یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۵۱ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۱۸۵
بین الملل

آیا لیز تراس کوتاه‌ترین دوران نخست‌وزیری تاریخ بریتانیا را به نام خود ثبت می‌کند؟‌

لیز تراس,نخست وزیر انگلیس

تراس ماه پیش، روز ششم سپتامبر به نخست‌وزیری رسید‌ اما در همین دوران کوتاه دولتش با جنجال‌ها و مشکلات بسیاری روبه‌رو بوده و به همین دلیل، در روزهای گذشته بسیاری از نشریات در تیترهای خود این پرسش را مطرح کردند. تصمیمات جنجالی تراس در زمینه اقتصاد و مالیات باعث تلاطم بازارهای مالی شده است.

 در‌عین‌حال، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که پس از سال‌ها تلاطم‌های درونی، محبوبیت حزب محافظه‌کار کاهش یافته و در صورت برگزاری انتخابات زودهنگام، حزب کارگر بخت زیادی برای پیروزی و بازگشت به قدرت پس از ۱۲ سال خواهد داشت. طوماری با خواست برگزاری انتخابات فوری، تاکنون بیش از ۶۱۸ هزار امضا کسب کرده است و بنا به قوانین بریتانیا، اکنون باید در مجلس عوام به مناظره گذاشته شود. بررسی این طومار در وست‌مینستر انجام خواهد شد.

 حزب محافظه‌کار بریتانیا که از سال ۲۰۱۰ سر کار بوده است، همواره اختلافات درونی بسیاری داشته و اکنون نیز بر سر رهبری تراس به دو جناح متضاد بدل شده است: گروهی که می‌خواهند به این نخست‌وزیر زمان بیشتری بدهند‌ و گروه دیگری که باور دارند او تا همین حالا هم لطمه‌های زیادی زده است و باید کنار گذاشته شود.

اولین نماینده‌ای که رسما این نظر دوم را اعلام کرد، کریسپین بلانت، رئیس سابق کمیته روابط خارجه مجلس‌ بود که گفت «بازی تمام شده» و خواهان کنار‌رفتن تراس شد. بلانت البته چند ماه پیش گفته بود از سیاست کناره می‌گیرد و در انتخابات بعدی نامزد نخواهد شد. آندرو نیل، روزنامه‌نگار و تحلیلگر صریح نیز چند روز پیش نظرش را اعلام کرد. او گفت اگر تراس سر کار باشد، محافظه‌کارها در انتخابات بعدی قطعا شکست سختی خواهند خورد. 

او در مقاله‌ای در روزنامه «دیلی‌میل» نوشت: «وضعیت کنونی نه برای کشور خوب است، نه برای حزب محافظه‌کار‌ و نه برای لیز تراس. همان‌طور‌که گفته‌ام، او احتمالا به‌زودی کنار می‌رود. این به تنهایی باعث پنجمین پیروزی انتخاباتی پیاپی محافظه‌کارها نخواهد شد اما می‌تواند شکست‌های آنان را کاهش دهد».

نیل همچنین گفت: «سرنوشت تراس این است که تنها یک پانوشت در تاریخ» باشد‌ و او را با آندرو بونار لا به‌مثابه «دیگر نخست‌وزیر محافظه‌کار فراموش‌شده»، مقایسه کرد. آقای لا که به «نخست‌وزیر ناشناخته» معروف است، در اکتبر ۲۰۲۲ به نخست‌وزیری رسید و تا می‌۱۹۲۳ سر کار بود؛ یعنی ۲۱۱ روز.

در نتیجه‌ او سومین کوتاه‌ترین دوران زمامداری را دارد. دو مورد کوتاه‌تر، عبارت‌اند از جورج کنینگ و ویسکونت گودریچ در اوایل قرن نوزدهم که هر دو محافظه‌کار بودند و به‌ترتیب ۱۱۹ و ۱۴۴ روز مسند نخست‌وزیری بریتانیا را در اختیار داشتند. تا زمان نوشته‌شدن این خطوط، تراس تنها ۴۰ روز سر کار بوده است. آیا او رکورد تازه‌ای را برای خود و حزب محافظه‌کار بریتانیا در این زمینه رقم خواهد زد؟

اعتراف   وزیر   دارایی  جدید

جرمی هانت، وزیر دارایی جدید بریتانیا اذعان کرده که دولت هنگام اعلام کاهش مالیات بدون در‌نظر‌گرفتن بودجه در ماه گذشته اشتباهاتی مرتکب شده و اکنون باید تصمیمات اقتصادی «بسیار دشواری» اتخاذ کند.

لیز تراس,نخست وزیر انگلیس

هانت قول داده که پس از هفته‌ها آشفتگی در بازارها، اطمینان و قابلیت پیش‌بینی را به امور مالی بازگرداند. او از استراتژی لیز تراس، نخست‌وزیر برای اولویت‌دادن به رشد اقتصادی حمایت کرد‌ اما گفت که برخی از مالیات‌ها باید افزایش یابد. جرمی هانت همچنین قول داد که به خانواده‌ها و کسب‌وکارها در شرایطی که آن را «دورانی بسیار چالش‌برانگیز» خواند، کمک کند. هانت گفت‌ آخرین چیزی که مردم اکنون می‌خواهند «بی‌ثباتی سیاسی بیشتر» در کشور است.

 او از ادارات دولتی خواسته شیوه‌هایی را برای کاهش احتمالی هزینه‌ها پیدا کنند‌ اما از اظهارنظر در‌مورد کاهش هزینه‌های سرویس خدمات درمانی و همچنین حمایت از وعده لیزتراس برای افزایش بودجه دفاعی خودداری کرد.

هانت در‌عین‌حال از کوازی کوارتنگ،‌ وزیر دارایی پیشین برای کمک به مردمی که در پرداخت هزینه‌های انرژی مشکل دارند، تمجید کرد. اخیرا لیز تراس مجبور شد که کوارتنگ را از پست وزارت دارایی برکنار و جرمی هانت را جایگزین او کند. نخست‌وزیر بریتانیا گفت ‌هانت مأموریت «رشد اقتصادی»‌ این کشور را بر عهده خواهد داشت و اصلاحات لازم را برای بهبود وضعیت اقتصادی انجام خواهد داد. کوارتنگ که حدود ۴۰ روز پیش به این سمت منصوب شده بود، به خاطر بودجه اضطراری اخیر خود مورد انتقاد شدید قرار گرفته بود.

 این بودجه از جمله شامل کاهش برخی مالیات‌ها و افزایش هزینه‌ها بود، در‌حالی‌که هم‌زمان، بانک مرکزی بریتانیا - که استقلال عمل دارد - در واکنش به خطر افزایش نرخ تورم یک رشته سیاست‌های انقباضی پولی را در پیش گرفته بود. منتقدان وزیر دارایی برکنار‌شده گفته بودند ‌بودجه مالی انبساطی او شامل افزایش هزینه و کاهش مالیات‌هاست و مشخص نیست که قرار است این هزینه‌ها به چه ترتیب تأمین شود.

تعارض بین سیاست پولی بانک مرکزی و سیاست مالی دولت باعث ایجاد ابهام درباره روند تحولات اقتصادی در بریتانیا شد، در‌حالی‌که در‌حال‌حاضر، این کشور به خاطر افزایش بهای انرژی در پی تبعات خروج از اتحادیه اروپا و توقف فعالیت‌های دوران کرونا، با دشواری مواجه است. پس از تنها ۴۰ روز که از سمت نخست‌وزیری لیز تراس می‌گذرد، او با فشار زیادی از سوی هم‌حزبی‌ها خود مواجه است؛ به این دلیل که طرح اقتصادی بزرگی که او به همراه وزیر دارایی پیشین در ماه گذشته میلادی ارائه کرد، به نتیجه‌ای نرسیده است.

هانت در پاسخ به سؤال خبرنگاران که آیا باید انتخاباتی سراسری برگزار شود، گفت: «آنچه کشور اکنون می‌خواهد، ثبات است. کمتر از پنج هفته از نخست‌وزیری خانم تراس می‌گذرد. قضاوت در یک انتخابات عمومی بیشتر براساس آنچه ‌قرار است در ۱۸ ماه آینده اتفاق بیفتد، صورت می‌گیرد تا آنچه در ۱۸ هفته گذشته اتفاق افتاده است».

sharghdaily.com
  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش