شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۴ - ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۳۴۱
بین الملل

جریمه شدن جانسون، همسرش و وزیر دارایی دولتش به خاطر رسوایی 'پارتی گیت'

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس,پارتی گیت
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس و ریشی سوناک، وزیر دارایی دولتش، به دلیل نقض قوانین قرنطینه‌ای مربوط به مقابله با ویروس کووید-۱۹ از سوی پلیس این کشور جریمه شدند. همزمان رهبر حزب کارگر به عنوان اصلی‌ترین حزب مخالف دولت انگلیس خواستار استعفای هر دو نفر شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه دویچه وله، یک سخنگوی دفتر بوریس جانسون گفت: پلیس متروپولیتن شهر لندن به این نخست وزیر انگلیس گفته است که به دلیل نقض قوانین قرنطینه مربوط به مقابله با کووید-۱۹ جریمه شده است. نخست وزیر انگلیس بیان کرد که این جریمه را پرداخت کرده است.

این مقام عنوان کرد که ریشی سوناک، وزیر دارایی دولت انگلیس نیز قرار است اخطاریه مربوط به جریمه را دریافت کند.

جانسون به بی.بی.سی عنوان کرد: "با صراحت تمام باید بگویم، در آن زمان به ذهن من خطور نکرد که این کارم (برپایی مهمانی در مقر نخست ویزی) ممکن است نقض قوانین باشد. اما البته پلیس نظرش خلاف این است و من کاملاً به نتیجه تحقیقات آنها احترام می‌گذارم."

وی افزود: اجازه دهید فوراً بگویم که جریمه را پرداخت کرده‌ام و یک بار دیگر عذرخواهی کامل می‌کنم.

پلیس پایتخت انگلیس همچنین پیشتر اعلام کرد برای افرادی که در تجمعات مربوط به مهمانی‌های برگزار شده در محل دفاتر و محل سکونت جانسون شرکت کردند بیش از ۵۰ حکم جریمه صادر خواهد کرد. این مهمانی‌ها در زمانی برگزار شد که چنین رویدادهایی در انگلیس به دلیل اجرای قوانین قرنطینه مربوط به مقابله با ویروس کرونا ممنوع بود.

این اتهامات موقعیت جانسون را در اوایل سال جاری میلادی زمانی که گروهی از قانونگذاران حزب محافظه کار او خواستار استعفایش در ضمن افول اعتماد به دولت او و محبوبیتش شدند، تهدید کرد.

اگرچه حمله روسیه به اوکراین موج اولیه واکنشها به این رسوایی را آرام کرد، اما تهدید علیه نخست‌وزیری جانسون ممکن است پس از انتشار اخبار مربوط به این احکام جریمه دوباره بروز یابد. نمایندگان محافظه کار پارلمان انگلیس گفته بودند که تا زمان مشخص شدن نتیجه تحقیقات پلیس قضاوت خود را محفوظ خواهند داشت.

سوناک هیچ بیانیه فوری علنی منتشر نکرد که این باعث شد برخی از نمایندگان حزب محافظه‌کار گمانه‌زنی کنند که او ممکن است پس از تجربه یک هفته فاجعه‌بار که در جریانش امور مالیاتی همسرش مورد مناقشه قرار گرفت، استعفا دهد. چنین اقدامی فشار زیادی را بر جانسون وارد می‌کند تا از همین رویه پیروی کند.

جانسون با طرح "عذرخواهی کامل" خود، درخواست‌ها برای استعفایش را رد کرد، اما موقعیت او در هفته‌های آینده همچنان در خطر است زیرا پلیس همچنان در حال بررسی شش تجمع دیگری است که گفته می‌شود او در آن‌ها حضور داشته است.

جانسون در بیانیه‌ای از اقامتگاه خود در چکرز عنوان کرد که "متواضعانه می‌پذیرد" که قوانین را زیر پا گذاشته است، اما همچنین مدعی شد که یک مهمانی مربوط به جشن تولد کمتر از ۱۰ دقیقه به طول انجامیده است و به همین خاطر "به ذهنش خطور نکرد" که کارش ممکن است اشتباه باشد. او مدعی شد که با حسن نیت در مجلس عوام گفته بود که همه قوانین در دفتر نخست وزیری رعایت می‌شوند.

سوناک بابت حضور در این گردهمایی "عذرخواهی بی قید و شرط" کرد و گفت که عمیقاً از بابت "ناامیدی و عصبانیت ایجاد شده" ناشی از این رسوایی پشیمان است و تایید کرد که جریمه ۵۰ پوندی را پرداخت کرده است.

اما سوناک پس از ساعت‌ها سکوتی که نمایندگان حزب محافظه‌کار را به گمانه زنی بر سر استعفای احتمالی او وا داشت تایید کرد که در سمتش باقی می‌ماند و اضافه کرد: "من در این زمان چالش‌برانگیز روی ارائه خدمات به مردم بریتانیا متمرکز هستم."

منابع نزدیک به وزیر دارایی انگلیس گزارش روزنامه تایمز مبنی بر اینکه او یک روز را صرف بررسی استعفایش کرده است، تکذیب کردند، اما توضیح بیشتری در مورد آنچه او در طول آن روز انجام داده، ندادند.

سخنگوی کری جانسون، همسر نخست وزیر انگلیس هم اظهار کرد، در حالی که او در زمان برگزاری آن مهمانی‌ها معتقد بوده که طبق قوانین آن زمان عمل می‌کند، یافته‌های پلیس لندن را می‌پذیرد و بی قید و شرط عذرخواهی می‌کند.

در همین حال کر استارمر، رهبر حزب کارگر، جانسون و سوناک، را "مردان گناهکار" خوانده و از آنها خواست تا به دلیل "بی آبرو کردن نهادهای تحت امر خود" استعفا دهند. او گفت که جانسون "مکرراً به مردم دروغ گفته است" و رفتار او "سیلی به صورت" همه کسانی است که قوانین را رعایت کرده اند و تاکید کرد: "آنها باید کناره گیری کنند."

تحقیقات کیفری مذکور در پی ادعاها و شکایات متعددی که پلیس قبلاً از بررسی آنها خودداری کرده بود مطرح شد.

یکی از مهمانی‌های جنجالی مذکور - جشن تولدی برای خود جانسون - ظاهراً در زمان اولین دوره اجرای قوانین قرنطینه مربوط به کووید-۱۹ در ژوئن ۲۰۲۰ برگزار شد. در آن زمان، اجتماعات داخل محیطهای سربسته ممنوع بود.

دو مهمانی دیگر در یک دوره عزای ملی در آستانه برگزاری خاکسپاری شاهزاده فیلیپ، همسر الیزابت دوم ملکه انگلیس برگزار شدند.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش