دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۲۲ - ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۲۳۲۳
بین الملل

میشل اوباما شانس دموکرات‌ها بعد از بایدن در انتخابات

میشل اوباما,حضور میشل اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
روزنامه وال‌استریت ژورنال در تحلیلی میشل اوباما را شانس جدی دموکرات‌ها بعد از بایدن دانست.

به گزارش شفقنا به نوشته وال‌استریت ژورنال، در صورتی که نامزدی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا از دستور کار- خودش و دموکرات‌ها- خارج شود و از حضور در رای‌گیری کناره‌گیری کند؛ این حزب می‌تواند روی پیروزی میشل اوباما همسر رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده نیز حساب باز کند. 

داگلاس شوئن مشاور ارشد کارزار انتخاباتی بیل کلینتون در سال ۱۹۹۶ و مشاور کارزار هیلاری کلینتون در سال ۲۰۰۰ برای انتخابات سنا نوشته که عملکرد حیرت‌انگیز دونالد ترامپ در برنامه «تالار شهر» شبکه خبری «سی.ان.ان» در کنار نتایج نظرسنجی‌های اخیر این واقعیت را به برخی از دموکرات‌ها نشان داده که هم‌چنان می‌توان به احتمال ریاست‌جمهوری دوباره دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۴ فکر کرد. در جدیدترین نظرسنجی در این زمینه که به طور مشترک توسط روزنامه واشنگتن‌پست و شبکه خبری‌ ای.بی.سی به انجام رسیده؛ مشخص شده که جو بایدن رئیس‌جمهور حال حاضر ایالات متحده امریکا این روزها از یک محبوبیت ۳۶ درصدی بهره‌مند است و این یعنی که این مقام مستقر در رقابت برای حفظ کرسی ریاست جمهوری خود حدود ۶ امنیاز از دونالد ترامپ عقب افتاده است. این وضعیت که دموکرات‌ها را به فکر پیدا کردن گزینه‌هایی برای جایگزینی بایدن انداخته؛ در عین حال این پرسش را نیز مطرح کرده که اگر به هر دلیل جو بایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری نشود، چه فرد دیگری را می‌توان به عنوان نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۴ مد نظر قرار داد؟

مطمئنا جو بایدن مادام که از نظر وضعیت جسمانی و موقعیت سیاسی توانایی کار کردن داشته باشد، نامزد اصلی دموکرات‌ها باقی خواهد ماند. ولی با این حال در صورتی که روند پس‌رفت و افول او در نظرسنجی‌ها هم‌چنان ادامه داشته باشد، یا این که از نظر وضعیت جسمانی و مسایل مربوط به سلامتی شاهد بدتر شدن قابل‌توجه حالش شویم، آن وقت است که می‌توان به این امکان فکر کرد که بزرگان دموکرات کنگره او را به کناره‌گیری از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری تشویق کنند. در این میان متاسفانه این احتمال شامل اقلیت کم شماری نمی‌شود و به عبارت بهتر در شرایط حال حاضر آمریکا اکثریت قابل توجهی از جمعیت دموکرات‌های کشور- از جمله بسیاری از رای‌دهندگان حزب- به این فکر افتاده‌اند که جو بایدن دیگر نباید نامزد انتخابات شود. این باور را نتیجه نظرسنجی مشترک‌ ای.بی.سی و واشنگتن‌پست نیز تائید می‌کند- که در جریان آن در حدود دو سوم یا به طور کاملاً دقیق ۶۳ درصد از مردم بزرگسال آمریکا اظهار داشتند که بایدن فاقد توانایی ذهنی لازم و ۶۲ درصد هم گفتند که معتقدند او فاقد سلامت جسمانی لازم برای خدمت موثر به کشور در جایگاه ریاست جمهوری است.

ای.بی.سی و واشنگتن‌پست پیش‌تر در یک نظرسنجی دیگر هم نشان داده بودند که حتی در میان آن گروه از رای دهندگان دموکرات نیز که در مورد آمادگی روحی و جسمی جو بایدن تردیدی ندارند، بیش از نیمی یعنی به طور دقیق بیش از ۵۸ درصد خواهان این هستند که حزب دموکرات نامزدی به غیر از جو بایدن را به عنوان کاندیدای نهایی حزب در سال ۲۰۲۴ میلادی معرفی کند.

احساسات موجود در مورد لزوم عبور از بایدن به احتمال زیاد در ماه‌های آینده با بدتر شدن وضعیت اقتصادی آمریکا و احتمال بروز رکود اقتصادی در این کشور تشدید خواهد شد. این موضوع را عملکردهای شخصی بایدن مثلاً آشکارتر شدن رسوایی‌های حقوقی پسرش هانتر بایدن بدتر خواهد کرد و پرزیدنت بایدن را به طور بالقوه ناتوان‌تر به رقابت انتخاباتی خواهد رساند.

اما به عنوان جانشین‌های بایدن؛ اگر پرزیدنت بایدن نتواند دوره ریاست جمهوری را به پایان برساند، کامالا هریس معاون رئیس‌جمهور جانشین طبیعی او خواهد بود. با این وجود، در صورت مخالفت حزب با نامزدی دوباره بایدن برای انتخاب مجدد، باید به این موضوع دقت کرد که محبوبیت کامالا هریس حتی از خود بایدن هم کم‌تر است. این موضوع را نتیجه نظرسنجی جدید وال‌استریت ژورنال هم تائید می‌کند- که طبق آن فقط ۳۵ درصد از رای‌دهندگان دموکرات نظر مساعدی درباره او دارند، و این در حالی است که این میزان در مورد محبوبیت بایدن ۴۱ درصد است. نکته این که گذشته از میزان محبوبیت هریس- که در نوامبر ۲۰۲۱ به پایین‌تر میزان در مقایسه با سایر معاونان ریاست جمهوری در تاریخ امریکا رسیده بود- این واقعیت را کتمان نمی‌توان کرد که دونالد ترامپ در صورت رقابت رودررو با کامالا هریس قادر خواهد بود او را در یک مسابقه انتخاباتی عمومی زیر پا له کند. نظرسنجی هاروارد در این زمینه حکایت از این می‌کند که در حال حاضر ترامپ با محبوبیت ۴۹ درصدی در مقابل محبوبیت ۳۹ درصدی هریس، بیشتر از ۱۰ امتیاز از او پیشی گرفته است!

پیت بوتیجج نامزد دوره گذشته و وزیر حمل و نقل دولت بایدن یکی از گزینه‌های دموکرات‌هاست. اما او هم به عنوان وزیر مدیریت موفقی نداشته است. در این میان کارشناسان بر این باورند که تنها دموکرات‌هایی که شانس معقولی برای پیروزی دارند، کسانی هستند که پتانسیل جمع‌آوری کمک‌های فوری را دارند و در سطح ملی نیز نام‌هایی شناخته‌شده محسوب می‌شوند.

یکی از این افراد هیلاری کلینتون است که در صورتی که بخواهد کاندید شود، می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌های دموکرات‌ها باشد. ماشین سیاسی او قدرتمند و ترسناک است و از این نظر تنها تعداد کمی از دموکرات‌ها قادر به رقابت با کارزار او به خصوص در زمینه جمع‌آوری کمک‌های مالی دارند.با این حال هیلاری کلینتون در ۷۵ سالگی چندان هم جوان‌تر از بایدن نیست. او هم‌چنین از نظر محبوبیت هم وضعیت چندان امیدوارکننده‌ای ندارد و بدتر این که این محبوبیت بعد از ناکامی در انتخابات ریاست‌جمهوری در مقابل دونالد ترامپ کمتر هم شده است. این یعنی اگر بایدن در سال ۲۰۲۴ از رقابت‌ها کناره‌گیری کند، کلینتون بعد از کامالا هریس گزینه سوم رای‌دهندگان دموکرات خواهد بود.

با چنین شرایطی به نظر میشل اوباما تنها دموکراتی است که در سطح ملی برای مردم آمریکا جذابیت دارد. گالوپ در این زمینه نوشته که میشل اوباما زمانی که کاخ سفید را ترک کرد، در سطح ملی ۶۸ درصد محبوبیت و اقبال عمومی داشت و بعد از آن هم از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ یکی از تحسین‌شده‌ترین زنان آمریکا محسوب شده است. این یعنی او به خاطر این محبوبیت و البته برخورداری از شبکه گسترده حامیان سیاسی باراک اوباما قوی‌ترین نامزد در صورت اعلام نامزدی خواهد بود. با این که میشل اوباما تاکنون تمایلی به مناصب دولتی نشان نداده، اگر بایدن نامزد نشود و از آن سو هم ترامپ به بازگشت به کاخ سفید نزدیک باشد، احتمال دارد دموکرات‌ها او را برای ورود به عرصه متقاعد کنند.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش