پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳
۲۰:۵۸ - ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۶۰۶۶۴
بین الملل

ترامپ در پرونده ۶ ژانویه ۲۰۲۱ اعلام بی‌گناهی کرد

ترامپ,اعلام بی گناهی ترامپ در پرونده ۶ ژانویه ۲۰۲۱
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در یک کیفرخواست تجدیدنظر شده که او را به ممانعت از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا متهم می‌کند، درباره پرونده ۶ ژانویه ۲۰۲۱ اعلام بی گناهی کرد.

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ آمریکا گفته بود که از حق خود برای حضور در جلسه دادگاه استفاده می کند.

وکلای ترامپ در آغاز جلسه دادگاه در واشنگتن، به نمایندگی از او در این جلسه حضور داشتند.

این اولین جلسه رسیدگی به پرونده مداخله ترامپ در انتخابات است. در اوایل تابستان امسال دادگاه عالی به رئیس جمهور سابق مصونیت قابل توجهی از تعقیب قضایی در زمینه اتهامات براندازی انتخاباتی در ارتباط با حمله به ساختمان کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ اعطا کرد.

حکم دادگاه به ترامپ در اقداماتی که به عنوان نامزد انجام داده مصونیت نمی دهد.

هفته گذشته، «جک اسمیت» بازرس ویژه آمریکا، کیفرخواست جایگزینی را در این پرونده تنظیم کرد و دامنه اتهامات را در پاسخ به حکم دادگاه عالی محدود کرد.

در حالی که هیچ یک از چهار اتهام اصلی علیه ترامپ لغو نشده است، کیفرخواست تجدیدنظر شده برخی اتهامات، از جمله اتهامات مربوط به تلاش برای استفاده از وزارت دادگستری برای حمایت از ادعاهای وی در مورد تقلب در انتخابات را حذف می کند.

دیوان عالی آمریکا ۱۱ تیرماه امسال  در حکمی اعلام کرد که روسای جمهور سابق این کشور از تعقیب قضایی برای برخی اقدامات انجام شده در زمان منصب خود مصونیت دارند.

دیوان عالی آمریکا با ۶ رای موافق در مقابل ۳ رای مخالف اعلام کرد در حالی که رؤسای جمهور سابق می توانند در چارچوب اختیارات قانونی خود اقداماتی انجام دهند و از مصونیت برخوردار هستند، اما برای اقدامات خصوصی از مصونیت برخوردار نیستند.

جان رابرتز، قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا گفت: «ما به این نتیجه رسیدیم که بر اساس ساختار قانون اساسی، ماهیت قدرت ریاست جمهوری ایجاب می کند که رئیس جمهور سابق از تعقیب کیفری برای اقدامات رسمی در دوران تصدی خود مصونیت داشته باشد.حداقل با توجه به اختیارات اصلی ریاست جمهوری در قانون اساسی، این مصونیت باید مطلق باشد.»

ترامپ پس از حکم دیوان عالی آمریکا، آن را به عنوان یک "پیروزی بزرگ" برای دموکراسی دانست. این حکم، تصمیم محاکمه ترامپ به دلیل توطئه برای تغییر نتیجه انتخابات سال ۲۰۲۰ را به تعویق می اندازد.

اما جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز بعد  در سخنانی از کاخ سفید گفت: تصمیم دیوان عالی سابقه خطرناکی ایجاد کرده است و حاکمیت قانون را در کشور ما تهدید می‌کند و این امکان را برای هر رئیس جمهور آمریکا فراهم می‌کند تا قانون را نادیده بگیرد.

بایدن با تاکید بر اینکه هیچ کسی حتی رئیس جمهور آمریکا بالاتر از قانون نیست، افزود: این کشور (ایالات متحده آمریکا) بر اساس این ایده تاسیس شد که هیچ پادشاهی وجود ندارد، اما تصمیم دیوان عالی این موضوع را تغییر داد.

رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا به شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱  اشاره کرد و گفت: چهار سال پیش، ترامپ گروهی از جنایتکاران را هدایت کرد که به مقر قدرت (کنگره) حمله کردند و خواستار اعدام (مایک پنس) معاون رئیس جمهور شدند اما امروز ترامپ تشویق می‌شود تا هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.

ترامپ متهم است که ادعاهایی دروغین در مورد تقلب در انتخابات سال ۲۰۲۰ آمریکا مطرح کرده، ایالات متحده آمریکا را فریب داده، حقوق شهروندی را نقض کرده و همچنین مقامات وقت را برای تغییر نتایج انتخابات تحت‌فشار قرار داده است.

دیوان عالی آمریکا چهار گروه از اتهامات مندرج در کیفرخواست ترامپ را تحلیل کرد.  این اتهامات عبارتند از: گفتگوهای ترامپ با مقامات وزارت دادگستری پس از انتخابات ۲۰۲۰؛  فشار ادعایی ترامپ بر مایک پنس، معاون رئیس جمهور وقت، برای جلوگیری از تایید پیروزی بایدن در انتخابات توسط کنگره؛  نقش ادعایی ترامپ در جمع آوری رای دهندگان جعلی طرفدار خود برای استفاده در فرآیند صدور گواهینامه  و رفتار او مربوط به حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا توسط حامیانش.

دیوان عالی آمریکا اعلام کرد که ترامپ کاملاً در گفتگو با مقامات وزارت دادگستری مصون است.  این دادگاه همچنین اعلام کرد که ترامپ در رابطه با تعاملات خود با مایک پنس نیز  «مصونیت» دارد. با این حال  در خصوص دو مورد اتهام دیگر، دیوان عالی  تصمیم گیری در خصوص مصونیت ترامپ را به دادگاه‌های پایین‌تر  واگذار کرد.

 این اولین بار  از زمان شکل گیری آمریکا در قرن هجدهم است که دیوان عالی این کشور اعلام می کند  روسای جمهور سابق این کشور در هر موردی از اتهامات جنایی مصون هستند. اکثریت محافظه کار دیوان عالی شامل سه قاضی است که ترامپ آنها را منصوب کرده است.

تصمیم دیوان عالی آمریکا به این معناست که این پرونده مشخص تا پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که نوامبر برگزار می‌شود، به تعویق خواهد افتاد.

ترامپ از سال ۲۰۱۶ که برای اولین بار به ریاست جمهوری آمریکا رسید، یکی از چهره‌های برجسته حزب جمهوری‌ خواه است که در انتخابات سال ۲۰۲۰ از رقیب دموکرات خود جو بایدن شکست خورد.

آمریکایی‌ها روز سه شنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوق‌های رای می‌روند. برنده این انتخابات، دوره چهار ساله ریاست جمهوری را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد کرد.

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش