به گزارش ایرنا، لندسبرگیس سه شنبه شب در مصاحبه با سیانان گفت، کشورش خواستار حضور دائمی نیروهای آمریکایی در خاک لیتوانی است و آن را «بزرگترین عامل بازدارنده در مقابل روسیه» میداند.
لیتوانی از زمان آغاز جنگ در اوکراین بیش از ۲ ماه پیش، به یک حامی فعال کییف تبدیل شده و اولین کشور در اتحادیه اروپا بوده که واردات گاز از روسیه را متوقف کرده است.
وزیر خارجه لیتوانی ادعا کرد: تا زمانی که پوتین و حامیان آن حضور دارند، جهان باید آماده وقوع جنگ دیگری باشد و این جنگ کشورهای اروپایی را نیز درگیر خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، وزیر امورخارجه لیتوانی پیش از این نیز در سخنانی تند علیه مسکو گفت، تلاش رئیسجمهور روسیه برای تغییر دولت اوکراین باید سرآغاز «پوتین زدایی» باشد.
اگزماینر، گابریلیوس لندسبرگیس، در مصاحبهی تلویزیونی ادعا کرد: «من معتقدم پوتین زدایی ابتدا در اوکراین اتفاق خواهد افتاد. این بزرگترین هدیه اوکراین به جهان است. رژیم پوتین در حال فروپاشی است.»
چندی پیش جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هم در سخنان مشابهی گفت که پوتین "نمی تواند مدت زیادی بر سر قدرت بماند". بیانات تنش زایی که به سرعت توسط مقامات کاخ سفید که مشتاق اجتناب از تشدید یا گسترش جنگ با روسیه بودند، رفع و رجوع شد.
بورل: میانجیگری چین و اروپا در بحران اوکراین منتفی است/سازمان ملل بهترین گزینه است
مسئول روابط خارجه اتحادیه اروپا هرگونه میانجیگری از سوی این اتحادیه و چین در حل بحران اوکراین را رد کرد.
به گزارش ایسنا، جوزپ بورل، رئیس روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت که این بلوک اروپایی در مذاکرات روسیه و اوکراین میانجیگری نخواهد کرد، چرا که مسکو آن را نخواهد پذیرفت.
وی همچنین گفت میانجیگری چین هم مردود است چرا که پکن بخاطر نزدیکی با روسیه میانجیگری نخواهد کرد.
بورل در گفتگو با روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ» افزود: ما میانجی نیستیم، روسها هم این را نمیپذیرند، همانطور که ما روسیه را به عنوان میانجی نمیپذیریم.
وی خاطرنشان کرد: چین نیز مناسب نیست، زیرا به روسیه گرایش دارد اما ترکیه در این مساله بسیار خوب عمل کرده و روابط خوبی با هر دو طرف دارد.
بورل در پایان گفت که "بهترین میانجی سازمان ملل است" و "تنها اوکراین، روسیه و طرف میانجی باید نتیجه مذاکرات را تعیین کنند."
- 13
- 3