایدن با پاندمی موافق هستند.

این در حالیست که در سایر حوزه ها، میران محبوبیت او به زیر ۴۰درصد رسیده است. درواقع با بررسی جزء به جزء عملکرد بایدن کمتر از ۴۰درصد از رأی دهندگان او را در زمینه مدیریت اقتصاد، در مقام فرماندهی آمریکا، سیاست خارجی و مهاجرت موفق دانسته اند.

این نظرسنجی از روز اول تا چهارم اکتبر صورت گرفت و با حاشیه خطای ۷/ ۲درصد نتایج آن اعلام شد. نظرسنجی دانشگاه کوئینی پیاک، آخرین نظرسنجی صورت گرفته از وضعیت بایدن در آمریکا به حساب می آید. در دیگر موسسات نظرسنجی نیز بایدن اوضاع چندان مناسبی ندارد. نظرسنجی گالوپ در هفته گذشته نشان داد که میزان محبوبیت بایدن در بین مستقلان به ۳۷درصد کاهش یافته است که پایین ترین میزان از زمان روی کار آمدن بایدن بوده و ۲۴ امتیاز کمتر از ۶۱درصد محبوبیتی بوده که در ابتدای شروع بکار دولتش داشته است. نظرسنجی آسوشیتدپرس که جمعه گذشته منتشر شد، نشان داد که میزان محبوبیت بایدن در بین مستقلان از ۶۲درصد در ماه جولای به ۳۸درصد در سپتامبر کاهش یافته است. این نظرسنجی میزان محبوبیت کلی بایدن را در ماه سپتامبر ۵۰درصد اعلام کرد که نسبت به ماه آگوست ۴درصد کمتر شده است.

چرا بایدن نامحبوب شده است؟

با ارائه آمارهای ارائه شده در ماه ها و روزهای اخیر مشخص شده که میزان محبوبیت بایدن به شدت افت نموده است. این به معنای آن است که زنگ خطر برای دموکرات ها به صدا در آمده؛ درحالی که این کشور سال بعد شاهد برگزاری انتخابات میان دوره ای است. سایت« ۵۳۸» در این زمینه در یک گزارش نوشت:« بایدن در حالی ریاست جمهوری خود را شروع کرد که ارقام با او رابطه دوستانه تری داشتند؛ ولی حالا بنظر میرسد ارقام بالا از وی فراری هستند.»

در ۲۰ ژوئیه، شش ماهگی آغاز به کار دولت جدید، میانگین رتبه تائید عملکرد جو بایدن ۳/ ۵۲درصد و میانگین نمره عدم رضایت وی ۵/ ۴۲درصد بود؛ اعدادی که تقریباً نمایانگر عملکرد مثبت وی بودند. ولی این ماه عسل در میانه های تابستان به پایان رسید و او با روزهای خوش خداحافظی کرد.

گونه دلتای ویروس کرونا منجر به افزایش موارد مرگ ومیر در اواخر ماه ژوئیه شد. این با ترس مجدد در مورد اقتصاد و تورم همراه شد. تا ۱۵ آگوست، میزان محبوبیت بایدن ۳/ ۲درصد( به ۰/ ۵۰درصد) کاهش یافته بود و میزان عدم رضایت وی ۳/ ۱واحد( به ۸/ ۴۳درصد) افزایش یافته بود.

در همان روز( ۱۵ آگوست) طالبان کنترل شهر کابل، پایتخت افغانستان را در دست گرفت و پس از خروج نیروهای آمریکایی، دولت مورد حمایت غربی ها خیلی سریع سقوط کرد. تصرف طالبان و بحران انسانی ناشی از آن، به تسریع کاهش محبوبیت بایدن در این ماه بسیار کمک کرد. تا ۳۰ آگوست، تعداد بیشتری از آمریکایی ها با عملکرد شغلی بایدن موافق نبودند و در ۸ سپتامبر، میزان تائید وی ۰/ ۴۵درصد در برابر ۱/ ۴۹ درصد عدم تائید رسید. این سایت تحلیلی در ادامه می نویسد:« در آن زمان ، ما این نظریه را مطرح کردیم که رتبه محبوبیت بایدن ممکن است خیلی زود بازیابی شود؛ به ویژه زمانی که اخبار بحران در افغانستان از سکه افتاد.» از این گذشته، میزان رضایت روسای جمهور پس از مدتی به حد متوسط خود بازمی گردد و نوسانات در رتبه محبوبیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق نیز کوتاه بود و وی توانست دوباره محبوبیت خود را بازپس گیرد. اما اکنون یک ماه از ماه ناخوشایند آگوست گذشته و هیچ گونه جهشی در رتبه محبوبیت بایدن در نظرسنجی ها مشاهده نشده است. در پایان روز پنجم اکتبر، میزان رضایت از بایدن ۸/ ۴۴درصد در برابر ۹/ ۴۷درصد عدم رضایت رسید. این میزان از تائید عملکرد درواقع، تاکنون پائین ترین حد از دوره ریاست جمهوری وی به حساب می آید. با وجود اینکه افغانستان از سرخط خبرها محو شده، رتبه محبوبیت بایدن هنوز افزایش نیافته است.

بر اساس داده های موجود از بایگانی اخبار تلویزیونی، از ۱۲ آگوست تا یک سپتامبر، از سه شبکه کابلی مهم، یعنی سی ان ان، فاکس نیوز و ام اس ان بی سی، به طور میانگین ۱۳۲۰ کلیپ ۱۵ ثانیه ای از افغانستان پخش شده است. ولی از دوم تا سی ام سپتامبر تعداد کلیپ های پخش شده از این سه شبکه درباره افغانستان به رقم ۴۰۳ رسید. این با این استدلال مطابقت دارد که کاهش رتبه محبوبیت بایدن هرگز فقط درباره افغانستان نبوده است. زمان بندی نارضایتی از عملکرد بایدن نشان می دهد فاکتورهای دیگری همچون اوج گیری دوباره پاندمی در مقطعی از تابستان و ترس از بازگشت مشکلات اقتصادی در پایان بخشیدن به ماه عسل بایدن نقش قابل توجهی داشته است. به عبارت دیگر باید گفت که عوامل زیادی تاکنون در افت محبوبیت رئیس جمهور دموکرات این کشور نقش داشته است.

بر این اساس، ممکن است هیچ راه آسانی برای بایدن وجود نداشته باشد. حتی بهبود وضعیت ناشی از بیماری کووید- ۱۹ ممکن است سرمایه سیاسی او را بهبود ندهد. بر اساس داده های گردآوری شده توسط نیویورک تایمز، میانگین موارد جدید تشخیص داده شده کووید- ۱۹ در سطح ملی از اواسط سپتامبر کاهش یافته است؛ اما میانگین میزان تائید عملکرد بایدن درباره ویروس کرونا ثابت مانده است. البته تعداد موارد همچنان بالاست؛ اما بایدن توانسته است نسبت به دوره ترامپ رقم آنرا بسیار کاهش دهد؛ اما این امر نشان می دهد که در حال حاضر فاکتور مهار بیماری، دیگر یک پدیده تاثیرگذار در افزایش رتبه بایدن به حساب نمی آید. با این حال، این به آن معنا نیست که بایدن در صورت پایان یافتن پاندمی و بازگشت به شرایط عادی از حمایت سیاسی برخوردار نخواهد شد. ولی فعلاً ارقام نشان میدهند دغدغه های آمریکایی ها روی پدیده های دیگر متمرکز شده اند و مهم ترین آن اقتصاد است.

donya-e-eqtesad.com
  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش