یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۰۸ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۳۵۷
بین الملل

جدال لفظی بایدن و ترامپ بر سر ایران در نخستین مناظره انتخاباتی

بایدن فساد اخلاقی ترامپ را پیش کشید/ ترامپ هم پسر بایدن را مجرم خواند

بایدن و ترامپ,نخستین مناظره انتخاباتی بایدن و ترامپ
در نخستین مناظره انتخاباتی میان جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین جمهوریخواه این کشور برای انتخابات ۲۰۲۴ ، پرونده های هانتر بایدن (پسر جو بایدن) و نیز پرونده فساد اخلاقی ترامپ مطرح شد.

به گزارش ایرنا، در نخستین مناظره انتخاباتی میان روسای جمهور فعلی و پیشین آمریکا برای انتخابات ۲۰۲۴ این کشور، دونالد ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا مخالفان سیاسی خود را هدف تعقیب قضائی قرار خواهد داد گفت: «پسر ایشان (بایدن) یک مجرم است.»

ترامپ خطاب به بایدن تصریح کرد: «پسر او مجرم است و بارها و بارها محکوم خواهد شد. او قبلا باید محکوم می‌شد. جو خودش هم می‌تواند به خاطر کارهایی که انجام داده یک مجرم دادگاهی باشد. او کارهای وحشتناکی انجام داده است.

بایدن نیز خطاب به ترامپ گفت: «اینکه من درباره مسائلی که گفتی کار خطایی انجام دادم، مشمئز کننده است. اینها دروغ هستند. اینکه تو حق داری فقط به خاطر اینکه رئیس‌جمهور هستی دنبال دادگاهی کردن کسی باشی غلط است. هیچ رئیس‌جمهوری در تاریخ آمریکا اینطور صحبت نکرده است.»

رئیس جمهور آمریکا سپس به پرونده فساد اخلاقی ترامپ اشاره کرد و گفت که او در زمانی که همسرش باردار بوده با یک بازیگر فیلم‌های مستهجن رابطه جنسی برقرار کرده است.

بحث بر سر سن و سال بایدن و ترامپ از زبان خودشان

بایدن که ۸۱ سال دارد و دونالد ترامپ که ۷۸ ساله است، مسن‌ترین افرادی هستند که تاکنون به‌ دنبال کسب مقام ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا بوده‌اند.

دانا بش مجری سی ان ان در این مناظره از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا سوال کرد که آیا به لحاظ جسمانی خود را مناسب یک دوره چهار سالخ پر کار در کاخ سفید می بینند یا خیر.

بایدن پاسخ داد: وقتی وارد کنگره آمریکا شدم یکی از جوان‌ترین سیاستمداران و سناتورهای کنگره بودم و به همین علت مورد انتقاد قرار می‌گرفتم و حالا هم چون مسن‌ترین هستم مورد توجه قرار گرفته ام.

او گفت: «به کارنامه نگاه کنید. به این که من چه طور وضعیت اسفناکی را که او (ترامپ) بر جای گذاشته بود تغییر دادم».

اما ترامپ پاسخ داد: احساس خیلی خوبی به لحاظ جسمی و سلامتی دارم و اخیرا در آزمایش های شناختی دو بار «بهترین نتیجه» را گرفتهام. «من در وضعیت سلامتی خیلی خوبی قرار دارم... من به لحاظ جسمی مانند ۲۵ - ۳۰ سال پیش هستم و کمی هم بهتر. کمی هم وزن کم کردم».

پاسخ های ترامپ و بایدن درباره ۶ ژانویه و یورش به کنگره

 یایدن در پاسخ به سوالی درباره یورش حامیان ترامپ به کنگره آمریکا نیز گفت که از نظر او دونالد ترامپ «مشوق» حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ بوده است و حتی در حالی که معاون او (مایک پنس) در خطر جانی قرار داشت، هیچ کاری نکرد.

بایدن همچنین افزود که ترامپ در آن روز به جای واکنش به یورش، مهاجمان را «وطن‌پرست آمریکایی» خوانده است. ترامپ نیز در پاسخ به حملات بایدن گفت: او زندگی خیلی از مردم  راکه «خیلی بی‌گناه» بودند را ویران کرده است.

ترامپ به کمیته مجلس نمایندگان که درباره نقش ترامپ در این شورش در کنگره تحقیق می‌کرد ،حمله کرد و این کمیته را «غیرانتخابی» دانست و گفت: آنها اطلاعاتی را در جریان تحقیقات خود پاک کردند.

در پایان بخش اول این مناظره، بایدن خطاب به ترامپ گفت: «حتما دلیلی وجود دارد که معاون ریاست جمهوری و ۴۴ عضو سابق کابینه» حاضر به حمایت از او در کارزار فعلی نشدند و  ترامپ هم برای چندمین بار ،بایدن را بدترین رئیس جمهوری تاریخ آمریکا خواند.

جدال لفظی بایدن و ترامپ بر سر ایران در نخستین مناظره انتخاباتی

جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا در نخستین مناظره انتخاباتی با دونالد ترامپ رقیب انتخاباتی جمهوریخواه خود که سیاست خارجی او را مورد انتقاد قرار داد، گفت: در دوران ترامپ، ایران به پایگاه ما ( عین الاسد) حمله کرد و ترامپ هیچ کاری نکرد.

رئیس جمهور کنونی آمریکا در ادامه حملاتش به ترامپ در این زمینه گفت: ترامپ  گفت که «فقط چند سرباز سردرد گرفتند.»

بایدن همچنین گفت: من کسی بودم که دنیا را برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله موشکی ایران بسیج کردم.

ترامپ بایدن را به انفعال در برابر ایران متهم کرد 

اما دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا، بایدن را به انفعال در برابر ایران متهم کرد و  مدعی شد: در دوران من، ایران ورشکسته بود. پولی نداشت که به تروریسم بدهد و نمی توانستند به حماس پول بدهند.

رئیس جمهور پیشین آمریکا سپس مدعی شد اگر من رئیس جمهور آمریکا بودم، هرگز حماس به اسرائیل حمله نمی کرد.

ترامپ در این مناطره هنگامی که از سوی بایدن درباره مهاجرت مورد حمله قرار گرفت، در پاسخ مدعی شد که بطور جدی با تروریسم مبارزه کرده است و سپس به کشته شدن ابوبکر البغدادی و نیز شهادت سردار قاسم سلیمانی اشاره کرد.

بایدن: حماس باید نابود شود

جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره جنگ اسرائیل در غزه گفت: حماس باید نابود شود. این حماس است که نمی خواهد جنگ پایان یابد اما تمرکز ما اکنون بر توقف درگیری هاست 

ترامپ: بایدن یک فلسطینی شده اما فلسطینی خیلی بدی شده است

ترامپ همچنین درباره جنگ اسرائیل در غزه با اشاره به نارضایتی فلسطینی ها از بایدن گفت: اسرائیل باید کار را تمام کند. بایدن مثل یک فلسطینی شده است اما او را دوست ندارند چون فلسطینی خیلی بدی شده و آدم ضعیفی است.

رئیس جمهور پیشین آمریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت می کند، گفت: باید بیینیم چه می شود اما قبل از آنکه آن کار را انجام دهیم ، مشکلی که داریم این است که همه هزینه ها بر عهده ماست.

نخستین مناظره بایدن و ترامپ با حضور جیک تپر و دانا بش دو مجری سرشناس سی ان ان و بدون حضور تماشاچیان در استودیوی شبکه تلویزیونی سی ان ان در آتلانتای جورجیا برگزار شد.

این مناظره ۱۰۰ دقیقه طول کشید و شامل دو وقفه همراه با آگهی های بازرگانی بود و در طول برگزاری آن، ستادهای انتخاباتی دو نامزد نتوانستند با آنها تعامل داشته باشند.

بایدن و ترامپ موافقت کرده بودند  که در یک تریبون حاضر شوند و جایگاه آنها با سکه یا همان شیر یا خط میان نمایندگان دو نامزد تعیین شده بود و بایدن در تریبونی که در سمت راست تصاویر تلویزیونی دیده می شود، قرار می گیرد و ترامپ در تریبون سمت چپ.

میکروفون‌ها نیز در طول مناظره به جز نامزدی که نوبت سخنرانی است، خاموش می شد چرا که آخرین مناظره آنها در سال ۲۰۲۰ با تنش فراوان همراه بود و ترامپ اجازه نمی داد بایدن سخنانش را کامل کند که این رفتار، بایدن را مجبور به واکنش کرد و گفت: "نمی توانی خفه شوی مرد؟"

همچنین مقرر شده بود رئیس جمهور آمریکا، آخرین فردی باشد که در این مناظره صحبت می کند. هر دو نامزد بصورت سرپا مناظره را انجام خواهند داد. هیچ وسیله یا یادداشتی روی صحنه مجاز نخواهد بود و به نامزدها فقط یک خودکار، کاغذ و یک بطری آب داده می شود.

تیم بایدن که برخی از آنها به آماده‌سازی باراک اوباما رئیس جمهور پیشین دموکرات آمریکا برای مناظره‌هایش کمک کرده بودند، امیدوارند که امشب از نحسی مناظره های نخست نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عبور کنند.

مناظره‌های تلویزیونی مدت‌هاست که بخش مهمی از مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری در آمریکا بود و لحظات تاریخی را برای نامزدها رقم زده است. روسای جمهور فعلی و قبلی آمریکا امشب (پنجشنبه شب به وقت محلی) خارج از محیط امن دفتر خود در کاخ سفید، با یکدیگر مواجه شدند و میلیون ها آمریکایی و نیز افکار عمومی جهان شاهد این مناظره تاریخی بودند.

ترامپ از سال ۲۰۱۶ که برای اولین بار به ریاست جمهوری آمریکا رسید، یکی از چهره‌های برجسته حزب جمهوری‌ خواه است که در انتخابات سال ۲۰۲۰ از رقیب دموکرات خود جو بایدن شکست خورد.

آمریکایی‌ها روز سه شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوق‌های رای می‌روند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش