دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۴۵ - ۰۹ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۸۱۸
بین الملل

فرد سوزاننده قرآن در سوئد، عراقی جدا شده از حشد الشعبی است/ او باز هم می‌خواهد قرآن به آتش بزند!

آتش زدن قرآن در سوئد,فرد سوزاننده قرآن در سوئد
فرد سوزاننده قرآن در سوئد، عراقی جدا شده از حشد الشعبی است و تصمیم دارد تا ۱۰ روز دیگر دوباره قرآن آتش بزند!

به گزارش بهارنیوز، سیلوان مومیکا، ۳۷ ساله، شهروند عراقی پس از اینکه پلیس سوئد به وی اجازه داد تا تظاهراتی ترتیب دهد و یک نسخه از قرآن را بسوزاند، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی استکهلم به آتش کشید.

این فرد اصالتاً عراقی و مسیحی است و گروه هایی از نیروهای حشد الشعبی مسیحی را رهبری می کرد. رئیس شورای عالی قضایی عراق مجوز اقدام قانونی علیه فردی که  در سوئد اقدام به هتک حرمت قرآن کریم کرده بود، را صادر کرد.

پلیس سوئد پیشتر برگزاری یک تظاهرات کوچک برای سوزاندن قرآن در مقابل این مسجد را تایید کرده بود.با این حال، پلیس پس از برگزاری این مراسم اعلام کرد که این مرد به‌دلیل ایجاد «تحریک علیه یک گروه اقلیت» بازجویی شده است.

مراسم قرآن‌سوزی  موجب خشم ترکیه شد که روند پیوستن سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، را متوقف کرده است.

هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، این اقدام را به عنوان یک اقدام «نفرت‌انگیز» محکوم کرد. او در صفحه توئیتر خود نوشت: «این غیرقابل قبول است که اجازه چنین اقدامات ضداسلامی در لوای آزادی بیان داده می‌شود. چشم‌بستن بر روی چنین اعمال زننده‌ای به معنای همدستی با آن است».

یکی از دلایلی که دولت ترکیه در توجیه مخالفت خود با عضویت سوئد در ناتو به آن اشاره کرده است برگزاری اجتماعات علیه اسلام و آزادی فعالیت گروه‌های کرد در این کشور است.چند ماه پس از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، دولت‌های فنلاند و سوئد به‌طور مشترک برای عضویت در ناتو درخواست دادند.

عضویت فنلاند چند ماه پیش قطعی شد ولی ترکیه و مجارستان هنوز با عضویت سوئد موافقت نکرده‌اند.آنکارا دولت سوئد را به پناه دادن به اعضای گروه‌هایی متهم کرده است که از نظر ترکیه «تروریست» محسوب می‌شوند و خواستار استرداد آن‌ها شده است.

پلیس سوئد در ماه‌های اخیر چندین درخواست برای اجتماعات سوزاندن قرآن را رد کرده بود ولی مراجع قضایی این کشور تصمیم پلیس را «نقض آزادی» بیان دانسته و آن را لغو کردند.

اولف کریستوسون، نخست‌وزیر سوئد،  در یک نشست خبری گفت که در مورد تاثیر منفی این تظاهرات بر روند عضویت این کشور در ناتو گمانه‌زنی نخواهد کرد.

او افزود: «این تظاهرات، قانونی ولی نامناسب است. تصمیم­‌گیری در مورد این اجتماعات برعهده پلیس است. من معتقدم که ما در شرایطی به سر می‌بریم که حفظ آرامش و خونسردی و توجه به منافع درازمدت سوئد بسیار مهم است.»

پلیس سوئد در مجوزی که برای برگزاری تظاهرات روز چهارشنبه صادر کرد، گفته بود که هر چند این اجتماع ممکن است برای سیاست خارجی کشور تبعاتی داشته باشد ولی پیامدهای امنیتی مرتبط با سوزاندن قرآن در حدی نیست که این درخواست رد شود.

پلیس سوئد افزوده بود که در این اجتماع فقط دو نفر شرکت می‌کنند. یکی از آن‌ها سلوان مومیکا است که اخیرا در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی خود را یک پناهجوی عراقی معرفی کرد که خواهان ممنوع کردن قرآن در سوئد است.اواخر ماه ژانویه امسال و در پی سوزاندن قرآن توسط راسموس پالودان، رهبر حزب راست افراطی «خط سخت» در نزدیکی سفارت ترکیه در استکلهم، آنکارا مذاکرات با سوئد در مورد عضویت این کشور در ناتو را به حالت تعلیق در آورد.

چند دولت عربی از جمله عربستان سعودی، اردن و کویت نیز سوزاندن قرآن در ماه ژانویه را محکوم کردند.

فرد موهن به قرآن در سوئد درصدد آتش زدن مجدد قرآن در ۱۰ روز دیگر است

فرد عراقی که روز چهارشنبه اقدام به آتش زدن نسخه‌ای از قرآن در مقابل بزرگ‌ترین مسجد در استکهلم، پایتخت سوئد کرده بود، اعلام کرد که نسخه‌ای دیگر از قرآن را طی ۱۰ روز دیگر آتش خواهد زد.

آتش زدن قرآن در سوئد,فرد سوزاننده قرآن در سوئد

به گزارش ایسنا به نقل از روسیا الیوم، سلوان مومیکا، مهاجر ۳۷ ساله عراقی که از کشورش به سوئد گریخته است، در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی اعلام کرد که طی ۱۰ روز دیگر پرچم عراق و نسخه‌ای از قرآن را در مقابل سفارت عراق در استکهلم آتش خواهد زد.

وی گفت که از تاثیر کاری که کرده، آگاه است و او "هزاران تهدید به قتل دریافت کرده است".

سلوان مومیکا که در منطقه قره‌قوش واقع در «بخدیدا» در استان نینوای متولد شده و در شبکه‌های اجتماعی خود را «مفکر، نویسنده و ملحد» معرفی می‌کند، روز چهارشنبه تحت حمایت مقامات سوئدی و برابر چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان دست به آتش زدن نسخه‌ای از قرآن کریم در مقابل مسجدی در استکلم زد.

پیشتر احمد الصحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق عنوان داشت: فرد موهن به قرآن کریم، دارای تابعیت عراقی است، به همین منظور از مسئولان سوئدی می‌خواهیم وی را به دولت عراق تحویل دهند تا ما بر اساس قوانین کشور اقدام به محاکمه‌ وی کنیم.

در پی آتش زدن نسخه‌ای از قرآن کریم در سوئد؛ وزارت خارجه عراق سفیر سوئد در بغداد را احضار و مراتب اعتراض خود را اعلام کرد.

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مثل ماجرا خوارج که قران بر نیزه شد نباشید.اگر به خدا و خالق اعتقاد دارید بندگان و مخلوقات در رنج را ببینید اگر توانستید کاری کنید یا همدردی کنید
حشداشعبی هم مانند اوباش روسیه هستند که اینگونه بر می گردند به پرورش دهنده خود نیش می زنند
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش