محققان دیدهبان حقوق بشر (HRW) گفتند که دولت چین به طور قابل توجهی تعداد مساجد را در منطقه خودمختار نینگشیا و استان گانسو تعطیل میکند.
چین مدتهاست که کنترل شدیدی بر اقلیتهای مذهبی و قومی دارد و از سال ۲۰۱۶ تخریب مساجد را سرعت بخشده است.
در آوریل ۲۰۱۸، پکن دستورالعملی صادر کرد که در آن گفته شده بود مقامات دولتی باید ساخت و ساز و مکانهای اسلامی را به شدت کنترل کنند و به اصل تخریب بیشتر و ساخت و ساز کمتر پایبند باشند.
محققان دیدهبان حقوق بشر تصاویر ماهوارهای در دو روستا در نینگ شیا را تجزیه و تحلیل کردند که نشان میداد بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، گنبدها و منارهها از هفت مسجد برداشته شده و چهار مسجد به طور قابل توجهی تغییر یافته است.
دیدهبان حقوق بشر قادر به تعیین تعداد دقیق مساجدی که در سالهای اخیر بسته شده یا تغییر کردهاند، نیست؛ اما گزارشهای دولتی حاکی از آن است که احتمالا تعداد آنها به صدها مسجد میرسد.
مقامات در سال ۲۰۱۹ گفتند که در شهر ژانگوی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت، ۲۱۴ مسجد تغییر داده شده، ۵۸ مسجد ادغام شده است. بیش از ۱۳۰ مکان با ویژگیهای معماری اسلامی نیز در شهر Jingui اصلاح شده است
یکی از امامان جماعت در شهر نینگ شیا گفت: «وقتی مساجد تعطیل میشوند، بسیاری از جوانان و میانسالان دیگر برای شرکت در فعالیتهای مذهبی به مساجد نمیروند و نسل بعدی به آرامی ایمان خود را از دست میدهد و به اسلام بیاعتماد میشود... به این ترتیب، مسلمانان کمکم به گناه میافتند.»
مایا وانگ، مدیر موقت چین در سازمان دیدهبان حقوق بشر، گفت: «بستن، تخریب و تغییر کاربری مساجد بخشی از تلاش سیستماتیک برای محدود کردن اسلام در چین است.»
موسسه سیاست استراتژیک استرالیا تخمین میزند که ۶۵ درصد از ۱۶ هزار مسجد سین کیانگ از سال ۲۰۱۷ تخریب شده یا آسیب دیده است.
- 10
- 1