پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۵ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۴۲۶
بین الملل

چین: آمریکا بالون‌هایی را در حریم هوایی پکن به پرواز در آورده/ پامپئو: بایدن در قبال بالون چینی مرتکب «اشتباهی عظیم» شد

وانگ ون بین, سخنگوی وزارت خارجه چین
چین بار دیگر با تأکید بر اینکه بالون سرنگون‌شده یک بالون هواشناسی بوده، واشنگتن را متهم کرد که بالون‌های خود را به حریم هوایی چین و کشور‌های دیگر فرستاده است. وانگ ون بین سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد بالون‌های آمریکا در سراسر جهان پرواز می‌کنند و از مه ۲۰۲۲، دست‌کم ۱۰ بار به‌شکل غیرقانونی وارد حریم هوایی چین و کشور‌های دیگر شده‌اند.

به گزارش تسنیم، چین، آمریکا را متهم کرد که بالو‌ن‌هایی را در ارتفاع بسیار بالا در حریم هوایی این کشور و کشور‌های دیگر به پرواز در آورده است.

پس از آنکه چین، آمریکا را متهم کرد که بالون‌هایی را در ارتفاع بسیار بالا در حریم هوایی این کشور و کشور‌های دیگر به پرواز در آورده است، اختلافات دیپلماتیک بین دو کشور عمیق‌تر شد.

براساس این گزارش، در حالی که متخصصان آمریکایی در حال بررسی بقایای بالون سرنگون‌شده چینی هستند، پکن، واشنگتن را متهم کرد که بالون‌هایی را در ارتفاع بسیار بالا در حریم هوایی این کشور و کشور‌های دیگر به پرواز در آورده است.

حدود دو هفته پیش وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، از شناسایی یک بالون چینی بر فراز آسمان آمریکا خبر داد. جنگنده‌های آمریکایی این بالون را به‌دستور جو بایدن بر فراز سواحل ایالت کارولینای جنوبی ساقط کردند.

با وجود آنکه مقامات چین اعلام کردند که این بالون صرفاً یک بالون هواشناسی بوده، اما مقامات آمریکا پس از ارزیابی اطلاعاتی بقایای آن اعلام کردند که این یک بالون جاسوسی بوده است.

پس از سرنگونی این بالون، پنتاگون اعلام کرد بقایای این بالون سرنگون‌شده را بازیابی اطلاعاتی می‌کند، در پی اعلام این خبر، پکن از واشنگتن خواست از انجام هر اقدام بیشتری که به منافع این کشور آسیب برساند و یا باعث عمیق‌تر شدن بحران شود، خودداری کند.

در همین حال، ارتش آمریکا روز گذشته اعلام کرد قطعات الکترونیکی حساس شامل سنسور‌های اصلی بالون سرنگون‌شده چینی بر فراز سواحل کارولینای جنوبی را جمع‌آوری و بازیابی کرده است.

این در حالی است که چین بار دیگر با تأکید بر اینکه بالون سرنگون‌شده یک بالون هواشناسی بوده است، واشنگتن را متهم کرد که بالون‌های خود را به حریم هوایی چین و کشور‌های دیگر فرستاده است.

وانگ ون بین سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد بالون‌های آمریکا در سراسر جهان پرواز می‌کنند و از مه ۲۰۲۲، دست‌کم ۱۰ بار به‌شکل غیرقانونی وارد حریم هوایی چین و کشور‌های دیگر شده‌اند.

برخی مناطق مورد ادعای پکن در مورد ورود بالون‌های جاسوسی آمریکا، تایوان و بخش‌هایی از دریا‌های شرقی و جنوبی چین است. ارتش آمریکا نیز اعلام کرد عملیات پرواز بالون در این مناطق به‌صورت عادی و طبق قوانین بین‌المللی انجام می‌شود.

آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید ضمن رد این اتهامات در توئیتی نوشت: هر گونه ادعا در مورد اینکه دولت آمریکا از بالون‌های نظارتی بر فراز حریم هوایی چین استفاده می‌کند، نادرست و کذب است.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز که بار‌ها متعهد به حفظ حریم هوایی آمریکا شده و از چین به‌دلیل پرواز این بالون انتقاد کرده است، خاطرنشان کرد که باور نمی‌کند روابط بین دو کشور به‌علت این اتفاق تضعیف شده باشد.

در همین حال یک منبع اعلام کرد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا که پس از مشاهده و سرنگونی بالون چینی، سفرش را به پکن لغو کرده بود، دیداری را با «وانگ یی» دیپلمات ارشد چینی در کنفرانس امنیتی مونیخ در هفته جاری درنظر گرفته است.

همچنین وزارت بازرگانی آمریکا از دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه شش شرکت هواوفضای چینی به‌دلیل حمایت مالی از برنامه بالون جاسوسی نظامی چین خبر داد.

براساس این گزارش، این شرکت‌ها به لیست شرکت‌های تحریم‌شده چینی اضافه شدند که ایالات متحده معتقد است تهدیدی جدی علیه امنیت ملی محسوب می‌شوند.

پیشتر قانونگذاران جمهوری‌خواه آمریکا، کشور چین را متهم کردند که با به پرواز درآوردن بالون جاسوسی، بر فراز سایت‌های نظامی حساس آمریکا دست به جاسوسی زده است. جمهوری‌خواهان همزمان دولت جو بایدن را متهم کردند که با سرنگون نکردن سریع بالون جاسوسی، به پکن فرصت بیشتری داده است.

همچنین روز گذشته جان کربی هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در جمع خبرنگاران اظهار کرد مقامات واشنگتن و پکن درباره بالون سرنگون‌شده چینی با یکدیگر مذاکره کردند.

وی تصریح کرد: مردم نباید از این موضوع این گونه برداشت کنند که تمام ارتباطات بین آمریکا و چین قطع شده است و پکن و واشنگتن با یکدیگر گفتگو نمی‌کنند. ما هنوز در پکن سفارت‌خانه داریم و همچنان می‌توانیم از طریق آنتونی بلینکن وزیر خارجه کشور با رهبران و مقامات ارشد چینی ارتباط برقرار کنیم.

این دیپلمات آمریکایی افزود: متأسفانه مقامات نظامی چین علاقه‌ای به گفتگو با لوید آستین وزیر خارجه آمریکا ندارند، اما همچنان راه‌ها برای برقراری ارتباط وجود دارد.

در همین حال «مایک گالاگر» نماینده جمهوری‌خواه ایالت ویسکانسین در کنگره آمریکا، معتقد است پرواز بالون جاسوسی چینی بر فراز آمریکا پیش از سفر آنتونی بلینکن به پکن، اتفاقی نبوده است.

سناتور جمهوری‌خواه «ران جانسون» اظهار کرد رئیس جمهور بایدن در موضوع تهدیدات چین علیه واشنگتن، از واقعیت فاصله گرفته و دچار توهم شده است.

این در حالی است که حدود ۳ روز پیش مقام‌های استان شاندونگ چین اعلام کردند که یک «شیء پرنده ناشناس» در نزدیکی نوار ساحلی مشاهده شده است.

به‌گفته مسئولان این استان شرقی چین، شیء مورد نظر در آب‌های دریای زرد در نزدیکی ساحل شهر «ریژائو» دیده شده است.

پامپئو: بایدن در قبال بالون چینی مرتکب «اشتباهی عظیم» شد

وزیر امور خارجه سابق آمریکا تاکید کرد، عملکرد جو بایدن در قبال مناقشه بالون جاسوسی چینی یک "اشتباه عظیم" بود که باعث به راه افتادن "شرمساری جهانی" شد. 

وانگ ون بین, سخنگوی وزارت خارجه چین

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه نشنال ریویو، مایک پامپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با پایگاه هیل از مقام‌های دولت جو بایدن به خاطر چند روز انتظار قبل از وارد عمل شدن برای سرنگونی بالون جاسوسی در نزدیکی سواحل کارولینای جنوبی انتقاد کرد.

او بیان داشت: "من نمی‌دانم این بالون چه چیزهایی جمع‌آوری کرد...من نمی‌دانم این بالون جاسوسی ممکن بوده چه سیگنال‌های اطلاعاتی داشته باشد. من نمی‌دانم این بالون چه تصاویری می‌توانسته برداشته باشد."

پامپئو که سابق بر این مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)‌ بوده اضافه کرد: کل دنیا دید که یک بالون کُند رو روی مونتانا، کانزاس، کارولینای جنوبی گشت زنی کرد و آمریکا هیچ کاری نکرد.

به گفته پامپئو، این تاخیر به چین "یک امتیاز ژئوپلتیکی عظیم" داد.

او خاطر نشان کرد: نمی‌توانم تصور کنم چطور ریسک سقوط یک سری بقایای بالون روی جایی مثل مونتانا فراتر از ریسک شرمندگی جهانی تلقی رفته است.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش